Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Övrigt

Skulle det här mörkas?

2016-12-10 11:20 #0 av: rara

Det som ni ser på klippet hände redan den 27.Oktober i Berlin. Ett gäng killar med arabiskt utseende följer en kvinna i tunnelbanan och sen sparkar en av dom henne i ryggen så att hon trillar ner för hela trappan med ansiktet före. Dom andra tittar på.

Man kan undra, varför tar det 6 veckor innan klippet hamnar i TV?  Skulle klippet omedelbart ha hamnat i TV, skulle gärningsmannen kanske redan ha blivit utforskad.

Anmäl
2016-12-10 14:50 #1 av: Zyperior

I aftonbladet nu också;
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article24076788.ab

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-12-11 11:31 #2 av: m2studio

Jag tror, att polisen ser honom som är påverkat av alkohol och förmodligen stöd på henne innan och eftersom hon inte svarat som han vill, då han hämnades så här.

Om denna scenario skulle vara sant då man kan säga att det händer varje helgkväll överallt med mer eller mindre skala. 

polisen inte kommit ut för att inte hetsa folket mot utlänningar och inte skapa ännu mera oro och konflikt bland folket, men förmodligen polisen inte kunnat hitta honom då kom ut med bilderna tror jag iaf.

Jag tror på många saker som inte syns. Ha öppen sinne.

Vi tror, ser,hör och mm, men vi förstår ej i vilken värld vi lever.

Anmäl
2016-12-11 11:35 #3 av: rara

Sen klippet hamnade på TV och internätet har polisen redan fått 8 ledtrådar från folket.

Kritiken, varför klippet först visades för folket efter 6 veckor kvarstår. Polisen sa först att man inte visade det av "taktisk anledning".  Jag tycker att man av "taktiskt anledning" borde ha visat klippet omedelbart. Sen hävdade polisen att man ville undvika att oskyldiga misstänks pga klippet.

http://www.krone.at/welt/mehrere-hinweise-auf-u-bahn-treter-von-berlin-schockierendes-video-story-543509

 Men man ser mannens ansikte så tydligt att knappast en oskydig skulle ha misstänkts.

Men nu kom det fram att klippet redan hamnade hos den tyska tidningen "Bild" och visades på deras hemsida INNAN polisen frigav klippet för en offentlig utredning.  Man misstänker att en polis skickade klippet anonymt till tidningen och nu försöker polisen att reda ut vem det var: 

https://www.morgenpost.de/bezirke/neukoelln/article208937821/Die-wichtigsten-Fragen-zum-U-Bahn-Treter-von-Neukoelln.html

Det där luktar ganska ruttet. Jag tvivlar på att klippet skulle ha visats på TV och internät om ingen anonym skulle ha skickat det till Bild tidningen. Det verkar snarare så att man försökte att mörka saken för folket, för att gärningsmannen och hans 3 kumpaner såg ut som att komma från Ararbien, Nordafrika eller Afganistan och det skulle ju kunna vara flyktingar, som man vill skydda till varje pris.

Jag hoppas att dom snart tar fast skithögen och att han inte bara får ett par månader på vilkor.

Anmäl
2016-12-11 11:40 #4 av: rara

#2

Precis det tror jag också.

Anmäl
2016-12-11 12:18 #5 av: Bermudas

#3
"Jag tvivlar på att klippet skulle ha visats på TV och internät om ingen anonym skulle ha skickat det till Bild tidningen. Det verkar snarare så att man försökte att mörka saken för folket"

...om någon skickat filmen anonymt till pressen.....kan vi lita på att det verkligen är sant då? Klippet kanske är gjort i photoshop av Putin? Man får inte vara godtrogen, statsmedia måste sila igenom uppgifterna om man vill känna sig säker.
(Nu trollade jag visst lite)

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-12-11 12:30 #6 av: rara

#5

Jag tror inte att det är ett problem för en tidning som "Bild" att låta en expert titta på ett klipp, som kan bedöma om klippet är photoshoppat eller äkta.

Anmäl
2016-12-11 12:52 #7 av: Bermudas

#6 Hehe det tror inte jag heller. Men jag vill inte vara sämre jag, än vissa andra som avfärdar ett längre tal som någon håller, som klippt och klistrat bara för att man inte VILL tro att det är sant, att det som sades faktiskt sades, bara för att det inte passar in i ens världsbild ...."måste det vara fusk såklart!"

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-12-11 12:54 #8 av: Huygens

En fråga bara, om det inte är fejk, varifrån kommer flaskan som hamnar på trappan och sedan plockas upp?

Anmäl
2016-12-11 12:57 #9 av: Zyperior

#8 Den studsar ner från trappan som gärningsmännen kommer ifrån. Ser väl vem som helst.
Edit; Troligtvis är det han som plockar upp den som slänger den efter tjejen.
Edit igen; Tittar man riktigt noga ser det faktiskt ut som han med grå byxor antingen tappar flaskan i trappan till höger, eller släpper ner den. Sedan lägger upp den med vänster foten för att snabbt sparka ner den mot tjejen.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-12-11 13:10 #10 av: Bermudas

.jag är inne på samma linje som rara att man nog inte tänkt gå ut med denna film öppet, trots att det skulle kunna leda till att man hittade förövarna. När snubben som klappade till kvinnan i Stockholms T bana så pixlade media hans ansikte ( ifall han var oskyldig LOL)

Statsmedia hade heller inte velat skriva om det som hände i Kungsträdgården (mass- tafsningana) om det inte varit för att alternativmedia ( Nyheter Idag - Chang Frick ) tog tag i saken på allvar. Hade vi inte haft läckor och alternativmedia och utländsk media att tillgå så hade väldigt mycket aldrig kommit ut. Vissa saker som händer i Sverige kan man läsa om i utländsk press men INTE i svensk. Nu kom jag dock lite OT.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-12-11 13:31 #11 av: Huygens

#9 Inte alls.

Jag kan säga följande:


1. Flaskan hamnar på trappan utan ursprung. Mannen som sparkar (spark-mannen), bär troligen inte på flaskan. Dessutom rör sej spark-mannen bortåt-nedåt i trappan och flaskan borde fått en liknande rörelsevektor neråt, men så är ej fallet.

2. Flaskan materialiserar sej en bit upp, bakom spark-mannen på trappan och flaskan har rörelsevektor i sidled, vilket är onaturligt om spark-mannen tappat flasken på väg ner.


3. Flaskan borde ha fortsatt nerför trappan om den tappats. En flaska är rund och har flaskan väl kommit i rörelse är sannolikheten stor att flaskan fortsätter hela vägen ner. Istället gör flaskan en piruett och rullar bakåt i riktning som den först kom.

4. Om flaskan innehåller sprit och tillhört spark-mannen på trappan, varför plockar han inte upp flaskan? Han går upp igen, som om flaskan inte finns.


5. En tredje person som knappast är ägare till flaskan kommer och plockar upp flaskan. Varför plockar denne person upp flaskan om det bara är en vattenflaska?

.

Lite kortfattat:

1. Flaskan saknar ursprung.
2. Flaskan har en onaturlig rörelsevektor i sidled.
3. Trots att flaskan studsar runt, rullar den runda flaskan inte nerför trappan.
4. Spark-mannen i trappan plockar inte upp "sin" flaska.
5. Omotiverat plockar en tredje person upp flaskan.

.

Hur vet vi att videoklippet inte är gjort för att skapa en reaktion?

Hur vet vi att videoklippet inte manipulerats?

Anmäl
2016-12-11 13:37 #12 av: Bermudas

När polisen vädjade om hjälp och gav utförligt signalement på en våldtäktsman och pedofil som våldtagit barn och ungdomar, så valde Sydsvenskan att klippa bort allt utom cykeln.
Ja ni läste rätt signalementet - en ynka cykel!

