Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Försvarspolitik

Jonas, Gudrun, Vladimir och Aurora 17

2017-06-17 08:24 #0 av: Carpinus

Nätverket "stoppaurora17 nu" i vilket bland annat Feministiskt initiativ, Vänsterpartiet och Ung Vänster, fredsnätverket Ofog, Sveriges Kommunistiska Parti och Palestinska riksförbundet ingår, protesterar mot Sveriges medverkan i övningen Aurora17 och hetsar mot att det inte finns några formella hinder att amerikanska kärnvapenbestyckade fartyg lägger till i Göteborgs hamn.

Samtidigt blundar man för det faktum att den ryska kärnvapenbestyckade ubåten Dmitriy Donskoy ("elefanten i porslinsaffären") och den med kärnvapenmissiler försedda kryssaren Peter den Store nu under sommaren glider förbi Göteborgs skärgård och in i Östersjön för att ansluta sig till de ryska kärnvapenbestyckade fartyg som finns stationerade där.

I höst kommer ryssarna även att transportera ett flytande kärnkraftverk på pråmar genom Öresund och förbi Göteborg, men om detta talar nätverket icke. Intressant f.ö. att se vilka kamrater Vänsterpartiet (tillsammans med sin gamla partiledare) lierar sig med. Putin har vänner att lita på - that´s what friends are for...

Se även

http://www.expressen.se/ledare/putin-maste-alska-den-svenska-fredsrorelsen/


http://www.expressen.se/gt/debatt-gt/fredsrorelsen-blir-villiga-redskap-for-desinformation/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-06-18 04:19 #1 av: [memoirsofaclone]

Till skillnad från USA har Ryssland två större städer (St Petersburg och Kaliningrad) med tillhörande hamnar i Östersjön, konstigt att folk glömmer det varje gång de hetsar upp sig över diverse ryska objekt i vattnet. Hur skulle de annars frakta in ubåtar och annat om inte via Östersjön? Köra upp dem över norra ishavet och frakta dem på en rullvagn landvägen? Sedan är det såklart aldrig trevligt med kärnvapen, oavsett var de kommer ifrån. Men det är ju ingen slump att sådana här händelser sker i samband med Nato-övningar och andra övningar där USA är inblandade. Jag tror inte att USAs tryckande närvaro i Östersjöområdet bidrar till mer fred. 

Anmäl
2017-06-18 07:27 #2 av: Carpinus

#1 De flesta är säkert medvetna om  Rysslands gränser och vilken väg  ryssarna måste ta sig in i Östersjön för att komma till sina hamnar. Det som tråden behandlar är att "fredsrörelsen" är de som inte tycks vilja låtsas om detta. Ett besök av amerikanska örlogsfartyg i Göteborgs hamn i samband med en övning motarbetas på alla sätt, medan just dessa människor inte tycks vara medvetna om den reguljära passagen av ryska kärnvapenbestyckade fartyg i vårt närområde. Hade fredsrörelsen vänt blicken åt andra hållet åtminstone någon gång så hade deras protester känts trovärdigare.

Att Trump säger att Europa måste försöka klara sig själva militärt har inte medfört någon märkbar nedtrappning från rysk sida, snarare är risken stor att de på olika sätt kommer att försöka utnyttja detta, samtidigt som Sverige får försöka söka sig till flera försvarsallianser. Det är bara att googla på "Sverige" och "försvarssamarbete" för att se hur det knyts nya avtal med de övriga nordiska länderna , med England, med Polen o.s.v. 

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-06-18 14:01 #3 av: [memoirsofaclone]

Jag vet inte exakt hur fredsrörelsen tänker men med tanke på att USA är den överlägset största och aggressivaste militärmakten i världen och rör sig allt närmare Rysslands gränser så är det logiskt att det kommer ett svar. 

Det är inte bara Trump som bestämmer i USA, för bara några veckor sedan slog amerikanska försvarsministern fast att USA kommer hjälpa Sverige vid ryskt angrepp, så det verkar vara lite delat där. Dessutom ändrar sig Trump hela tiden. Men så länge man målar ut Ryssland som den självklara skurken i allt så lär det inte bli någon fred dessvärre. 

Anmäl
2017-06-18 14:40 #4 av: Carpinus

Hur korkade vissa amerikanska makthavare i allmänhet och Trump i synnerhet kan förefalla vara så skrämmer de mig inte på långa vägar som Vladimir Putin. Det får räcka med det här utdraget ur Expressenledaren som det länkas till i trådinledningen som förklaring:

"Nyligen konstaterade Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, att Ryssland moderniserar och producerar nya taktiska kärnvapen, eller slagfältskärnvapen. Dessa lättare kärnvapen är i ett avseende betydligt farligare än katastrofala "Hiroshimabomber": tröskeln för att använda dem kan paradoxalt nog vara lägre eftersom de inte ofrånkomligen leder till ett fullskaligt globalt kärnvapenkrig.

När Ryssland militärövar, avslutar man numera med att sätta in simulerade kärnvapenattacker. Vladimir Putin sticker på intet sätt under stol med att han kan tänka sig att använda kärnvapen. 2015 hotades Danmark med kärnvapenmissiler i det fall landet skulle ansluta sig till ett USA-styrt missilförsvar.

