Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

Vad hände hösten 2015?

2017-03-08 14:48 #0 av: [krasnajaluna]

Jag förstår faktiskt fortfarande inte, vad var det som hände just i September/oktober 2015 som gjorde att hur många som helst började ta sig över medelhavet från alla möjliga länder från både afrika och mellanöstern? Sedan dess har det ju minskat lite, men fortsatt ändå. Vad är bakgrunden? Syrien-kriget har ju hållt på sedan 2010 och de flesta som åker med gummibåtar verkar vara av afrikanskt ursprung vad jag sett. Så, varför just där i oktober? Vad hände i alla dessa länder då? Innan var det inga, eller åtminstone inte så många, som åkte den vägen? Jag kanske har missat någon stor händelse just då, skulle vara intressant att veta.

Anmäl
2017-03-09 14:23 #1 av: lordgortor

Dessa länder är utsatta för grymma och odugliga regimer dessutom är befolkningen utsatt för grymma och ignoranta religiösa sekter som härjar utan någon hänsyn till sina landsmän (fast det kanske inte stämmer helt, många är legoknektar).

Som om inte detta elände räckte så inverkar  klimatförändringarna  i hög grad på livsmedelsförsörjningen.

Anmäl
2017-03-09 21:34 #2 av: [krasnajaluna]

#1 Ja det stämmer, men frågan återstår fortfarande, varför just den tiden på hösten år 2015? För de där problemen har funnits en längre tid.

Anmäl
2017-03-11 10:14 #3 av: lordgortor

Visst, men det är med et som allting annat, förr eller senare kommer droppen som får bägaren att rinna över. Faktorerna på detta område är som ovan: Usla regimer, religiösa galningar och klimatförändringen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.