Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur

Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Kultur

Folkets Hus i Rinkeby och "policyn"

2017-05-12 09:33 #0 av: [Carpinus]1

"I juni i år (2015) stoppades Mona Walter från att tala i Folkets Hus i Rinkeby. Styrelsen ansåg att arrangörens värdegrund stred mot deras policy för lokaluthyrning, eftersom de hade kopplingar till Sverigedemokraterna."--- 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/omdebatterad-aktivist-talar-i-rinkeby

2017: "I hjärtat av Rinkeby ligger Folkets hus. Den 1 april i år arrangerade föreningen Manas Kulturcenter ett event till minne av Alparslan Türkes, grundaren av det turkiska partiet MHP – ett ultranationalistiska turkiskt parti. Han grundade även partiets ungdomsorganisation Grå vargarna, som enligt flera Turkietkännare som Mitt i intervjuat är högerextrem och fascistisk.

Partiets grund är islamism och nationalism. De vill återinföra dödsstraff i Turkiet och erkänner inte minoriteter som kurder och armenier."---

https://mitti.se/nyheter/hyllades-vargarnas-grundare/?omrade=tenstarinkeby

Även Expressen har vargspårat i Rinkeby:

"Stockholms stadsbyggnads- och kulturborgarråd, Roger Mogert (S) har sagt till Mitti.se:

– Jag tror inte att vi löser problemen genom att skaffa en till policy, utan man får hålla koll på det så gott det går. Sedan är det svårt att garantera att inte sker när vissa föreningar ljuger om vilka de är och vad de ska göra."---

http://www.expressen.se/nyheter/stockholm/folkets-hus-utnyttjat-av-extremister-i-rinkeby/

Nej, varför skaffa en policy till, när man redan har en som man kan använda godtyckligt?

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-05-15 14:19 #1 av: [Carpinus]1

 "Efter Mitt i:s avslöjade att högerextrem hyllats i Rinkeby Folkets hus inleder de ett samarbete med Expo.
– Vi tar det som hänt på största allvar. Vi hoppas att de kan hjälpa oss med utbildning så att vi kan lära oss känna igen de grupper som inte lever upp till vår värdegrund, säger Jörgen Strandberg, nytillträdd ordförande för Rinkeby Folkets hus."---

Mitti

I mina öron lovar inte den utbildningen leda till någon objektiv övervakning...

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2019-03-07 06:56 #2 av: Göstage

Rinkeby Folkets Hus  satsade 1,4 miljoner på årets Förortsgala i Rinkeby, där bland annat den salafastiske influencern Moosa Assal utsågs till Årets Folkbildare.

Källa.
 
"Riksorganisationen Folkets Hus och Parker, FHP, är en svensk organisation som kom till år 1999 genom sammanslagning av de till Socialdemokraterna närstående Folkets Hus Riksorganisation och Folkparkernas Centralorganisation." (Wikipedia)

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-08 10:00 #3 av: Hayabusa

#2 BlommaHjärta

Jag tar i lite och lägger till denna: Ballong

Anmäl
2019-03-08 10:01 #4 av: LBB

Folketshus-föreningar över hela landet skjuter sig själva i sina fötter när man agerar så som ovan beskrivits. Att stänga ute fullt legitima aktörer bara för att man inte delar deras åsikter är symptom på ett icke demokratiskt tänkande o inställning.   Man sitter och drömmer sig tillbaka till den tid då man kontrollerade (genom S-styre) radio o TV och folk bara hade råd att prenumerera på en tidning. Som arbetare var det då det lokala "organet"

Att svara upp och bedriva opinion mot detta rådande system var både mycket svårt och kostsamt.

Därav den politiska stabilitet som rådde.

Vad dessa föreningar inte inser är att vi nu lever i en annan tidsålder, där det både är lätt och billigt att påverka opinionen. De lokala organen har krusat och vad det gäller radio o TV finns ett otal alternativ.

Därav den politiska rörlighet vi ser idag.

Politik är ett spel,l och den starke sätter de spelregler som ska råda. Nu ändrar de etablerade partierna/organisationerna hela tiden spelreglerna...allteftersom SD växer. SD tar med säkerhet in detta och lär av detta. Så om SD skulle komma i den position att man skulle ha möjlighet att agera så skulle man naturligtvis agera på samma sätt.  Sverige skulle då kunna hamna i samma situation som Ungern idag.

Vems felet då skulle vara? Tja den som sår vind, får inte sällan skörda storm. Så felet ligger i dagens etablerade partier o organisationers agerande idag.

Ta ex , Nobelstiftelsen. Man stänger ute representanter från ett folkvalt parti.

Värdering= man respekterar inte folkviljan.

Fråga om SD får ministerposter, hur ställer sig stiftelsen då? Stänger man då ute regering o i förlängningen kungahuset?

Anmäl
2019-03-08 15:32 #5 av: Göstage

Lite husesyn kanske kan vara intressant när man ändå talar om stället?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-03-08 20:06 #6 av: LBB

Undrar hur många av Boverkets hyresgäster som diskrimineras då SD inte får hyra lokal?

Anmäl