Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Rättsfrågor/Integritet

Inhuman tolerans!

2017-01-04 13:59 #0 av: Bermudas

Dags att stoppa brottslingarna på allvar! Hur sjukt flata är vårt rättsväsende ?
"Det är så här det går till idag" säger åklagaren och menar att det inte ska räknas som grovt brott när ett gäng ynglingar rånar gamla och svaga med hjälp av kniv och vapen.

"I våras skakades Åstorp av en rånvåg. Åtta tonårspojkar har nu dömts för brotten. Men för rånoffren är det inte över."
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/atta-pojkar-domda-for-ranvag-i-astorp
Gärningsmännen valde ut äldre, svaga och ensamma personer och för brottsoffren var det mycket traumatiskt.
Men pojkarna verkar inte förstå det: "– De här killarna har svårt att förstå det när vi frågar hur det tror att det känns för de utsatta."
http://www.hd.se/2016-10-11/tonarsli...anvag-i-astorp

"Trots att det handlar om relativt brutala dåd anser inte åklagaren att något av brotten är grovt.
- Det är så här det går till idag. Man har med sig kniv eller något vapen. Det är inte tillräckligt för att det ska vara ett grovt brott, även om det är fult, säger Magnus Larsson."

Det är "fult" alltså....inte grovt...."Man fåj inte jöja så!"
Ska man skratta eller gråta?
Brottslingarna var invandrarpojkar kan det vara därför man förminskar och förlåter? Jag fick en idé idag om att svenskar och vanliga invandrare borde starta en rörelse mot brottsligheten. Många invandrar är oerhört utsatta idag av denna typ av ungdomar som håller på att förstör för alla, invandrare som svenskar.
Nu bönar och ber handlarna i Husby att få in mer poliser eftersom de terroriseras av dessa huliganer. I Ronneby är det rena terrorn med utpressarligor och maffiametoder. Två bröder använder sig av ungdomsgängen som sätter skräck där för de handlare som inte betalar beskydd. Det här kommer inte ta slut av sig själv det här kan bara ta slut om folket och politikerna tar tag i problemet och sätter ner foten och slutar mjäka. Dessa killar har noll respekt och empati med sina offer. Dom måste stoppas i tid. Man stoppar inte ett problem om man är rädd för att inte vara politiskt korrekt och stoppa huvudet i sanden, man stoppar problem om man ser verkligheten som den är och vidtar åtgärder som passar.

Invandrare och svenskar är båda lika trötta på dessa gäng, dessutom blir oskyldiga invandrare sammankopplade med dessa. Läste en insändare av en Irakier som ville att svenskar skulle be invandrare hjälpa till att hålla ordning, han var förtvivlad över hur dessa grupper håller på och samtidigt livrädd för att bli sammankopplad med dem- det kan man lätt förstå!
Dom kastar sten på brandkår, polis och ambulans. Såg idag att en ettåring skadats av att man kastat sten mot tunnelbanan. I Gävle slängde man in smällare in i barnvagn. Nordstan i Göteborg tvingades hålla stängt pga gängens terror.

Vissa människor behöver tydliga gränser och man behöver statuera exempel.
Görs inte det snart...hur långt har man tänkt låta den här skiten fortgå?
Hur långt har man tänkt driva denna inhumana tolerans?
Dessa rånarkillars namn är uthängda på nätet nu. Vill vi ha ett land där det skapad dödspatruller som rensar ut eller vill vi ha ett land där rättsväsendet skipar rättvisa och inte daltar med förövare? Om det inte sker snart kommer är risken att vi får en anarki där folk tar saken i egna händer.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2017-01-04 14:37 #1 av: Tjeja

Ja att "tolerera" till och med våld är det sjukaste Sverige gör idag!

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-01-04 15:11 #2 av: kamera0710

#0 "Brottslingarna var invandrarpojkar kan det vara därför man förminskar och förlåter?"

Finns det några studier som på något sätt indikerar att vi inte har likhet inför lagen och att invandrare döms mildare än "ursvenskar" för samma gärning?

Sedan är dessa brott avskyvärda oavsett vilka som begår dem, inte tu tal om det.

Anmäl
2017-01-04 15:22 #3 av: Bermudas

#2 nej det var en fråga jag ställde mig. Jag undrade om man håller på med en anpassning. En slags inflation.

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2017-01-04 16:11 #4 av: Hayabusa

Här är ett nytt fall som seglat upp. Det handlar om en hemlös man i Hässleholm som blev knivmördad i Augusti förra året. En 17-årig kille åtals nu för detta dåd.