Nätverkarna mot Aurora 17 blir mycket förolämpade när de anklagas för att vara naiva eller för att gå Rysslands ärenden. Men det är helt legitima anklagelser så länge de enögt definierar Nato och amerikanska kärnvapen som ett hot mot världsfreden, samtidigt som Ryssland - med bland annat annekteringen av Krim på sitt cv - kommer undan."---

Detta är tydligen inget som skrämmer Jonas och Gudrun och deras röda vänner.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-06-18 18:25 #5 av: ludden

#3 Hört talas om demokrati? Varje land bestämmer själva om dom vill gå med NATO och dom har själva valt att göra det ska Ryssland bestämma vad andra länder gör?

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2017-06-18 19:43 #6 av: [memoirsofaclone]

#5 Dock är det ju en betydande del massmedier som t ex nämnda Expressen som påverkar hur folket tänker. Det är rätt uppenbart att de flesta av våra stora massmedier är mer eller mindre antiryska och ibland kommer med rena lögner alternativt förvridningar och utelämningar av relevant information så att läsaren ska missförstå. Är rätt säker på att detta sker i Ryssland också, fast tvärt om då. 

Anmäl
2017-06-19 09:30 #7 av: ludden

#6 Vad menar du? Vad har massmedia med NATO att göra? Lettland, Polen, Estland som finns nära Ryssland röstade för ett medlemskap i NATO så kan du utveckla hur du menar att USA tränger sig på Ryssland? Ryssland har ju slängt ut alla västerländska organisationer och anklagat dom för spionera.

Ryssland hotar Danmark med kärnvapen och sa att man skulle förvandla Polen till aska. Och fredsrörelsen i Sverige tiger.

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2017-06-19 22:55 #8 av: [memoirsofaclone]

#7 Man kan välja hur man vill vinkla nyheter. De stora svenska massmedierna har valt en antirysk vinkel, målar upp Ryssland som ett stort monster som är orsaken till allt dåligt, som vill ta över hela världen och attackera alla andra länder. T ex DN har mer eller mindre kört med någon sorts Nato-propagandakampanj. Detta påverkar människor, även när de röstar. 

Hur USA tränger sig på Ryssland? Nato är styrt av USA, dvs Natos mark är USAs mark. T ex har de byggt upp nya raketbaser i Rumänien, har även funnits planer på att göra likadant i Polen.  Om man tar en titt på USAs offensiva krigshistoria, känns det verkligen bra? 

Kärnvapenhoten fungerar mest som markeringar, det är knappast troligt att de skulle göra verklighet av dessa hot. Terrorbalans, det var ju någon rysk politiker som hävdade att Ryssland kan förinta USA genom att spränga jättevulkanen i Yellowstone och då bokstavligen förvandla USA till aska, men det är såklart inget de kommer göra då det skulle drabba dem själva också.  Men de kan, det är det viktigaste. Ryssland är beroende av ekonomiska relationer med andra länder, då går det inte att bete sig hur som helst. Det enda som hänt i praktiken är att de annekterat Krim-halvön vilket 90% av befolkningen där röstade för då den ryska minoriteten är förtryckt i de fd europeiska sovjetstaterna. 

Anmäl
2017-09-16 15:57 #9 av: Carpinus

Riksdagsmannen  Rasmus Ling från Miljöpartiet skriver i en debattartikel i GP idag att han beklagar att den yttersta vänstern beretts möjlighet att ingå i demonstrationsorganisationen mot Aurora som manifesterar idag. Ling skriver bland annat:

"Bakom manifestationen står ett 30-tal grupper. Många av dem långt ut på den yttersta vänsterkanten som Revolutionär kommunistisk ungdom, Kommunistiska partiet och Rättvisepartiet socialisterna. Samtidigt står Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ med som arrangörer, och beklagligt nog har också en partikollega till mig valt att tala på manifestationen."---

"Kommunismens brott mot mänskligheten är ohyggliga, med fler offer än nazismen. Men kommunismen historia handlar inte enbart om folkmord längre tillbaka i historien. Fram till 1990-talet var den närvarande i Sveriges omedelbara närhet, i Polen och i Baltikum. Det var ett auktoritärt samhällsystem, med förföljelse av oliktänkande och med brist på grundläggande fri- och rättigheter. Ytterkantsvänstern som i dag manifesterar mot Aurora i Göteborg, stod bakom detta förtryck."---

"De vänsterextrema grupperna må i dag inte vara lika framträdande som högerextremisterna. Det är dock på intet sätt en ursäkt för att inte hålla en tydlig anständighetslinje. På samma sätt som vi med rätta kan kräva av den anständiga högern att motarbeta extremism, är det minsta vi kan begära är att vänstersidan inte legitimerar ytterkantsvänstern."

