Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Kyrkan. Religion och politik

Ber vi för sällan i Sverige?

2017-06-23 10:56 #0 av: Hayabusa

Sverige är ett av världens mest sekulära länder. På söndagarna är kyrkorna lika tomma som skolsalarna under sommarlovet. Hur många tror på en gud (eller flera)? Men trots att vi slutat att blidka gudarna så går det ju hyfsat bra ändå, eller? Vilken slutsats drar man av det? 

 https://www.hd.se/2017-06-23/varfor-gar-det-sa-bra-for-svenskarna-trots-att-vi-agnar-sa-lite-tid-till-att-be

Anmäl
2017-06-23 11:37 #1 av: Jaguar_

Vi ser verkligheten och inte något påhittat och kan därför ägna våran tid åt riktiga grejer som leder till något istället för att stå still och trampa på ett ställe och vara rädda för vad en påhittat figur kan göra mot oss om vi inte ber. Solklart. Cool Såntdär med gudar och skit är något väldigt gammalt och förlegat. Vi lever på 2000 talet nu. Dags att öppna ögonen och leva. Skämtar

Don't anthropomorphize animals. They are not human, so don't expect them to express themselves the same way. It's important to respect animals for who they are, rather than assuming they'll communicate on your terms.

Anmäl
2017-06-24 10:12 #2 av: kamera0710

Ja, det blir intressant att se hur länge Livets Ord-filialen KD håller sig kvar i riksdagen med hjälp av taktikröster. För partiet bildades ju för att motarbeta det som tas upp i #0.

Den här personen hävdar ju dock att det inte alls är som #0 beskriver det, även om hans tal har några år på nacken. Noterar att han verkar se ateismen som en viktig brist i dåvarande Sovjet och att det var de "ryska kyrktanterna" som orsakade sammanbrottet.

Anmäl
2017-06-24 10:41 #3 av: Hayabusa

#2 Ett bevis för att deras böner inte blev hörda :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.