Övrigt

Nya Tider och förintelsen

2017-06-09 06:24 #0 av: kamera0710

”Kulturnyheterna har tidigare rapporterat om element av fascism, homofobi och ett vurmande för det ”vita folket” i tidskriften Nya Tider. En tidning som själv hävdar att det journalistiska innehållet håller en ”neutral” ton. När vi frågar tidningens chefredaktör och ansvarige utgivare, Vávra Suk, om hur han ser på förintelsen – mordet på mellan fem och sex miljoner judar under Andra världskriget, svarar han undvikande.

Har Förintelsen ägt rum?

– Hur vet du det? Det är ju så här att har man… Vi är inget politiskt parti. Det är ingenting som vi tar upp. Jag förstår inte varför ni hela tiden ska gå in på nazism och de här frågorna. Nya tider tar upp dagsaktuella frågor som till exempel att skolor tvingas stänga därför att man inte kan garantera elevernas säkerhet. Det är därför läsarna vill läsa Nya tider. Om ni ska prata om saker som hände för 70 år sedan, då får ni inte så många läsare och lyssnare.

Men det var inte frågan jag ställde. Har Förintelsen ägt rum?

– Alltså det här med att tro saker.”

”Att Vávra Suk undviker att säga ”förintelsen” i intervjun med Kulturnyheterna varslar om att chefredaktörens ideologi är just del av det traditionsled som vill ”tvätta” den fascistiska ideologin ren efter Andra världskriget.

– Per Engdahl förnekade förintelsen ända till sin död, säger Elisabeth Åsbrink.”

https://www.svt.se/kultur/medier/chefredaktoren-vagrar-svara-pa-fragan-har-forintelsen-agt-rum

Anmäl
2017-06-09 08:33 #1 av: Carpinus

Suk har en märklig och inte så lite otäck inställning.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.