Läs mer här:

http://www.hd.se/2017-01-04/17-aring-atalas-for-mordet-pa-hemlose-lars

Anmäl
2017-01-05 10:29 #5 av: Bermudas

Lägger in några insändare från flashback i nästa ruta.
Det handlar om en misstänkt gruppvåldtäkt i Åtvidaberg. Fallet lades ner snabbt, precis som gruppvåldtäkten på Gotland. ( Börjar det bli kutym att flickor och kvinnor vill ha gruppsex på offentlig plats med asylsökande män?)
Det får betraktas som hörsägen men eftersom saker och ting är så märkligt nedtystade nuförtiden så får man väl ta del av det som finns. Flickan har i princip blivit utmålad som lögnare av media. Men är det så?
Inläggen kommer i nästa ruta. Stämmer det har vi ännu en rättsskandal och ett supersvek mot flickan.

Kontentan av inlägget nedan för den som inte orkar läsa hela är:
"Så flickan blir utsatt för sexuella handlingar mot sin vilja av män som hon inte vet vilka de är, polisen kallar inte alla närvarande till förhör och beslagtar inte filminspelningen, åklagaren lägger ner fallet och flickan är avstängd ifrån den information som framkommit i förundersökningen."

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl
2017-01-05 10:29 #6 av: Bermudas

"Idag skriver den lokala tidningen på orten att offret och gärningsmannen inte är bekanta med varandra sedan tidigare. Tvärtemot vad som tidigare påståtts. Detta är mycket märkligt.

I ingressen (se länk nedan) står det att något brott inte har begåtts. Men enligt artikeln säger åklagaren att "det är inte visat att det har begåtts något brott".

Kontentan är alltså att det saknas bevis. Vilken kan innebära att de tre männen trots allt har begått en våldtäkt.

Antagligen går det inte, utifrån filmen, bevisa att det rör sig om en våldtäkt och inte frivilligt sex. Det kan ju också vara så att polisen inte fick tag på filmen.

Logiken säger att en tonårig flicka med mycket stor sannolikhet inte vill ha sex utomhus mitt i natten med tre asylsökande män som hon inte känner sedan tidigare. Vilket är tydligt då hon även har anmält dem för våldtäkt.

Flera tidningar har skrivit att det inte ligger något brott bakom den anmälda våldtäkten istället för som det är: att det saknas bevisning. Det är slarv från journalisternas sida, alternativt är det en medveten handling för att medierna av någon anledning vill avskriva gärningsmännen från misstankar och då hellre väljer att måla ut flickan som lögnare.

http://corren.se/nyheter/darfor-lagg...om4444189.aspx

Flickan hade träffat en ca jämnårig kille under nyårskvällen och spenderat en del tid med honom. Under natten tog de en promenad och mötte då killens äldre kompisar som bor på ett asylboende i Åtvidaberg. Männen hakade på. Flickan har aldrig tidigare sett de här personerna och är inte bekant med dem sedan innan.

Flickan utsattes enligt egen utsago för våldtäkt/övergrepp vid två platser utomhus av tre av männen. Den fjärde filmade. Bland annat filmades när en av männen stoppade sitt könsorgan i flickans mun. Första tillfället ska ha varit utanför ICA i Åtvidaberg, andra tillfället utanför Åtvidabergs Hotell som ligger nära den första platsen.

Endast tre av de fyra männen togs in för förhör.

Trots att flickan uppgav att en av männen hade filmat våldtäkten togs ej hans mobiltelefon i beslag.

Under förhör fick hon peka ut de misstänka gärningsmännen på fotografier. Endast tre av de fyra männen var med på bild.

Flickan fick också reda på att en av männen är smittad med Hepatit B. Flickan har genomgått läkarundersökning och provtagits men ej fått resultatet.

Anledningen till att ärendet är nedlagt är att flickan inte gjorde tydligt motstånd och att händelsen därför inte kan klassas som våldtäkt. Enligt polisen kan det endast rubriceras som misshandel eller försök till misshandel från en av männen då man vid sexuellt umgänge är skyldig att informera om att man bär på Hepatit B.

Flickan själv vidhåller att det rör sig om våldtäkt och hon mår psykiskt dåligt. Hon vet inte om hon orkar men vill kämpa för att få upprättelse.

En kontakt med BUP är den hjälp hon hittills erbjudits.
---

Vid kontakt med Polisen så upplyste handläggaren om att flickan inte har rätt att ta del av förundersökningen. Flickan har endast rätt att begära ut sitt eget förhör.

Hon har inte rätt att få reda på vilka männen var eller ta del av det de sagt i förhör. Hon har förvisso rätt att få en prövning om hon begär ut handlingarna men handläggaren sade att detta är sekretessbelagt och hon trodde att det skulle bli mycket svårt i detta fall.

Så flickan blir utsatt för sexuella handlingar mot sin vilja av män som hon inte vet vilka de är, polisen kallar inte alla närvarande till förhör och beslagtar inte filminspelningen, åklagaren lägger ner fallet och flickan är avstängd ifrån den information som framkommit i förundersökningen."

https://www.flashback.org/t2797248

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl