Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Övrigt

Massövergrepp även i Österrike

2017-01-11 09:03 #0 av: rara

Även i Österrike var det sexuella övergrepp på nyårsafton.  För vad som hände i Wien finns det inga informationer, för där regerar socialisterna tillsammans med miljöpartiet, så där informerades inte media.

Men i Innsbruck informerades media om massövergrepp. Stora grupper invandrare omringade kvinnor, kysste dom och tog dom på deras könsdelar. Polisen kunde först ta fast 6 afganer som ofredade sammanlagd18 kvinnor. Det kunde bevisas pga videoövervakning och för att kvinnorna kände igen gärningsmännen. 2 vidare gärningsmän efterlystes med bild.

Men polisen gjorde deras jobb i onödan. Männen sa att de inte kommer ihåg någonting och erkände inte. Eftersom man inte kunde bevisa "vem som gjorde vad", dvs. vem som bara var med att omringa dom och vem som försökte att våldta, släpptes alla ut igen.  Eftersom det inte hade någta konsekvenser för dom, gick de 2 efterlysta personerna, en Syrier och en man från Irak till polisen och sa att de heller inte gjorde någonting och att de inte kommer ihåg någonting och så klart släpptes de ut igen.

Det måste vara frustrerande för offrena som blev omringade och ofredade. Det måste vara en hemsk känsla att bli omringad och uppleva hur hjälplös man är och att känna ångsten.  Det måste vara frustrerande för polisen att ta fast brottlingar, utan att det har konsekvenser för brottslingarna.  Men det är bra för högerextrema rörelser, eftersom människorna mer och mer inser att det bara är högern som VILL att även brottslingar som är invandrare ska straffas precis som alla andra brottslingar.

http://www.krone.at/oesterreich/alle-verdaechtigen-frei-aerger-nach-sex-angriffen-keine-konsequenzen-story-547959

http://www.krone.at/oesterreich/innsbruck-zwei-weitere-verdaechtige-meldeten-sich-nach-sex-angriffen-story-548048

Anmäl
2017-01-11 09:14 #1 av: mangemani4

folk måste sluta med detta löjliga hudfärgs tänket som de kör med och istället börja se brottslingar. självklart ska alla brottslingar straffas, att dalta med människor bara för att de har n annan hudfärg är så fel som det bara kan bli.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-01-11 11:51 #2 av: kamera0710

"Men det är bra för högerextrema rörelser, eftersom människorna mer och mer inser att det bara är högern som VILL att även brottslingar som är invandrare ska straffas precis som alla andra brottslingar."

Har fortfarande inte sett några konkreta belägg för att rättsväsendet dömer/behandlar invandrare mildare än andra. 

Anmäl
2017-01-11 13:03 #3 av: rara

#2

Vad somliga inte VILL se, det ser de heller inte.  Jag har ju tidigre tagit fram exempel, som visar att asylsökande behandlas mildare, men du var ju inte mottaglig för det.

Tar vi som exempel afganen som våldtog en 72 årig kvinna, som nu är skadad för livet och håller på att dö. Han fick bara 20 månader. Antagligen är han ute efter 12 månader igen om han sköter sig i fängelset:

http://www.krone.at/oesterreich/72-jaehrige-vergewaltigt-afghane-verurteilt-20-monate-haft-story-493139

I vanliga fall blir det minst 5-10 år för ett sådant brott.

Varje dag är tidningarna fulla med sådana här nyheter. Man kan läsa rubriker som "Inga konsekvenser för gärningsmännen".  Om en butik tar fast en snattare och ropar på polisen, säger polisen "ge tillbaka varorna", men de tar inte ens med honom till polisstationen.  Folks ilska kokar för att alla VET hur det ligger till, men du vägrar att se det. Då kan man ingenting göra.  Vad Kamera inte vill se, det ser Kamera heller inte.

Och hur många av de tusentals gärningsmännen från Köln sitter tills nu i fängelset?

Anmäl
2017-01-11 14:40 #4 av: kamera0710

#3 Då antar jag att du har några exempel på andra våldtäktsmän som fått 5-10 år för motsvarande brott. 

Anmäl
2017-01-11 17:16 #5 av: rara

#4

Visst, massor av exempel kan jag ge dig:

Den här mannen fick 8 år:

http://www.spiegel.de/panorama/justiz/bamberg-ex-chefarzt-muss-wegen-vergewaltigungen-von-patientinnen-ins-gefaengnis-a-1116958.html

Den här mannen fick 6 år:

http://www.kleinezeitung.at/steiermark/chronik/4927689/Urteil_Sechs-Jahre-Haft-fuer-Vergewaltigung-in-Kirche

Den här mannen fick 5 år:

https://kurier.at/chronik/oesterreich/24-jaehrige-in-wiener-lokal-vergewaltigt-fuenf-jahre-haft/233.434.041

8 år för en invandrare som förstås inte är asylsökande, eftersom han kommer från Rumänien:

http://www.salzburg.com/nachrichten/salzburg/chronik/sn/artikel/acht-jahre-haft-fuer-vergewaltigung-einer-jugendlichen-189717/

5 år för den här mannen.

http://diepresse.com/home/panorama/wien/5035852/Vergewaltigung_Fuenf-Jahre-Haft-fuer-Wiener-Judotrainer

Och här jämför vi med straff asylsökande våldtäktsmän får:

En afgan fick 8 månader VIKORLIG dom:

http://epaper.neue.at/lokal/2016/11/08/acht-monate-haftfuer-vergewaltigung.neue

2 år VILKORLIG dom för en man från Egypten, för 60 (!) våldtäkter:

http://www.nachrichten.at/oberoesterreich/Ehefrau-60-mal-vergewaltigt-Bedingte-Strafe-fuer-Taeter;art4,2054748

4 asylanter från Syrien fick bara mellan 1 och 2 år VILKORLIG dom för gruppvåldtäkt av minderåriga flickor:

https://www.unzensuriert.at/content/0021049-Unverstaendnis-Deutschland-Justiz-laesst-syrische-Gruppenvergewaltiger-frei

Anmäl
2017-01-11 17:59 #6 av: Sommarek

Vad anser du, rara, om Brock Turners dom, då?  Eller William D'arcy, Lee Maddock, Robert H. Richards IV, Stacey Rambold, Mark Thompson etc?

Anmäl
2017-01-12 03:12 #7 av: RobinEH

#2 Ja, men ser du inte! Hon ger ju dig en länk till en artikel som om <70 ord/5 meningar tar upp en händelse. Där väljer man inte ens att ta upp exakt vad domen angav, enbart strafftiden. 

Och titta på länk 3 i #5

"Wien: Das Urteil ist nicht rechtskräftig." "Abgesehen davon stammt der Mann aus Nigeria und trägt eine auffällige Frisur.".

Hmm, domen är inte fastslagen. Vi talar om en gärningsman från Nigeria. Det finns ingen bevisning gentemot mannen exkl. offrets uttalande. Otroligt lite information ges. 

Man kan ju undra, kan personen som ger dessa länkar språket de är skrivna på? Eller läser denna person ens länkarna. 

Länk 1 handlar om en överläkare som dömts för grov våldtäkt, grov misshandel samt grova sexuella övergrepp av 12 personer där bl.a. narkos användes. 

Länk 2 handlar om en man som vid upprepade tillfällen våldtagit en funktionshindrad kvinna samt utövat olaga hot. 

Antar att alla tidningar i internet från Österrike håller sig på skräpnivå eftersom det är den enda kvalitet som kan bringas. Dåligt skrivna och knappt någon faktisk information. 

Jag står för vad jag skriver, du får stå för din tolkning av det.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2017-01-12 10:58 #8 av: rara

#6

Jag könner inte personerna, men googlade och fick reda på att den första bara fick 6 månaders fängelse bara för att han var simmstjärna. Jag googlade inte efter alla personer, men jag antar att de är personer som fick ett lågt straff, så jag ger dig ett allmännt svar: Jag anser att lagen ska vara lika för alla, oavsett om man är flykting, simmstjärna, president eller vad som helst.  Ingen våldtäktsmann ska slippa undan med ett lågt straff.

Anmäl
2017-01-12 11:00 #9 av: Sommarek

#8 Jag tänkte mest på ditt påstående om att enbart "utlänningar" får låga fängelsestraff, men alla dessa är, mig veterligen, vita amerikaner.

Och ja, alla dessa fick straff som handlar om månader för grova sexbrott. En av dem våldtog en 10-årig flicka.

Anmäl
2017-01-12 11:18 #10 av: rara

#7

"Man kan ju undra, kan personen som ger dessa länkar språket de är skrivna på? Eller läser denna person ens länkarna."

Jag som tog fram länkarna, läste länkarna och kan också språket. Jag känner till och med lagarna och vet vad det betyder att en dom inte är "rechtskräftig".  Det betyder inte att domen inte är fastslagen.  Domen är fastslagen, men gärningsmannen har rättigheten att inom en viss frist överklaga domen.  När fristen är över är domen "rechtskräftig" om han inte överklagar den. Vem som får ett lågt straff kommer inte att överklaga domen, så jag vet inte vart du vill komma med det där. Jag antar att du inte kan språket och att du heller inte känner till lagarna.

"Vi talar om en gärningsman från Nigeria. Det finns ingen bevisning gentemot mannen exkl. offrets uttalande"

Det stämmer inte! Det står i artikeln att mannen erkännde att han våldtog sin hustru 60 ggr, men att han sa att han inte visste att det är förbjudet att våldta sin hustru.

Jag citerar ur artikeln: "Kann es sein, dass Sie ihre Frau rund 60 Mal vergewaltigt haben?“, will der vorsitzende Richter des Schöffengerichts, Josef Lautner, vom Angeklagten wissen: „Ja, das kann sein.“ Auch dass er dabei mit roher Gewalt vorgegangen ist, gibt er zu. So soll er seine Frau immer wieder geschlagen haben, mit einem Glas nach ihr geworfen und ihr einen Polster ins Gesicht gedrückt haben. "

Här erkänner han att han inte bara våldtog sin hustru 60 ggr, utan använde sig av rå våld.

