Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Jämställdhet

Dansk film om fördomar.

2017-02-08 09:07 #0 av: Vanja

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/danska-filmen-som-ber%C3%B6rt-miljontals-m%C3%A4nniskor-3764012

Vad tycker ni om denna? 
Kan man verkligen resonera på det sättet?Jag tror att det blir farligt när vi sätter som alla i exakt samma kategori, exempelvis, "Vi som inte vill ha flyktingboende som granne", "Vi som gillar kvinnor lite för mycket" eller "Vi som röstade på Trump"

Okej om de hade sagt "Vi som bor på jorden", "Vi som dricker av jordens vatten" eller "Vi som andas" så skulle jag förstå. Men när de säger "Vi som blivit sexuellt utnyttjade" så är alltså alla människor också "Vi som har sexuellt utnyttjat någon" . Första intrycket av videon var ganska mysig, men efter någon minut av tänkande så såg jag flera scenarion, hur videon gör bort sig. 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2017-02-08 09:26 #1 av: Hayabusa

Hmm, lyssnade på den (på danska) och budskapet var väl helt OK men inte direkt banbrytande. Det budskapet har vi hört förut, många gånger t om. Närmast ett axiom.

 Människor är, enligt min mening, flockdjur och behöver någon (eller flera) gemensam nämnare för att uppleva sann gemenskap & samhörighet. Att på ett naturligt sätt finna fram till dessa nämnare är sannerligen inte enkelt.  

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.