Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Off Topic

Nej, en miljon lever inte på bidrag.

2017-01-12 12:28 #0 av: HundochKatt

De sjuka, arbetslösa etc. anklagas ofta felaktigt för att leva på bidrag så därför lägger jag in denna länk. 

http://arbetet.se/2017/01/11/nej-en-miljon-lever-inte-pa-bidrag-kinberg-batra/

Sajtvärd på Teckning iFokus

Anmäl
2017-01-12 12:31 #1 av: kamera0710

Hennes partivän och företrädare Carl Bildt tog gladeligen emot dubbla löner när han hade uppdraget i Bosnien. (Han fick full riksdagslön utöver lönen för uppdraget, trots att han då inte närvarade i riksdagen.)

Anmäl
2017-01-12 12:50 #2 av: RobinEH

Vad lever de på då? Luft?

Jag står för vad jag skriver, du får stå för din tolkning av det.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2017-01-12 13:27 #3 av: HundochKatt

#2 En onödig kommentar som är rent ut sagt larvig tycker jag. Galen

Det är bara att läsa under länken som förklarar en hel del.

Min personliga åsikt är att de enda som lever på bidrag är de som aldrig har betalat skatt i vårt land med få undantag - dvs. de som varit så sjuka/handikappade i sitt liv, så de aldrig kunnat arbeta. Alla andra har och fortfarande betalar skatt till den så kallade välfärd som alla kan ta del av utefter var och ens behov. Det är inte bidrag!

Sajtvärd på Teckning iFokus

Anmäl
2017-01-12 13:47 #4 av: Hayabusa

Hur många i landet Sverige är bidragsberoende?

Anmäl
2017-01-12 15:16 #5 av: RobinEH

#3 Nej, det gör det inte alls. Kommentaren anser jag dessutom helt rimlig. 

Majoriteten av Svenskar betalar för att somliga skall överleva. Dessa personer överlever på bidrag. Svenska medborgare kommer att betala, och somliga kommer aldrig få tillbaka dessa pengar tillbaka. 

Det finns massvis med Svenskar som idag lever på bidrag på grund av diverse diagnoser och funktionsnedsättningar. Är det dålig retorik av Moderaternas partiledare? Definitivt. Istället för att köra med sensationssiffrorna så är det mycket snyggare att använda siffror som överlever granskning. Det är bidrag att få pengar av stat för att överleva. ALLA Svenska medborgare betalar skatt. Det är komplett irrelevant att börja jämföra "men jag har minsann betalat detta så jag kan ta tillbaka detta". 

Det är lika löjligt varje gång individer tar illa upp av oladdad terminologi. 

Jag står för vad jag skriver, du får stå för din tolkning av det.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2017-01-12 16:41 #6 av: HundochKatt

#5 Jag tänker inte ta den diskussionen då jag inte håller med dig om att alla dessa människor lever på bidrag, när det faktiskt inte handlar om bidrag i ordets rätta bemärkelse. 

Men ok, du nyttjar aldrig "bidragen" när du går till tandläkaren? Eller behöver medicin? Eller sjukvård? Skolor? osv.  

Sajtvärd på Teckning iFokus

Anmäl
2017-01-12 17:01 #7 av: gruvel

I artikeln säger Klepke på ett ställe "rödgröna regeringen har skapat fler jobb". Menar han då helt säkert i princip permanenta jobb som inte subventioneras av staten - AF till kanske 70-80%, eller annan siffra? Det finns en rad varianter, instegsjobb, nystartjobb, och en rad till som prövas/prövats. Så länge sådana jobb inte leder till något varaktigt arbete utan bidragsdel, alltså till reell självförsörjning, är dessa personer bidragsberoende, av andras skattemedel,

Anmäl
2017-01-12 17:07 #8 av: kamera0710

#7 Vi producerar mer än vi någonsin gjort, medan klyftan mellan löner och vinster ökar.

Anmäl
2017-01-12 18:04 #9 av: Hayabusa

Frågeställningen är bidragsberoende. Ett samhälle med alltför stor andel individer som är bidragsberoende är inte sunt för någon part. I längden är det ohållbart.