Sorry att din plan inte gick i lås att snedvrida faktan och att du satsade på att jag inte kan språket riktigt. Min tyska är PERFEKT!!! Snarare börjar jag att glömma svenskan med tiden.

"Antar att alla tidningar i internet från Österrike håller sig på skräpnivå eftersom det är den enda kvalitet som kan bringas. Dåligt skrivna och knappt någon faktisk Information."

Om man kan språket så bra som jag, hittar man faktiskt informationerna som du inte hittade. Att klassa alla österrikes tidningar som skräptidningar funkar inte som argument och sen var det även med tyska tidningar.

Men vi kan gärna diskutera på tyska ett tag för att se vem det är som kan språket ordentligt och vem som är den som svamlar. Skämtar

Anmäl
2017-01-12 11:25 #11 av: rara

#9

Jag skrev inte utlänningar, utan invandrare och asylsökande. Det är förstås de asylsökande som får extemt låga straff, inte alla utlänningar. Rumänen fick ju också 8 år. Skulle han komma från Syrien eller Afganistan skulle han säkert bara ha fått 2 år. Afganen som våldtog den 72 åriga kvinnan som jag nämnde i inlägg 3 fick bara 20 månader.  Det sista jag läste om offret var att hon ligger på akuten och håller på att dö.

Om lagarna i USA vet jag för lite. Jag pratar om Europa. I USA kan man ju till och med få en miljon Dollar om man bränner sig med kaffet på Mc. Donalds, så dom är ju lite konstiga där.

Anmäl
2017-01-12 11:29 #12 av: RobinEH

#10 Grattis. Du är på en svensk sida där vi talar svenska. Nej, jag känner inte till Österrikes lagar och förordningar. Men tack vare att du gång på gång väljer att länka till artiklar som saknar innehåll så är det svårt att förstå någonting om man inte försöker söka efter förtydligande. 

Och jo det stämmer absolut det jag citerade och att mannen i fråga var Nigerian. Länk 3 i ditt inlägg berör 1 våldtäkt ej 60. 

"Sorry att din plan inte gick i lås att snedvrida faktan och att du satsade på att jag inte kan språket riktigt."

Sedvanligt skitsnack och konspirationsteorier. 

" Att klassa alla österrikes tidningar som skräptidningar funkar inte "

Nej, men alla som du väljer att länka till. 

Jag står för vad jag skriver, du får stå för din tolkning av det.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2017-01-12 11:47 #13 av: rara

Tillägg till mitt inlägg 10:

Nu råkade jag att förväxla artikeln med mannen från Egypten med mannen från Nigeria.  Gärningsmän från Nigeria har dock inte samma status som asylanter som kommer från Syrien Afganistan, Irak osv. Dom får precis samma straff som Österrikare får och mannen var inte ens asylsökande, utan levde tillräckligt länge i landet för att tala språket.

Men visa mig en enda asylsökande våldtäktsman som kommer från länder som Syrien, Afganistan, Irak osv. som har fått ett lika högt straff som man får i vanliga fall i Tyskland eller Österrike, dvs.  5 år eller mer, så ska vi se om du hittar en enda.

Anmäl
2017-01-12 11:55 #14 av: rara

#12

Vilket innehåll saknar du? Vilka konspirationsteorier menar du? Jag hittar inga.

Som du ser valde jag att länka till de vanligaste tidningarna, bland annat tidningarna som kommer på plats 1 och plats 2 gällande mest lästa tidningar i Österrike.  Jag har inte läst ett enda argument av dig tills nu, bara snedvridningar och nedlåtande uttalande. Ta och integrera dig först och lär hur man uppför sig i Europa.  Här diskuterar vi sakligt och om vi har olika åsikter väger vi upp argumenten som vi har mot varandra. Vi är ju inga grottmänniskor.

Anmäl
2017-01-12 12:15 #15 av: Sommarek

#11 Jag skrev inte utlänningar, utan invandrare och asylsökande.

Dumt av mig att anta att dessa kommer från andra länder.  Yrar

 I USA kan man ju till och med få en miljon Dollar om man bränner sig med kaffet på Mc. Donalds, så dom är ju lite konstiga där.

Faktafel: http://www.lectlaw.com/files/cur78.htm

Anmäl
2017-01-12 12:49 #16 av: rara

#15

"Dumt av mig att anta att dessa kommer från andra länder. "

Nej, antagandet är riktigt. Felet som du gör är att du antog att jag menade ALLA utlänningar. Det handlar om hur vi hanterar den stora gruppen som kommer med flyktingsvågen som började 2015.  Som du ser, fick ju männen från Rumänien och Nigeria helt vanliga straff, precis som alla som är födda i Europa.

Men krigsflyktingarna som kommer från Syrien och Irak och välfärdsflyktingarna som kommer från länder som Afganistan, Pakistan eller Nordafrika får straff som helt enkelt är för låga eller de får inga straff alls och släpps genast ut igen.

Mc. Donalds: Men 160.000,- plus 480.000,- är ju heller inte lite för att kaffet var hett.

Anmäl
2017-01-12 13:30 #17 av: Sommarek

#16 Nej, antagandet är riktigt. Felet som du gör är att du antog att jag menade ALLA utlänningar.

Av dina inlägg överlag så var det det jag förväntande mig, faktiskt.

Men krigsflyktingarna som kommer från Syrien och Irak och välfärdsflyktingarna som kommer från länder som Afganistan, Pakistan eller Nordafrika får straff som helt enkelt är för låga eller de får inga straff alls och släpps genast ut igen.

Precis som de flesta andra sexförbrytare, alltså.

Mc. Donalds: Men 160.000,- plus 480.000,- är ju heller inte lite för att kaffet var hett.

Fast nu handlade det inte om att kaffet var hett och personen ifråga inte visste det, utan att det var hett till en sådan grad att det orsakade svåra brännskador.

Anmäl
2017-01-12 16:15 #18 av: rara

"Av dina inlägg överlag så var det det jag förväntande mig, faktiskt. "

Tänk hur mycket man själv kan interpretera in i en annans inlägg om man bara läser ytligt.

"Precis som de flesta andra sexförbrytare, alltså."

Nu tar du fel igen.  I mina inlägg tog jag fram exempel på vad sexförbrytare får i vanliga fall och vad dom får som kom med flyktingsvågen de sista 2 åren. Ser du den stora skillnaden?

"Fast nu handlade det inte om att kaffet var hett och personen ifråga inte visste det, utan att det var hett till en sådan grad att det orsakade svåra brännskador."

Om kaffet är färskt kokat/bryggt är det alltid så hett att det kan orsaka brännskador. Vem som köper kaffe måste räkna med att det kan vara så hett. Men ändå........ tycker du att summan står i relation till skadan?   Tror du att man i ett annat land än USA skulle få så mycket pengar för det?

Anmäl
2017-01-12 16:23 #19 av: Sommarek

#18 Tänk hur mycket man själv kan interpretera in i en annans inlägg om man bara läser ytligt.

Du menar att du aldrig tidigare har påtalat ditt ogillande för utlänningar på det här forumet?  Skrattar

Nu tar du fel igen.  I mina inlägg tog jag fram exempel på vad sexförbrytare får i vanliga fall och vad dom får som kom med flyktingsvågen de sista 2 åren. Ser du den stora skillnaden?

Och som jag visade på är så inte fallet.

Om kaffet är färskt kokat/bryggt är det alltid så hett att det kan orsaka brännskador. Vem som köper kaffe måste räkna med att det kan vara så hett. Men ändå........ tycker du att summan står i relation till skadan?

Japp, fast nu höll just detta en temperatur långt över det vanliga. Och tja, med tanke på att det handlade om en 80-årig dam som fick tredje gradens brännskador, så varför inte? Sjukvård är dyrt i USA.

Anmäl
2017-01-12 16:48 #20 av: rara

"Du menar att du aldrig tidigare har påtalat ditt ogillande för utlänningar på det här forumet? "

Nej, men jag har tidigare blivit förtalad för det och kallad rasist.  "Logiken" bakom tramset är att vem som kritiserar flyktingspolitiken måste vara rasist/nationalist och ogillar alla utlänningar och sen blev jag mobbad för det som andra tillskrev mig.

Men jag lever i utlandet och är gift med en utlänning. Mina vänner i landet som jag bor i kommer t.ex. från Österrike, Tyskland, Ungern, Slovakien, Turkiet och Indien.  Dessutom talar jag 4 språk.  Jag är nog en av dom som är mest international och "multikulti" här i forumet. Men jag är ingen flummare som vill ha öppna gränser så att alla som vill kan komma hit och uppföra sig som de vill. Har du tänkt på att det snabbt sprider ut sig bland flyktingarna att de kan begå brott här utan att det har konsekvenser? Inte leder det väl till att man kan känna sig säkrare på gatorna.

"Och som jag visade på är så inte fallet. "

Verkligen? Jag hittade ingenting. Citera gärna det som du anser att du visade det.

Japp, fast nu höll just detta en temperatur långt över det vanliga. Och tja, med tanke på att det handlade om en 80-årig dam som fick tredje gradens brännskador, så varför inte? Sjukvård är dyrt i USA.  "

Vad tror du att hon skulle ha fått i Sverige? Jag tror inte att hon skulle ha fått ett öre. Men i USA är lagarna lite annorlunda.  Skulle man få samma summa här, skulle väldigt många säkert redan ha brännt sig någonstans. För att undvika att betala pengar till folk finns det företag i USA som t.ex. säljer superman dräkter och skriver på förpackningen saker som "Varning! Dräkten ger dig inte förmågan att flyga"  På en stege kan det hända att det står längst upp att stegen är slut och att man inte ska fortsätta att klättra.

