Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Politiker

Lämnar Ygeman Walk Over till de kriminella?

2017-06-27 18:57 #0 av: Carpinus

Anna König Jerlmyr, gruppledare och oppositionsborgarråd (M) i Stockholms stad, går till hårt angrepp på framför allt inrikesministern för underlåthetssynder i uppdraget att skydda medborgarna från våld och annan kriminalitet, och hon öppnar för att skapa en kommunal poliskår i huvudstaden. Givetvis är det ett debattutspel, men att König Jerlmyr är upprörd framgår av debattartikeln i Aftonbladet, och hon pekar på en rad brott som hon menar måste bekämpas men som inte sker. Artikeln avslutas:

"Sverige får inte vara ett land som lämnar ”walk over” till kriminella att ta över stadens och landets ytor, dess gator och torg. Vi vill utveckla Stockholm till att bli en trygg stad där människor ska kunna röra sig ute och inte begränsas av att de inte upplever sig säkra.
Läget är nu så allvarligt att om inrikesminister Anders Ygeman inte tar sitt ansvar och ser till att säkra stockholmarnas trygghet öppnar vi för en kommunal polis och sänder räkningen till den socialdemokratiska regeringen."

http://www.aftonbladet.se/debatt/a/XVRlW/ygeman-lamnar-walk-over-till-de-kriminella

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-06-27 19:18 #1 av: Carpinus

Oppositionsborgarrådets utspel spär på det missnöje med inrikesministern som redan kommit till uttryck på annat håll. K-G Bergström skrev så här i Expressen i september förra året (då citerat i en annan tråd):

"Länge såg inrikesminister Anders Ygeman ut att vara den rödgröna regeringens superstjärna. Han synes överallt. Han svarade kort och rakt på medias frågor. Han föreföll att få saker uträttade.
Men nu börjar stjärnglansen mattas av. Polisen befinner sig i akut kris. Varje dag i år har tre poliser slutat, sa Polisförbundets ordförande Lena Nitz till Lunchekot idag. Missnöjet är omfattande. Det är den stora omorganisationen som är huvudorsaken. Men rikspolischefen Dan Eliasson har lyckats dåligt med att dämpa protesterna.
Ovanpå kritiken mot dåliga löner, arbetsmiljö och organisation kom DN nyligen med det värsta betyget. Ifjol klarade polisen bara upp 14 procent av de anmälda brotten. Lägsta uppklarningsprocenten på 16 år enligt tidningen.
Självklart stänker de dåliga nyheterna på polisministern. Det räcker inte för en sån med att bara vara maximalt tillgänglig för media. Det krävs både snack och verkstad."---

http://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/eliasson-har-lyckats-daligt-med-att-dampa-protesterna/

Mer om Ygeman bland annat  i dessa trådar/inlägg:

http://politik.ifokus.se/discussions/56641e998e0e7451870001ad-nasta-s-ordforanden

http://politik.ifokus.se/discussions/5665fe4e8e0e74658c000c19-ministerord-allvarlig-fara-foreligger-sverige

http://politik.ifokus.se/discussions/58b910628e0e743d8b00027b-birger-jarl-du-fattas-oss#/32

http://politik.ifokus.se/discussions/58ef1ac08e0e741bfb0051cb-den-vata-filten

http://politik.ifokus.se/discussions/575023778e0e7437e70001b3-engstrom-ny-nationell-samordnare-mot-extremism#16

http://politik.ifokus.se/discussions/54ef5161ce12c406d90005b7-harvorna-kring-dan-eliasson?discussions-1#15

http://politik.ifokus.se/discussions/5639bc9fce12c40bed00018c-allmanheten-maste-fa-veta-varfor-polisen-inte

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-06-28 11:08 #2 av: Tjeja

Ja ja ja! Snälla stockholms kommun och gärna alla andra kommuner med! Gör en ordentlig walk over och se till att få bukt på eländet med våld o kriminalitet.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.