Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Invandring och integration

Villavagnar för nyanlända

2017-07-01 11:25 #0 av: Hayabusa

Trots att bostadsstandarden är låg  och att krav på t ex bullerskydd och värmeisolering inte lever upp till gällande krav, så blir villavagnar ett tillfälligt boende för nyanlända (i Helsingborg). 

"Ursprungligen var det 334 personer med nya uppehållstillstånd som anvisats till Helsingborg av Migrationsverket för 2017. Siffran har nu sjunkit till 243, men trots minskningen tvingas Helsingborgs kommun att ta de omdiskuterade villavagnarna i bruk.

Var och en av de 20 vagnarna är på 33 kvadratmeter och innehåller ett öppet kök med ett litet allrum, tre stycken sovrum med två bäddar i varje samt dusch och toalett. Tvättstuga och uteplats är gemensamma."

https://www.hd.se/2017-06-30/villavagnarna-pa-plats-pa-stenbrogarden-tillfallig-losning-kostar-miljoner

Saxat från artikeln:

FAKTA

Villkor för etableringsstöd

Lagen om etableringsinsatser gäller:

Personer som är mellan 20 och 65 år.

Som har uppehållstillstånd som flykting, kvotflykting, skyddsbehövande eller är anhörig till någon av dessa.

Ensamkommande mellan 18 och 20 år har också rätt till dessa insatser.

Statligt etableringsstöd på 308 kronor/dag (endast vardagar), alltså 6776 kronor/månad, ges till den som deltar i Arbetsförmedlingens etableringsprogram till 100 procent.

Utöver det kan Försäkringskassan bevilja bostadsersättning på högst 3 900 kronor, men endast till ensamstående.

Barnfamiljer kan istället beviljas etableringstillägg på 800 kronor i månaden för barn under elva år och 1 500 kronor för barn över elva.

Tillägget ges för högst tre barn per familj, och då efter hur gamla de tre äldsta barnen är.

Som exempel kan en familj på fyra personer maximalt få 16 552 kronor/månad i bidrag, en ensamstående som mest 10 676 kronor.

Anmäl
2017-07-01 13:09 #1 av: Tjeja

6776 kr/mån ..
Det är faktiskt mer än jag skulle få i sjukersättning om jag fick det på heltid.

Inte för att jag tror någon flyktingfamilj med 3 barn lever speciellt fett på 16 000 i månaden. Men det gör inte svenska sjukpensionärer på 6000/mån heller.

Flyktingar som tagit sig ända hit är däremot ofta välbergade från början och har inte sällan pengar med sig också. Då är det fina fickpengar för de få som har stora rikedomar med sig i bakfickan.

Även om inga pengar i världen kan ersätta ett tryggt liv i fred och med framtidsutsikter.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-07-01 13:11 #2 av: Hera

#1 Det är omöjligt med tanke på att basbeloppet är högre. Innan skatt. 9147/månad  är garantiersättningen i sjukersättningen. Lägre får man inte.

Anmäl
2017-07-01 13:17 #3 av: Carpinus

#0 De förmånerna förklarar väl en hel del av varför Sverige är så populärt för "flyktingar" från länder där det inte råder krigstillstånd.

Se även:

Håkan Boström (GP) : "Europa behöver en ny flyktingpolitik"

Patrik Engellau (Det goda samhället): "Migrationens orsaker"

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.