Anmäl
2017-01-13 10:05 #21 av: Sommarek

#20 Nej, men jag har tidigare blivit förtalad för det och kallad rasist.

Du är rasist.

Dessutom talar jag 4 språk. 

Grattis till det; jag talar åtta.

Men jag är ingen flummare som vill ha öppna gränser så att alla som vill kan komma hit och uppföra sig som de vill.

Till skillnad från vem, menar du?

Verkligen? Jag hittade ingenting.

Klart du inte gjorde. Jag hittade ingenting i dina texter som visar på att invandrare får lägre straff, heller.

Vad tror du att hon skulle ha fått i Sverige? Jag tror inte att hon skulle ha fått ett öre.

Det är ju av uppenbara skäl ganska svårt att uttala sig om. Vad har detta med saken att göra? Försöker du ogiltigförklara det amerikanska rättsystemet genom att dra upp en enda fråga, som du dessutom har fel i, eller kan vi hålla oss till ämnet?

Anmäl
2017-01-13 13:35 #22 av: rara

#21

Egentligen borde jag anmäla ditt inlägg, men jag svarar gärna sakligt även på personangrepp och tror att du inte är en dålig människa utan att du bara kallar mig rasist för att du låter dig påverkas av andras hat.

Du vet, för ett år sedan var det i landet som jag nuförtiden bor i (Österrike) också så att vem som kritiserde invandringen och invandringspolitiken, blev kallad rasist. Det var inte bara vänstern, utan även socialisterna och andra ansvariga som avfärdade kritik på det här viset.  Här kallas det att "få rasistsläggan på sig".  

Nuförtiden har det ändrat sig. För det första har folk insett/upplevt/erfarit vilka problem invndringen och politiken har skapat. För det andra har det hjälpt högerpartiet (FPÖ) att mer än fördubbla sina röster och ligger nu med 35 % på plats 1, medan regeringspartierna har var sina 15-20 %.  Men mer än hälften av folket tycker att invandringspolitiken är fel.

Socialisternas relativ nya regeringschef har nu insett att det var fel väg och att man inte kan klassa hälften av folket som rasister. För ett par dagar höll han ett tal till folket och ursäktade sig och erkännde att regeringen blundade för obehagliga sanningar. Han erkännde att partiet rörde sig för långt mot vänster och att de ska återvända till deras plats i mitten. I Sverige har ni inte kommit så långt ännu, eftersom staten styr media mer än i Österrike.  Först när Sverigedemokraterna ligger på plats 1 kommer ni att inse hur mycket ni har hjälpt högern med era dumheter.

Vet du egentligen vad en rasist är?  Vem som kritiserar invandringspolitiken är ingen rasist. Men vem som kallar en annan människa för "nigger" eller "kuffar" är mycket väl en rasist. Gissa vilka det är som kallar oss i Europa för "Kuffar"?.

En kuffar är en otrogen och oren person, alltså de flesta i Europa är "kuffars" . Vi "kuffars" är mindervärdiga och orena och eftersom redan muslimska kvinnor betraktas som mindervärdiga, kan du kanske föreställa dig hur mindervärdig en kvinnlig "kuffar" betraktas.  Det är dom som kallar oss kuffar som är rasister och inte vi som inte gillar att vara rasaisternas offer.

I muslimska länder uppfostras man med:  "pojken är mer värd än flickan", systern måste lyda brodern", "kvinnan måste underkasta sig mannen".  Tror du att tusentals sexuellt aggressiva män utan kvinnor, som ser oss som de gör, bjuder in oss på en kaffe och intesserar sig för något annat än vad  vi har mellan benen? Eller tror du att dom kräver det av oss och behandlar oss  just så som deras religion har lärt dom sen dom var barn?   Kanske det är det som är avgörande för att vara en flummare, hur man ser på sådana saker och kanske du själv borde fara till Köln nästa nyårsafton för att bilda dig en åsikt.

Jag har ingen förklaring för varför du inte ser skillnaderna mellan straffen som de asylsökande får och som andra gärningsmänn får, men jag antar att det är en sorts "selective perception", att du blundar för obehagliga sanningar precis som regeringen i Österrike gjorde. Jag önskar dig att du också kommer till insikt att du bara hjälper högern och att du lär att skapa dig en egen åsikt om andra människor i stället av att låta dig påverkas av andras hat och ta över och sprida ut hatet. I stället kan du lära dig att iakta världen med egna ögon och att inte betrakta människor på ett så ytligt sätt. Du är sajtvärd på Wicca i fokus och jag måste tala om för dig att jag hade en annan föreställning av Wiccas. Jag kände en gång en Wicca, men hon var balanserad och klok och var på hög "andlig nivå". Men kanske du inte är Wicca så väldigt länge ännu. 

Anmäl
2017-01-13 13:48 #23 av: Sommarek

#22 Du är rolig, du. Citera mig gärna där jag säger att man är rasist när man kritiserar invandringspolitiken. Jag är själv kritiker av den, men har förmågan att skilja på sak och person.

Socialisternas relativ nya regeringschef har nu insett att det var fel väg och att man inte kan klassa hälften av folket som rasister.

För att?

I muslimska länder uppfostras man med:  "pojken är mer värd än flickan", systern måste lyda brodern", "kvinnan måste underkasta sig mannen". 

Alla muslimer är sexförbrytare, men du är inte rasist? Skrattar

Jag har ingen förklaring för varför du inte ser skillnaderna mellan straffen som de asylsökande får och som andra gärningsmänn får

Kanske för att det du länkat till visar enskilda fall, inte något slags statistik över vilka slags straff olika nationaliteter får?

Jag önskar dig att du också kommer till insikt att du bara hjälper högern och att du lär att skapa dig en egen åsikt om andra människor i stället av att låta dig påverkas av andras hat och ta över och sprida ut hatet.

Jag älskar när folk använder meningen "kommer till insikt", när de egentligen bara menar "börjar tycka som jag, eftersom jag har rätt".

Du är sajtvärd på Wicca i fokus och jag måste tala om för dig att jag hade en annan föreställning av Wiccas. Jag kände en gång en Wicca, men hon var balanserad och klok och var på hög "andlig nivå". Men kanske du inte är Wicca så väldigt länge ännu.

Oj, hur lär man känna en Wicca? Är det som att lära känna en kristendom eller en islam?  Vart står det någonstans att alla "wiccas" (vad det nu är) är exakt likadant och tycker precis som jag?


Anmäl
2017-01-13 14:35 #24 av: rara

#23

Om regeringschefens tal kan du läsa om här:

http://www.krone.at/oesterreich/wir-haben-unbequeme-wahrheiten-ignoriert-kerns-eingestaendnis-story-548281

Jag är ganska förvånad, för att jag har ju inte gjort någonting annat än att kritisera invandringspolitiken, i det här fallet att asylanternas brott för det mesta inte har några som helst konsekvenser och att straffen är lägre än för andra och för det tänkte jag har du kallat mig rasist.  Nu håller du med mig att man inte blir till rasist för den sakens skull. I så fall måste jag anta att du inte ser världen med dina egna ögon, utan att du låter dig påverkas av andra och av deras hat.

Men du visar ju själv att man inte kan lita på dina egna ögon. Jag talade om för dig att muslimerna uppfostras med att pojkar är mer värda än flickor och män är mer värda än kvinnor.  Men vad tolkar du det till? Jag citerar dig "Alla muslimer är sexförbrytare, men du är inte rasist?"

Vet du inte att kvinnoförtryck är den muslimska normaliteten?  Det betyder inte att alla muslimer är sexförbrytare, men det är just den sortens uppfostring som skapar väldigt många sexförbrytare bland muslimerna. Ta och läs Koranen. Där står att kvinnor alltid måste ställa sig sexuellt till förfogande till deras män, t.ex. i Sure 2 vers 223 med mera. Det står i koranen under vilka omständigheter en man får slå sin hustru och det står att vi "kuffars" är orena, dumma och att vi är bestier som är värre än djur. Om det kommer en liten mängd muslimer, kan man visa dom "civilisationen" och integrera dom. Men om ett stort antal muslimer vandrar in, bildar de paralellsälskap och kommer aldrig att integreras.  Det som hände i Köln var ett exempel på det. Dom organiserade sig för att ge sig på "kuffars".

Jag inser att du som bor i Sverige, där tidningarna styrs av media, inte vet att asylanterna inte behandlas av lagen som vi andra.  Men här läser man om det i tidningarna varje dag och det handlar inte bara om sexbrott, utan om alla sorters brott.  Det är ingen endast subjektiv iaktagelse, utan det härjar stor upprörelse bland människorna här för att det ÄR så.  Kanske en av orsakerna är att det saknas plats i fängelserna för så många gärningsmän. Varannan flykting blir polisanmäld för brott:  http://diepresse.com/home/panorama/oesterreich/4941940/Jeder-zweite-Asylwerber-wird-angezeigt

Gällande Wiccas, så lär man t.ex. känna dom var som helst.  Den som jag kännde var en vis kvinna som betraktade världen med sina egna ögon.  Hon hade utvecklat sig andligt till att betrakta sanningen med egna ögon.  Men vem som bara tror och upprepar det som andra talar för dom är på samma andliga nivå som en bandspelare.  Den enda skillnaden är att bandspelaren inte hatar.  Tänk vilken besvikelse att jag tills nu antog att Wiccan som jag kände var representativ för Wiccas principiellt. Men du lärde mig något annat och jag tackar dig för det.

