Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ordet fritt. Fria diskussioner

SD är inte välkomna i förorterna

2017-06-26 09:13 #0 av: landsbygdsbo

Kahin Ahmed deklarerar att SD inte är välkomna i förorterna...är det för han är rädd att förlora röster?

Naturligtvis har han rätt att framföra sina åsikter. Men vad som är ynkligt är att när han själv blir behandlad på samma ickedemokratiska vis, då börjar han gnälla och plocka fram det trubbiga instrumentet "Rassist".

SD är ett etablerat parti, man sitter i riksdagen och partiet har och ska ha alla de rättigheter som alla andra partier har. Hur en företrädare för M kan gå ut och "porta" ett parti från ett arrangemang där politiker ska mötas är mig totalt främmande.

Och när en högutbildad akademiker gör det så sker det inte av dumhet utan av en viss orsak. Nämligen att främja sina egna intressen.

De enda som tjänar på hans egotrippade agerande är just SD..

Anmäl
2017-06-26 09:16 #1 av: tk1971

Är det konstigt att SD inte är välkommet i förorterna? Funderar

Anmäl
2017-06-26 09:36 #2 av: landsbygdsbo

Jag talar inte om vad folk därute anser, jag talar om agerandet från en förtroendevald, en representant för ett väl etablerat parti.

Är det underligt att SD är det största eller näst störta partiet när det finns folk som agerar som Kahin Ahmed? (de fick väl tom. över 7% i botkyrka kommun?)

Oavsett vad han anser så gjorde arrangörerna rätt då de bjöd in alla riksdagspartierna.

Om jag skulle ordna ett diskussionskväll med representanter för politiska partier skulle jag inte sänka mig till den nivån att jag utesluter etablerade partiers företrädare. Jag står nämligen för demokratisk linje, där alla har rätt att framföra och arbeta för sina idéer. Oavsett om det är socialister eller SD:are. Men det är rätt avslöjande när individer eller organisationer spottar demokratin i ansiktet och väljer att döda den offentliga debatten i frustration över att deras egna idéer inte vinner mark.

Hur skulle du agera? Skulle du porta SD?

Anmäl
2017-06-26 10:06 #3 av: Hayabusa

Vilka är välkomna till förorten?

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article20877039.ab

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article20897051.ab

Anmäl
2017-06-26 13:46 #4 av: Carmarino

Krönikören Federico Moreno i Kvällsposten:

SD:s partisekreterare Richard Jomshof har skrivit att kommunpolitikern Kahin Ahmed (M) inte är välkommen i Sverige.

Detta efter att moderaten uttryckt att SD inte är välkomna till politikerveckan i Järva. Ett märkligt uttalande då Kahin Ahmed inte kan representera alla invånare i förorten, där många säkert är intresserade av att höra och bemöta SD.

Istället för att kritisera uttalandet gick SD-toppen till attack mot Kahin Ahmeds identitet och nationalitet. I en intervju i DN sa han att moderaten, som levt 26 år i Sverige, inte är svensk.

På frågan vad som då krävs för att bli svensk svarade han: “Den frågan får vi ta vid ett senare tillfälle”.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-06-26 16:52 #5 av: landsbygdsbo

#4

Ahmed hävdar att SD genom Åkesson inte är välkommen i förorten...grundar han det på att stora delar av väljarna är öppet emot SD?

Då har ju Jomshof i praktiken samma argument, efter som stora väljargrupper i Sverige är öppet emot den massiva invandring som skett de senaste åren.

Nu är det inte min linje att argumentera så.

Jag hävdar istället att SD/Åkesson ska , på samma villkor som andra företrädare/partier få göra sin stämma hörd både i central som förort.

Att uttala sig som Ahmed gör öppnar naturligtvis motkravet. Visa då på den rasism som du anklagar SD för. Var i deras program är man öppet rasistiska?

Vad som är betydligt lättare att konstatera, är den antidemokratiska bakgrund hos Ahmed som kommer i dagen iom. hans inlägg. Cool

Anmäl
2017-06-26 17:14 #6 av: Carmarino

#5 Det var väl lite det som Federico Moreno var inne på när han skrev Ett märkligt uttalande då Kahin Ahmed inte kan representera alla invånare i förorten, där många säkert är intresserade av att höra och bemöta SD.

Åtminstone uppfattade jag det så.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-06-26 17:20 #7 av: landsbygdsbo

Och det verkar som om stödet för SD inte är ovesäntligt hos dem som erhållit permanenta uppehållstillstånd och som lyckats etablera sig i samhället med egna jobb o eget finansierat boende. För dem som lever på bidrag är naturligtvis SD;s hårdare linje en nagel i ögat...

Anmäl
2017-06-27 06:37 #8 av: Carpinus

Tror inte att man kan förbise det faktum att Kahin Ahmed kan ha en del att vinna på den här attacken, med dryga året kvar till valet och möjligheten till kommande personvalsröster. Med Moderaternas  tillbakagång kommer politikerna troligen att få slåss för sina platser, såväl i riksdag som i kommunala församlingar. Visserligen riskerar han ju att tappa en del röster, men sannolikt tjänar han på sitt utspel - nu är ju hans namn känt!

Inte otänkbart att vi kommer att få se fler liknande utspel i olika debattforum från politiker som börjat kampanja.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-06-27 10:18 #9 av: gruvel

Både Kahin Ahmeds och sedan Jomshofs yttranden om den andres oönskade närvaro bör rymmas inom ramen för åsiktsfrihet, vad man kan säga som sin mening. Och dessa deras åsikter kan kritiseras  om man vill. 

Man kan väl inte vara skyldig välkomna alla bara för att de är befintliga. Men om det gäller ett demokratiskt valt parti vill man hindra opinionsbildning.

Vad som är (parti)taktiskt är en annan grej.

Anmäl
2017-06-27 10:53 #10 av: landsbygdsbo

#9

Där har du rätt, men samtidigt exponerar man sitt förakt för demokrati och vårt politiska system genom att säga, -du är inte välkommen för du delar inte mina åsikter.....eller hur?

Anmäl
2017-06-27 19:30 #11 av: [memoirsofaclone]

SD är demokratiskt valda. Det är väl inte hans sak att avgöra vem som är välkommen och inte. Dessutom tror jag att SD kan få en större väljarkrets i just förorten och bland invandrare i framtiden eftersom de drabbas hårdast av alla problem som finns i Sverige idag. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.