Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Skatter

Migrationsverket har 7 miljarder i skuld till komm

2017-01-13 09:07 #0 av: KimE

kommunerna oklart om de kommer att få betalt under 2017.

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article24241115.ab

Anmäl
2017-01-14 10:16 #1 av: gruvel

Kommunerna får väl se det då som en extrakostnad för en god saks skull och inte helt fel i förhållande till regeringsambitioner, som hos t.ex. Ylva A.

Förresten, om staten skulle gå in och ersätta istället för MIV, kommer inte de medlen likafullt från skattebetalarna om än via annan väg och kassa. Eller så kunde man låna till ändamålet.

Anmäl
2017-01-15 23:25 #2 av: KimE

Jag tror inte kommunerna blir så glada över att staten som migrationsverket är en del överger dem, kommunerna har inte haft något att säga över fördelningen av flyktinger.

Staten lär nog få öka belåningen för att undvika kaos och kravaller. 

Anmäl
2017-11-19 21:30 #3 av: Hayabusa

Skulden är nu runt 10 miljarder. Jaja, det löser sig nog...

"Migrationsverket menar att man nu fått upp takten, men sista oktober var skulden till kommunerna likväl 9,3 miljarder.

Riksrevisionen har granskat de sena utbetalningarna till kommunerna, och där är man kritisk. Enligt Riksrevisionen fick kommunerna sämre likviditet på grund av sena betalningar.

I en enkät sade nästan var femte kommun, 17,3 procent, att man tvingats låna pengar. Nästan var tionde, 8,7 procent, sade att man låtit bli eller skjutit upp att anställa personal på grund av detta."

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kommuner-tvingas-lana-pengar-for-att-migrationsverket-inte-betalat-sin-miljardskuld

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.