Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Övrigt

He will not divide us

2017-01-21 17:38 #0 av: Kneko

http://hewillnotdivide.us

Skådespelaren Shia Labeouf startade upp ett projekt tillsammans med Nastja Säde Rönkkö och Luke Turner för att sätta upp en livestream som ska sända 24 timmar om dygnet från Museum of the Moving Image, New York där de uppmanar folk att komma och upprepa frasen "He will not divide us". Detta gör de i protest mot deras nya president i landet. Kameran är tänkt att sitta uppe under de år han är president.

Har haft igång streamen i bakgrunden utan ljud i några timmar, både inatt och i eftermiddags. Hur kommer det här sluta, tror ni? 

Notera att denna tråd inte skapades för att diskutera huruvida Donald är en dålig president eller inte, vill mest se vad ni tycker om själva streamen och vad ni tror det kommer leda till. Kommer det dö ut fort? Kommer kameran förstöras? Kommer folk skadas? Ja, vad tror ni helt enkelt.

Anmäl
2017-01-21 17:48 #1 av: Tjeja

Min första spontana reaktion när jag fick igång streamen... 

"Uuh  vad tjatigt! Att de bara orkar!?"

Just nu står alltså en liten grupp och upprepat tjatar som vid en demonstration och tja, det är väl menat som någon sorts protest-demonstration så det är väl inte fel egentligen. Saken i sig är ju väl ment och bra..

men ha på den där streamen längre än 2 minuter... nej tack... inte med de skrikröster som står där just nu i alla fall! Arg Ställ dit en kör som sjunger meningen i någon trevlig låt istället eller nåt annat mer behagligt typ! Skrattar

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-01-21 18:19 #2 av: Blue_Lugia

#2 Tja, Trump är ju inte en president som andra, så jag hade nog inte
heller trallat på någon glad låt, dock ej heller stått som dom gör.

I try to make you hate me. But no matter what I do, you still think I'm your friend.
Anmäl
2017-01-21 18:50 #3 av: Kneko

Är en kvinna som stått där i fyra timmar utan avbrott. 

Anmäl
2017-01-21 20:38 #4 av: Herveaux

När detta sprids kan jag tänka mig att några kommer utnyttja "rampljuset" för att förmedla andra budskap eller busa. Vilar huvudet i handen

// Harley
Sajtvärd Star Stable iFokus
Medarbetare Hundar iFokus
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2017-01-22 13:41 #5 av: Zyperior

Om inte annat en kul och bra idé som borde spridas. Jag tycker budskapet är ganska meningslöst i det här fallet.

Men en uppsatt kamera på allmän plats kan både roa och va till nytta, inte i syfte att övervaka då såklart utan att visa allmänheten från en specifik plats där folk kan uttrycka sig om vad som helst när som helst. Sjunga en sång, läsa en dikt, dra ett skämt, uttrycka en åsikt eller vad som helst egentligen.
Men också för den oroliga, en plats där man vet att någon annan ser där man kan känna sig lite tryggare tills taxin eller skjutsen kommer.

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2017-01-22 14:15 #6 av: Vanja

"He will not divide us" 

Är inte det exakt de de gör med att kämpa emot så som de gör? Dela upp sig själva, De "Goda" mot de "onda"?

Han blev president oavsett vad man kan tycka om det, det är bara att låta det utspela sig som de gör. Man kan inte göra ett dyft åt saken på det här sättet. 

Och vadå "HE will not divide us"?  Det var inte han som röstade upp sig själv, ergo det är inte hans fel att han sitter där han gör. 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2017-01-22 14:43 #7 av: Bermudas

mer protest

"In Italia i fascisti si dividono in due categorie: i fascisti e gli antifascisti."

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.