Anmäl
2017-01-12 19:26 #10 av: Zepp

Eh.. alla skall betala skatt efter förmåga.. alla har rätt till bidrag/avdrag efter skatteregler!

De som är fattiga får betala hög skatt, de med höga inkomster kan tillgodogöra sig hela bidrags/avdragsdjungeln.. i värsta fall får man överföra sin förmögenhet till Panama!

Märk väl, det är moraliskt förkastligt att leva på samhället om man är sjuk eller arbetslös.. däremot så är det sunt att få bidrag/avdrag om man har höga inkomster/utgifter!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-01-12 19:45 #11 av: RobinEH

#6 Jag själv lever på bidrag och har ingen skam i att tala om det. Tack vara den skatt jag betalat samt betalar och som andra har betalat samt betalar har jag förmåga att överleva. Det verkar snarare som du ser socialism som något skamligt. 

Jag står för vad jag skriver, du får stå för din tolkning av det.
Sajtvärd på Träning.

Anmäl
2017-01-12 20:19 #12 av: HundochKatt

#11 Då har du tolkat mig helt fel. Skrattar

Jag lever inte på bidrag, utan gör rätt för mig varje dag och betalar skatt och har så också gjort i mitt yrkesverksamma liv. Men jag tar del av den så kallade välfärden som vi alla bidrar till och fortfarande bidrar till som sjukpensionär. Men jag vill absolut inte kalla det för bidrag för det är det inte. En del blir sjuka, andra gamla, en del blir arbetslösa osv. Oftast är det också så att ingen av dessa människor rår över sin situation. Men ingen kan inbilla mig att det är en miljon som lever på bidrag, som enligt många parasiterar på samhället och som Batra vill antyda i sina uttalanden. Hon är duktig på att slå på de svagaste i samhället och har inte den ringaste aning om vad ordet utanförskap som hon använder lika frekvent som de uttalanden hon gjorde i debatten enligt artikeln med att en miljon lever på bidrag. 

Sajtvärd på Teckning iFokus

Anmäl
2017-01-12 20:48 #13 av: Hayabusa

"Var tionde familj i Malmö tar emot socialbidrag som kostar skattebetalarna en miljard kronor om året. Allt fler behöver försörjningsstöd under lång tid. Utgifterna för de hemlösa gräver djupa hål i kommunens budget."

Anmäl
2017-01-13 06:28 #14 av: kamera0710

#13 Dessa bidragstagare kanske å andra sidan gör en ofrivillig "insats" som dämpare av inflation. Tänk om alla dessa hade jobb och det rentav var brist på arbetskraft, då kan löntagarna ställa hårda krav och inflationen riskerar att stiga! Så vill inte våra styrande ha det, även om en del inte är så förtjust i att diskutera detta öppet.

Anmäl
2017-01-13 07:36 #15 av: Hayabusa

#14 Mindre sannolikt. För tillfället är inflationen för låg i Sverige och styrande politiker vill driva den uppåt (den är svagt stigande).

Vad det gäller bidragsberoende i Malmö så är det en oerhört kostsam situation - det finns inte en politiker, från vänster till höger, som inte skulle vilja se en långsiktig lösning på denna. Malmös invånare har blivit allt fattigare vilket gjort Malmö till en fattig kommun. En 1/4 av budgeten utgörs av skatteutjämning + andra bidrag från staten, utan dessa skulle Malmös ekonomi krascha totalt.   

Anmäl
2017-01-13 08:37 #16 av: Agafia

Nu är det ju så att olika bidrag är inte skattefria , oförskämt att gå på sjuka / funktionshindrade när politikerna idag gör allt för att komma undan med att resa , festa , köpa lägenheter osv. På skattebetalarnas bekostnad ! Se till att skattepengarna läggs på bra sjuk/ äldrevård istället !

Anmäl
2017-01-13 09:24 #17 av: tlover

#3 "Min personliga åsikt är att de enda som lever på bidrag är de som aldrig har betalat skatt i vårt land med få undantag - dvs. de som varit så sjuka/handikappade i sitt liv, "

Faktum är att de sjuka/handikappade betalar mer skatt i procent än vad lönearbetare gör.

