Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

Utmaningen

2016-12-04 14:46 #0 av: Hayabusa

"Jim Frölander, 57, har något uppgivet och samtidigt humoristiskt över sig, och han är full av dådkraft, energi vibrerar kring honom, och alla dessa signaler han utsänder är resultatet av hans arbete.
Han är integrationskoordinator i Filipstad.
– Vet du hur många av våra nyanlända som behövde socialhjälp när de var klara med etableringsfasen, det vill säga när de teoretiskt skulle vara redo att gå ut på arbetsmarknaden? 98 procent. Men det är inget unikt för Filipstad. Så är det i hela Sverige."

http://arbete.story.aftonbladet.se/chapter/de-nyanlanda/

Anmäl
2016-12-04 20:29 #1 av: Hayabusa"I Sverige sker just nu en massiv import – av kunskap. Av de flyktingar som kommer till Sverige har många med sig universitets- och högskoleutbildningar. En utländsk examen måste godkännas av universitets- och högskolerådet, UHR. Och myndigheten har aldrig haft fler ansökningar än nu.

– Vi har haft konstanta ökningar under en lång period och vi ser i år att det fortsätter öka, säger Lars Petersson, avdelningschef på UHR. "

Ja, så presenterade SVT (juni 2015) det "kompetensregn" som sköljde över Sverige 

Jodå, "kompetensregn" nämndes i artikeln. 

http://www.svt.se/nyheter/tusentals-valutbildade-flyr-till-sverige

"Var tredje syrisk flykting är högutbildad":

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/var-tredje-syrisk-flykting-hogutbildad

Anmäl
2016-12-04 20:32 #2 av: Hayabusa

Då måste jag ställa mig frågan - vem fabulerar? Är det så att Jim Frölander (se #0) hittar på, överdriver eller rent av far med osanning när han säger:

"Många av de som invandrar till Sverige nu har låg utbildning. Cirka hälften av de nyanlända som är inskrivna på Arbetsförmedlingen har h ö g s t förgymnasial utbildning.
De har lämnat ofta förindustriella länder i krig, länder där staten upphört att fungera, länder där herde är ett fullkomligt normalt yrke."

Saxat från länken i #0

Anmäl
2016-12-04 20:42 #3 av: Bermudas

#2 Det har nog fabulerats en hel del...
#0 det här kommer kosta och nu är pengarna slut...vii får låna....tjoho

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-12-04 21:00 #4 av: Bermudas

Ur artikeln:

"– 2006 var kommunens budget för socialhjälp fem miljoner. Förra året var den 25 miljoner och på väg mot 30. Men vi bromsade utgifterna genom att få in de nyanlända i jobb, säger han.
– Vi har fått ner antalet socialbidragstagare till 90 procent, säger Frölander."

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-12-04 21:03 #5 av: Bermudas

Ojoj

" Vi var på väg mot konkurs, säger Frölander.
Han syftar på utgifterna för socialbidrag. Men den akuta krisen handlade inte bara om pengar utan var i viss mån existentiell. Vad är Filipstad, vad ska Filipstad bli?
– Kommunen har 10 800 invånare. Vi har 2 300 flyktingar. Det motsvarar i procent hur det ser ut i Libanon, säger Frölander. På två år har det kommit lika många flyktingar som de 15 föregående.
Frölander och Fellsman har gjort studieresor runtom i landet. Redan 2011 var de i Södertälje och Kista för att granska hur integrationen fungerar, eller snarare inte fungerar, ”för vi såg att detta går åt helvete” som Fellsman uttrycker det."

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-12-05 08:10 #6 av: gruvel

Vad Frölander i Filipstad säger stämmer inte med det intryck SVT förmedlade.  Någon friserar/någon inte. Är det svårt?

Anmäl
2016-12-05 08:13 #7 av: Hayabusa

#6 Löfvén?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.