"Motståndet mot Aurora infiltrerat av kommunister" (GP Debatt)

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-21 09:08 #10 av: Carpinus

Vid helgens manifestation på Gotland mot försvarsövningen Aurora medverkade bland annat Miljöpartiet på Gotland, Vänsterpartiet, Feministiskt initiativ, Socialistiska partiet och Kommunistiska partiet.
 Och så hölls det tal av en person som medverkar i Fria Tider, som anses stå SD nära.

https://www.facebook.com/photo.php?

fbid=10154915481492337&set=a.10150095369952337.267226.613902336&type=3&theater
http://www.dagensarena.se/opinion/granad-vanster-gar-hoger/

https://sv.wikipedia.org/wiki/Fria_Tider

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-21 10:00 #11 av: JonasDuregard

#0 Om nätverket heter "stoppaurora17 nu" vore det kanske snarast konstigt om de uttalade sig om massor av saker som inte direkt har med aurora att göra. 

Om du frågar till exempel Vänsterpartiet vad de tycker om ryska kärnvapenubåtar är jag säker på att du kommer få ett fördömande. 

Om du startar ett nätverk mot ryska kärnvapen i Östersjön och jobbar lite på det skulle du kanske kunna få V att gå med. 

Sedan vet jag inte vilket inflytande Sverige har över båtar som passerar utanför(?) vårt territorialvatten (till skillnad från vilka militärövningar vi deltar i som vi har nära 100% inflytande över), men protestera kan vi alltid. 

Jag hittar inget specifikt fördömande från till exempel moderata ungdomsförbundet mot Dmitrij Donskoj. Det skulle kunna betyda att MUF är en samling Putin-vänner, men jag tycker det låter långsökt. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-09-21 10:04 #12 av: Carpinus

#11 Så du tycker alltså att jag skall starta ett nätverk mot ryska kärnvapen i Östersjön för att få höra Vänsterpartiets åsikt i frågan?Skrattar

Vill du att höra ett fördömande från MUF mot Dmitrij Donskoj ? Starta ett nätverk vettja, de hänger nog gärna på! Tummen upp

Edit.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-21 11:04 #13 av: JonasDuregard

#12 "Så du tycker alltså att jag skall starta ett nätverk mot ryska kärnvapen i Östersjön för att få höra Vänsterpartiets åsikt i frågan?Skrattar"

Nej, för det ändamålet räcker det nog med att skicka ett mail. Jag menar om du vill att det ska finnas ett nätverk som uttalar sig om ryska ubåtar. Åtminstone borde du inte förvänta dig att 

"Vill du att höra ett fördömande från MUF mot Dmitrij Donskoj ? Starta ett nätverk vettja, de hänger nog gärna på! Tummen upp"

Precis min poäng. Att de inte uttalat sig genom existerande nätverk är kan inte användas som bevis på att MUF är positiva till ryska atomubåtar. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-09-21 11:08 #14 av: JonasDuregard

#0 Är det detta nätverket vi talar om: http://stoppaaurora.se/om-oss/

Jag ser varken V, KP eller FI i listan, är listan föråldrad eller finns det ett annat stoppa aurora-nätverk?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-09-21 11:22 #15 av: Carpinus

Javisst vore de uppseendeväckande om fredsduvorna (ironi!) i Vänsterpartiet och Fi tog avstånd från Zapad till exempel?

"Jag är inte orolig. Det finns inga som helst tecken på att Ryssland ska invadera Sverige. Alla tyckare och förståsigpåare pratar väldigt entydigt om det", sade Gudrun Schyman på Gotland på frågan om en möjlig rysk upptrappning. 

Bland annat den här tyckaren räknas alltså inte?

"Ingen litar på Ryssland och Zapad 17". skriver Folkbladet ("med Socialdemokratiska värderingar") på ledarplats.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-21 11:41 #16 av: Carpinus

#14  Nätverket stoppaurora17.nu som anordnade demonstrationen i Göteborg består enligt deras egen uppgift av drygt 20 organisationer och partier, bland andra Vänsterpartiet, Feministiskt Initiativ, Kommunistiska Partiet, Revolutionär Kommunistisk Ungdom, Rättvisepartiet Socialisterna, Socialistiska Partiet, Sveriges Kommunistiska Parti och Ung Vänster. Hela listan här.

 På Gotland var det Miljöpartiet som kallade till demonstration i lördags tillsammans med bland andra Vänsterpartiet, Feministiskt initiativ, Socialistiska partiet och Kommunistiska partiet.

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-21 12:24 #17 av: JonasDuregard

Högst oklart vad det är för nätverk. 

Borde inte nätverket stoppaurora17.nu registrera domänen stoppaurora17.nu? Längre ner i debattartikeln du länkar till kallar de sig själva stoppaurora17.se, som inte heller finns. Däremot finns http://stoppaaurora.se men de listar andra organisationer. Handlar debattartikeln möjligen om ett lokalt initiativ i Göteborg och det är lokalföreningar av partiet som är med? För att parafrasera C H: Nån jävla ordning måste det väl vara i ett nätverk?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-09-21 12:36 #18 av: Carpinus

#17 Ja du, jag har inga starka förhoppningar om "någon j-a ordning" i de kretsarna det är frågan om.