Det är få som inte betalar skatt, det är väl socbidrag, barnbidrag och studiebidrag i princip (jag kan såklart ha missat några).

Dessutom bidrar dessa med skatt då nästan allt man köper har moms (skatt) och dessutom leder det till jobb (skatt) och även vissa insatser som dessa inte betalar för leder till jobb vilket leder till skatt.

Jag har svårt att se att nån inte betalar skatt på ett eller annat sätt

Missa inte Tealovers teadventskalender Köp redan nu
Teprovning i Lycksele! Begränsat antal platser boka nu

Anmäl
2017-01-13 12:08 #18 av: HundochKatt

#17 Jag håller absolut med dig! Men det jag ville komma med i trådstarten är att bidrag är inte alltid bidrag i ordets rätta bemärkelse och det är fult att angripa de svagaste i samhället på det sättet som bla Batra gör. Och får det att låta som att det är alla andra som betalar för det hela, vilket inte är sant, då alla bidrar till den så kallade välfärden på ett eller annat sätt och det nyttjas olika efter var och ens behov och vad man faktiskt har råd med. 

Jag är själv sjukpensionär och vet att jag betalar mer skatt på den mycket låga sjukersättningen än vad en frisk arbetare gör. Procentuellt sett. 

Det är riktigt att alla bidrar med skatt, bara de handlar något, men den biten kände jag att jag inte behövde nämna för det handlade mer om skatt på inkomsten jag syftade i raden om. 

Sajtvärd på Teckning iFokus

Anmäl
2017-01-14 14:54 #19 av: Zepp

Eh.. ytterligare en aspekt utav diskutionen.. är alla som undviker skatt/drar fördelar utav alla hål i vår skattelagstiftning.. kan erkänna att jag är en av dessa.Ledsen

Och då pratar jag inte om att flytta sin förmögenhet till ett konto i Panama!

Utan om att ha en anställning, få avtalsenlig lön samt att äga sin egen bostad!

Och jag gråter hela vägen till banken, när jag tänker på de som inte har ett jobb med avtalsenlig lön samt inte äger sin egen bostad.. dem är det synd om!FörskräcktLedsenSomnarGalenFunderarKräksLedsen

Vet lixom inte vad jag gjort för fel?

Sen till det där med Malmö.. det  var ett historiskt misstag/krigslycka att vi införlivade Skåne, Halland och Blekinge till det Svenskaste av alla riken!

Såå.. Skåne, Halland och Blekinge bör återbördas till Danmark så fort som möjligt, så att vi slipper att Sverige har att hantera dessa landskaps alla tillkortakommanden!

Gäller således oxå Härjedalen/Jämtland som bör snarast överföras till Norge, som får lov att försörja dessa med allehanda bidrag?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-01-14 15:15 #20 av: Hayabusa

#19 "Och jag gråter hela vägen till banken, när jag tänker på de som inte har ett jobb med avtalsenlig lön samt inte äger sin egen bostad.. dem är det synd om!"

Precis - vilket är precis vad diskussionen om bidragsberoende handlar om. Som jag skrev i #9:

"Frågeställningen är bidragsberoende. Ett samhälle med alltför stor andel individer som är bidragsberoende är inte sunt för någon part. I längden är det ohållbart."

Att Sverige valde att, med våld & terror,  annektera Skåneland - ja, vad säger man om det? Återbördas till Danmark? Var skriver man på? Tummen upp

Anmäl
2017-01-14 15:48 #21 av: Zepp

Nämenaltså, var skriver man på för slut på bidragsberoende och att återbörda/avlämpa Skåneland/forna Norska territorium till de länder/nationer där de hör hemma av historien/kultur/språk?

Jämtland/Härjedalen tillför lixom inte särskildt mycket till den Svenska ekonomin.

För att inte tala om att införliva Åland/Österbotten till det Svenskaste av riken?

Då har vi inte ens nämt Sapmi!

Hur gör vi för att återställa det som framgångsrika generaler lyckats åstadkomma?

Eller är det historiska realiteter som vi bara har att lösa?