Anmäl
2017-01-13 15:00 #25 av: rara

Tillägg:

Det som du förnekar, trots exempel, bekräftas av chefen för Tysklands polisfackförening:

https://www.welt.de/politik/deutschland/article158572890/Sie-verachten-unser-Land-und-lachen-ueber-unsere-Justiz.html

"Es gebe jedoch ein weiteres Problem, wenn die mutmaßlichen Täter den Richtern vorgeführt werden. „Wenn keine Untersuchungshaft angeordnet wird, keine Haftstrafen verhängt werden und keinerlei Abschiebungen erfolgen, kann die Polizei so viele Festnahmen durchführen, wie sie will, die Täter bleiben unbehelligt. Sie verachten unser Land und lachen über unsere Justiz.“

Det betyder att om dom inte hamnar i fängelset, inte straffas och inte utvisas, kan polisen ta fast så många gärningsmän som de vill, utan att det har konsekvenser för gärningsmännen. Dom föraktar vårt land och skrattar över vår justitie.

Du ser, i andra länder än i Sverige, VET människorna att det är som jag skrev.

Anmäl
2017-01-13 15:46 #26 av: mangemani4

det är många här i sverige med som vet att det du skriver är så som det är, det är därför SD blir större och större och de som skapat orsaken till problemen sjunker och sjunker:)

för övrigt(som jag har skrivit tidigare) så bör folk läsa koranen samt studera islam, mycket intressant avslöjas där som tom skulle kunna få tyst på den mest tjurigaste FI medlemmen(om man verkligen sitter och diskuterar ett tag dvs, för feminister är resistenta mot fakta, logik och bevis), för det verkar mest som att folk går på det de tror, inte fakta.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-01-13 17:20 #27 av: rara

#26

Ja det har du rätt i. De flesta vet inte ens att Islam inte är en "vanlig religion", utan ett politiskt system som styr lagarna i muslimska länder.  I inte ett enda av dessa länder finns det demokratiska strukturer och i alla dessa länder betraktas kvinnor som värdelösa. Kvinnor har ungefär samma status som ett husdjur, utan några som helst rättigheter.  De får inte ens gå ut ur huset utan att fråga mannen.

Med invandringen möter 2 system varandra. Ett patriarkiskt system som styrs av män möter ett demokratiskt system där kvinnorna har kämpat för jämnlikhet och blivit jämnställda. De patriarkiska männen har inte lärt att betrakta kvinnorna som människor med egna rättigheter. De har inte lärt att bygga upp en riktig relation med en kvinna. De blir så att säga aldrig mogna vuxna män. Det aggressiva uppträdandet gentemot kvinnor är ett uttryck av den sortens omogenhet och systemet skyddas av en efterbliven, historisk försenad religion.

Koranen är rasistisk. Jag anser att den är lika rasistisk som Hitlers "mein kampf" och ändå delas den ut på gatorna, ibland med syfte att rekrytera jihad-terrorister. 

Skulle vi resa till t.ex. Dubai med en bibel i bagaget, skulle det betraktas som att förolämpa "profeten", att ta med en Bibel till den "heliga halvön". För förolämpningar av Mohammed finns det bara ett enda straff i Dubai:  Dödsstraff.

Det här är ett par exempel på hur koranen lär muslimer att betrakta oss:

Non-Muslims are close-minded: They desire to deceive Allah and those who believe, and they deceive only themselves and they do not perceive. There is a disease in their hearts, so Allah added to their disease. A painful doom is theirs because they lie. Qur’an 2:9-10

Non-Muslims are Deaf, Dumb and Blind: The likeness of those who disbelieve is as the likeness of one who shouts to that which hears nothing, save a call and a cry; deaf, dumb, blind — they do not understand. Qur’an 2:171

Non-Muslims are Evil: Lo! We have made the devils protecting friends for those who believe not. Qur’an 7:27; Evil as an example are people who reject Our signs and wrong their own souls. Qur’an 7:177

Non-Muslims are Greedy: And you will most certainly find them the greediest of men for life (greedier) than even those who are polytheists; every one of them loves that he should be granted a life of a thousand years, and his being granted a long life will in no way remove him further off from the chastisement, and Allah sees what they do. Qur’an 2:96

Non-Muslims are Unclean: O ye who believe! Truly the Pagans are unclean; so let them not, after this year of theirs, approach the Sacred Mosque. And if ye fear poverty, soon will Allah enrich you, if He wills, out of His bounty, for Allah is All-knowing, All-wise. Qur’an 9:28

Non-Muslims are the Worst of Creatures: For the vilest beasts in God’s sight, are the deaf, the dumb, who understand not. Qur’an 8:22; For the worst of beasts in the sight of God are those who reject Him: They will not believe. Qur’an 8:55; Verily those who believe not, among those who have received the scriptures, and among the idolaters, [shall be cast] into the fire of hell, to remain therein [for ever]. These are the worst of creatures.

Anmäl
2017-01-13 17:30 #28 av: kamera0710

#27 Hur ser du i sammanhanget på exempelvis Bibelns djupsinnigheter om att vi ska ställa upp och bränna våra söner på bål, om en psykopat bland molnen beordrar det? Än mer skrämmande finner jag det faktum att i världens enda kvarvarande supermakt USA tar en stor del av befolkningen denna bok på största allvar.

Som Sam Harris skriver i inledningen till boken Brev till en kristen nation:

"Enligt en opinionsundersökning nyligen tror endast tolv procent av amerikanerna att livet på jorden har utvecklats genom naturliga processer utan gudomlig inblandning. 31 procent tror att evolutionen har ’styrts av Gud’. Om vi röstade om livsåskådning skulle ’intelligent design’ få nästan tre gånger så många röster som biologin. Det är bekymmersamt eftersom naturen inte ger några övertygande tecken på en intelligent designer men otaliga exempel på ointelligent design. Men den pågående kontroversen om ’intelligent design’ ska inte göra oss blinda för hur stor den religiösa förvirringen faktiskt är idag i USA. Samma undersökning visade att 53 procent av amerikanerna är kreationister. Efter mer än ett sekel av vetenskaplig kunskap om hur gammalt livet och jorden är tror alltså över hälften av befolkningen att kosmos skapades för sextusen år sen. Det är ungefär tusen år efter att sumererna uppfann limmet. Människor med makt att rösta fram presidenter och kongressledamöter - liksom många av dem som blir valda – tror att dinosaurier levde i par i Noaks ark, att ljus från avlägsna galaxer blir till på väg mot jorden, att den första människan skapades av jord och en gudomlig utandning i en trädgård med en talande orm, alltsammans av en osynlig Guds hand.

Bland utvecklade länder är USA ensamt om dessa värderingar. Jag är smärtsamt medveten om att mitt land idag mer än någonsin i sin historia framstår som en korkad, krigisk lufsande jätte. Kombinationen stor makt och stor idioti är inget annat än skräckinjagande, även för ens vänner; det måste var och en som bryr sig om civilisationens framtid tänka på."

Anmäl
2017-01-13 17:39 #29 av: mangemani4

jag håller helt med, men förstår inte vad problemet egentligen är, jag menar det är ju bara att läsa koranen och studera islam så får ju folk veta hur det ligger till, istället för att stå och svinga nävarna vilt i mörkret  och att stå och skrika "nähä, så är det inte alls det", när allt står på svart och vitt där när man studerar islam och koranen. det är fakta(så som du säger) att pojkar uppfödda i länder där islam finns att de är uppväxta med tron att kvinnor är en mycket lägre sort och detta är alltså mainstream där islam finns, deras kvinnosyn är så långt ifrån våran som man bara kan komma. när sedan muslimer, som kommer direkt från länder där islam härjar så krockar det något ofantligt med hur det funkar här. fattar inte hur man ens kan sitta och försöka säga emot detta när det finns solklara bevis på att det är så.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-01-13 18:43 #30 av: m2studio

Största miraklet är att muslimer respekterar Koran och kämpar att bevisa att alla lag och reglerna I koran är 1000% rätt utan att läsa och analyserar den. ( meningen har ett bättre form som jag har läst någonstans som inte kommer ihåg var).

Jag föds muslim, inte är muslim längre än jag var 14 år gammal, har respekt för alla människor med olika tron.

Trådens diskussion: Nummer 29 har rätt tycker jag. Vi kommer hit utan med kulturen att Kvinnor har mindre än 50% värde än man, så muslimer ser inte kvinnor med fulla värde, så problemet lösas med att utbilda muslimer med rätt info, d.v.s. lära dem att kunna analysera Koran själva, då dem förstår att var finns felet och inte bara kvinnosynen ändras till och med stor del av människor uppoffringar i form av terrorismen minskar rejält. Alltså lära dem att ANALYSERA KORAN.     

Jag tror på många saker som inte syns. Ha öppen sinne.

Vi tror, ser,hör och mm, men vi förstår ej i vilken värld vi lever.

Anmäl
2017-01-14 11:51 #31 av: rara

#28

Om kristna fortfarande skulle bränna kvinnor på bål "i guds namn" eller förtrycka och mörda indianer,  skulle det nog hagla kritik från mig,  men annars struntar jag i vilken religiös tro folk har. Så länge ingen skadas av religioner och religioner inte styr politiken är det ok. 

Sen har du kanske missuppfattat det där med "gudomlig inblandning" i det som du citerade. Det behöver inte betyda att man tror på Jahve, Allah eller andra mytologiska gudar. Det kan även betyda att folk tror att livet och männikorna inte bara är materia, utan att det finns någon sorts "högre intelligens" bakom hela existensen. Einstein sa t.ex. att gud inte spelar tärning med universet, men han menade inga mytologiska gudar utan trodde på "Spinozas gud".

https://sv.wikipedia.org/wiki/Baruch_Spinoza

Anmäl
2017-01-14 11:55 #32 av: rara

#29

Ja, ibland undrar jag om somliga verkligen är så okunniga gällande koranen och Islam eller om de accepterar rasism, antisemitism och kvinnoförtryck bland muslimerna för att det är en del av deras kultur.

