Jämställdhet

Tvång om Hijab - Iran

2017-02-13 10:58 #0 av: Vanja

http://www.politism.se/genusfolket/hoj-nivan-i-diskussionen-om-iran-och-fortrycket/


Här talar man om hur många sätt man har försökt att få Iran att respektera Mänskliga rättigheter. Och i 20 år har det inte fungerat, förän nu när man kan se framsteg för att an har öppnat en dörr på glänt och försökt att ha en dialog. Vilket för mig, alltid har varit det logiska valet. 
Vi måste prata med varandra och utbilda varandra, alltid. 

Däremot så anser iallafall jag att hijaben som de svenska ministrarna var tvugna att ha på sig inte alls är något att diskutera om, det är en lag i deras land som vi faktiskt måste följa om vi åker dit (Tycka vad man vill om lagen), för när de kommer hit så ska de följa våra lagar också. 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2017-02-13 11:02 #1 av: Hayabusa

Vågspel

Anmäl
2017-02-13 19:10 #2 av: Carpinus

Aftonbladet debatt skriver två debattörer och politiker: "För en troende muslim och i enlighet med islam, är slöjan något som inte får påtvingas. Om den påtvingas – står detta i strid med religionen och är ingenting som alla muslimer ställer sig bakom."---

OM det nu är som debattörerna hävdar, varför har man då en tvingande lag om slöjan - borde man då inte istället ha en lag om att det är förbudet att tvinga någon att bära den?  Och i så fall borde väl vår minister ha skippat schalen till stöd för alla dem som i strid med religionen tvingas bära slöja?

Mer i samma ämne.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-13 22:54 #3 av: Pysslan

Varför ska svenska politiker på resa där de representerar det svenska folket följa en "lag" som står i strid med mänskliga rättigheter? 

Varför finns det över huvud taget en lag i Iran som säger att kvinnor (!) måste bära slöja?  Vad är det de ska tvingas dölja och varför?

Anmäl
2017-02-15 19:55 #4 av: Tjeja

Hijab heter det inte Jihab... Skämtar (förlåt men kunde inte låta bli.)

Tror du blandar ihop det med ordet Jihad som betyder heligt krig, till skillnad från Hijab som betyder slöja. 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-02-15 21:00 #5 av: Vanja

#4 Haha men hjälp! Tack :) 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2017-02-19 22:51 #6 av: Tjeja

Håller för övrigt med om att hela grejen med det där besöket med svenska kvinnor i sjalar bara känns så fruktansvärt pinsamt på så många olika sätt... blerg Illamående liksom! Det blir inte bra hur man än vänder på det liksom. De skulle själva vara religiösa muslimer i så fall för att bilden skulle känts ok. 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl