Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Om iFokus och sajten

Är ni förberedda?

2016-12-29 12:40 #0 av: Halvdansken

Det här börjar tyvärr bli mer och mer aktuellt - hur tänker ni?

Vad händer vid en större eller mindre kris i samhället? Har ni mat o vatten till 3 dagar, som rekommenderas? Ja, det kanske man kan klara, men vad med 3 veckor?

Vad ska man tänka på? Vad betyder SHTF? Är alla preppers mer eller mindre galna?
Få  svar, tips och råd på den nya sajten http://prepping.ifokus.se/

Välkomna!

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-12-29 13:33 #1 av: Huygens

Det är ett led i myndigheternas kampanj för att skapa mera sk fear porn. Jag blir inte förvånad om statsmakterna i detta nu håller på att förbereda en enorm falskflagga i storleksordning med Operation Northwoods.

Hela "prepping-temat" har karaktären av storskalig mental programmering i stil med MKULTRA, manipulering av allmänheten för att fungera som självuppfyllande profetia och att verka genom sk predicitve programming, när planerna väl sätts i verket.

Vi kommer att översköljas av foton, nyhetsrapporter och TV-reportar som kämpa för att papegoja varandra med exakt samma förprepparerade myndighetsbudskap. The Patriot Act var färdigsskriven långt innan 911 kördes av stapeln och vi kan se förberedelserna på att något liknande kan ske, som vi riskerar att drabbas av inom en snar framtid.

Vi har utmärkta exempel från nätet på preparerat papegojande med i förväg massproducerade "nyheter", t ex här (6 min).

Anmäl
2016-12-29 13:53 #2 av: VildaVittra

#1 Attans, du kom på mig Huygens, givetvis går jag i regeringens ledband och detta är bara ett led i min plan att ta över världen. Skrattar

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-12-29 14:22 #3 av: Huygens

#2 Du gör nog en bra grej som följer detta. Vi har ju sett hur Pentagon testat att styra folks tänkanden och fokus i olika riktningar, t ex genom CONOP 8888 och via riktlinjerna i det äldre CIA-dokumentet Silent weapons for quiet wars eller i varianter beskrivna av den gamle Sovjetvisselblåsaren Bezmenov.

Frågan är vad vi förväntas förbereda oss för? Vad "preppar" vi inför och varför är så få samhällsfunktioner riktigt förberedda inför större katastrofer? Tråden om hundarna på kärnkraftsverken mm.

Anmäl
2016-12-29 14:24 #4 av: VildaVittra

#3 Jajamensan, helt hjärntvättad, det är just därför jag lever helt emot samhällets krav på hur en kvinna ska leva. 

Sitter du och spionerar på mig? Förskräckt

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-12-29 15:01 #5 av: Huygens

Det finns några problem som är illa adresserade.

Det största problemet är vatten och i vissa avseenden tid (eller område).

.

Ska man verkligen göra något åt vatten, måste man hela tiden hålla sej med vatten på 15-litersdunk, byta ut vattnet efter ett antal dagar (eller veckor?), diska ur dunken och fylla på med nytt rent vatten. Vem gör det?

Vid total vattenförgiftning går det ju inte att i efterhand fylla på vattnet då det är giftigt, så vatten måste man ha sparat i förväg.

Den typen av förberedelse kräver samhällsförberedelse, inte att enskilda ges diffussa uppmaningar.

.

Det andra problemet är tid. Vissa katastrofer som kärnkraftsolyckor är hysteriskt tidskritiska. Dom första timmarna efter Fukushima- och Tjernobylkatastroferna var radioaktiviteten 5000 (100000?) gånger så hög som vad radioaktiviteten var en vecka senare. Orsaken är ämnen med mycket kort halveringstid som ger enorma mängder strålning under ett fåtal timmar. Det gör att det viktigaste är att komma bort från kärnkraftsverket, inte att bunkra upp med mat och vatten.

Den typen av problem kräver samhällsplanering, inte fear porn.

Anmäl
2016-12-29 15:14 #6 av: Hayabusa

Och i slutänden möter vi alla döden.. Skämtar

Anmäl
2016-12-29 15:21 #7 av: Halvdansken

#5. Om det var nån som verkligen förberedde sig och inte litade på att samhället skulle klara krisen, så trodde jag att det vad du  Huygens. Så där överraskade du mig.

"Ska man verkligen göra något åt vatten, måste man hela tiden hålla sej med vatten på 15-litersdunk, byta ut vattnet efter ett antal dagar (eller veckor?), diska ur dunken och fylla på med nytt rent vatten. Vem gör det?"

Ganska många, faktiskt, men vatten håller sig länge, man rekommenderar att rotera det ca var 6e månad. Och att givetvis ha vattenreningstabletter hemma om man ska hämta från en å eller flod i närheten.
 Och om vi som tanker och planerar lite kan klara oss själva, så finns det mer till dem som inte tänkt och planerat. har du mat hemma för ett par veckor - eller litar du på att samhället kommer och levererar? Eller tror du att jag delar med mig av min?

Jag kan hålla med dig om att om problemet är en kärnvapen- eler kärnkraftsolycka, så har vi en annan situation, men om det nu INTE är det? Utan ett 3 veckors strömavbrott? Invasion utan kärnvapen? Butikerna har inga lager, de töms på ett par dagar. Sen då?

Ett rimligt scenario är faktiskt det som visas i Blackout. Jag finner inte det helt otrovärdigt alls. 
Sen förstår jag inte att du är så fokuserad på USA och vad man gör där. Jag tror nog att hotet finns betydligt närmre, i öst. 

Som en av mina favoritdeckare Spenser säger (Skriven av Robert. B. Parker)
"Prepare for what your enemy can do, not what you think he will do."

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2016-12-29 15:42 #8 av: Huygens

President Reagan antydde ju i FN vad som kunde vara på gång, vi får se.

Dom har ju testat varianten med nedstängt elnät i Japan, när dom stängde av sina 50 kärnreaktorer efter Fukushima.

Anmäl
2016-12-29 15:50 #9 av: Tjeja

Här vart det spännande! Huygens vs VV! Skrattar 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-12-29 15:56 #10 av: VildaVittra

#9 Du menar zombies vs de psykiskt friska? Huygens kommer givetvis tro att denne tillhör andra kategorin. Skrattar

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2016-12-29 16:19 #11 av: Tjeja

Njae.. snarare  två envisa, hårt övertygade motpoler! Den ena ettrig den andra läser in baktankar i vart enda ord som skrivs!  Skrattar

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-12-29 16:30 #12 av: [helga21]

Vi ska köpa ett kraftverk som drivs med bensin så får vi se till att ha det hemma. Vi har en å i närheten så vatten till toaletterna har vi. Vi har en alternativ energikälla i vår kakelugn och laga mat kan vi göra på triagiaköket. Frysar och kyl drivs med bensinkraftverket och batterier har vi hemma till radioapparaterna. Ljus har vi mängder av. Mat och dryck har vi så vi klarar oss i flera månader. Hoppas att den fasta telefonen fungera bara. Problemet blir med den personliga hygien det får bli lite med hartassen Skrattar

Anmäl
2016-12-29 20:53 #13 av: Halvdansken

Om det är ett stort strömavbrott så kommer toaletterna inte att fungera så länge. Pumpar osv, som för avfallet ut i större ledningar kommer inte heller att fungera, samma med reningsverken. Så det kommer snart att bli stopp där också. 

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.