Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Terrorism

Rysk flygkrasch, Tupolev RA-85572

2016-12-28 13:53 #0 av: Huygens

Det ryska flyget RA-85572, en Tupolev 154B-2, kraschade 2 minuter efter att ha lyft från Sotjis Flygplats i Ryssland, datum 2016-12-25.

Kraschen är så konstig att man bör misstänka terrorism. Frågan är bara vilken typ av terror, statsterrorism eller extern sådan?

.

Ryssland för krig i Syrien och har på sistone blivit goda vänner med Erdogans Turkiet. Vi har anledning att fundera över orsakerna bakom falsk flagga Karlov, den sk skjutningen av ryske ambassadören i Ankara. Gärningspersonen, en turkisk säkerhetsman ses omväxlande nyrakad och med skäggstubb på bilderna, vilket antyder att fotona kan vara tagna vid olika dagar.

Och så har vi kraschen av flyg RA-85572 från Sotji.

.

Ryssland och den närliggande regionen har antingen utsatts för krig eller terror. Det är då konstigt att Ryssland direkt tonar ner möjliheten att RA-85572 kraschat genom ett terrordåd. Ryssland skyller istället främst på tekniska fel eller mänskliga fel.

Från rysk sida påstods först att planet kraschat 6 km från kusten, men ändrades av lokala myndigheter till endast 1,5 km från kusten och på ett vattendjup av endast 25 m (alternativ 50-70 m).

.

Vidare är det lite konstigt att flyget, som kom från Moskva, endast tog upp två passagerare i Sotji, två FSB-agenter. Planet tankades även med mer flygbränsle och skulle till Latakia i Syrien.

Det är då hysteriskt konstigt att inte en enda rapport kommit att havet brunnit där planet kraschat i den mörka natten. Ett flyg fullt med bränsle och heta jetmotorer kommer nästan garanterat att börja brinna vid vilken form av krasch som helst.

Det finns heller ingen rapport om att havet varit täckt av flygbränsle eller att det luktat flygbränsle vid kusten.

.

Det finns rapporter av vag karaktär från ögonvittnen som säger att det kom en ljusglimt från planet innan det störtade ner i havet.

Planet är en Tupolev med tre jetmotorer. Om en eller t o m två jetmotorer går sönder, kan planet fortfarande flyg ganska långt. Piloten borde därför haft möjlighet att kontakta flygledningen, vilket en pilot också skulle gjort i händelse av problem eller nödläge.

Vi har ingen rapport om kommunikation med flygtornet, inga bilder från Sotjiflygplatsens övervakningskameror som normalt sett finns på alla internationella flygplatser och borde kunnat filma när flygplanet lyft och troligen även kraschat.

Räddningsuppdraget börjades påfallande snabbt och Ryssland påstår att 3500 personer ingår i räddningspersonalen, en osannolikt hög siffra.

.

Frågan är, vad kan ha hänt?

Kan kraschen av flyget ha varit en falskflagga som gick snett? Ryssland planerade att låta flyget ta sej över Turkiet och kanske över Syrien innan en bomb ombord detonerats. Skulden kunde sedan läggas på valfri motpart, t ex syriska rebeller.

Dom två FSB-agenterna kan ha varit personer som rysk säkerhetstjänst bara ville göra sej av med. Sedan har något hänt strax efter att planet lyft, bomben har exploderat för tidigt och rysk säkerhetstjänst måste därefter börja jobba på att dölja den misslyckade falskflaggan.

Planet är nära civila radaranläggningar och varför finns i så fall inga uppgifter om höjdförlust i media? Har ett plan alls kraschat och i så fall vilket plan? Det har ju försvunnit flygplan förut, som först hittats sent eller inte alls som i fallet med malaysiska MH370.

Ett flyg som slår i vatten går i tusen bitar, med plastfragment och skumisolering som sprids överallt. Bilder från kraschområdet i Svarta Havet utanför Sotjis flygplats har uppvisat ganska få vrakdelar. Tidiga rapporter att passagerare hittats med flytvästar avfärdades snabbt av myndigheterna. Ett alternativ som knappt nämns i media är en missil. Vi kan jämföra USA-miltärens nedskjutning av TWA-800 eller ukrainamilitärens nedskjutning av F-1812.

Varför ingen brand på havet, varför finns det ingen radiokommunikation, varför kraschade planet så plötsligt och varför avfärdas ett terrorangrepp så tidigt?

.

Dom initiala resultaten från undersökningen av den ena svarta lådan lämnar bara fler frågor.

Planet saknade militär betydelse, men hade musikgruppen Alexandrov, vilken har känslomässig betydelse och kan utnyttjas i en falskflagga. Kan det vara så att vissa makthavare i Ryssland känt underläge mot USA i propagandakriget om Syrien eller ser vi bara ännu ett spel med opposames?

.

Hur gammalt var flygplanet, hur många år?

33

Anmäl
2016-12-28 20:56 #1 av: JonasDuregard

Jag är besviken över att du inte vävde in att Robert Gustavsson strip-dansar framför en skylt med texten "Tupolevs" i din konspirationsteori. Ansträng dig lite. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2016-12-29 14:03 #2 av: Huygens

Den ryska kraschkommissionen säger att flygplanet kraschade 70 sekunder efter att planet lyft från marken, med en hastighet av 360-370 km/h och föll från en höjd av 250 m.

Kraschkommissionen säger sej ha dragit slutsatsen att planet inte exploderat.

Påfallande få vrakdelar syns på ytan av vattnet. Det görs inga kommentar i artikeln varför planets bränsle ej fattade eld vid nedslaget. Bränslet ska undersökas. Orsaken till kraschen är enligt uppgift okänd.

Anmäl
2016-12-29 15:31 #3 av: Huygens

Hmm...

Fejkar dom flygkraschen eller rör det sej bara om fejkade nyheter? Tyst visselblåsning?

Kolla RT, nyhetssändning och se på texten nertill i bild mellan 1:12 - 1:18. Detta måste väl ändå glädja Nomen, bevis för falska nyheter?

.

Berätta för mej vad det är. Förklara.

JD, kom igen.

Faking it

Anmäl
2016-12-29 16:32 #4 av: [helga21]

Det var vingklaffarna som inte fungerade som de skulle enligt information från den svarta lådan.

Anmäl
2016-12-31 18:30 #5 av: Huygens

En analys av det oväntade uttrycket "FAKING IT", som plötsligt poppade upp i undertexten till nyheten om det kraschade Tupolevplanet. Tyst visselblåsning eller psyop för att testa allmänhetens reaktion?

Originalet i RT; nyhetssändningen, texten nertill i bild mellan 1:12 - 1:18. Slå av Annotations så syns texten tydligare.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.