Anmäl
2017-01-14 12:01 #33 av: rara

#30

En del av dom som kommer hit kan ju inte ens läsa. Jag läste att, jag tror det var 1/3 eller så av dem är analfabeter. Sen undrar jag hur dom som sitter längst uppe i hirarkin (Ayatollahs, Imamer osv.) själva kan tro på det där. Dom har ju läst och analyserat koranen.  Jag misstänker att dom inte ens själva tror på den och använder den enbart som verktyg för att styra andra och utöva makt över andra.

Anmäl
2017-01-14 12:45 #34 av: kamera0710

#31 Man behöver inte gå särskilt långt tillbaka i tiden för att se vad det kristet fundamentalistiska USA håller på med:

"För inte så längesedan nådde oss meddelandet att delstaten Kansas skolmyndigheter beslutat avråda från att i fortsättningen undervisa i bland annat Darwins lära, plattektonik och big bang. Hur kunde det ske – och vad kan det innebära för oss? Utvecklingsläran har av många religiösa människor uppfattats som ett hot. Inte minst gäller detta kristendomen. Ty som bekant beskriver Första Mosebok allt levandes ursprung på ett sätt som vid första (och kanske även andra) ögonkastet tycks djupt oförenligt med denna syn. Darwins lära tycks drabba, inte enbart Bibelns syn på hur skapelsen tekniskt gick tillväga, utan själva kärnpunkten i den kristna läran om att människan har en odödlig själ och att hon är skapad till Guds avbild."

Sedan vet jag jag att du vägrar ta till dig detta, men eftersom även andra läser här bör det påpekas.

http://www.vof.se/folkvett/ar-1999/nr-3-4/aplagen-i-kansas/

Anmäl
2017-01-14 13:47 #35 av: rara

#34

Jag vet att det än idag fortfarande finns enstaka kristna som tror att gud skapade världen inom 7 dagar eller tror på Adam och Eva . Att det råkade sitta ett par av dem i Kansas skolmyndigheter, som ställde det idiotiska kravet att avråda från att undervisa Darwins lära är inte representativt för kristna i sig och vatikanen och kyrkorna var ju tvugna att erkänna att jorden är rund och har sen dess erkännt mycket mer. Bortsett från fundamentalisterna brukar kristna betrakta moseböckerna och andra saker i bibeln som liknelser.

Men ta  och läs lite om hur islamska länder hanterar skillnaderna mellan koranen och vetenskapen. I dessa länder är det LAG på att koranen alltid har rätt. De har inte erkännt att någonting i koranen är fel. I somliga länder, t.ex. i Iran kan du få dödsstraff för att förneka koranen.

Anmäl
2017-01-14 13:51 #36 av: kamera0710

#35 Samma ovilja som vanligt att se USA:s kristna fundamentalism.

Och här hemma har vi SD, som går hand i hand med islamisterna och vill ge en religion en särställning.

Anmäl
2017-01-14 13:53 #37 av: mangemani4

att jämföra bibeln med islam och koranen är som att jämföra svart med vitt, det går bara inte. förstår inte riktigt varför folk ska hålla på att dra upp bibeln hela tiden, är det ett desperat försök till att försöka släta ut att koranen och islam är hemsk eller vad, typ "jamen bibeln säger si och så så då är det som står i koranen inte så farligt", isf finns det ingen logik alls.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-01-14 13:57 #38 av: kamera0710

#37 Vänder på steken och frågar: Varför denna fixering vid islam?

Själv tycker jag att likheten mellan fundamentalisterna inom judendom, kristendom och islam är slående. Alla har de den ende och sanne guden, alla har de skrifter som är okränkbara och måste följas, och alla har de gett bränsle till fasansfulla krig i historien. Jag undanber mig all särskild vördnad för texter som uppmanar till oförsonlig kamp mot alla som inte tillber samma gud. Det gäller bibeln såväl som koranen.

Anmäl
2017-01-14 14:16 #39 av: Hayabusa

Hur många kristna fundamentalister från USA har vi Sverige? Sverige är ett sekulärt land (världens mest sekulära?) och det är detta faktum som ska ställas mot att andra folkslag ger religion en avsevärt större betydelse. Kultur/religionkrock, helt enkelt. 

Anmäl
2017-01-14 14:22 #40 av: rara

#36

"Samma ovilja som vanligt att se USA:s kristna fundamentalism."

Nej, du läser fel. Jag ser fundamentalism och citerar mig själv var jag skrev det  "Jag vet att det än idag fortfarande finns enstaka kristna som tror att gud skapade världen inom 7 dagar eller tror på Adam och Eva ."

"Och här hemma har vi SD, som går hand i hand med islamisterna och vill ge en religion en särställning."

Som sagt, struntar jag i vilken religion folk tror på, så länge religionen inte skadar eller förtrycker någon och så länge den inte sprider hat mot andra människor. Det är inte bara SD som "viftar med korset" utan det gör andra högerpartier i Europa också. Jag tycker att det är bra att de kämpar mot att Europa islamiseras, men jag köper inte att de själva är religiösa kristna. Dom satsar bara på att kristna troende ska rösta på dom. Det tycker jag är fel väg och jag skulle föredra att satsa på att religioner inte alls ska blanda in sig i politik, liksom att politiker inte ska blanda in religioner i politiken. Då skulle man möta mycket människors åsikt och skulle få fler röster.

Men det är inte bara högern som blandar in religion. Vet du vad Merkels parti står för?  CDU betyder "Christlich Demokratische Union", alltså på svenska "Kristen Demokratisk Union".

Det är bara det att partier som har en kristen religiös bakgrund i vanliga fall inte förtrycker kvinnor eller sprider hat mot andra grupper. Förutom i Irland har det inte funnits religionskrig på länge i Europa. Men i muslimska länder krigas det ständigt. Till och med olika muslimska grupper krigar mot varandra (Exempel Sunniter mot shiiter).

Anmäl
2017-01-14 14:33 #41 av: rara

#39

Just det och det är det som skapar problem. I Österrike har dom gjort en undersökning och ställde frågor till 1000 unga muslimer i Wien. 1/3 ställer koranen och sharia lagarna över våra lagar och sympatiserar med jihadism.

Men Kamera verkar inte se en stor skillnad mellan den stora mängden radikala muslimer och mellan ett par stycken svenska religiösa flummare.

Anmäl
2017-01-14 15:07 #42 av: mangemani4

det sägs att 15-20% utav alla muslimer i klorna på islam, är radikala, terrorister osv. 15-20% låter ju inte speciellt mycket när man väl säger det, men när man tänker efter så är det nästan ofattbart mycket. tänk efter själv, 15-20% utav drygt 1 miljard människor, do the math, det är mer än hela europas befolkning och vi har ju sett vilken skadegörelse en handfull terrorister kan göra, eller tom bara 1.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-01-15 11:52 #43 av: rara

#42

Det finns 1,6 miljarder muslimer på jorden. I Europa är 2 % av befolkningen muslimer. Det är över 14 miljoner. Om 20 % är radikala är det 2,8 miljoner.

Sen har vi i Europa totalt förlorat kontrollen.  Invandrare kommer och söker asyl, men bara i Österrike har tusentals helt enkelt försvunnit innan de fick deras besked. Asylsökande registrerar sig med olika identiteter i olika städer, för att inkassera socialbidrag dubbelt eller tredubblelt. Gärningsmannen Anis Amri från Berlin hade 14 identiteter.  Han var redan poliskänd i Tunesien pga droghandel och när han skjöts ihjäl hade han med sig 1.000 euro och kunde trots efterlysning resa genom halv Europa med tåget.

Det fuskas även med åldern, för att få mer socialbidrag och många har förfalskade pass. Men det har inga konsekvenser för dom. Regeringarna sparar in pengar för att kunna försörja flyktingarna. Först och främst sparas det på sjuka och gamla människor. I Österrike förkortas läkares arbetstider, trots att flyktingarna i massor söker upp sjukhus.  Österrike, som för inte så länge sen hade ett av världens bästa sjukvårdssystem, upplever ett totalt sammanbrott. Tusentals patienter måste ligga i korridorerna i sjukhusen. Vem som behöver en ryggoperation, måste vänta ett år, dvs. får ingen hjälp.  Patienterna proppas fulla med starka opioider och skickas på jobb, där de så klart inte klarar jobbet, blir arbetslösa och en del bostadslösa. De har ingen chans att komma tillbaka till arbetslivet. De har betalat in i socialsystemet hela livet och får ingen hjälp när de behöver socialsystemet. Men flyktingarna som aldrig har betalat in ett öre behöver bara att gapa och får allt. De får lov att tjäna extra pengar med att sälja droger, stöld och de vet, så länge de inte tar livet av någon, har det nästan inga konsekvenser.

Det är hemskt att se hur våra socialsystem bryts ner och att man inte kan känna sig säker på gatorna längre. I Wien finns det fler och fler "No go zoner", alltså områden där folk knappt vågar sig på gatorna längre.  Ett av dessa områden där är Praterstern. Där har massor av kvinnor blivit våldtagna och utländska gäng som säljer droger där krigar mot varandra om "revieret".

Anmäl
2017-01-15 16:20 #44 av: mangemani4

inte för att behövs några mer bevis för att se att islam är allt annat än en fredlig religion, men men, here you go http://www.israelvideonetwork.com/this-woman-grew-up-in-gaza-her-speech-will-shock-you/

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-01-15 17:33 #45 av: rara

#45

Jo jag tror att muslimerna är dom som har krigat och mördat mest genom historian.

Jag har en Indisk vän, som lever i Europa sen minst 30-40 år. Hans släktingar och vänner i Indien säger till honom "är ni helt galna i Europa? VET ni inte vem ni släpper in!".

