Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Övrigt

Vilka röstade på Erdogans diktatur?

2017-04-17 13:25 #0 av: rara

Jo, det var i första hand Turkarna som lever i EU länder som röstade för en diktatur och mot en demokrati och naturligtvist också mot ett EU medlemskap.

I Tyskland var det 63,1 % som röstade för en diktatur. I Österrike var det 73,2 % och i Holland var det 71 %.  På plats 1 ligger Belgien med hela 75,1 %.

Men i Schweiz, som inte är med i EU, röstade bara 38 % för Erdogans diktatur.

Vad kan det bero på? Min första tanke var att Schweiz har en bättre integrationspolitik och att invandrara integreras bättre där än i EU länder.  Men det skulle ju också kunna bero på att de som lever inom EU ser Unionen mer kritisk för att de lever där.  Det skulle kunna förklarar varför Belgien ligger på plats 1. Ju mer EU i ett land, ju kritiskare blir folket.

Turkiet har ju redan före röstningen varit mer diktatur än demokrati, men nu blir det till en total diktatur. Men i alla fall är det märkvärdigt, att folk från Turkiet, ett land med mycket lite demokrati, migrerar till länder med mer demokrati för att leva där och sen röstar de mot en demokrati i deras hemland.  Kommer de att flytta tillbaka till Turkiet nu för att det är det som de vill ha?

Anmäl
2017-04-17 15:35 #1 av: Sindri

Intressant! Vad hittade du siffrorna? Har inte sett det i ngn dagstidning än.

Anmäl
2017-04-17 15:40 #2 av: Carpinus

Bland turkarna i Sverige var det majoritet emot förslaget.

Länk. 

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-04-17 17:38 #3 av: mangemani4

skrämmande

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-04-18 09:32 #4 av: rara

#1

Här finns siffrorna:

http://diepresse.com/home/ausland/aussenpolitik/5202096/Tuerken-in-Oesterreich-stimmen-klar-fuer-Verfassungsaenderung

Anmäl
2017-04-18 09:56 #5 av: rara

Tillägg:

Jag såg på TV hur de intervjuade folk i Turkiet och de flesta visste inte ens vad som kommer att ändra sig och vad de röstade på.  T.ex. sa en ung tjej att hon inte visste vad hon röstade på men hon röstade med ja för att göra Erdogan lycklig.

I alla fall har det visat sig att det som högerpartier i Europa sa för länge sen stämmer, att Turkiet inte är mogen för EU.  De verkar att vara de enda som har en realistisk syn på saken. En del andra politiker har kommit till insikt nu och uttalat sig för att Turkiet inte kan bli EU medlem, medan jag också hörde uttalande att om  Erdogan inför dödsstraff, kan Turkiet inte bli EU medlem.  Det finns alltså politiker som anser att en islamsk diktatur med en skurk och mördare som diktator kan bli EU medlem så länge de inte inför dödsstraff.  För dom räcker det tydligen inte att Erdogan häktar tusentals människor bara för att de är kritiska mot honom, att det inte finns någon fri media i Turkiet och att Erdogan mördar kurdiska människor. 

Anmäl
2017-04-18 13:39 #6 av: [memoirsofaclone]

 Vill han ens vara med i EU? Förstår inte riktigt ''vilken sida'' som Turkiet står på nu, men de är ju med i NATO av nån anledning. EU klarar sig nog bra utan Turkiet, fast egentligen skulle europa, och inte minst Sverige, klara sig mycket bättre utan EU

Vet inte exakt hur folk tänker men nåt måste ju Erdogan ha gjort bra, om han inte fuskat.  Kanske ser de inte nåt bättre alternativ? Finns det några alternativ?

Många frågor, men just Turkiet vet jag inte så mkt om.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.