Ordet fritt. Fria diskussioner

Nu visar vänstern upp sig igen

2017-07-08 06:24 #0 av: landsbygdsbo

Konstigt att man inte förvånas. Den demokratiälskande vänstern visar sitt rätta ansikte i det man angriper en buss i linjetrafik som är full av oskyldiga passagerare..ingen av dessa var med på g20 mötet. inte heller de butiksägare och husägare som fick fönster inslagna...

Anmäl
2017-07-08 08:30 #1 av: [Carpinus]1

Bland svenska representanter i Hamburg finns medlemmar i Arbetarmakt och "kamrater från Revolutionära Aktivistgruppen".

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-08 09:01 #2 av: Hayabusa

Och här hemma tiger vänstervurmarna i samtycke...

Anmäl
2017-07-08 09:18 #3 av: kamera0710

#2 De kanske inspireras av Helga i länkad tråd, inlägg #53.

"Nej SD ska inte ta avstånd från detta då SD inte har ett dugg med det att göra."

Själv försöker jag hela tiden att upprepa att jag tar avstånd från våld som politisk kampmetod. Kanske borde man upprepa det varje gång något våldsamt händer.

http://politik.ifokus.se/discussions/57ab2ad7ce12c47a09004ee0-sd-hot-mot-black-ingvars

Anmäl
2017-07-08 09:27 #4 av: Hayabusa

#3 Nu är ju signatur Helga inte längre på detta forum (och kan ta den debatten). Men oavsett det så visar händelserna i Hamburg på det som beskrivs i #0 - vänsterns rötter och deras nuvarande inställning.

Att du som individ tar avstånd från våld verkar dina kamrater inte ta någon hänsyn till.

Anmäl
2017-07-08 09:34 #5 av: kamera0710

#4 Du är klämmig du! "Mina kamrater"Skrattar

Hur stor andel våldsverkare handlar det om inom vänstern, om du har någon undersökning att hänvisa till? 

Anmäl
2017-07-08 09:36 #6 av: kamera0710

Tyvärr är ju detta också en fråga om medielogik. Ofta har det ju tyvärr varit så att fredligt engagemang inte intresserar massmedia. Man tycks vilja ha våld och upplopp om det ska vara värt att rapportera.

Inget försvar för våldsverkare, bara ett konstaterande.

Anmäl
2017-07-08 09:37 #7 av: Hayabusa

#5 Ja, det måste väl ändå finnas ett kollektivt ansvar bland partikamrater.

Spelar det någon roll hur många det är? Knappast. I Hamburg: Tillräckligt många.

#6 Så det är medias fel? Eller rent av "fake news"?

Anmäl
2017-07-08 09:48 #8 av: kamera0710

#7 Du har rätt! Jag är medansvarig och får ta min del av straffet. Och medier har inga brister och gör aldrig fel eller misstag. Nu kryper jag in i min fängelsecell.

Anmäl
2017-07-08 09:50 #9 av: Hayabusa

#8 Haha Skämtar

Anmäl
2017-07-08 10:08 #10 av: [Carpinus]1

#5 Du frågar efter hur många våldsverkare det finns inom vänstern, och om det finns någon undersökning att hänvisa till, och på den senare frågan vill jag säga att ja, det gör det - MUCF har givit ut en undersökning som heter "Ung och extrem - om våldsbejakande vänsterextremism" (pdf) . Jag har själv nyligen hittat den, så jag skall inte ge mig in på några utdrag här mer än från förordet, där du kanske kan få svar på den första frågan. Där står det:   "Inom den vänsterautonoma miljön saknas en tydlig gräns mellan våldsutövande miljöer och icke-våldsutövande miljöer samt enskilda personer." En intressant beskrivning, som åtminstone ger mig bilden av att våldet finns latent under ytan på de här rörelserna och individerna.

