Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Övrigt

Faran kommer från vänster

2016-12-05 13:43 #0 av: rara

I Österrike visar vänstern vad de står för. Efter att vänsterns kandidat Van der Bellen vann presidentvalet mot högerns kandidat Hofer hade ju somliga förväntat att högern skulle protestera och göra kalabalik på gatorna, precis som vänstern redan gjorde före valet. Men tills nu har det inte varit en enda störaktion från högern, varken före eller efter valet. Deras valfolk accepterade ett demokratiskt val.

I stället har vänstern varit ute på gatorna och gjort kalabalik i Wien IGEN. Anledningen var att nästan hälften röstade på Hofer. Dom gick skrålande på gatorna med skyltar där det stod saker som "Österrike du nazist" och uttalade sig nedlåtande över Österrikarna på deras hemsidor:

http://www.krone.at/oesterreich/oesterreich-du-nazi-linke-stoeraktion-vor-hofburg-trotz-vdb-wahlsieg-story-542627

Det visar mycket tydligt att faran för demokratin kommer från vänster. Dom är inte ens nöjda om deras kandidat vinner, utan visar deras intolerans mot folk som inte tänker som dom och dom använder sig gärna av våld mot andra.

För det mesta är det tonåringar som inte har en aning om politik och bara upprepar det som establishemanget hjärntvättar dom med och media hjälper till att kasta nazistsläggor på ett demokratiskt parti. Jag har till och med läst att tidningar i Sverige skriver att FPÖ är ett parti som grundades av nazister.  Men vem som har läst historia vet att alla partier som grundades efter kriget i Österrike - och då menar jag även dagens socialister och borgerliga - grundades av nazister. Eftersom dessa partier inte existerade under tiden som Hitler regerade nygrundades dom faktiskt efter kriget igen.

Både SPÖ och ÖVP hade SS-Sturmführer och GESTAPO människor med bland deras ministrar, borgmästare och annat. Här finns en artikel om SPÖ´s nazi förflutna:

http://www.profil.at/home/zeitgeschichte-die-nazi-waschmaschine-102743

Och sen hade Österrike från 1986 - 1992 en ex-nazi som president, som till och med hamnade på USA´s watchlist. Hans parti var ÖVP.

Men dagens ungdom har ingen aning om historia och tror på hjärntvätten och nazistsläggorna. En del blir aggressiva av det och går skrålande och stenkastande på gatorna för att bekämpa "fienden", som nu verkar att vara nästan hälften av Österrikes folk.

Österrike har nu en president, vars föreställning om hur Österrike och EU ska utveckla sig är, att Bryssel ska styra hela Europa på samma sätt som Washington styr USA och att Österrike bara ska ha "minoritetsrättigheter".

Österrike har nu en president som anser att det är OK att IS återvändarna i Österrike ska förbli fria och inte utvisas, precis som det är nu. Han tycker också att en Österrikare som har kämpat för IS i Syrien ska få behålla sitt medborgarskap och inte förlora det. Konstigt, om man kämpar för främlingslegionen förlorar man sitt medborgarskap i Österrike, men inte om man kämpar för IS, som är fientlig mot hela Europa och har dödat människor i Europa.

Min man sa det mycket träffande. Det finns ingenting som han är så rädd för som för människors dumhet.

Anmäl
2016-12-05 13:49 #1 av: Hayabusa

Galen reaktion. 

"Aber auch Wahlgewinner Van der Bellen, der in seinem ersten Interview als designierter Bundespräsident versprochen hatte, auch auf die FPÖ-Wähler zuzugehen, kommt nicht ungeschoren davon: Dieser sei bloß ein "gemäßigte Nationalist". Sein Wahlkampf habe zu einer Diskursverschiebung hin zur extremen Rechten beigetragen. Insgesamt ortet die Antifa in den "kapitalistischen Zentren der EU" einen Aufstieg der extremen Rechten. Und "Österreich war schon immer ein Nazi-Land, da gibt es nichts zu beschönigen"."

Anmäl
2016-12-05 14:10 #2 av: rara

#1

Ja, nu ger dom deras egen kandidat skulden för att så många röstade på högern.  Som om det vore hans valkamp som var anledningen till det.  Saken är den att Hofer redan fick 36 % av alla röster när fortfarande alla 6 kandidater var med och det hade säkert inte med Van der Bellens valkamp att göra.