I Indien har dom upplevt muslimerna sen längre tid tillbaka. Under flera hundratals år har muslimska korståg tagit livet av hundratals miljoner människor, mest Hindus, men även Kristna, Buddhister och andra.  Buddhisterna, som var fredliga och som inte försvarade sig, blev nästan helt utrotade. Korstågen i Indien är säkert det blodigaste avsnittet i människans historia. De har mördat, våldtagit, tagit barn som slavar osv.

De har brännt ner tusentals Hinduistiska och Buddhistiska tempel.  De har överfallit länder som Palestina, Syrien, Jordanien, Israel, Marocko, Egypten, Tunesien, Algerien, Libyen, Iran, Irak, Spanien, Portugal, Sicilien, Grekland, Bulgarien, Jugoslavien, Rumänien, Armenien, Turkiet, Zypern, Usbekistan, Turkmenistan, Kirgisistan, Tadschikistan, Afganistan, Indien, Kina och Pakistan.

Men kanske kan tänka att det här hände för väldigt lång tid, men religionen som är bakom krigen har inte förändrat sig sen den tiden. I de länder som muslimerna har erövrat existerar ingen demokrati, men kvinnoförtryck, barnmissbruk och det krigas fortfarande både mot varandra och mot andra på ett så barbariskt sätt som vi i Europa aldrig har sett maken till.

Anmäl
2017-01-15 17:54 #46 av: mangemani4

i dagsläget så sprider sig inte islam i form utav våld med vapen, alltså att de invaderar med armer och tar över(även fast det skulle ha lyckats väldigt väl det med, jag menar, nästan 400 miljoner islamister och jihadister, europa skulle inte ha en chans vid en beväpnad invasion), utan idag så tas världen över i form utav att de flyttar till ett ställe och gör det till sitt(antar att det är det som vänster mupparna inbillar sig är det "fredliga" med religionen, jag vet inte, det kan bara de svara på), det är därför vi idag har enormt mycket no go zoner världen över, de tar över stället de kommer till och expanderar sedan från insidan utav landet och tack vara vänster mupparna, så kan de under deras skydd, expandera helt utan motstånd.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-01-16 06:18 #47 av: kamera0710

#39 USA har ett enormt inflytande över världen. Och de frotterar sig som bekant med exempelvis Saudi-Arabiens muslimska fundamentalister, om det innebär olja.

Anmäl
2017-01-16 07:39 #48 av: Hayabusa

#47 Knappast vad saken handlade om. Jag möter fler med Niqab än vad jag ser flaggviftande amerikanare som försöker sälja på mig en bibel.  Vi pratar krock mellan kultur/religion i landet vi lever i. 

Anmäl
2017-01-16 09:32 #49 av: rara

#47

Kanske politiken ändrar sig nu när Trump tar över och kanske USA i framtiden inte blandar in sig lika mycket om vad som händer Arabien och Nordafrika. Han betecknade ju även Irak kriget som ett stort fel. Skulle Irak inte ha haft olja, skulle USA säkert inte ha blandat in sig.  Politiken styrs av pengar och olja är pengar.

Trump kritiserades ju redan innan han blev vald till president och hans motståndare målade upp skräckscenarier om vad som kommer att hända om han blir president. Men Obama sa "ger vi honom en chans".

 Vad han nu sa låter vettigt. Tyskland levererar ju bilar till USA och dessa tillverkas i Mexiko. VW producerar ju bilar i Mexiko sedan lång tid och nu har också BMW byggt en fabrik i Mexiko, där arbetskraften är billig. Trump anser att om dom vill bygga fabriker för marknaden i USA, ska dom inte bygga dom i Mexiko, utan i USA och hotar med höga strafftullar. Det är på tal om 35 %.

Här i Europa flyttar vi också våra fabriker till länder som Kina och andra fattiga länder där arbetare måste jobba hårt för slavlöner under stora säkerhetsrisker. Våra kläder tillverkas av barnslavar i Bangladesh, medan arbetslösheten stiger i Europa.

Det skulle vara politikens plikt att förhindra detta, men politiken styrs av rika mäktiga multinationella storföretag och EU tenderar till att stöda att de rika blir ännu rikare och alla andra ska bli fattigare. Jag läste att enligt en ny studie äger de 8 rikaste människorna mer pengar än hälften av jordens fattigaste befolkning. Kanske vi också skulle behöva en Trump i Europa i stället för Juncker, Schulz, Merkel & Co.  Trump behöver inte jobba för de rika. Han är själv rik.

Anmäl
2017-01-16 09:35 #50 av: rara

#46

Du har helt rätt!

Anmäl
2017-01-16 11:39 #51 av: kamera0710

#48 Handlade väl snarare om Österrike.

Anmäl
2017-01-16 13:06 #52 av: rara

#51

I Österrike är det inte bättre än i Sverige.  Jag skrev längre upp att 2 % av befolkningen i Europa är muslimer. I Österrike var det 2012,  6,8 %.  Det är 69,3 % mer än vad det var 2001. Det är runt 574.000 muslimer. 203.000 av dom är redan österrikiska medborgare och har rösträtt. Man ser kvinnor med burka, Niqab i vallokalerna. De flesta röstar på miljöpartiet.

De flesta lever i Wien. Där var det 2012, 12,5 %.   Det är 78,6 % mer än 2001.

Faktan tog jag härifrån, men är som sagt från 2012:  http://derstandard.at/2000005451456/Muslime-in-Oesterreich

Om det fortsätter i den här takten, tar det kanske 50 år till tills muslimerna är majoriteten i Österrike. Men eftersom takten har ökat sen 2 år, kan det gå fortare. Då kommer de inte att rösta på miljöpartiet längre, utan de kommer att ha ett eget partie och kanske kalla sig "Muslimbröderskapet".  Så snart muslimerna är i majoriteten, kommer de att få mer än 50 % av rösterna och då är det slut på demokratin i Österrike. Jag antar att Sverige, Tyskland, Belgien och Frankrike kommer att erfara samma öde, om ingen trampar på bromsen. Sen växer våra barn upp i en Islamsk republik, som inte heter Europa längre.

Anmäl
2017-01-16 13:55 #53 av: Hayabusa

#51 Tråden handlar om Österrike - det är riktigt. Men eftersom du själv valde att "vika av" och ta upp USA och Sverige i diskussionen så skrev jag #39. Men låt oss hålla oss till Österrike - du anser alltså att kristna fundamentalister, födda i USA, är ett problem för Österrike? Att dessa skapar en situation, i Österrike, som föranleder  uppmärksamhet (för Österrikes politiker)?

Anmäl
2017-01-16 14:08 #54 av: kamera0710

#53 Den amerikanska fundamentalismen är ett problem för världen, Sverige och Österrike inräknade. Som en amerikansk biolog skriver i ett brev till engelske kollegan Richard Dawkins:

 

"Ni i Europa måste få reda på att det finns ett kringresande teopatrask som faktiskt predikar införandet av gammaltestamentlig lag - död åt homosexuella och så vidare - och rätt enbart för kristna att väljas till offentliga ämbeten eller rentav att rösta. Medelklassmassorna jublar över denna retorik."

 

Ur Dawkins bok Illusionen om Gud.

Anmäl
2017-01-16 14:23 #55 av: Hayabusa

#54 Antar att du skrev till mig? Tycker att du ska utveckla ämnet i en egen tråd, det låter verkligen intressant.

Personligen märker jag inte av några kristna fundamentalister födda i USA i mitt grannskap. Eller ens om jag beger mig till multikulturens Mecka (!) i Sverige. Däremot kan jag nog med fog påstå att kyrkorna i hemmakommunen INTE behöver bygga ut för att få plats med alla som vill in.

Anmäl
2017-01-17 10:36 #56 av: rara

Nu har tråden spårat ut lite igen.  För att återvända till ämnet har det kommit fram nya siffror gällande övergrepp och andra brott och samma dag finns ett typiskt exempel i tidningarna hur Österrikes justitia hanterar brotten.

2014 blev 10,400 asylsökande polisanmälda för brott.

2015 blev 14.000 asylsöökande polisanmälda för brott.

2016 blev 22.000 asylsökande polisanmälda för brott.

Siffrorna kommer från Österrikes inrikesminister:

http://www.krone.at/oesterreich/sobotka-22000-anzeigen-gegen-asylwerber-2016-aufreger-interview-story-549190

Och sen ett typiskt exempel på hur lagen i Österrike hanterar brott/brottslingar:

En 27 årig asylsökande från Nigeria var redan tidigare häktad pga sexuella övergrepp, men släpptes ut igen och bodde i ett asylboende där han fortsatte med sin "hobby" att sexuellt trakassera kvinnor.  Han trakasserade de kvinnliga anställda som jobbade där. En flyktingshjälpare som uppmanade honom att sluta upp med det fick smaka på ett slag i ansiktet och sen hotade han flyktingshjälparen att statuera ett exempel på honom. Han hotade flyktingshjälparen att döda honom ända till det bara finns kvar blod av honom.

Polisen kallades och mannen blev häktad, men utsläppt IGEN! Nu är mannen försvunnen och kan fortsätta med sin "hobby".  Han kommer att leva på brott, som t.ex. rån, inbrott och droghandel och emmelanåt kommer han at våldta den ena eller andra kvinnan.. Kanske han tar livet av nån/några.

http://www.krone.at/oesterreich/asylhelfer-bedroht-bis-nur-noch-blut-uebrig-ist-vorfall-in-kaernten-story-549239

Det kommer folk till Europa från länder där det inte är krig. Vi tar ändå hand om dom, ger dom bostad, mat, pengar och som tack ofredar de oss, hotar oss att ta livet av oss och begår ett brott efter det andra. Men ändå hamnar dom inte i fängelset och utvisas heller inte.

Det måste väl varje klar tänkande människa inse, att det här är fel väg och om det inte finns några andra partier än höger"populisterna" som vill lämna den här vägen får ingen bli förvånad om dessa partier håller på att ta över Europa. Jag har hört uttalande av folk som aldrig har röstat på högern, men som nu säger att de skulle rösta på vem som helst som lovar att stoppa vansinnet, till och med om de skulle bära hakkors.