Om vi då istället  tittar lite på "stoppa.aurora17.se" så kan man på deras sida läsa artiklar av bland annat Stig Henriksson, Vänsterpartiets försvarspolitiske talesperson och av Miljöpartisten (ännu så länge) Valter Mutt. Där står även vilka organisationer som ingår i nätverket, och de visar sig sammanfalla (med några tillkommande organisationer?) med de som står i uppropet från stoppaurora17.nu  ovan. Allt tyder på att man bara bytt "nu" mot "se".

Edit.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-21 13:26 #19 av: ludden

#13 Vänsterpartiet har ju röstat för försvarsövningar och värdlandsavtalet med Nato. 

Aktivister tog sig in på ett skyddsobjekt då kan man knappast kalla dom för fredliga, snarare terrorister.

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2017-09-21 16:11 #20 av: JonasDuregard

#19 Var det där riktat till mig verkligen? I så fall får du förklara kopplingen till det jag skrev i #13. 

"Aktivister tog sig in på ett skyddsobjekt då kan man knappast kalla dom för fredliga, snarare terrorister."

Jag har inte kallat någon vare sig fredlig eller terrorist, men jag antar att de du talar om menar fredlig i bemärkelsen att de inte skadat någon person. 

Terrorism är något helt annat, så där har du uppenbart fel. Det finns visserligen ingen exakt gräns men alla definitioner verkar innefatta någon variant av "våld eller förstörelse, särskilt mot civila mål i syfte att skapa skräck", och att olovligen befinna sig på ett skyddsobjekt uppfyller ju inte något av de kriterierna. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-09-21 21:01 #21 av: ludden

#20 Kopplingen är ju att både V, MP och F! försvarar dessa pajasar som begår brott när dom tar sig in på ett skyddsobjekt.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Skyddsobjekt

Media tyckte att försvarsanställda sysslade med sabotage mot protesten när dom  Swish-överförde 1 kr och det är sabotage är det terrorism att ta sig in på ett område där det är förbjudet att vistas enligt skyddslagen.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/forsvarsanstallda-forsokte-sabotera-demonstration

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2017-09-21 21:19 #22 av: JonasDuregard

#20 "Kopplingen är ju att både V, MP och F! försvarar dessa pajasar som begår brott när dom tar sig in på ett skyddsobjekt."

Igen, vad har det med vad jag skrev att göra? Funderar

"Media tyckte att försvarsanställda sysslade med sabotage mot protesten när dom  Swish-överförde 1 kr och det är sabotage är det terrorism att ta sig in på ett område där det är förbjudet att vistas enligt skyddslagen."

Lustigt sätt att se på saken. Jag har svårt att se kopplingen mellan vad media kallar sabotage och vad du kallar terrorism Glad. Menar du att eftersom någon annan haft fel först så tänker du minsann också ha fel?

För övrigt: Tycker du det är orimligt att kalla det sabotage? Om syftet verkligen var att åsamka ekonomisk skada låter det som en rimlig benämning. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-09-21 22:30 #23 av: ludden

#22Som vanligt skyller vänstern ifrån sig. Ni vägrar kritisera Ryssland när atomubåten gick in i Östersjön det var knäpptyst från V, MP, kommunisterna.

Jag mötte vänsterpartister med Sovjetiska flaggor i somras som gjorde reklam för stoppa Nato vid Sergels torg den 9 september. Ränderna går inte ur.

Lustigt sätt att se på saken. Jag har svårt att se kopplingen mellan vad media kallar sabotage och vad du kallar terrorism Glad. Menar du att eftersom någon annan haft fel först så tänker du minsann också ha fel?

Varför skulle jag ha fel LÄS skyddslagen för det kan du inte ha gjort innan du kritiserade mig

En gång röd alltid röd som sagt. Du vill inte ens kritisera "Stoppa krigsövningen Aurora" trots sovjetiska flaggor och intrång på skyddsobjekt. 

I Ryssland gör man nu propaganda av detta! 

http://cornucopia.cornubot.se/2017/09/kremls-propaganda-tv-intervjuar-aurora.html

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2017-09-21 23:00 #24 av: JonasDuregard

Inget av det du skriver verkar ha någon koppling till det jag skriver. Märkligt.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-09-22 08:05 #25 av: Jimmy.L

Efter valet i USA där Trump anklagas för samarbete med Ryssland trodde jag vänstern helt skulle klippa bandet med ryska intressen. Där hade jag fel.

Bandet tycks bli starkare vi kan se att fredsrörelsen redan tidigare har kopplingar till Ryssland och ryska armén.

http://www.pkjonas.se/2015/04/02/svenska-fredsrorelsen-och-ryska-krigsmakten-i-ohelig-allians/

I Finland ifrågasatte man den så kallade fredsrörelsen och deras motiv när dom samlade ett gäng på Åland av alla ställen varför inte i Ryssland nej då hade dom blivit gripna eller värre dom kan ju inte kritisera sina vänner.

https://www.hbl.fi/artikel/ex-ambassador-fredslager-pa-aland-en-rysk-operation/

Varför sprider fredsrörelsen ut lögner att Aurora 17 skulle vara en Natoövning? Trots att Sverige bjöd in olika länder och att alla förband leds av svenska officerare. Och det är tyvärr inte det ända dom hittar på. Allt från att amerikanska attackhelikopter kan bära kärnvapen till att luftvärnsrobotar kan beskjuta Ryssland.