SÄPO presenterade ju nyligen en undersökning om våldsbejakande extremism, där man uppskattade att det finns cirka 3000 våldsbejakande islamister, samt 600-700 våldsbejakande individer sammantaget inom vitmaktmiljöer och autonoma vänsterkretsar. Delar man det rakt av så kan det uppskattningsvis finnas runt 3-400 extremt våldsbejakande vänsterextremister.

Sedan är frågan var gränsdragningen går mellan måttlig våldsanvändning och extremism. Är den som kastar  gatsten "extremist" eller "allmänt våldsbenägen"?  På hemsidan för den nationella samordnaren mot extremisms hemsida definieras begreppet "våldsbejakande extremism" sålunda: "Våldsbejakande extremism är ett samlingsbegrepp för rörelser, ideologier eller miljöer som inte accepterar en demokratisk samhällsordning och som främjar våld för att uppnå ett ideologiskt mål."

Knyter man det till vad som ovan skrivits om den saknade gränsdragningen mot våldsutövning inom vänsterautonom miljö så blir den rätt uppenbara slutsatsen att man får betrakta alla tillhöriga den vänsterautonoma rörelsen som våldsbejakande extremister.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-08 10:15 #11 av: Hayabusa

Från dr.dk:

http://www.dr.dk/nyheder/udland/politiet-i-hamborg-vi-har-aldrig-oplevet-saa-meget-had-og-vold

Text på danska, men går nog för de allra flesta att förstå hjälpligt.  "Vi har aldrig upplevt så mycket hat och våld", säger polisens talesman Timo Zill.

Anmäl
2017-07-08 12:14 #12 av: landsbygdsbo

Sök på begreppet autonoma, husockupation så ser man om det är vänsterfolk eller högerfolk som är i farten.

Jag begriper däremot inte varför man lägger möter i Hamburg.

Hade inte ex. Helgoland varit bättre?

Lättare att kontrollera, svårare att smyga sig dit och de som ändå lyckas och ställer till jäkelskap har fan så mkt svårare att smita undan...

Anmäl
2017-07-08 17:15 #13 av: Hayabusa

#12 Nä, det kan man fråga sig - varför just Hamburg? Här är en åsikt:

"I backspegeln måste man allvarligt ifrågasätta Angela Merkels beslut att lägga G-20 mötet i Hamburg, hennes födelsestad som är känd för sina militanta vänstergrupper.

Mässan, där mötet hålls, ligger i centrum vilket innebär att nästan hela Hamburg stängts ner i tre dagar för att kunna genomföra mötet.
Merkel ville visa att det går att hålla ett toppmöte mitt i en storstad och tillåta fredliga demonstrationer.
Resultatet har blivit kaos.
Det är mer tur än skicklighet att ingen hittills behövt sätta livet till i konfrontationerna."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/GVen4/kallar-sig-antifascister--har-mer-gemensamt-med-fotbollshuliganer

Anmäl
2017-07-08 20:56 #14 av: Hayabusa

Ja, vad säger man..?

Anmäl
2017-07-09 10:23 #15 av: Martin

En ganska stor del av våldsverkarna är säkert politiskt intresserade och står förmodligen till vänster. Allt åt alla får en ny innebörd när man plundrar affärer. Samtidigt, och det har ju media varit ganska dåligt på att skriva om. Det har bedömts vara ca 1.000 personer i svarta blocket, alltså aktiva våldsverkare i olika former. Och 20.000 poliser (lika många som hela Sverige har, Hamburg har 1,9 miljkoner invånare och 100.000 (ca 1/3 av Malmös officiella befolkning) beräknas ha rest dit för att manifestera) räckte inte.

Det innebär ju också att om 100.000 har åkt dit för att vara med och demonstrera och föra fram sin åsikt, och det beräknas vara 1.000 i svarta blocket så är där (förutsatt att inte "Hamburgarna" själv medverkar vilket de säkert gör) 99.000 som inte syns i media (för att de inte slåss, plundrar och förstör).

