Övrigt

ID-handlingar säljs på nätet

2017-04-22 09:00 #0 av: Hayabusa

"Svenska personuppgifter och identitetshandlingar köps och hyrs ut – i en omfattande skala och delvis öppet.

Det kan Ekot i dag visa, i en del av granskningen av de miljöer i Stockholm som den misstänkte gärningsmannen på Drottninggatan rörde sig i.

– Jag har dokument som jag kan tillhandahålla. Alltså, rent ut sagt, kontraktet kommer att skrivas på mig, medan du kommer att jobba i lugn och ro och få lönen."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6678311

Anmäl
2017-04-22 09:01 #1 av: Hayabusa

Mer läsning i ämnet, denna gång från dr.dk:

http://www.dr.dk/nyheder/udland/svenske-id-oplysninger-handles-aabenlyst-paa-internettet

OBS! Dansk text.

Anmäl
2017-04-22 22:53 #2 av: Carpinus

#0 Från samma artikel: "Den misstänkte gärningsmannen från attacken på Drottninggatan, Rakhmat Akilov, är inget undantag. Enligt en bekant som Ekot talat med kom han till Sverige med ett köpt polskt visum och erbjöd andra att köpa falska dokument. Och SVT har avslöjat att Scandic Hotel lurades att anställa en person som använde Akilovs personuppgifter. Dessutom bodde han på en adress men var skriven på en annan."---

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.