http://www.gd.se/opinion/ledare/ledarsidan-listar-nagra-av-de-vanligaste-lognerna-om-aurora-17

På Twitter såg jag ett inlägg att Miljöpartiet, Vänsterpartiet och F! mm skulle hålla demonstration på Gotland mot Aurora 17. Märkligt att två partier går i mot det dom röstade för? Men i en Facebook grupp efter deras demonstration upptäckts det en intressant  samarbete nämligen att dom bjöd in en från tidningen Nya Tider som skrivit artikel i den. Samma tidning som Vänsterpartiet, Miljöpartiet, F! och kommunisterna säger är en rasistisk tidning med kopplingar till SD och vill förbjuda den.

http://expo.se/2011/de-ligger-bakom-fria-tider_3800.html

Hur kommer det sig att Vänsterpartiet, Miljöpartiet, F! och kommunisterna bjuder in sina värsta fiende, ja det skulle jag vilja veta eller har man mjuknat och kan tänka sig samarbeta med "rasister" tillslut? 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154915481492337&set=a.10150095369952337.267226.613902336&type=3&theater

Anmäl
2017-09-22 08:58 #26 av: Hayabusa

#25 Intressant information Tummen upp

Anmäl
2017-09-22 08:59 #27 av: ludden

#24 Nä inte undra på när ni har samma koppling med rasisterna.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155144306621559&set=p.10155144306621559&type=3&theater

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2017-09-22 09:10 #28 av: sponny

#25 "...varför inte i Ryssland nej då hade dom blivit gripna eller värre dom kan ju inte kritisera sina vänner."

Jag känner igen det där. Hamnade i diskussion med några som skulle protestera mot Aurora. Efter kommentaren, "visst är det kul att det finns personer som protesterar mot dem som är beredda att med livet som insats skydda deras rätt att protestera," så var jag inte så rolig att prata med längre. Skrattar

Anmäl
2017-09-22 09:13 #29 av: Jimmy.L

#26 Tack och granskningen fortsätter.

På Twitter postade en ett märkligt citat.

"Kanske är det bättre låta sig bli ockuperad och sedan jobba stenhårt mot förtrycket. Kanske ska försvaret inte rikta in sig på att förhindra invasion utan på att omöjliggöra ockupation. Det finns de som har experimenterat med tanken på ett ickevåldsförsvar, där man får lära sig att förstå hur civil olydnad fungerar."

http://www.stockholmsfria.se/artikel/129979

Vänta lite, stopp nu. Hur var det under andra världskriget, både Norge och Danmark blev civila deporterade och skjuta är det fredsrörelsen vill? Skulle vi bli ockuperade så är det slut med det fria ordet och fredsrörelsen kan se fram i mot att bli fängslade för sina åsikter eller värre avrättade. 

Våra grannar vill aldrig bli ockuperade igen efter ha upplevt nazismen men vänstern här önskar sig bli det. 


Anmäl
2017-09-22 09:19 #30 av: Jimmy.L

#28 Jo jag känner till det och hört många säga samma sak efter ha pratat med fredsaktivister. På nätet besvarar dom inte kritiken utan bemöter det med tystnad eller tar bort inlägg.

Stoppa krigsövningen Aurora på Facebook plockar bort all kritik mot dom och blockerar dom som skriver det. Det är ju deras sajt och dom får ju göra det men det märkliga är att dom inte vill vara öppna för diskussion eller ta till sig fakta.

Anmäl
2017-09-22 09:20 #31 av: Hayabusa

""Kanske är det bättre låta sig bli ockuperad och sedan jobba stenhårt mot förtrycket", som en av frontfigurerna för aktionen Stoppa Aurora uttryckt saken.

Med sådana vänner behöver alla som önskar verklig fred och frihet snarare än hukande underkastelse inga fiender."

https://www.hd.se/2017-09-08/inget-uppror-fredsvanner-som-forsvaret

Anmäl
2017-09-22 09:46 #32 av: sponny

#29 Helt otrolig kommentar. Inga följdfrågor? Det var konstigt, såna kommentarer måste man ju ställa frågor om. Vad är detta för en tidning egentligen?

Länk: Vi är särskilt intresserade av sociala och politiska aktörer och skeenden som bidrar till en öppen, demokratisk, fredlig, solidarisk och ekologisk samhällsutveckling... I juli 2016 tog ETC AB över driften av Fria Tidningar, som då fick namnet ETC Fria AB... (min fetstil)

Okey... Problem solved...

Anmäl
2017-09-22 09:49 #33 av: Jimmy.L

Sen en annan sak som fredsrörelsen och många kommer dragande med, "Sverige är neutralt och varit alliansfria" får man både läsa och höra. Fel! Sverige har aldrig varit det! Redan under Andra Världskriget hjälpte vi Finland med krigsmaterial, vi utbildade norska militärpoliser i hemlighet, vi lät Tyskland transportera soldater genom landet och lät polska ubåtar ligga i Mälaren och gömde besättningen i Mariefred.

Under kalla kriget hade vi informationsbyte med Nato och när vi gick med EU blev vi en del av EU:s snabbinsatsstyrka och nu har vi även ett värdlandsavtal med Nato. Det finns även avtal med Finland, Danmark vid händelse av en konflikt.

Anmäl
2017-09-22 09:52 #34 av: Jimmy.L

#32 Ja vänstern ger ju ofta rasistiska tidningar kritik för otillräcklig fakta men dom gör exakt samma sak, det saknas granskning och fakta. 

Anmäl
2017-09-22 09:53 #35 av: Hayabusa

Ser från balkongen  en individ blir attackerad av en annan individ, samtycke förefaller ej finnas:

"Hallå där, det är kanske bättre att du låter dig ockuperas och sedan jobbar stenhårt mot förtrycket?"

OBS! Sarkasm/ironi och ej baserat på verklig händelse

Anmäl
2017-09-22 10:08 #36 av: Jimmy.L

#35 Exakt.

Det går att gräva djupare tex hade fredsrörelsen aktiviteter ca 14 dagar innan övningen Aurora 17 på Gotland där även ryska aktivister deltog. 

Anmäl
2017-09-22 11:50 #37 av: JonasDuregard

#25 "Hur kommer det sig att Vänsterpartiet, Miljöpartiet, F! och kommunisterna bjuder in sina värsta fiende, ja det skulle jag vilja veta eller har man mjuknat och kan tänka sig samarbeta med "rasister" tillslut? "

Om det är sant låter väl slarvig bakgrundskontroll som det mest troliga. Men fråga dem om du verkligen undrar antar jag. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-09-22 11:58 #38 av: Hayabusa

Läser man texten från Clarté  (finns länkad i #25) så förefaller det finnas gemensamma linjer. 

Anmäl
2017-09-22 12:01 #39 av: JonasDuregard

#29 "Vänta lite, stopp nu. Hur var det under andra världskriget, både Norge och Danmark blev civila deporterade och skjuta är det fredsrörelsen vill?"

Fast de hade väl inte något "ickevåldsförsvar". Så poängen här var kanske snarare att undvika deras situation genom att göra något radikalt annorlunda än det som visat sig inte fungera. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-09-22 12:04 #40 av: Jimmy.L

#39 Den frågan har jag och flera andra ställt till partierna utan svar. 

Vänsterpartiet ville inte svara på Facebook eller Twitter trots flera försök. Inläggen tas bort.

Miljöpartiet hänvisade till MP på Gotland som menade det var ett misstag och lägger sedan locket på.

F! Ville heller inte svara.

Efter som man bemöter kritiken med tystnad ska man då tolka att det finns en sanning med att det finns ett intresse att samarbeta med Nya Tider?

Anmäl
2017-09-22 12:23 #41 av: JonasDuregard

#40 Du tror alltså inte på svaret du fått (att det var ett misstag)?

Det låter ju rimligt annars. Om de var "intresserade av att samarbeta" med fria tider, skulle det vara ett hemligt samarbete menar du? Varför?Funderar

Notera också att Lindgren inte jobbar på Nya Tider och han har gjort väldigt mycket annat, så det låter extremt långsökt att de skulle bjudit in honom just för att han skrivit någon debattartikel i den skittidningen. Låter mycket mer troligt att de inte ens kände till det och anledningen att de inte vill prata om det är att det är pinsamt att ha bjudit in en person som uppenbarligen har dåligt omdöme. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-09-22 12:57 #42 av: Jimmy.L

#41 

Är Vänsterpartiets tystnad ett svar? Det ska jag komma ihåg. Funderar

Roligaste jag hört på länge. Gapskrattar

Av MP fick jag i alla fall ett svar.

Anmäl
2017-09-22 13:19 #43 av: JonasDuregard

#42 Jag syftade så klart på MPs svar. Jag har svårt att tro att du inte förstod det eftersom jag till och med skrev svaret inom parentes...

Tror du på dem när de säger att det var ett misstag eller inte?

Om inte: Vad är det i så fall för komplott du tänker dig här och vad skulle vara syftet med den?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-09-22 13:30 #44 av: Jimmy.L

#43 Idag är det väldigt lätt att kolla upp personer och googlar man på Stefan Lindgren får man upp väldigt mycket. Och att påstå att man inte visste vem han var ja då ska man väl inte syssla med politik? 

http://www.clarte.nu/clartebloggen/bloggartiklarna/9739-summering-av-debatten-om-myrdal-lindgren-och-nya-tider

Varför försvara med näbbar och klor ett evenemang där ansvariga har gjort fel och borde avgå från sina poster när man bjuder in talare som har tveksamma rötter? 

Fortfarande inget vettigt svar varför vänstern är tyst om detta?

Anmäl
2017-09-22 13:54 #45 av: JonasDuregard

#44 "Idag är det väldigt lätt att kolla upp personer och googlar man på Stefan Lindgren får man upp väldigt mycket."

Du får gräva en stund innan du hittar hans debattartikel på Fria tider dock. Han har som sagt ägnat sig åt ganska mycket genom åren. Att man får upp så mycket är nog själva anledningen till att det är lätt att missa den, eller så har de inte ens kollat. 

