Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Arbetsmarknad

Moderatgnäll om utlokalisering

2017-01-11 07:27 #0 av: kamera0710

Moderaterna i Stockholm kommer på sedvanligt vis med gnällvisor om förslaget att utlokalisera 10 000 statliga jobb. 

"Det är fullständigt obegripligt hur regeringen kan tro att ett sådant slag mot Sveriges tillväxtmotor i Stockholm skulle gynna någon del av landet.

Det är inte genom att ställa stad mot land som vi bidrar till jobbtillväxt i hela Sverige. Åtgärder som främjar jobbtillväxt, som sänkta arbetsgivaravgiftger, behövs även i storstäderna. Likaså måste det till reformer som gör att det lönar utbilda sig även i Stockholm som med en kunskapsintensiv ekonomi är hela Sveriges tillväxtmotor."


Detta gnäll ser jag som ett gott betyg åt förslaget.

https://www.dagenssamhalle.se/debatt/skadligt-och-destruktivt-flytta-statliga-jobb-30701

Anmäl
2017-01-11 08:41 #1 av: ludden

Fackförbunden är i mot flytten av statliga jobb från Stockholm är det med ett gott betyg? Och finns det tillräckligt med kompetens ute i landet för att få verksamheten att fungera? Finns det även lämpliga lokaler för bedriva verksamhet i?

Sen så måste det finnas god infrastruktur på orten för tjänstemännen att transportera sig hur ska det gå till när man vill lägga ner Bromma flygplats i framtiden som är en mycket viktig länk för tjänsteresor och företagen i landet? Järnvägen är ju så eftersatt att det inte går att lita på att komma fram i tid?

Regeringen vill alltså både äta kakan och ha den kvar.

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2017-01-11 11:45 #2 av: kamera0710

#1 Stockholm håller redan  på att svämma över. Bra att "lätta på trycket" lite.

Anmäl
2017-01-11 12:52 #3 av: KimE

Det brukar alltid bli sånt gnäll när det ska flyttas ut något sen rekryterar de alltid chefer från stockholm(de som rekryterar har sina kontakter i stockholm och rekryterar bara bland de de redan känner) som fort lessnar på att pendla och sätter upp ett kontor där och snart är hela myndigheten tillbaka.

Det blir väl max 100 jobb utflyttade :)

Anmäl
2017-01-12 05:59 #4 av: kamera0710

"De nyliberala idéerna om att marknaden har bättre förmåga att styra den ekonomiska tillväxten har fått stort genomslag i riksdagens majoriteter i likhet med teorin om att storstäderna är landets ekonomiska motor.

Då blir landsbygden i stort en belastning utan tilltro till att i huvudsak med egna resurser kunna skapa en mer gynnsam befolknings- och näringsutveckling."

"Den avgörande frågan är att få till stånd ett bankväsen som varje dag fungerar på landsbygden och dit är det oändligt långt!"

http://www.dalademokraten.se/opinion/ledare/det-ar-manga-tuvor-pa-vagen

Anmäl
2017-01-12 12:23 #5 av: ludden

#2 Som vanligt då ingen plan hur man ska få verksamheten att fungera. 

Socialdemokraterna leker med våra skattepengar. Varför inte ordna ett bål och bränna upp miljoner kr måste vara smidigare.

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2017-01-12 15:21 #6 av: kamera0710

#5 Eller varför inte trängas alla i Stockholmssmeten. Vad gör det till exempel att pendlarna ibland knappt får plats på tågen? Eller att reaktionerna vid snöfall i Stockholm ofta är att man står totalt yrvakna?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18129028.ab

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.