Anmäl
2017-01-17 11:51 #57 av: kamera0710

#55 I Södertälje har jag två gånger på några månader mött kristna fundamentalister, varav vissa brutit på engelska. De har försökt intyga vilken lycka jag ska finna om jag bekänner mig till Gud och Jesus.

När de intygade att Gud skapat människan frågade jag varför han valde den totalt korkade utformningen med luftstrupen nära matstrupen. Detta gör ju att vi riskerar att kvävas om maten hamnar fel. Då fick de som bröt på engelska stora svårigheter att förstå svenska...

Och i Skåne har ni ju den här pajasen, som tydligen är väldigt uppskattad av kristna fundamentalister.

Anmäl
2017-01-17 12:50 #58 av: Hayabusa

#57 Huvva! Vi bävar för att de ska dyka upp även här Förskräckt Men det är väl bara att dra på sig en Niqab och verka oförstående :)

Anmäl
2017-01-17 13:14 #59 av: rara

"De har försökt intyga vilken lycka jag ska finna om jag bekänner mig till Gud och Jesus."

Alla fundamentalistiska krafter i religioner försöker att missionera andra människor.  Men kristna gör det endast av deras egen övertygelse, hur de än har kommit till den.  Det är bara små fundamentalistiska rörelser med ett litet antal flummare som delar ut ett par tusen böcker.

Men i Tyskland är det en stor radikal organisation av salafister som delar ut 25 miljoner (!) exemplar av koranen:

http://cicero.de/berliner-republik/warum-verteilen-salafisten-koran-exemplare/48944

Till och med miljöpartiets chef, Cem Özdemir ( Gapskrattar) kritiserar aktionen och säger att man inte ska tolerera det. 

I koranen framställs vi som inte är muslimer som "Allahs fiender" och som orena, dumma, onda, giriga och vi är de värsta av alla kreaturer. 25 miljoner exemplar, med syfte att hjärntvätta 25 miljoner människor för att sprida hat mot oss och att se oss som det som koranen beskriver oss som.

Anmäl
2017-01-17 15:07 #60 av: kamera0710

#59 "I koranen framställs vi som inte är muslimer som "Allahs fiender" och som orena, dumma, onda, giriga och vi är de värsta av alla kreaturer."

Och i bibeln är det tydligen fortfarande höjden av visdom när en psykopat bland molnen måste kolla att vi skröpliga jordvarelser är beredda att bränna våra söner på bål om han beordrar oss. 

Eller som Eva Moberg skrev när bibeln nyöversatts:

"Gt är faktiskt avsett att kunna läsas av den helt vanliga obildade människan. Det är ju själva syftet med denna enorma satsning - nyöversättningen: att texten ska kunna nå dagens ungdom. Därför undrar jag över alla dessa intellektuella som nu prisar Bibeln och sprider den för fullt i nya sammanhang. Har de överhuvud läst något i GT utöver de godartade bitarna? I så fall - känner de inte minsta sting av oro vid tanken på att någon kanske tar det här på allvar? Tänk om Herrens mentalitet börjar respekteras? Och vinner inflytande?

Hur har de tänkt argumentera mot t.ex. muslimsk fundamentalism i dessa tider av terrorbekämpning, när de samtidigt själva slår vakt om exakt samma tänkesätt (krossa Guds fiender!) i sin »värdegrund«? Vad har de att anföra mot militanta högerkristna när de själva glorifierar de texter som fundamentalisterna bara tar på större allvar? Av vilken anledning ska just den dominerande gruppen bland de skriftlärde flera hundra år före Kristus fastslå vad som är helig text på 2000-talet? Varför ska Hieronymus på 400-talet e. Kr. bestämma vad som ska ingå i den kristna Bibeln på 2000-talet?"

http://web.comhem.se/humanistgruppen/Extra%20laenkar/moberg_gudbev.del2.htm

Anmäl
2017-01-17 15:25 #61 av: kamera0710

#58 Ja, vem vet vad en pajas som Trump får för sig, i världens mest fundamentalistiska kristna nation? Har inte större hopp om honom än på Bush inför Irakinvasionen, som hävdade att Gud uppmanat honom att invadera landet. 

Men som Richard Dawkins påpekat: Synd bara att Gud inte upplyste Bush om att där inte fanns några massförstörelsevapen.

Anmäl
2017-01-17 16:06 #62 av: Hayabusa

#61 Usch ja, invasionen är närstående FörskräcktVi får hålla utkik efter fundamentalister med stjärnbaneret i handen. Börjar de smyga omkring i kvarteren, då vet vi att slutet är nära.  Speciellt med tanke på att "Svenne" inte är särskilt frekvent besökare i kyrkan - där ligger vi risigt till. Eller så får vi helt enkelt ge upp och konvertera?

Anmäl
2017-01-17 16:24 #63 av: rara

#60

"Och i bibeln är det tydligen fortfarande höjden av visdom när en psykopat bland molnen måste kolla att vi skröpliga jordvarelser är beredda att bränna våra söner på bål om han beordrar oss."

Men i bibeln står ingenting om att de som inte är kristna är orena, giriga och onda "bestier  som "guds krigare" måste bekämpa. Var uppmanas kristna att "krossa" guds fiender och vilka skulle dessa fiender vara?

Bibelns gud har ju möjligheten att förbanna dom som inte tror till helvetet, vad Allah inte verkar att ha möjligheten till. Allah skulle inte klara sig utan människors hjälp. Allah kan man dessutom lura lätt. Om det är mulet kan han inte se ner på folk och se om dom äter när det är Ramadan.

Bibelns gud är bara så dum att han inte själv kan bedöma sin skapelse och måste testa ut vad han har skapat. 

Du kanske missar poängen. Båda religionerna är flumm, men bara Islam är en akut fara för människorna idag. En fara för hela Europa.  Bara ett fåtal människor tar bibeln ordagrant och tror på smörjan, men man läser varje dag i tidningen om hur islamister tar livet av andra i "Allahs namn".  Det händer i Europa, USA, Afrika, Afganistan, Arabien osv.

Var kan man läsa om en kristen guds krigare som har sprängt andra i luften och var uppmanas kristna att ta vad som helst som vapen (lastbil, kniv osv.) för att mörda dom som inte tror?

Anmäl
2017-01-17 16:36 #64 av: kamera0710

#63 I det förlovade landet USA är det inte bara ett fåtal som tar bibelns flum på största allvar, även om du inte vill ta till dig detta.

"Men i bibeln står ingenting om att de som inte är kristna är orena, giriga och onda "bestier  som "guds krigare" måste bekämpa. Var uppmanas kristna att "krossa" guds fiender och vilka skulle dessa fiender vara?"

Här ett träffande citat till av Eva Moberg inför nyöversättningen av bibeln:

"Herren skulle kunna vara läromästare åt Attila, Hitler, Stalin, Idi Amin, Saddam Hussein, Milosevic och grabbarna. Han är en fullblodsnazist, med modernt språkbruk, och det är ju vad nyöversättningen eftersträvar? Ett ord som når fram till dagens ungdom! Han är det enligt sju kriterier:

1. Han kräver rasism. 2. Han kräver etnisk rensning. 3. Han kräver ideologisk oförsonlighet. 4. Han motarbetar fredsavtal. 5. Han föraktar kvinnor djupt och ser dem främst som fortplantningsorgan. 6. Han dyrkar våldet och den fysiska styrkan. 7. Han har ett utvalt folk som han ger en mission att driva bort eller lägga under sej alla folk som står i vägen för dess upphöjdhet.

Detta är ingen nidbild. Den går att belägga med hundratals citat, och den framträder också genom hela det andliga och psykologiska klimat som råder i GT. Det har länge varit omöjligt att ens tala om den stora inre överensstämmelsen mellan nazismen och den gammaltestamentlige guden. Den framstående judiske författaren George Steiner har försökt provocera fram en öppenhet kring detta, men förgäves."

Anmäl
2017-01-18 12:19 #65 av: rara

#64

"I det förlovade landet USA är det inte bara ett fåtal som tar bibelns flum på största allvar, även om du inte vill ta till dig detta."

Men du har ju inte kunnat stöda ditt påstående. Du citerade bara den här texten:

"Enligt en opinionsundersökning nyligen tror endast tolv procent av amerikanerna att livet på jorden har utvecklats genom naturliga processer utan gudomlig inblandning. 31 procent tror att evolutionen har ’styrts av Gud’  "

Men den texten betyder inte att alla dessa skulle tro på bibelns flum. Jag tror t.ex. inte på bibelns flum och heller inte på bibelns gud eller andra religioners gudar. Men jag tror heller inte att universet, tid och rum och livet existerar av en ren slump.

För mig är det helt klart att det som är anledningen till att tid och rum existerar och att allt som existerar inom tid och rum måste befinna sig utanför tid och rum (singulariteten?). Sen kan man kalla den här anledningen/mysteriet för vad som helst. En del kallar det gud utan att de tror på religionernas gudar. En del inser att den här anledningen som finns utanför tid och rum är oföreställbar, eftersom vi bara kan föreställa oss saker rationalt, men det som inte har en början och inte har ett slut och inte existerar i rummet är inte rationalt. En del ser det som ett mysterium, men kallar det ändå för gud utan att tro på religionernas gudar. Med andra ord: texten som du citerade betyder inte det som du tolkade det till.

Jag håller för övrigt med Eva Moberg. Jahve skulle vara en grym gud om han skulle existera.  När Moses befriade Israeliterna från Egyptens fångenskap hade han ju inga hämningar att mörda förföljarna. Jahve är Israeliternas gud. Det är bara det att Kristna inte anser att det är guds vilja att de bekämpar Egyptens folk. Men muslimerna tror fortfarande att Kristna och Judar är "Allahs fiender" och nästan varje dag läser man om ny terror "i Allahs namn".  Det är den "lilla" skillnaden.

