Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Kyrkan. Religion och politik

EU-dom: religion ej skäl f. könsuppdelad simskola

2017-01-10 19:29 #0 av: [Nomen Nescio]

"Föräldrar får inte av religiösa skäl vägra låta sina döttrar delta i simundervisning ihop med pojkar. Det slår Europadomstolen fast i en ny dom.
Moderaten Elisabeth Svantesson menar att domen bör få konsekvenser även i Sverige.
– Jag tycker inte att Sverige ska anpassa sig, utan tvärtom måste föräldrarna anpassa sig efter det som gäller här, säger hon."---

http://www.expressen.se/nyheter/europadomstolen-skolan-viktigare-an-religionen/


Anmäl
2017-01-12 00:52 #1 av: RobinEH

"– Det är en viktig del av integrationsprocessen att man inte delar upp pojkar och flickor. I Sverige vill vi göra saker tillsammans, och det tycker jag att vi ska värna om."

Hela grejen med dimensionerna av religionsfrihet i Sverige behöver omarbetas, speciellt med tanke på stenåldersreligionen Islam. 

Jag står för vad jag skriver, du får stå för din tolkning av det.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2017-01-12 01:38 #2 av: m2studio

Om jag inte vill dricka alkohol, ska inte sätta foten i baren tycker jag. 

Jag tror på många saker som inte syns. Ha öppen sinne.

Vi tror, ser,hör och mm, men vi förstår ej i vilken värld vi lever.

Anmäl
2017-03-01 23:18 #3 av: lordgortor

Religion är upphov till nästan allt elände. Religion skall utövas i tempel, kyrkor, synagogor, moskéer osv men får under inga omständigheter användas som en förevändning för att stifta lagar. Dessutom är det helt naturligt att byggande av religiösa samfunds lokaler ej skall vara föremål för subventioner med skattemedel, ej heller skall bidrag av skattemedel utgå till religiösa samfund. Om de troende inte vill bekosta sådana påhitt så är det nog klent beställt med övertygelsen.

Anmäl
2017-03-01 23:27 #4 av: mangemani4

ta seden dit man kommer sen är detta onödiga problemet löst. mycket enkel lösning och alla som inte gör det, bye bye, finns länder där deras religion och syner passar de bättre, finns väl ingen poäng att stanna här och bråka och ge oss besvär när det finns bättre länder för dem att vistas i isf. lösningen är så enkel, men folk väljer att göra den 100% svårare.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-03-02 16:06 #5 av: Silvestris

Problemet är att fundamentalister kommer hålla sina döttrar från simundervisningen ändå. Konsekvensen är att deras döttrar inte kommer lära sig simma. Är det rimligt att låta det ske av ideologiska skäl?

Det blev ramaskri när SFI i Strömsund satte upp skärmar i klassrummet så att männen och kvinnorna hölls åtskilda. Ve och fasa, nu skulle hela Strömsund islamiseras. Eller nej, efter en tid kunde skärmarna avlägsnas. Hade man inte kompromissat från SFIs sida hade kvinnorna sannolikt inte deltagit i undervisningen alls, hade det varit bättre?

Det handlar i grund och botten om samma diskussion (så även den om förbud mot hijab, niqab och burka): de ska göra som vi. Basta. Problemet är att det i praktiken är kvinnorna som drabbas när "vi" vägrar kompromissa. Det är de som hålls hemma, som inte får grundläggande undervisning, som inte får röra sig i samhället och på så sätt inte kan integreras och bidra till samhället. Samhället är vi, alla vi som lever här. Det inkluderar "dem".

Anmäl
2017-03-02 16:42 #6 av: mangemani4

släpper de sin religion, syn på hur det funkade i hemlandet(där de nu inte befinner sig) och tar seden dit de kommer, så har de alla möjligheter i världen att kunna bli en del utav samhället och helt problemfritt. men som sagt, folk väljer att göra saker och ting 100% svårare/värre, istället ska deras religion, syn osv försöka integreras med andra syner och tron som är så långt bort från deras egen som det bara går att komma och det leder enbart till katastrof och ännu värre blir det när DE vill att VI ska anpassa sig efter DEM.

och passar det inte, vad gör de ens här när det finns gott om andra länder där de passar bättre in, mer än att ställa till besvär och ge andra icke-svenskar ett dåligt rykte. makes no sense.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-03-02 17:24 #7 av: Silvestris

#6

Kan du släppa dina övertygelser? Din kultur? Bara sådär. Nej, det lovar jag att du inte kan så varför förväntar du dig att andra människor ska göra det? Bara att ändra människors attityd inom ett område brukar man säga tar minst en generation. 

Integration handlar inte om att "de ska bli som vi" utan det handlar om att alla ska anpassa sig till varandra. Att vi alla ska hitta vägar att leva tillsammans. Det du verkar vara ute är assimilation dvs. att människor från andra kulturer och religioner ska överge dessa helt och bli som "vi".

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.