Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ordet fritt. Fria diskussioner

Händelsen i Rinkeby

2017-02-22 21:41 #0 av: Vanja

http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/209973


Hur anser ni att man ska kunna undvika detta? '
En till fritidsgård kanske? 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl
2017-02-22 21:48 #1 av: mangemani4

importera inte brottslingar och kasta ut dem som inte sköter sig. enkel lösning.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-02-22 21:49 #2 av: Stallmima

Det spelar nog ingen roll hur många fritidsgårdar som finns där, vill de bråka så bråkar dom.  Ps Har bott i Rinkeby som liten och bor ganska när nu oxå

Anmäl
2017-02-22 21:55 #3 av: landsbygdsbo

#1 är nog lättare sagt än gjort. Det handlar i de flesta fall om andra generationens ungdomar eller så har de permanenta uppehållstillstånd. Och eftersom vi inte utvisar en "svensk" grabb för liknande brott ska de behandlas på samma sätt.

Anmäl
2017-02-22 22:03 #4 av: mangemani4

en svensk bor i landet och har inget moderland att återvända till, men det har de icke svenska som inte sköter sig. den svenska grabben ska givetvis få fängelse och de andra utvisas.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-02-22 22:14 #5 av: landsbygdsbo

#4 Men enligt den lag vi har här i landet så så betraktas en 2:a generationens invandrare med svenskt medborgarskap eller en med permanent uppehållstillstånd på samma sätt som vilken svensk som helst, och ska därför dömas enligt samma regelverk. Sverige är, juridiskt sett deras modersland.

Anmäl
2017-02-22 22:14 #6 av: eskils

Som det är nu kan det inte få fortsätta!

Detta är den person som polisen grep i Rinkeby, vilket föranledde upploppen:

Enligt en annan polis är 17-åringen känd i området. Han ingår i ett gäng där många av ungdomarna är kriminella. (...)

Började begå brott från 10-årsålder

Trots 17-åringens ringa ålder har han en gediget brottsregister. Han dömdes som 15-åring till ungdomsvård för två fall av grov misshandel, grov stöld, rån, anstiftan av rån och anstiftan av grov stöld. Redan då var han omhändertagen enligt LVU, vård enligt lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga. (…)

I LVU-domen står det att den första polisanmälan gjordes mot honom när han var tio år gammal och att anmälningarna sedan fortsatt. Under åren mellan tio och femton års ålder var han misstänkt för elva fall av våldsbrott."

SVT


Anmäl
2017-02-22 22:27 #7 av: eskils

Smålandsposten:

"Oavsett vilka mått man använder är det därför svårt att se annat än att de kriminella vann i måndags. Trots att polisen inte får förlora den sortens konflikter. Ordningsmakten får missa en inbrottstjuv eller förlora en bilist ur sikte. Men man får inte på några villkor förlora en kamp om territorium. Då har laglöst land per definition uppstått. (...)

I dag råder frågetecken kring den svenska statens förmåga att hävda sitt våldsmonopol i Rinkeby. Och hur många kan med handen på hjärtat säga sig vara övertygade om att den osäkerheten endast omfattar Rinkeby?"

Svar på frågan i #0: Erfarna och seriösa poliser på olika nivåer i olika delar av landet har upprepade gånger de senaste åren begärt förstärkning och stöd, även nu efter upploppen i Rinkeby. Lyssna på dem och ge dem vad de begär! (Lyssna dock INTE på rikspolischefens svammel.)


Anmäl
2017-02-22 22:40 #8 av: landsbygdsbo

Bara för att vi har den lagstiftning vi har, så anser jag inte att den inte ska ändras.

Den som begår brott före 15 ska naturligtvis straffas, men inte genom fängelse utan exempelvis genom att tvingas städa upp grannskapet han bor i. Sedan ska hans straffregister inte släckas utan belasta vid brott efter 15.

+ att alla straffrabatter ska tas bort.

Slutligen så skulle vi kunna köpa förvaringstjänster av låglöneländer i vår närhet för de notoriska förbrytare som vägra ge upp sin kriminella karriär.

Men som sagt detta skulle dels kräva lagändringar och dels skulle det gälla alla oavsett ursprung.

Anmäl
2017-02-22 23:00 #9 av: Tjeja

"köpa förvaringstjänster av låglöneländer" FunderarStackars de länderna å ena sidan.. å andra sidan, varför skall vi över huvud taget behöva betala för icke svenska kriminella? Det räcker med att vi måste betala för våra egna sopor så att säga.