Jag förstår invändningarna mot att man lade det i Hamburg. Samtidigt, skall man inte kunna ha ett möte ungefär precis var som helst? Jag säger inte att det är rätt, jag är för dåligt insatt. Men, jag tycker att man bör beakta den aspekten också. Sen skall man kanske inte göra saker så svårt som möjligt... det är också en aspekt att beakta.

Samtidigt tror jag att det finns en del i det sk svarta blocket som mest tycker det är kul att leva jävel och stå lite utanför samhället. Ungefär som bland t.ex. fotbollsvåldet där det i alla fall i den klubben jag håller på finns fd kampsportare som slåss helt utan att bry sig om annat än att slåss. Likaså har ju grupperingarna där kompisar i andra länder för att få en anledning att åka dit och slåss, Tyskland och Danmark bland annat. Och en del av mitt lags huliganer (om vi slarvigt skall kalla dem så) har också varit ganska aktiva i politiskt våld. Så frågan är om det är våldet som är det roliga eller om man verkligen är engagerade både för ett fotbollslag och för något politiskt och tror på våldet som medel.

mvh Martin
Medarbetare på Djurfoto.IFokus.se

Anmäl
2017-07-09 11:00 #16 av: Hayabusa

För den som är bevandrad i det tyska språket finns det en hel del att läs & beskåda här:

http://www.mopo.de/

Intressant är uttalande från två veteraner från den "autonoma scenen" där de uttrycker viss sympati för "Det Svarta Blockets" agerande, men säger: "inte i våra egna kvarter".  Dvs att det vore OK om de vandaliserade "finare" kvarter. Att elda upp bilar är inte OK, men: "Jag har förståelse".

Exakt vilka och hur många de "Svarta" är/var verkar det finnas lite olika uppgifter på. Visst var säkerligen den stora andelen av deltagarna i protesterna fredliga, men retoriken blir lite i stil med: "Inte alla..." eller: "Jag är inte xxx, men..."

Kuriosa: Fascisterna i Italien klädde sig också i svart. 

Anmäl
2017-07-09 11:53 #17 av: landsbygdsbo

Vad är det som kännetecknar fascismen, bla.?

Jo föraktet för de andra och likgiltigheten för de andras lidande och kostnader.

Samt föraktet för demokratiskt fattade beslut, om dessa inte går deras väg

Vad är det som kännetecknar de autonoma vänstergrupperna, bla.

Jo föraktet för de andra och likgiltigheten för de andras lidande och kostnader.

Samt föraktet för demokratiskt fattade beslut, om dessa inte går deras väg

Så det är inte bara färgen på deras klädsel som är likartat.....

Grundregeln för mig är att jag bemöter andra med den respekt och de handlingar jag blir bemött med.

Sedan får var och en försöka klura ut vad jag anser man ska göra med dem Cool

Anmäl
2017-07-09 12:11 #18 av: kamera0710

#7 Borde hela SD stå till svars för Ekeroths våldsbravader, om man ska vara konsekvent i ditt resonemang om "kollektivt ansvar bland partikamrater"? 

Anmäl
2017-07-09 12:18 #19 av: Hayabusa

#18 Är det inte exakt så resonemanget går? 

Anmäl
2017-07-09 13:07 #20 av: kamera0710

#19 Inte direkt ett svar på vad du anser...

Anmäl
2017-07-09 14:33 #21 av: Hayabusa

#20 Jo, det var det. Dock av filosofisk karaktär. Som individ är du inte ansvarig för andra individers handlingar, men - du har som individ ansvar att ta ställning. Så menar du "hela SD" som partiet SD, då har de ansvar att ta ställning i frågan Ekroth. Kanske också något att begrunda när man som röstberättigad lägger sin röst, oavsett parti.

Det är just här som logiken i vänstersidans resonemang haltar:

"V är ett fredligt parti och det som hände i Hamburg har vi inget ansvar för. Alltså, det är ju fel med våld & upplopp, men...de håller ju trots allt på rätt sida".