"Varför försvara med näbbar och klor ett evenemang där ansvariga har gjort fel och borde avgå från sina poster när man bjuder in talare som har tveksamma rötter? "

Vad menar du att jag "försvarar med näbbar och klor"? Jag har ju skrivit att det är pinsamt och så vidare. Däremot tror jag inte det är en del av någon dold agenda eller konspiration. 

Vem borde avgå från vilken post?

"Fortfarande inget vettigt svar varför vänstern är tyst om detta?"

Att det är pinsamt för dem är väl vettigt. Mycket vettigare än att det är en enorm konspiration för att ... ja, vad egentligen? Du har inte svarat på några av mina frågor så jag vet fortfarande inte vad det är du försöker antyda. 

Jag frågar för tredje gången: Tror du på dem (MP) när de säger att det var ett misstag eller inte?

Om inte: Vad är det i så fall för komplott du tänker dig här och vad skulle vara syftet med den?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-09-22 14:06 #46 av: Jimmy.L

Du får gräva en stund innan du hittar hans debattartikel på Fria tider dock. Han har som sagt ägnat sig åt ganska mycket genom åren. Att man får upp så mycket är nog själva anledningen till att det är lätt att missa den, eller så har de inte ens kollat. 

Du menar alltså att det ska vara en ursäkt för att inte ha granskat han? 

Vem borde avgå från vilken post?

Ja vem tror du? Står Vänsterpartiet som en av arrangörerna på Gotland så bör väl ansvarig för partiet där avgå!

Att det är pinsamt för dem är väl vettigt. Mycket vettigare än att det är en enorm konspiration för att ... ja, vad egentligen? Du har inte svarat på några av mina frågor så jag vet fortfarande inte vad det är du försöker antyda. 

Och du svarar ju inte på mina frågor skriver för 10 gången då, när tänker vänsterpartiet svara på min och 1000-tals andras kritik mot detta?

Jag frågar för tredje gången: Tror du på dem (MP) när de säger att det var ett misstag eller inte?

det svarade jag på redan i mitt inlägg i #25 om vad jag tycker om deras svar!

Om inte: Vad är det i så fall för komplott du tänker dig här och vad skulle vara syftet med den?

Att ni i vänstern fastnade med skägget i brevlådan med Fria Tider måste svida va? Nästa protest mot Nato får vi se er med SMR. Skrattar
Anmäl
2017-09-22 14:38 #47 av: JonasDuregard

#46 "Du menar alltså att det ska vara en ursäkt för att inte ha granskat han?"

Det är en förklaring, som inte bygger på några konspirationsteorier. Jag ursäktar ingen.

"Står Vänsterpartiet som en av arrangörerna på Gotland så bör väl ansvarig för partiet där avgå!"

Så ledare för alla arrangörer bör avgå för att en talare de förmodligen inte haft någon kontakt med och möjligen inte ens sett en gång skrivit en debattartikel i Fria tider? Skrattar Är det inte lika bra att alla politiker i alla partier avgår direkt? De har säkert gjort något lika dumt någon gång. 

"Och du svarar ju inte på mina frågor skriver för 10 gången då, när tänker vänsterpartiet svara på min och 1000-tals andras kritik mot detta?"

Vänta, har tusentals personen engagerat sig i det här? Förskräckt

Jag har hur som ingen aning om vad vänsterpartiet kommer göra eller när de kommer göra det, så jag är helt fel person att ställa den frågan till. 

"Att ni i vänstern fastnade med skägget i brevlådan med Fria Tider måste svida va? Nästa protest mot Nato får vi se er med SMR."

Jag har ingen emotionell koppling alls till det här, eller till personerna inblandade. Så nej - det svider inte. Dessutom verkar ingen annan bry sig eller uppmärksamma det. Jag tycker dock det är roligt att läsa dina långsökta logiska kullerbyttor i diskussionen här. 

Om jag förstår dig rätt så tror du alltså på allvar att vänsterpartiet medvetet bjöd in en person som själv hatar vänsterpartiet mer än vad du gör, och anledningen till att de gjorde det var att personen skrivit en debattartikel i en tidning som vänsterpartiet hatar. Finns det någon logik någonstans i det resonemanget? Galen

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-09-22 14:57 #48 av: Jimmy.L

Så ledare för alla arrangörer bör avgå för att en talare de förmodligen inte haft någon kontakt med och möjligen inte ens sett en gång skrivit en debattartikel i Fria tider? Skrattar Är det inte lika bra att alla politiker i alla partier avgår direkt? De har säkert gjort något lika dumt någon gång. 

Men bra då hoppas jag att vänstern aldrig mer kommer kräva avgång hos andra partier när dom gör bort sig är det okej med dig?

Vänta, har tusentals personen engagerat sig i det här? Förskräckt

Jag har hur som ingen aning om vad vänsterpartiet kommer göra eller när de kommer göra det, så jag är helt fel person att ställa den frågan till. 

Tror du jag är ensam om att kritisera vänstern och MP i denna fråga? På tiden att du läser det man postar. Spelar pajas?

Jag har ingen emotionell koppling alls till det här, eller till personerna inblandade. Så nej - det svider inte. Dessutom verkar ingen annan bry sig eller uppmärksamma det. Jag tycker dock det är roligt att läsa dina långsökta logiska kullerbyttor i diskussionen här. 