Tyvärr skulle ett sådant system bli total katastrof ändå! Tänk vad dessa låglöneländer skulle träna upp brottslingar och skicka hit bara för att få betalt för att ta hand om dem sedan.. Ju värre och farligare brottslingar.. ju bättre betalt kunde de ta...

Nej vi skulle bli utarmade på nolltid samtidigt som vi blev invaderade av ännu mer och farligare kriminella än vi redan har här.  Invandringen av våldsbenägna kriminella skulle öka exponentiellt så att övriga laglydiga invandrare skulle kännas som en droppe i havet.

Skön tanke att skicka iväg alla brotslingar här i från så man slapp dem. Men betala för förvaringen.. ingen bra idé alls. 

-Nattfilosoferar-

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-02-23 02:17 #10 av: Cragan

det är inget som är lätt löst men gissar på att en permanent polis närvaro behövs där 10-20 poliser dygnet runt 7 dagar i veckan i ett par år minst.

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2017-02-23 09:10 #11 av: landsbygdsbo

#9

Suck, du tycks inte förstå att en svensk medborgare har alla de rättigheter som tillkommer en sådan oavsett om han är född av invandrare, är född utomlands eller är svensk sedan 10 generationer.

Din fantasi om upptränade brottslingar som skickas hit skulle ju inte omfattas av detta eftersom dessa varken har svenskt medborgarskap eller uppehållstillstånd.

Personer vars förvar skulle köpas , ja det handlar då om långa straff 25, 30 år eller mer.

Och det kapitaltillflöde och de arbetsplatser som ett högriskfängelse skulle innebära i exempelvis Rumänien eller Ungern skulle nog vara välkommet där + att det skulle halvera kostnaden. Eller varför inte arrendera en grekisk ö? en ö som idag inte är bebodd?

För du är väl inte så naiv att du tror att en svensk fängelseplats är gratis

Anmäl
2017-02-23 09:19 #12 av: Hayabusa

Om vi återgår till frågan i #0 så är det, enligt min mening, en svårlöst situation. Finns det någon "patentlösning"? Jag har svårt att se någon.

Anmäl
2017-02-23 10:52 #13 av: landsbygdsbo

Bråk brukar starta när den ena parten tror sig vara så stark att det lönar sig. Därför så är det första en kraftig polisnärvaro. och varje provokation ska besvaras med ytterligare polisnärvaro och en hårdare kontroll. stoppa folk, förstöra olaglig handel, fördyra transporter av stulet gods etc etc. På samma sätt sätt som gängkrigen i USA bekämpas. Är det lugnt ute i byn så får man vara ifred.  Busas det så kommer "städpatrullerna" allt tätare

Utegångsförbud för personer under 18 efter kl 22.

Den som blir tagen och är under 18 får sitta i 24 timmar och släpps sedan efter att alla data registrerats.

Lagändringar är då nödvändiga.

Körkortskontroller + att kan man inte redovisa inkomst till de lyxprylar man har så skönstaxeras man och grejorna tas i beslag för att betala skatten.

Anmäl
2017-02-23 13:23 #14 av: mangemani4

nu får henrik det svettigt. bara en tidsfråga innan även han blir påverkad. får se om hans käft är lika stor då som den är nu då vasastan blir det nya rinkeby. inte ett dugg synd om honom, han vill ju ha skiten, enbart synd om de stackars människorna som blir utkastade utan någon som helst vettig anledning

Edit- Vanja

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-02-23 18:35 #15 av: pyromanen

Det måste stoppas. Jag tror på kort sikt på mycket fler poliser i problemområden och på långre sikt måste vi bli bättre på att inkludera alla i samhället.


Anmäl
2017-02-23 19:17 #16 av: mangemani4

handlar inte om att "vi" ska bli bättre på att inkludera andra i samhället, det är inte vårt fel att en hel del utav de som kommer hit inte vill vara en del utav samhället, de vill att vi ska anpassa sig efter hur allt funkade i deras länder och efter dem och inte tvärtom. enda rätta är att man tar seden dit man kommer och passar inte det, då är det ju bara att vända om till första bästa land där deras seder passar mer, inte svårare än så. mycket enklare och smidigare än det vi idag kan se.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-02-23 19:44 #17 av: Vanja

#14 Du behöver ta ett titt på reglerna innan du länkar till sidor som inte är tillåtna. Detta är din första och enda varning. 

Frågor om regler tas i PM.

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl