Övrigt

Tyskland skrattar över polisen

2016-12-25 17:47 #0 av: rara

Nu skulle det bli mer poliser på gatorna i Tyskland, speciellt på julmarknaderna, som skyddar människorna. Och vad ser man?

På den här bilden ser man 2 kvinnliga poliser med maskingevär UTAN MAGASIN och aldeles för långa byxor.

 http://www.krone.at/welt/internet-user-lachen-ueber-die-deutsche-polizei-ohne-munition-in-mps-story-545573

Anmäl
2016-12-25 19:01 #1 av: Huygens

Helt enligt plan antagligen. Problemet är dessutom att poliser med automatvapen riskerar bli överfallna och rånade på sina vapen. Har hänt flera gånger med t ex högvakten i Stockholm. Automatvapnen säljs sedan dyrt och används av kriminella vid bankrån mm.

Anmäl
2016-12-26 05:50 #2 av: Calle64

Varför skulle de ha magasin i?

Anmäl
2016-12-26 12:25 #3 av: rara

#1

Det är lättre att råna en polis och att ta ifrån honom/henne sitt vapen om vapnet är oladdat.

#2

Kanske för att det inte går att använda sig av maskingeväret om det är oladdat.

Anmäl
2016-12-26 12:43 #4 av: Huygens

#3 Exakt. Och om polisen dessutom är fysisk liten blir det ju ännu enklare för boven att ta vapnet. Det är därför jag med oro misstänker att det här görs av den politiska ledningen enligt plan.

Anmäl
2016-12-26 13:00 #5 av: rara

#4

Jag tror inte att det är någon intelligent plan bakom saken. Det ser mer ut som om man i brist på personal, har tagit fram ett par poliselever, som man gav ett oladdat gevär och som man inte ens hade passande byxor till, för att det ska se ut som om folk skyddas av dom. 

Anmäl
2016-12-26 13:21 #6 av: Huygens

Om det hade varit leksaksvapen i plast kanske det skulle gå att tro på, men nu är det skarpa vapen som kan säljas på svarta marknaden för 100000 kr.

Av samma anledning är det enligt plan att handgranater inte är förbjudna att ta in i Sverige. Handgranater räknas inte som vapen utan hanteras under lagen om fyrverkerier. Politisk inkompetens bortanför allt rimligt förnuft eller smarta toppolitiker som agerar helt enligt en djävulsk plan?

EU förbjuder dom flesta halvautomatiska vapen, men tillåter kalashnikovs.

Inkompetens eller enligt plan?

Anmäl
2016-12-26 14:37 #7 av: rara

#6

Att handgranater inte regleras av vapenlagen, utan av lagen som gäller för sprängmedel är nog snarare politisk okompetens än att det är en djävulsk plan bakom det. Knappast kan du eller någon annan köpa en handgranat lättare än ett gevär.  Om du ansöker om en permission finns det ju myndigheter som undrar vad du behöver handgranaterna till. Men å andra sidan är det ingen som undrar mycket om en jägare eller sportskytte köper sig ett gevär. 

Knivar faller ju heller inte under vapenlagen, utan under knivlagen, fast man kan anävnda dom som vapen.  Sen vet jag inte hur Sverige hanterar jakt- och sportgevär, men jag antar att de hanteras av vapenlagen.

Nu är det inte helt rätt att EU tillåter kalashnikovs, utan tills nu har det varit möjligt att köpa både automatiska och halvautomatiska vapen (bland annat kalashnikovs) för en privatperson, under omständigheten att EU staten som han bor i ger honom permissionen att äga den och inte har egna lagar som förbjuder den.

Nu vill EU ändra lagen, att alla dessa vapen ska förbjudas för privatpersoner i hela EU.  Det finns politiker som "av någon anledning" vill göra ett undantag för kalashnikovs, medan andra inte vill göra det här undantaget och nu diskuterar och grälar politikerna fortfarande om hur lagen ska se ut. Om kalashnikov-politikernas motiv vet jag för lite om, men jag gissar att det är politiker som är god vän med Putin, som har någon anledning till att vilja "vara snälla" mot honom.

Anmäl
2016-12-26 15:38 #8 av: Huygens

#7 Du kan ha rätt i att det finns några detaljer där som avgör gruppering. Fast lagen ändrar kanske inte så mycket på vad som sker ändå? Om vapen tillhandahålls av säkerhetstjänsten eller falskflaggor genomförs av tysk säkerhetspolis som i fallet med (Wikipedia:) Celler Loch, spelar lagen ändå liten roll. Se även tysk Wikipedia Strategie der Spannung: Italiensk statsterrorism, tågbomberna i Bologna, statlig Gladioterrorism, P2 mm.

Jag tror att flyktingarna och invandrarna har extremt lite att göra med den terrorism vi ser i Europa idag. Orsakerna är av annat ursprung.

Möjligen kan fråntagandet av vapen från allmänheten göra att det blir lättare för myndigheterna att genomföra program i stil med Agenda 2030.

Anmäl
2016-12-26 16:25 #9 av: rara

#8

Jag tror inte att terroristerna köper deras vapen i Europas vapenaffärer och därför kommer lagen inte att ändra på väldigt mycket om man förbjuder försäljningen i dessa.  Däremot har t.ex. Tyskland levererat vapen och krigsredskap till både Syrien och Irak och av dessa vapen har nog en hel del fallit i händerna på terrorister.

Invandringen har väldigt mycket med terrorism i Europa att göra. För det första flyr flyktingarna från terroristerna och för det andra kommer terroristerna mest som flyktingar till Europa.

Anmäl
2016-12-27 01:10 #10 av: Calle64

Nämn en terrorist i Europa som kommit som flykting?

Anmäl
2016-12-27 10:25 #11 av: Maikailoa

Poliser med automatvapen och skottsäkra västar används till att psykologiskt kontrollera folket.

Ingen polis kan förhindra en lastbilsolycka men dom kan skrämma upp befolkningen.

Anmäl
2016-12-27 11:02 #12 av: rara

#10

Nästan alla terrorister som utövade attentat i Europa de senaste åren kom som flyktingar.  Senast gräningsmannen i Berlin.  Det skulle man kunna ha förhindrat, om man inte skulle släppa in folk som kommer från länder där det inte är krig (Tuniesien i det här fallet). Man skulle även ha kunnat förhindra det om man skulle låsa in dom som får avslag, eller om man genast skulle ha utvisat honom när Tunesien förklarade sig beredd att ta tillbaka honom (2 dagar före gärningen).

5 av gärningsmännen från Paris kom som flyktingar, t.ex. Ahmad al-Mohammed,  Abdelhamid Abaaoud,  Salah Abdesalam, Samy Amimour,  Adel Haddadi och Mohammed Ghani Usman . Salah Abdesalam levde redan i Belgien och hämtade några av de andra 5 från Grekland.

Alla 3 gärningmän från Bryssel (tunnelbanan) kom som flyktingar: Khalid El Bakraoui, Naim Al Hamed och Sofiane Ayari.

Bryssel (flygplatsen):  Ibrahim El Bakraoui.

Dessutom har en massa terrorister häktats i flyktingsboende innan de kunde utföra attentat.

Det uppskattas var tusentals IS terrorister i Eurooa, som kom med flyktingsströmen, bland annat ska den syriska barnslaktaren Ahmad Abd Alkarim Alhije befinna sig i Tyskland.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.