Anledningen är den att regeringspartierna inte gör politik för folket längre, utan för Bryssel och för stora multinationella företag. FPÖ har bara tagit chansen att fylla ut den luckan i Österrikes politiska landskap som står för folket. Därför ligger dom nu på plats 1. 2018 röstar Österrike på en ny regering, men det grälas så mycket i regeringen att många tror att det inte kommer att hålla så länge och att Österrike redan röstar 2017.  Alla förväntar att FPÖ vinner överlägset. Men Van der Bellen sa att han inte kommer att ge uppdraget att bilda en regering till FPÖ, inte ens om de vinner med över 50 %.  Med andra ord har Österrike en president som avskaffar demokratin. Hans nästa mål är att avskaffa Österrike. Inte att undra att Bryssel är nervös. 2018 tar Österrike över ordförandeskapet i Bryssel och Bryssel föredrar säkert att demokratin avskaffas i Österrike än att FPÖ blir ordförande. 

Anmäl
2016-12-05 14:18 #3 av: mangemani4

ja jag har då alltid vetat att faran kommer från kommunism/vänstern.

man brukar ju säga att vinnarna skriver historien och jag håller med om att folk har blivit hjärntvättade då folk på fullaste allvar rycker på axlarna åt kommunism och tänker no big deal och ser nazism som det absolut värsta man kan tro på. alltså, missförstå mig inte, nazism är en vidrig ideologi och inget man bör sympatisera med, MEN, kommunism, är långt mycket vidrigare och värre än nazism och är inte heller något man bör sympatisera med, men eftersom kommunisterna var en del utav de allierade och kämpade emot nazism, så ses kommunism som något utav det goda som man hellre drar sig till. detta är en tro som skrämmande nog lever än idag och som många utav partierna på vänster flanken(även här i sverige) går efter.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2016-12-05 14:34 #4 av: rara

#3

Jag tror att ingen någorlunda psykisk frisk människa kan sympatisera med det som hände under andra världskriget. Därför tror jag heller inte att det består någon som helst fara att det någonsin upprepar sig.

Däremot ägnar sig nazistsläggan att smutskasta politiska motståndare med. Vem som bara tycker att länderna i Europa bör ha rättigheten att bestämma över sig själva (inte ska styras av Bryssel) och EU ska bara vara en förening av självständiga länder som har handelsekonomiska relationer med varandra, stämplas som "nationalistisk tänkande" människa och klassas i samma katgori som nazistmördarna under andra världskriget.  Populärt är också att klassa dom som "antieuropäiska".

Så kan man manipulera människor, men det är inte demokratiskt att manipulera människor och att ge dom förvrängda informationer för att själv vinna valet.

Anmäl
2016-12-05 15:45 #5 av: mangemani4

#4 ingen sympatiserar med händelserna från WWII och det var inte det jag syftade på eller sade, jag pratar om ideologin. både nazisterna och kommunisterna gjorde hemska saker i nazismens och kommunismens ideologi, tom de goda allierade gjorde hemska saker, men eftersom både de allierade och kommunisterna slogs mot de onda nazisterna och vann kriget, så fick de inte bara äran att skriva historien, men även utnämna sig själva som de goda och många såg de som de goda och deras brott, till skillnad från nazisternas, slogs ett blind öga för och räknades inte. 

den kommunistiska ideologin är lika vidrig idag som den var då, likaså nazism och båda har följt med i tiden. nazism bekämpas och försöks ständigt att tryckas ned för att det ses som något ont(vilket det också är) medans kommunism, som ses som goda pga deras bakgrund och det var de som skrev historien, bekämpas inte utan har, från det att kriget slutade fram tills nu, fått härja fritt, både på gatorna och i politiken.

men självklart så härjar kommunism inte under röda skrikiga fanor, röda märken på kläderna eller under kommunistiska namn när det gäller de stora politiska partierna och det är ingen heller som egentligen vill erkänna att de är kommunister, utan kommunism sker i det dolda, bakom finslipade fasader, tänken och finslipade ord.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2016-12-05 16:58 #6 av: rara

#5

Ja, det stämmer och just för att kommunisternas brott inte står lika mycket i fokus som nazisternas brott, underskattas kommunism och tolereras, medan det flyger släggor mot någonting annat som bara existerar kvar som hjärnspöken i somligas huvud.

Van der Bellen fick för övrigt stöd av det kommnistiska partiet i Österrike och han erkände en gång att han röstade på kommunisterna på 70-talet. Senare blev han SPÖ medlem, men blev utkastad av partiet eftersom han inte betalade hans medlemsavgift. Till slut blev han de grönas partichef.

Rotar man i historian kommer man fram till att kommunisterna har mördat fler människor än Hitler:

http://www.dn.se/ledare/kolumner/hur-mao-mordade-70-miljoner-kineser/

Och kommunism finns fortfarande kvar i många länder och inte bara som hjärnspöke.

