Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ideologi

Pisa mäter fel!

2016-12-01 10:06 #0 av: Bermudas

Äntligen!
Som alla känner till så ligger Sverige allt risigare till i Pisa-mätningarna. Skolresultaten fallerar.
Men nu kan ni räta på ryggen igen. Pisa mäter fel enligt experter. Den mäter till exempel inte " värdegrund". Och i den grenen är ju vi svenskar världsbäst!
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/forskare-pisa-kan-anvandas-fel

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-12-03 14:47 #1 av: m2studio

1 - Är Pisa mättning och resultat väsentlig över huvud taget?

2 - Varför dem "forskare" du nämner inte kan övertala Pisa om sin resultat?

3 - Vilken avgörande roll har den "värdegrunden" som du är stolt över?

Vi kan tro vad vi vill och blunda hur mycket vi vill, men Pisa resultat talar för sig i världen och ändrat Sverige ansikte fram för resten av världen.

Ja, nu kan vi räta ryggen och säga att Svenska modellen är världs bäst eftersom vi tror på "värdegrunden".  

Jag tror på många saker som inte syns. Ha öppen sinne.

Vi tror, ser,hör och mm, men vi förstår ej i vilken värld vi lever.

Anmäl
2016-12-03 17:30 #2 av: Bermudas

#1 Håller med dig.
Jag gjorde mig lustig över att " forskare" kommit fram till att det först och främst inte är skolresultaten i Sverige som blir allt sämre utan att nu när vi ligger dåligt till så är det ju "såklart" Pisas mätningar som det är "fel på".

"Värdegrunden" denna fantastiska juvel som tycks ha blivit något odiskutabelt, som en religion som inte kan ifrågasättas, har upphöjts till en måttstock på hur förträfflig man är om man skriver under på den. Är du inte med oss ( skriver under på värdegrunden) så är du emot oss och en dålig människa som inte tror "på allas lika värde" ( allas lika värde kan man heller inte diskutera enligt till exempel Jan Helin på svt, inga filosofiska diskussioner kan tillåtas när det gäller denna fras.)

Sverige är på fallrepet på många fronter ( inte bara skolan) men makthavarna och media har/ har haft lite svårt att erkänna det. Många vanlig svenskar köper första bästa påstående om att allt är i sin ordning, vi har aldrig varit så trygga som nu etc etc...dom sa ju att allt skulle bli så fantastiskt och fint, ekonomin kommer bara växa - det säger forskarna på DN, massinvandring är lönsam! - Sverige en humanitär stormakt!

När samhället sakta men säkert krackelerar under fötterna på oss, när vi nu måste låna gigantsiska summor för att hålla skenet upp, så måste vi kanske göra vad vi kan för att fortsätta inbilla oss att vi är så fantastiska och bra. Då kan "forskare" vaskas fram som säger lugnande saker.
" Sverige har aldrig varit tryggare" till exempel. Eller så lägger man på locket på obehagliga uppgifter, förminskar, mörkar och trivialiserar. När världen pekar finger på Sverige och många skrattar, när internationella stora tidningar skriver om oss som ett land på fallrepet så har alla andra fel. "-Vi är ju suveräna, vi är en förebild för resten av världen!!!! "

Eller som detta exempel med Pisa och värdegrunden....samma stil på undanflykterna.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.