Med andra ord, det som man beskyller andra för - det gäller inte dem själva med förevändningen: "För vi är ju på rätt sida".

PS Jag har inga sympatier för Ekroth. Röstar ej på SD.

Anmäl
2017-07-09 18:52 #22 av: landsbygdsbo

#18 Det är väl vad man gör.

Och om man ser till de senaste 2 åren så har väl SD städat rätt kraftigt. Allt från ett helt ungdomsförbund till en mängd enskilda medlemmar.

Och situationen i Hamburg liknade väl den i Göteborg. Svartklädda accepterades i röda demonstrationståg även om de var maskerade. Alltså???

Anmäl
2017-07-09 21:05 #23 av: kamera0710

#22 Men Ekeroth har klarat sig bra från dessa städningar fram till åtalet. Kan bara instämma i kritiken att detta visar partiets dubbla måttstockar.

Anmäl
2017-07-09 21:18 #24 av: [Carpinus]1

#23 Men SD är väl inte inblandat i bråken i Hamburg? Varför måste du urskulda det som händer där genom att komma dragande med Ekeroth igen, som väl diskuterats i tiotals trådar här? "Inget försvar för våldsverkare" säger du i ett tidigare inlägg, och sedan blir det som vanligt - "men titta vad han gör då!"

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-09 21:19 #25 av: Hayabusa

#24 Precis samma visa, gång på gång.

Anmäl
2017-07-09 21:42 #26 av: landsbygdsbo

#23

Om man tittar på SD objektivt så måste man beundra hur ett liten rand-parti transformerats till ett av Sveriges största parti på bara ngr valperioder.

Att detta skett utan alltför vidlyftiga problem förvånar mig ytterligare.

I denna snabba tillväxt är det naturligt att den rensingsmekanik som alla partier har inte fungerar perfekt + att individer som haft stark ställning och bidragit till den snabba tillväxten inte är lämpliga för ett långsiktigt arbete.

Man står som parti inför den utmaning det är att vara ett etablerat parti. Med en etablerad politik. Det är fan så mycket svårare än att stå på barrikaden och gapa.

V(pk) har tex inte nått dit heller. MP knappast heller.

Därför blir nästa val ett ödesval för SD.

Lyckas man att gå om både M och S så blir situationen högintressant.

Åkesson flaggade för en mer vänsterinriktad profil (exkl invandrarfrågan)

Det kan ju bli så att S blir tvungna att använda >SD för att bibehålla sin folkhemstanke  ;)

Anmäl
2017-07-09 21:51 #27 av: [Carpinus]1

10.000 Hamburginnevånare gick ut på gatorna för att städa sin stad efter 1000 svartablocketaktivisters härjningar.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-stadar-de-upp-i-hamburg

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-09 22:12 #28 av: kamera0710

#24/#25 Nej Sd är inte inblandat i Hamburg, men eftersom vissa här talar om kollektivt ansvar (#7) och mina "kamrater" (#4) vidgade jag den diskussionen. Jag tänker fortfarande inte försvara dessa våldsverkare och kan försäkra att de inte är några kamrater i mina ögon. Har inget mer att tillägga om SD just nu.

Anmäl
2017-07-09 22:19 #29 av: Hayabusa

Inom V används uttrycket "Kamrater" om partifränder. Att vänstern dras med en svans av våldsverkare är tämligen uppenbart. Var är det kollektiva ansvaret?

Anmäl
2017-07-09 22:23 #30 av: kamera0710

#29 För mig är det kollektiva ansvaret att man tar avstånd från våld som politisk kampmetod. Inte minst här på sajten har jag märkt att det bäst att vara övertydlig om detta. Bland de som sedan ändå väljer att tillgripa våld får ju rättsväsendet ta vid.

Anmäl
2017-07-09 22:29 #31 av: Hayabusa

#30 Det är inte du som individ som kritiseras.

