Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Valfrågor/Riksdagsval

Valet 2018 - utländsk påverkan

2017-03-31 17:16 #0 av: memoirsofaclone

http://www.expressen.se/nyheter/lofven-kallar-till-mote--for-att-skydda-valet/

Såg den här artikeln, visst kan man aldrig vara helt säker på att ingen kommer att lägga sig i men det känns lite överdrivet. Sedan är det ju så tydligt att man alltid menar Ryssland när det gäller sånt här, som om inte andra länder också skulle ha ett intresse av att påverka Sveriges val i sådana fall? 

Personligen tror jag att Sverige tror sig betyda mer än vad det faktiskt gör. Och oavsett vad som händer så vore det bra om de svensk-ryska relationerna blev bättre, idag är det på en mycket låg nivå som inte är till gagn för någon, ibland på gränsen till mobbing. T o m dagisbarn samarbetar bättre.

Anmäl
2017-03-31 17:57 #1 av: mangemani4

klart att sossarna måste ha något att skylla på. förlorar de valet så kan det ju helt omöjligt vara deras eget fel utan det måste ju vara någon annans(klassiskt sosse resonemang/taktik som man fått höra i dekader nu), och ännu värre, om SD vinner så har ju självklart onda krafter från något annat land med det hela att göra, inte att deras egna politik är rutten och att SD faktiskt har en hel del goda poänger, nej, allt är en enda stor konspiration....alla ursäkter, metoder och beskyllningar räknas, så länge de slipper rannsaka sig själva och att kritiken hamnar på dem själva.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-03-31 19:57 #2 av: memoirsofaclone

#1 Kan säkert vara något sånt, de börjar väl bli lite nervösa. Tycker bara att det är så synd att de bygger upp en sån ''stämning'' där de är ''de goda'' och allt annat är ont och måste bekämpas utan att ens vilja ta reda på varför det är som det är. Att de själva faktiskt har en del i både att partier som SD blir större och de dåliga relationerna med Ryssland.  Blir så svartvitt tänk. 

Anmäl
2017-03-31 21:14 #3 av: mangemani4

det är vänster sosse tänk i ett nötskal det du beskriver, "de är de goda och resten är onda", det finns liksom ingen mellanfärg utan det är som du säger, svart och vitt tänk, antingen så håller man med deras tänk, eller så är man ond, typ liknande tänk man kunde se i det gamla sovjet under deras kommunistiska tid, antingen så höll man med eller så fick man känna på konsekvenserna, samma här i sverige med denna regeringen, antingen så håller man med eller så utpekas man som ond. samma kommunistiska anda och inte ett dugg demokratiskt.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.