Man är rädd om "värdegrunden" ( som är viktigare än etik och moral) och det var nog därför det tog sex långa veckor innan klippet #0 äntligen kom ut till allmänheten, (tack vare en läcka.)

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2016-12-11 13:48 #13 av: Zyperior

#11 Tror du behöver glasögon om du inte ser att flaskan kommer flygande ner för trappan till höger. ca 2 sekunder in i klippet.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2016-12-11 14:02 #14 av: Huygens

Ja, du har rätt i att något ser ut att komma ner från trappan till höger. Om det är flaskan så är det otroligt att den bara tappar all rörelsenergi och blir liggande. Har du en version av videoklippet med bättre upplösning?

Anmäl
2016-12-11 14:08 #15 av: rara

#11

Läste du inte vad Zyperior skrev?

Flaskan saknar inte ursprung, men det går så snabbt att du måste vara mycket uppmäksam för att se varifrån flaskan kommer och då ser du också att rörelsen inte är onaturlig.

Det hela händer vid 0,02 minuter.  Då ser du flaskan ungefär knappt bakom huvudet på person nummer 2 som går ner för den högra trappan. Personen befinner sig då knappt före lampan som lyser. När personen går förbi lampan (0,03 minuter) flyger flaskan förbi honom så att han skymmer flaskan.  Sen dyker den först upp i den vänstra trappan vid ,0,04. Slutsats: Flaskan måste ha studsat från person nummer 2.

Fast jag förstår inte varför det här diskuteras. Vi vet ju nu att klippet är äkta.

Anmäl
2016-12-11 14:21 #16 av: rara

#14

Hyugens, rörelseenergin absorveras av person nummer 2 när flaskan träffar honom.  Sen är det bara rörelseenergin från det kortare fallet kvar och om du ser att flaskan snurrade på trappan ser du också hur det påverkar fallet. Allt helt naturligt, enligt fysiska lagar. Skämtar

Anmäl
2016-12-11 14:32 #17 av: Huygens

Eller så vill någon få oss att tro att det är helt naturligt. Han som plockar upp flaskan är ju inte den som tappat flaskan.

Anmäl
2016-12-11 14:38 #18 av: rara

Nu blir det hett för gärningsmannen. Gapskrattar En berömd livvakt och ägare av ett  securityföretag, som har kunder som Angelina Jolie och Leonardo di Caprio, har nu postat på Facebook att han betalar 2.000 euro till den som kan ge honom namn och address av den bastarden:

https://www.morgenpost.de/berlin/polizeibericht/article208947663/Berliner-Ex-Bodyguard-setzt-Kopfgeld-auf-U-Bahn-Treter-aus.html

Tittar man på bilden, ser han ganska sur ut.

Anmäl
2016-12-11 14:53 #19 av: rara

#17

Titta på hela sammanhanget. Flaskan antingen kastas eller tappas av person nummer 4 eller kanske person nummer 4 slår flaskan av misstag ur handen på person nummer 3.

I alla fall tittar person nummer 3 på person nummer 4 och gör en handrörelse som visar mot flaskan och som verkar att betyda "titta vad du gör".  Person nummer 4 skyndar efter flaskan men ser hur den snurrar på trapporna och skiter i att plocka upp den, antagligen för att det mesta av innehållet redan har runnit ut. Person nummer 3 verkar att fundera om det lönar sig att plocka upp flaskan, men plockar till slut upp den.

Anmäl
2016-12-11 15:32 #20 av: Huygens

Det kanske är ett riktig videoklipp. Dock kan det vara vettigt att fundera på varför det släpps nu.

Vi har ju händelser som den arrangerade Kölnkalabaliken, och dom underliga skjutningarna i München - Olympiaköpcentret, halshuggningen av den åldrade franska prästen mm.

Dessutom den plötsliga världsomspännande clownepidemin, troligen en psyop som myndigheterna lika plötsligt blåste av. Så det kan vara värt att fundera på varför nu och på sekundära avsikter med videoklippet.