Anmäl
2017-07-09 22:35 #32 av: kamera0710

#31 Har inte tagit det så, men bland vissa som skriver på sajten ( dock ingen som skrivit i denna tråd hittills) verkar det krävas övertydlighet om att man inte förespråkar våld som politisk kampmetod. Tyvärr verkar vissa vilja missförstå avsiktligt.

Anmäl
2017-07-09 23:05 #33 av: landsbygdsbo

man kan väl nöja sig med att konstatera att packet agerade under röda och svarta fanor....

Anmäl
2017-07-10 05:12 #34 av: [Carpinus]1

#15 Det trista med de här tusen av en total på  säg hundratusen är att de förvisso skapar uppmärksamhet, men de drar ju faktiskt blickarna från alla de som demonstrerade under värdiga former.

Man kan  jämföra med den demonstration som ägde rum i Istanbul igår, med 100.000 människor samlade som kulmen på en månadslång protestmarsch, där inga banderoller var tillåtna för att samla så många som möjligt  i en gemensam manifestation. Kring den samlingen behövdes inget gatuvåld för att skapa uppmärksamhet, den skapades genom synen av alla dessa protesterande. Man vill jämföra den  nästan månadslånga 45 mil långa turkiska fredliga marschen med Gandhis saltmarsch 1930 (alla de 100.000 har givetvis inte genomfört det tåget), Enligt uppgift upplöstes samlingen klockan 19.30 utan sammandrabbningar med de 15.000 poliserna.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/massmote-i-istanbul-efter-rattvisemarsch

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-10 05:14 #35 av: [Carpinus]1

¤15 För att återgå till Hamburg så var det nog en samling av olika fraktioner i det svarta blocket. Säkerligen fanns det ett antal som bara är intresserade av att slåss och ställa till största möjliga kaos, men man kan inte bortse från att det bland dem finns en stor skara som medvetet och utstuderat använder våldet som revolutionärt vapen - det hörs ju även av att man kallar sig namn som "Revolutionära Aktivistgruppen" och liknande. De här grupperingarna utgör en förlängd arm för vissa som går i det fredliga tåget men tar syre från huvuddelen, som utnyttjar sin demonstrationsrätt under lagliga former.

För en gångs skulle får jag instämma med Anders Lindberg, när han avslutar sin ledare i Aftonbladet:

"När aktivister använder våld för att nå sina politiska mål, när de skadar människor och förstör egendom har de lämnat det demokratiska samtalet.
Då har samhället en rätt och en skyldighet att försvara sig.
Krossade rutor och brända bilar bygger ingen socialism eller något nytt drömsamhälle. Våld föder bara mer våld.
Hamburg måste bli en varning. I november står Sverige värd för ett EU-toppmöte för rättvisa jobb och tillväxt i Göteborg.
Svenska myndigheter och civilsamhället måste då vara betydligt bättre rustade än de tyska inför vad som kan hända."

http://www.aftonbladet.se/ledare/a/lqePe/krossade-rutor-ar-inte-socialism

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-10 06:43 #36 av: kamera0710

#34 Glädjande i alla fall att det uppmärksammas av media. För tyvärr är det ju många gånger så att fredlig aktivism inte uppmärksammas alls av massmedia.

Anmäl
2017-07-10 06:55 #37 av: [Carpinus]1

#36 Fast i många fall så är det ju kravalltrupperna som man kan skylla det på. När all media måste rusa iväg för att bevaka upploppen blir det ju många spaltcentimeter över för folk som uppför sig.

#35 Att lägga ett EU-toppmöte i Göteborg känns lika korkat som valet av Hamburg.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-10 07:27 #38 av: kamera0710

#37 Men tyvärr är det ju ibland så att när våld och skadegörelse uteblir helt och hållet har medierna varit helt ointresserade.

Anmäl
2017-07-10 07:31 #39 av: Hayabusa

#37 Precis. Har man en svans av våldsverkare inom de egna leden så har man (vänstern som rörelse) ett ansvar att ta han om detta problem. Om inte så får man leva med att fokus ligger på våld & vandalism. En liknande situation finner vi bland fotbollen.