Men ändå beter du dig som att jag har trampat dig och vänstern på tårna?

Om jag förstår dig rätt så tror du alltså på allvar att vänsterpartiet medvetet bjöd in en person som själv hatar vänsterpartiet mer än vad du gör, och anledningen till att de gjorde det var att personen skrivit en debattartikel i en tidning som vänsterpartiet hatar. Finns det någon logik någonstans i det resonemanget? Galen

Vänta lite nu kommer du med fantasier om något jag inte har skrivit i denna tråd? Var fan har jag skrivit att jag hatar vänstern i denna tråd nu får du fan skärpa dig!

Ska jag besvara dig får du fan skärpa dig.

Anmäl
2017-09-22 15:50 #49 av: JonasDuregard

#48 "Men bra då hoppas jag att vänstern aldrig mer kommer kräva avgång hos andra partier när dom gör bort sig är det okej med dig?"

Visst. Endera får alla avgå för allt eller så får ingen avgå för något Glad.

"Vänta lite nu kommer du med fantasier om något jag inte har skrivit i denna tråd? Var fan har jag skrivit att jag hatar vänstern i denna tråd nu får du fan skärpa dig!"

Nej, jag skrev att Stefan Lindgren hatar vänsterpartiet mer än vad du gör. Om du inte hatar vänsterpartiet alls är det ju närmast en självklarhet. 

"Ska jag besvara dig får du fan skärpa dig."

Försök svära mer istället annars. 

Du har skrivit att jag är en del av vänstern och en massa andra saker om mig, så nu undrar jag så klart  Var fan har jag skrivit det i denna tråd!? Skärp dig!!! Fan!

[Redigerat av mod// Tjeja]

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

2017-09-22 15:53 #50 av: Jimmy.L

#49 Tänker inte bemöta forumtroll längre! Jag har tröttnat på er sen lång tid tillbaka. 

Anmäl
2017-09-22 22:26 #51 av: JonasDuregard

Det svider visst. 

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-09-23 08:45 #52 av: Hayabusa

Sannolikt svider det mest, för vissa, att Aurora 17 de facto äger rum Skämtar

Anmäl
2017-09-23 09:45 #53 av: JonasDuregard

Touché! Glad

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-09-27 11:13 #54 av: Carpinus

Kanske har nätverkarna mot Aurora17 ofrivilligt bidragit till ett annat och positivare stämningsläge gentemot Försvarsmakten i Sverige? Naomi Abramowicz i Expressen upplever i alla fall en attitydförändring mot uniformspersonal i vårt land, även om hon inte ger nätverkarna credden för det - och det klart, i de kretsarna är nog stämningen en annan...

"I söndags besökte hela 80 000 personer Försvarsmaktens dag på Gärdet i Stockholm. 

Det var en blandad skara, från barnfamiljer och unga par till prins Carl Philip med familjen i släptåg. 

Fältartister uppträdde på scenen, fallskärmsjägare hoppade från transportplan och det fanns militärfordon till allmän beskådan. Det blev en riktig folkfest. ”Det går inte att önska sig något bättre än det här!”, sa en glad ÖB om dagen. 

Kanske håller något stort på att ske. Håller Försvarsmakten på att bli folkkär? 

Det vore en välkommen förändring om de som viger sina liv åt vårt lands säkerhet äntligen fick den uppskattning de förtjänar. Tidigare har de i bästa fall mötts med likgiltighet, i värsta fall med hat."---  

"Det har inte bara skett en attitydförändring gällande försvaret, utan även polisen. Synen på polisen är inte längre en vattendelare inom svensk politik. Precis som när det gäller försvaret pågår en ständig budgivning mellan partierna om vilka som är beredda att satsa mest resurser. 

Det verkar alltså som att ytterligare en uniformsklädd yrkeskår äntligen börjar få lite välförtjänt respekt för sitt slitsamma arbete. Det syns inte minst i sociala medier. "---

Egentligen borde det vara okontroversiellt att visa respekt och uppskattning för dem som är beredda att offra sina liv för oss i tjänsten. Det verkar äntligen som att det är på väg att bli det i Sverige."  

http://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/-antligen-karleksbombas-polis-och-forsvar-/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-27 11:16 #55 av: Hayabusa

#54 Tummen upp

Anmäl
2017-09-27 17:13 #56 av: Tjeja

Vill gärna påminna er om att det inte är tillåtet att "skrika" (SKRIVA HELA MENINGAR MED STORA BOKSTÄVER) och att det över lag, även om svordomar inte är förbjudna, ändå är att föredra ett mer vårdat språk och en hövlig ton gentemot varandra. 

//Tjeja Medarbetare

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-10-05 07:24 #57 av: Carpinus

http://www.nt.se/bloggar/nicklas-lundstrom-v/nej-till-nato-ja-till-aurora/?blog=6206634&entry=14917181

Se där -en vänsterpartist som trots allt ser en mening med Aurora17 (om än med välkända invändningar) och som anser att det är "rimligt" att satsa mer på försvaret.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.