Anmäl
2017-01-18 12:25 #66 av: kamera0710

#65 Får fortfarande samma intryck av att du vägrar inse alla stolligheter i det kristna USA. Ta en titt i Richard Dawkins bok Illusionen om gud så får du stöd för detta påstående så att det räcker och blir över.

Anmäl
2017-01-18 12:44 #67 av: rara

#66

Du diskuterar förbi poängen.  Jag håller ju med stolligheterna och vägrar inte att inse dessa. Men jag skiljer mellan stollar som bara är naiva och flummiga och mellan stollar som tror att de måste hata och till och med mörda andra i religionens namn.  Vilka är det som varje dag mördar andra i religionens namn? Kristna eller muslimer? Det är det som du vägrar att ta dig till.

Anmäl
2017-01-19 06:31 #68 av: kamera0710

#67 Om alla mord och vansinnesdåd i det förlovade landet USA främst bottnar i kristen fundamentalism eller något helt annat får vara osagt. Min gissning är i alla fall att den kristna fundamentalismen i landet är en viktig delförklaring.

Hittar tyvärr ingen dagsfärsk statistik, men enligt länkad källa har antalet mord per 100 000 invånare i USA legat mellan 4 och 10, i Sverige och England under 2 per 100 000 invånare. Detta under perioden 1985-2009. Om någon har färskare statistik så länka gärna.

http://www.criminology.su.se/polopoly_fs/1.93068.1340195249!/menu/standard/file/2011c_Matilda_Lindblom.pdf

Anmäl
2017-01-19 07:25 #69 av: Hayabusa

Och hur ser den statistiken ut för exempelvis nordafrika & mellanöstern?

Tillbaka till trådens ämne - som jämförelse: Händelserna i Köln, runt Kölnerdomen/Hauptbahnhof, vid nyår 2015/16. Idag är denna situation klarlagd och analyserad, myndigheterna har en relativt god bild av vilka förövarna var och deras härkomst. Var det kristna fundamentalister från USA? Nej, knappast.

Anmäl
2017-01-19 11:05 #70 av: rara

#68

USA får man betrakta med lite andra ögon. Där äger de flesta ett vapen och de flesta mord är nog inte religiöst motiverade, utan det är helt vanliga kriminella som mördar pga andra motiv, men även folk som aldrig har varit kriminella mördar pga motiv som avund, hämnd, girighet osv.

Angående religiöst motiverade mord hittade jag ingen statistik, men det behövs inte. Man läser ju varje dag i tidningen om radikala islamister som mördar, men jag minns inte att någonsin ha läst om att en kristen mördar av religiös anledning.

Om du tittar in i Jesus forumet, hittar du en massa kristna fundamentalister. Dom tror att vem som mediterar eller gör yoga bjuder in eller väcker demoner i sig. Dom tror på onda andar och annan vidskepelse, men dom går inte omkring och mördar för den sakens skull och dom uppmanar ingen att mörda folk som inte tror som dom.

Anmäl
2017-01-19 11:15 #71 av: rara

#69

Här på Wikipedia finns det en statistik över alla länder. Mest mord sker i afrikanska och sydamerikanska länder. På plats 1 ligger Honduras.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate

I Sydamerika är det nog drogmaffian som är ansvarig för de flesta mord.

Anmäl
2017-01-19 15:25 #72 av: kamera0710

#70 "Angående religiöst motiverade mord hittade jag ingen statistik, men det behövs inte. Man läser ju varje dag i tidningen om radikala islamister som mördar, men jag minns inte att någonsin ha läst om att en kristen mördar av religiös anledning."

Ur länkad artikel:

"En nyfrälst kristen man har befunnits skyldig till mord på läkaren George Tiller i USA förra våren."

http://www.dn.se/nyheter/falls-for-mord-pa-abortlakare/

Anmäl
2017-01-19 15:37 #73 av: kamera0710

#70 Här lite mer om amerikanska kristna fundamentalister:

"Det var den 1 mars 1993 som amerikansk polis första gången stormade en gård i Waco där en religiös sekt på cirka hundra medlemmar hade förskansat sig. Vid denna stormning dödades sex personer, men det var bara början på en långt större katastrof.

Sektledaren David Koresh, som från början hette Vernon Howell, ledde den davidianska sekten Davidian Branch Davidian Seventh-Day Adventists (DBDSDA) från 1986 till 1993. Målet för Koresh, som kallade sig själv Messias, var att skapa en ny ätt av Guds barn. Han tog sig "andliga hustrur" bland sektens medlemmar för att förverkliga sin vision. Koresh ändrade i början av 90-talet namnet på sektens gård, Mount Carmel Center, belägen på landsbygden i Texas, till Ranch Apocalypse. Det nya namnet skulle komma att bli kusligt självuppfyllande.

Efter misstankar om att sekten har en vapengömma på gården, omringar den 1 mars 1993 ett stort antal poliser byggnaden, men sektmedlemmar öppnar eld och sex personer, varav fyra poliser, dödas. I Lars Gunnar Abrahamssons Eko-rapport hörs bl a den skadade sektledaren David Koresh själv från ett inslag i CNN och Lasse Åsgård som rapporterar direkt från Waco."

"Minst 80 människor, varav 17 barn, dör i denna tragedi."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1602&artikel=5454675

Anmäl
2017-01-19 15:45 #74 av: Hayabusa

Som vanligt börjar kamrat 0710 bland korten - diskuteras ämne A, ja då måste givetvis ämne B tas upp. Trots att de, egentligen, inte har med varandra att göra. Vad har händelsen i Waco 1993 med nyårsafton i Österrike 2016/17 att göra?

jag upprepar:

"Tillbaka till trådens ämne - som jämförelse: Händelserna i Köln, runt Kölnerdomen/Hauptbahnhof, vid nyår 2015/16. Idag är denna situation klarlagd och analyserad, myndigheterna har en relativt god bild av vilka förövarna var och deras härkomst. Var det kristna fundamentalister från USA? Nej, knappast."

Nyårsafton i Österrike - hur många kristna fundamentalister från USA fanns på plats för att sprida skräck bland befolkningen?

Anmäl
2017-01-19 17:25 #75 av: rara

#72 + 73

Men du ser skillnaden. Ett av dina exempel är från 1993 och handlar om en sekt.

Ditt andra exempel är från 2010.  Men varje dag läser man i tidningarna radikala islamisters nya mord.

Det är som att jämföra en regnskur med en droppande vattenkran.

Anmäl
2017-01-20 06:41 #76 av: kamera0710

#74 Rara, liksom många andra här, behöver vidga den islamfixerade blicken. 

Anmäl
2017-01-20 06:48 #77 av: kamera0710

#24 "Jag inser att du som bor i Sverige, där tidningarna styrs av media, inte vet att asylanterna inte behandlas av lagen som vi andra.  Men här läser man om det i tidningarna varje dag och det handlar inte bara om sexbrott, utan om alla sorters brott."

Själv litar jag fortfarande mer på gjorda studier än på "vanliga" medier.

Sedan får du gärna precisera vad du menar med att tidningarna styrs av media...

Anmäl
2017-01-20 07:07 #78 av: kamera0710

#52 "Så snart muslimerna är i majoriteten, kommer de att få mer än 50 % av rösterna och då är det slut på demokratin i Österrike." 

Är islam något som sitter i generna, så att två muslimer MÅSTE få muslimska barn, enligt Mendels lagar? Eller kan det vara så att även två muslimer båda bär på ickedominerande anlag och får ickemuslimska barn, enligt samma princip som gör att två prickiga leoparder kan bära på (det ickedominerande) anlaget för svart och således få svarta ungar? 

Och vad händer med avkomman om vi korsar en muslim och en ateist? Blir det enligt Mendels lagar flest ateister eller muslimer? 

Vad säger du, som verkar ha studerat det här ingående? Eller är påståendet jag citerar vad du tror och inget annat?

(Den som behöver uppdatera sig om Mendels lagar och annat om genetik kan klicka på länken.)

https://sv.wikipedia.org/wiki/Genetik

Anmäl
2017-01-20 08:44 #79 av: Hayabusa

#76 Och du vill sopa ett ämne under mattan genom att börja skriva om ett annat. 

Händelserna i Köln 2015/16 är relativt gott analyserade och pekar på ett flertal mönster. Ingen är betjänt av att dessa mönster & frågeställningar sopas under mattan genom att kontra med: "Bah, tro inte att andra är bättre! Detta är inget att tala om!"

Vi ser de facto liknande mönster med exempelvis ensamkommande pojkar som gruppvåldtar andra pojkar. Ska en sådan problematik bemötas med att: "Svenska pojkar är minsann inte bättre!". Exakt vad löser det?

Det enklaste sättet att lösa en problematik på är att titta bort och projicera ämnet på något annat.  

Anmäl
2017-01-20 12:09 #80 av: kamera0710

#79 Då kan vi väl fortsätta debatten med att någon bemöter mina inlägg #77/#78, där jag ställer frågor om det rara skrivit i tråden.

Anmäl
2017-01-20 12:19 #81 av: Hayabusa

#80 Det får du göra på egen hand. Personligen anser jag att det är en helt annan fråga (om det ens är en fråga).

Anmäl
2017-01-20 12:57 #82 av: rara

# 76

Jag tycker att det är din blick som behöver att vidgas, när du ser en "droppande vattenkran" som samma sak som en "regnskur" (min liknelse inlägg 75). Varför ser du inte att man nästan varje dag kan läsa om islamistiskt motiverade mord, men du var tvungen att rota tillbaka till 1993 för att hitta 2 exempel på religiöst motiverade mord utförda av kristna. För att se den skillnaden behöver din blick vidgas ordentligt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.