Anmäl
2016-12-11 16:09 #21 av: rara

#20

Anledningen till att den släpptes av polisen "först nu" var att någon skickade klippet till tidningen "Bild" och att det visades på deras hemsida. Dagen efter släppte polisen klippet.

Anmäl
2016-12-11 16:12 #22 av: Huygens

Ja-ja, sånt gör säkerhetstjänsterna hela tiden. Någon av deras agenter "läcker" info till dagstidningarna och så startar psyop:en.

Anmäl
2016-12-11 19:35 #23 av: JonasDuregard

En fråga till sidans medarbetare: Skulle inte Huygens åtminstone kunna begränsas till att skriva i sina egna trådar? Det blir så parodiskt när sådana här trådar kapas för att diskutera flaskors rörelseenergi eller att läskiga clowner jobbar åt Säpo...

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2016-12-13 13:23 #24 av: rara

I alla fall har en av killarna som var i sällskap med gärningsmannen identifierats och blivit förhörd av polisen.

Livvakten som också är ute efter honom har postat på Facebook att han rekommenderar gärningsmannen att frivilligt gå till polisen, för annars hämtar honom killarna som jobbar i hans security företag och då kommer han att ha mer än huvudvärk och hela Tyskland kommer att jubla.

Nätete dras åt.

http://www.krone.at/welt/appell-an-taeter-stell-dich-sonst-kommt-das-sek-nach-berlin-attacke-story-543948

Anmäl
2016-12-21 21:39 #25 av: Huygens

DM säger sej ha hittat misstänkt gärningsman i Bulgarien.

Hmm, gripen t o m.

Anmäl
2016-12-22 10:25 #26 av: m2studio

Video´n inte är 100% riktigt. Den har manipulerats av någon anledning som jag inte är 100 att nämna här. Flaskan som Huygens skriver om helt riktigt,  inte har ursprung och hela den biten är mycket intressant (flaskans existens) och kan vara orsaken att polisen inte släppt videon på en gång.

Angående vakten, måste jag säga att DET ÄR BARA BÖRJAN. Snart polisen inte kan ta hand om hela samhälle p.g.a. brist på resurser jämför mässing med antal brott och andra händelse samt antal invånare.

Vi själva inom kort blir tvungen att hjälpa polisen och vara bred att kunna ta hand om oss själva. Men det finns brist på många lagar om att man kunna försvara sig med olika medel, tyvärr. För att man kunna försvara sig kommer några av oss att ta hjälp av något sorts "hjälpmedel" för självförsvar, så just nu blir man skyldig om man bär på en del sådana medel. 

Jag hoppas på bättre dagar bara.    

Jag tror på många saker som inte syns. Ha öppen sinne.

Vi tror, ser,hör och mm, men vi förstår ej i vilken värld vi lever.

Anmäl
2016-12-22 10:55 #27 av: rara

Gärningsmannen greps i Berlin. Under tiden har det funnits fler liknande brott i Stuttgart och München.

http://www.epochtimes.de/politik/deutschland/nach-berliner-u-bahn-tritt-weitere-treppen-treter-in-stuttgart-und-muenchen-a2000127.html

Anmäl
2016-12-22 19:12 #28 av: m2studio

Jag gärna ville se ett interviu eller vara på hans domstol och se vad händer och vad han har för argument för sin dåd. Någon borde prata om flaskan på Tyska media och kanske kan förklara varför flaskan kom in i bild plötsligt. Intressant.

Jag tror på många saker som inte syns. Ha öppen sinne.

Vi tror, ser,hör och mm, men vi förstår ej i vilken värld vi lever.

Anmäl
2016-12-23 07:20 #29 av: kamera0710

#23 När det gäller SÄPO är jag i och för sig inte förvånad över någonting längre, men visst måste man ta uppgifterna med en extra stor nypa salt om de kommer från Huygens.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.