Samtidigt som vissa Generaler lyckades lägga beslag på Skåneland och därmed oxå Halland och Blekinge så fick vi på halsen deras problem.. tex Karl Bildt och hans regering!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-01-14 23:37 #22 av: Hayabusa

#21 Som vanligt har jag svårt att följa ditt resonemang, men hade Skåne tillhört Danmark - då hade vi haft en "Bordershop" vid Hallandsåsen Glad Till alla svenskars glädje. 

Anmäl
2017-01-14 23:41 #23 av: Hayabusa

Lite OT, men för att spinna på om Skåne till Danmark. Rent statistiskt hade det varit lite lugnare Malmö också. Ja, om Malmö hade blivit som en stadsdel till Köpenhamn.

"Siffrorna SVT Nyheter tagit fram visar att antalet skottskadade och döda i alla de tre svenska storstäderna vida överstiger antalen i Oslo, Köpenhamn och Helsingfors.

Slår man ihop siffrorna visar de att fem gånger så många har skottskadats de senaste fem åren i Göteborg, Stockholm och Malmö jämfört med i grannländernas huvudstäder tillsammans.

Antalet döda i skottlossningar är ungefär fyra gånger så många.

Tittar man antalet skjutningar är skillnaderna också stora, även om konstaterade skottlossningar räknas på olika sätt i de olika städerna. Köpenhamnspolisen uppger att man haft 122 skjutningar sedan 2011. I Göteborg har det varit nästan dubbelt så många och i Stockholm drygt tre gånger så många."

Saxat från SVT.

Anmäl
2017-01-15 14:34 #24 av: Zepp

Näe, näe.. vi hade haft en bordershop i Kungsbacka/Kungsporten!

Och litta beroende utav vilken svensk generals krigslycka/framgång vi väljer att bejaka, den Danska gränsen för Halland gick strax söder om Älvsborgs församling!

Nu så är du från Skåneland så jag har inga problem med att du inte är insatt i hur gränserna låg här uppe förut.. och att du antagligen inte ens har en aning om varför en gata här i Göteborg fortfarande heter Danska vägen?

Iallafall.. vad jag läst mig tills så handlade det om att det Danska Bohuslän och Halland låg så nära varandra på den tiden så att för att undvika svensk militär personal/myndigheter så gick de en liten omväg.. ute i skogen!

Numera så är Danska vägen i Gbg jävligt centralt placerad.. mest på grund av att Danmarks/Norges gränser flyttats jävligt långt bort!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-01-15 14:45 #25 av: Zepp

#23

Det är oxå en av anledningarna som jag har för att återbörda Skåneland till Danmark!

Finns både goda och dåliga skäl till detta.

En av de goda skälen är att inga passkontroller skulle behövas på Öresundsbron/Danmark fick till stora delar hantera de stora flycktingströmmarna/hantera de kostnaderna... och alla problem som då följer!

Ett annat gott skäl är att Sverige skulle ha en mer homogen etnisk befolkning.. utan Skåningar/Halläningar/Blekingar/Bohuslänningar/Jämtar/Härjedalingar!

Men framförallt så hade vi sluppit regeringen Bildt.. och det tror jag hade varit den främsta vinsten??

Iallafall hade vi sluppit Bildt?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-01-15 17:34 #26 av: Hayabusa

#24 Inte då...i #22 skrev jag medvetet Skåne och inte Skåneland.

#25 Hade Skåne tillhört Danmark, än idag, så hade även denna region (Skåne) haft en annan politik än Sverige. Vilket då även innefattar flyktingpolitik, givetvis. Med andra ord så hade situationen för Malmö, med stor sannolikhet, varit klart annorlunda jämfört med hur den är idag. Men detta är hypoteser & spekulationer = ett ämne för en helt annan tråd. 

Anmäl
2017-01-15 18:13 #27 av: Zepp

Jag gillar iallafall tanken på en Bordershop i Kullavik!

Eller om vi skulle gå ännu längre tillbaka i historien på gränsen mellan Älsvborgs församling och Västra Frölunda!

Menna, det skulle då betyda att jag och min far skulle vara Danska medborgare,, sk invandrare i Sverige!

