Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ordet fritt. Fria diskussioner

Sopsortering

2017-02-09 09:48 #0 av: Vanja

http://www.aftonbladet.se/ledare/a/ne8Va/sopsorteringen-som-var-en-bluff

Här kommer en liten länk till vad sopsorteringen kan gå till om man har otur, sorterar ni hemma? 

PS, lite under bilden står det att läsa "Aftonbladets ledarsida är oberoende Socialdemokratisk". Vad sjutton betyder det? 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2017-02-09 12:06 #1 av: kamera0710

Jag sopsorterar, men visst är det åt h-e det som kommer fram i den länkade artikeln.

Vad gäller ledarsidor är det ju många som använder uttrycket "oberoende". SvD till exempel kallar sig oberoende moderat. Kanske vill de betona att de inte går i något partis ledband?

Anmäl
2017-02-09 13:10 #2 av: Hayabusa

Hörde om detta tema på radion i veckan. En sak som togs upp är att det vore bra om det gjordes enklare för invånarna att sortera. 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 Många svenska dagstidningar vill markera sitt oberoende av ett politiskt parti och lägger därför till ord som oberoende eller obunden. Skillnaden är en tolkningsfråga och går inte att beskriva. Det är alltså upp till varje tidning att göra en markering. Obunden moderat vill alltså markera att ingen koppling finns till partiet. Det ligger mycket historia i detta. En liberal tidning för t ex 25 år sedan presenterade folkpartiets åsikter på ledarplats. Idag kan en liberal tidning diskutera även andra partiers frågeställningar.

Källa: mediekompass

Anmäl
2017-02-09 13:40 #3 av: Carpinus

Viss sopsortering gör man väl, men jag tillhör inte dem som tvättar ren mjölkpaketen och stryker dem släta med strykjärn innan jag lägger dem i pappersåtervinningen. 

Apropå P.S. så var det väl så att partierna förr faktiskt ägde tidningarna. Arbetarpressen framför allt gick dock dåligt. I dagarna sålde LO  f.ö. sin sista landsortstidning Värmlands Folkblad till moderata NWT, ledarsidan skall dock fortsätta att vara röd. När Arbetet lade ner sin Göteborgsupplaga på sin tid fick Socialdemokraterna möjlighet att ha en egen spalt i liberala GP för att alls kunna nå ut. (Det var innan internet vidgade den möjligheten.)

Centerpartiet grundlade sin goda ekonomi genom att sälja av sitt medieinnehav för en del år sedan.

Vad gäller Aftonbladet så är det ju intressant att norska Schibsted är huvudägare i såväl Aftonbladet (LO deläger) som i högerinriktade Svenska Dagbladet. Det är väl därför tidningarna betonar sitt oberoende av ägarintresse. Det politiska inflytandet i Aftonbladet ser man ju ändå i sajten Politism som drivs från Aftonbladet och även bereds utrymme på deras hemsida. Flera av ledarskribenterna på Aftonbladet kommer ju också från arbetarrörelsen, så det där med "oberoende" tar åtminstone jag med en nypa salt.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-09 23:05 #4 av: Tjeja

😲😱

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-02-09 23:18 #5 av: Zepp

Hela sopsorteringen är mest en affärside!

Den dagen man får betalt för att man levererar tvättade sorterade råvaror så har vi en fungerande sopsortering.

Nu så är det många företag som tjänar pengar på detta.. grejen är att de har svårt för att avsätta sina produkter till företag som gör nya produkter.

Såå, då säljs de som energi i stället.

Man får betalt för själva energiinnehållet.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-02-10 14:41 #6 av: gruvel

#0  Då kan man lika gott slänga plastförpackningar i vanliga soporna som bränns, eftersom de till största delen ändå bränns. Mindre att bära till miljöstation. Fler vinster: man minskar myndigheternas fuskiga praktstatistik och rimligen Swerecs ersättning och inkomst, norrmännen har backat ur och stämmer. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.