Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Livskvalitet

Tryggare kan ingen vara

2017-01-28 09:20 #0 av: Hayabusa

Sverige är ett av världens tryggaste länder, det vet vi. Det finns fakta som stödjer detta så det är inte enbart en åsikt. Nej, en åsikt måste vara understödd av belägg & "hard facts" i annat fall räknas den inte.  Åtminstone är det vad jag hört.

Nå, ibland kan det vara vettigt att lägga örat till marken och lyssna & känna av lite. Det är min personliga åsikt, även om jag inte kan styrka den med "hard facts" :) 

I Helsingborg känner sig unga människor, särskilt tjejer, sig otrygga på kvällar. Det finns område de undviker, de känner obehag på tåg och bussar. Även bland killar har oron ökat men är inte på samma nivå som tjejernas. Ser man till statistik så är det vanligare att killar utsätts för brott och att unga killar rånar andra unga killar.

Läs mer här:

http://www.hd.se/2017-01-28/fler-unga-tjejer-i-helsingborg-ar-radda-for-att-ga-ut-pa-kvallarna

Anmäl
2017-09-27 09:35 #1 av: Hayabusa

Jens Ganman förklarar:

Anmäl
2017-09-27 10:01 #2 av: Carpinus

#1 SkrattarTummen upp

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.