Och det vet man ju hur invandrare är, dvs inget bra att ha?

De talar för det första underligt, har annorlunda kultur/religion och har svårt att anpassa sig till det svenska samhället?

Enligt på 30-40talet erkända vetenskapliga sanningar så tillhör Svenskarna den långskalliga nordiska rasen!

Det stämmer på mig.. jag har jävligt svårt att köpa mössor/hattar/hjälmar som jag får på mitt huvud!

Om jag har tur så finns det hjälm med storlek xxxl.. och då 'är den jävligt trång.. men går att använda de få timmar man åker MC!

Varför gör de bara hjälmar i barnstorlekar?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-01-16 12:34 #28 av: mangemani4

finns väl ingen skam i att leva på bidrag. men det gäller att kunna skilja på orsakerna till bidragen, om man är pensionär, sjukpensionär, förtidspensionerad, långtidssjuksjriven  eller har andra problem som hindrar en från att bidra till samhället, då är det absolut inget fel med att få bidrag, ingen som helst skam, då har man inget annat val då man måste kunna leva. men är man fullt frisk däremot, har alla möjligheter till att kunna jobba, men istället för att anstränga sig och göra det som krävs för att få ett jobb, sitta hemma i sin lägenhet och rulla tummarna och få bidrag för att kunna leva ett så lätt liv som möjligt, få allt serverat på silverfat, då är det en skam, helt fel och i mina ögon så är man en parasit som lever på pengar som de absolut inte förtjänar eller har rätt till.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-01-16 13:58 #29 av: Hayabusa

#28 Frågan är inte "Skam" utan om att hjälpa de individer som idag är bidragsberoende, och vill ur denna sits, att kunna "stå på egna ben". Det handlar inte om de i samhället som behöver statens stöd & omsorg.

Anmäl
2017-01-16 14:04 #30 av: mangemani4

jo jag vet, men det var några i tråden som tyckte det var en skam att man gick på bidrag och hade en nedsättande ton mot de som får bidrag och det var det jag svarade på.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-01-16 14:08 #31 av: Hayabusa

#30 Förstod det. Tror ärligt talat att Kinberg-Batra inte menar att skambelägga eller tala nedsättande. Hon vill lyfta ett problem som finns i samhället.

Anmäl
2017-01-16 21:22 #32 av: Zepp

Hon talar väldigt tyst om den del av befolkningen som är såpass ekonomiskt väldbeställda att de tar emot miljarder i form av bidrag, tex ROT-RUT, ränteavdrag, reseavdrag, ränteavdrag, andra avdrag/bidrag!

Är det skillnad på folk o folk.. bidrag/avdrag?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-01-16 23:23 #33 av: HundochKatt

#32 Ja, i hennes ögon är det nog det tyvärr. 

Sajtvärd på Teckning iFokus

Anmäl
2017-01-17 08:51 #34 av: Hayabusa

#32 Om det är skillnad? Ja, givetvis finns det en skillnad om du är beroende contra ser det som ett extra tillskott. 

De avdrag du nämner får alla göra, oavsett inkomst.

Anmäl
2017-01-17 20:09 #35 av: Zepp

Nämenaltså.. alla har väl rätt till avdrag/bidrag!

Det är en rättighet vi har som skattebetalare i sverige.. eller åtminstone som svenska medborgare.. eller iallafall om man är skriven i sverige!

Ju mer man tjänar ju mer avdrag finns det att göra och som lönar sig.

Ju fattigare man är ju fler bidrag finns det att söka.

Var ligger skillnaden?

Som höginkomstagare så handlar det om skatteplanering och det är sunt.

Som låginkomsttagare så handlar det om vilka bidrag man har rätt till och det är omoraliskt?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-01-17 20:33 #36 av: Hayabusa

#35 "Som låginkomsttagare så handlar det om vilka bidrag man har rätt till och det är omoraliskt?"

Nej, det är inte omoraliskt. Däremot är jag fast övertygad om att den som är låginkomsttagare hellre hade haft en sådan inkomst att han/hon klarat sig utan bidrag. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.