Anmäl
2016-12-05 17:57 #7 av: mangemani4

och har och rotar sig allt mer och mer i vissa länder.

sen finns det ju de som skrämmande nog helt öppet uttalar sig om att de inte tar avstånd från kommunism, de som påstår att de tar avstånd från massmorden utförda utav ökända kommunistiska ledare under årens lopp, men inte från ideologin, men det är bara ett tappert försök till att slingra sig, det vore ju som att jag skulle säga, "jag tar avstånd från hitler men inte från nazismens ideologi", jag skulle aldrig komma undan med det.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2016-12-06 07:06 #8 av: kamera0710

Vet inte hur många som minns när österrikarna valde ex-nazisten Kurt Waldheim till president 1986.  Året efter vann i alla fall svenska Helt Apropå-gänget humortävlingen The Prize, med programmet jag lagt in här. Vid 11:40 driver de med Waldheim, vilket gjorde att Österrikisk TV vägrade visa programmet.

"Hans sexåriga presidenttid blev en katastrof. För flesta länder var han persona non grata. De få statsbesök han gjorde gick till Mellanöstern eller Vatikanstaten.

1996 medgav Kurt Waldheim att det var ett misstag att hemlighålla dokumenten om hans tid som nazi-officer på Balkan."

http://www.sydsvenskan.se/2007-06-14/kurt-waldheim-dod

Anmäl
2016-12-06 10:22 #9 av: rara

#8

Saken är den, att alla värnpliktiga Tyskar och Österrikare kämpade för Hitler under andra världskriget. Det enda alternativet på den tiden var att gömma sig eller att bli avrättad.

Här finns en lång lista med politiker som var nazister under andra världskriget och som senare blev ministrar eller åtminstone var i riksdagen eller hade andra höga positioner inom politiken i Tyskland och Österrike:

https://de.wikipedia.org/wiki/Liste_ehemaliger_NSDAP-Mitglieder,_die_nach_Mai_1945_politisch_t%C3%A4tig_waren

Som man ser, var det t.ex. i Tyskland fler som gick till CDU och annat än till FDP. I Österrike var det 7 som gick till socialisterna (SPÖ), men bara 6 som gick till FPÖ.

Så ser sanningen ut, men i folks huvud spökar något helt annat och de verkar att tro att alla gick till FPÖ.  Eftersom det är regeringspartierna som styr statlig media, t.ex. TV kanaler, rapporteras det aldrig om deras egna förflutna, utan bara om politiska motståndares förflutna och sen flyger det nazistsläggor åt det hållet.

Vad som gäller Waldheim, så var han egentligen bara löjtnant, alltså ingen som hade mycket att bestämma, utan som bara utförde befäl. Skulle han ha vägrat att utföra befäl, skulle han ha blivit avrättad. Waldheim var partilös efter kriget, men kandiderade för ÖVP. När det var val mellan ÖVP´s och SPÖ´s kandidat grävde SPÖ ut Waldheims förflutna och gjorde så mycket kalabalik tills han hamnade på USA´s watchlist.  Sen var det så att hela världen trodde att Österrike styrs av en nazist. De flesta vet ju inte att en president i Österrike inte ens har regeringsmakt.

SPÖ brydde sig inte mycket om Österrikes rykte runt om i världen, men nu när det var val mellan Van der Bellen och Hofer manipulerade dom valfolket med "tänk på Österrikes rykte internationalt om Hofer vinner".

På TV upprepade dom gång på gång att Strache (FPÖ chefen)  betecknade Merkel som Europas farligaste kvinna. En FPÖ president skulle skada relationerna mellan Österrike och Tyskland. Men det var inte mcket på tal om att Van der Bellen uttalade sig nedlåtande om Trump, medan Hofer har bra relationer till både Trump och Putin.

Den statliga TV sändaren ORF, som hjälpte till att göra Van der Bellen till president, vill nu ha sin lön för mödan. Ett par timmar efter att Van der Bellen vann valet ansökte ORF att höja TV avgifterna. 

Men majoriteten av folket är lättmanipulerad och naiv och genomskådar inte vad som står på.

Anmäl
2016-12-06 11:34 #10 av: rara

Luktar det här inte ruttet? Klockan 17,01 visade TV sändaren "Euronews" det första resultatet. Hofer hade 53,5 % av alla röster. Van der Bellen bara 46,5 %. DEt fick man inte se i ORF.

20 minuter senare presenterade ORF Van der Bellen som segrare, med över 53 %.

Anmäl
2016-12-06 11:45 #11 av: kamera0710

Noterar i #0 att "dagens ungdom har ingen aning". 

Ursäkta, men har det inte i alla tider gått utför med ungdomsgenerationen? När Elvis Presley fick sitt genombrott var det som bekant en hel ungdomsgeneration som gick i fördärvet. På 80-talet kom hårdrocken, då var det ungdomens fördärv än en gång...

Anmäl
2016-12-06 11:49 #12 av: Hayabusa

Går det utför med dagens ungdomar? Nja, kanske inte på bred front men ibland spårar det rejält:

http://www.hd.se/2016-12-06/tonaringar-atalas-for-gruppvaldtakt

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.