Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Arbetsmarknad

Avgångna politikers fallskärmar

2017-06-16 17:10 #0 av: Lakritsstjärna

Nu gnäller Mehmet Kaplan (MP) för att hans fallskärm inte är tillräckligt hög när han redan i år har fått avgångsarvode efter sin ministerperiod på 127 000 kronor. Så nu när han bara får 15 000 så känns väll det för lite. Skulle vilja se andra statligt anställda som blivit av med sitt jobb för att de inte skött sitt jobb få dessa fallskärmar på skatte betalarnas bekostnad. Tycker politiker får söka A-kassa som alla andra. Det är våra skatte pengar och jag skulle hellre vilja se att de jag betalar i skatt varje månad går till skola, sjukvård eller höja poliser och sjuksköterskors löner.

Ja vi har ju demokrati i Sverige det märks verkligen

Anmäl
2017-06-16 17:12 #1 av: Lakritsstjärna

Här är länken :)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/7rKlw/ex-ministern-kraver-mer-i-fallskarm?campaign_id=A100

Anmäl
2017-06-16 17:12 #2 av: Lakritsstjärna

Här är länken :)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/7rKlw/ex-ministern-kraver-mer-i-fallskarm?campaign_id=A100

Anmäl
2017-06-16 17:30 #3 av: Carmarino

Håller med dig helt och hållet. Tyvärr verkar det som om människor väldigt snabbt blir giriga när de har blivit politiker.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-06-16 17:41 #4 av: Cragan

A-kassa o arbetsförmedling från dag 1 när dom blir arbetslösa med samma regler som gäller alla, möjligen ett omställnings bidrag för att dom skall vänja sig vid den lägre summan pengar dom har o röra sig med varje månad men inge stort belopp utan bara pengar nog för att gå lite kurser i privat ekonomi o det skall vara öron märkta pengar som ej får gå till något annat o 200% återbetalnings skyldighet om kvitton på kurserna ej kan uppvisas.

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2017-06-16 17:49 #5 av: Carmarino

Det är ju politikerna som bestämt att vi andra måste försöka klara oss på minimal a-kassa, så då är det ju inte mer än rätt att de själv också måste göra det.

De har ju haft väldigt bra möjligheter att spara ihop en buffert, men den lönen de har. Nu har de ju dessutom fått löneförhöjning också - med en summa som de flesta andra aldrig får.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.