Ett EU-toppmöte borde inte förläggas till Gbg. Gällivare i november låter bättre i mina öron Skämtar

Anmäl
2017-07-10 07:47 #40 av: [Carpinus]1

#37 Jovisst, lyckas man inte sälja sitt budskap på annat sätt än med våld så blir det ju så. Organisationerna får kanske försöka att lära av andra hur man lockar media?Har man en präktighetsstämpel på sig kan det vara svårt att få ut budskapet, hur angeläget man själv än upplever att det  är.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-10 07:52 #41 av: kamera0710

#40 Eller om medierna betraktar det som präktigare med nya topp- och bottenlistor över kändisars klädsmak, vilka viner vi ska välja enligt senaste trenden och liknande. Sådana "nyheter" är förmodligen billigare att producera också, för kommersiella medieföretag. Det gäller som bekant att prioritera...

Anmäl
2017-07-10 08:49 #42 av: [Carpinus]1

#41 Journalistkåren  har ju försökt att uppfostra folket med katastrofalt resultat,och en massa socker på ytan har inte gjort anrättningen aptitligare.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-10 09:35 #43 av: Hayabusa

Hamburger Morgenpost har gjort en kort resumé i rörliga bilder. Här visas såväl den fredliga som den "mindre fredliga" sidan fram. OBS! Tysk text, men vi är ju multikulturella så det ska inte vara nå´t problem.

Anmäl
2017-07-10 19:15 #44 av: landsbygdsbo

#39 risken är att man råkar ut för samma fadäs som de kravallpoliser som var uppskickade till Brockdorf (kärnkraftverket där tumultartade kravaller tog plats på slutet av förra seklet) De kom från Köln med sina vattenkanoner. och när de skulle till insats visade sig att vattnet frusit i kanonernas mynningar...de höll på att bli lynchade, en grupp från Hamburgs polisenhet fick rädda dem....(en bekant ingick i denna grupp Skrattar)

Men Helgoland eller ngn annan svårtillgänglig ö vore väl bättre. Eller chartra en lyxkryssare och ta dit prominensen med helikopter, utan att media på fartygets exakta position.

Anmäl
2017-07-10 19:23 #45 av: [Carpinus]1

Sådana här möten på svensk botten tycker jag hör hemma i Stockholm. Där har man vanan från stora evenemang och rörelser på stan, som statsbesök och kungabröllop. 

Göteborg känns omöjligt efter kravallerna 2001 - det skapar bara obehagliga associationer (eller behagliga, för de som tänker i andra banor...)

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-10 19:31 #46 av: kamera0710

#45 Leif GW Persson var sarkastiskt kritisk mot Göteborgspolisen efter dessa händelser. Han var inne på att de lider av komplex gentemot Stockholm.

Anmäl
2017-07-10 19:38 #47 av: [Carpinus]1

#46 Han har nog fog för det... (Tror f.ö. att han bodde i Göteborg vid tiden för de händelserna.)

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-10 21:17 #48 av: Hayabusa

Polisen fick kritik från fler håll efter Gbg -01. Även internt. Dock måste man (åtminstone  jag )säga att det är säkerligen ingen enkel uppgift att lösa. 

https://sv.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6teborgskravallerna

#46 Bodde inte GW ute i Långedrag vid den tidpunkten?

Anmäl
2017-07-10 23:01 #49 av: [Carpinus]1

Tittar man på hur det gick till i Hamburg så lär Polisen få det hett om öronen om samma grupperingar dyker upp här. Dessutom finns det nu nya grupper utanför de autonoma kretsarna i Göteborg som kommer att innebära bekymmer - de visade sig vid Götaplatsen i samband med studentfirandet, och Polisens interna kritik efter den kalabaliken liknar tyvärr den som framfördes efterhändelserna 2001, om än i mindre skala: "dålig skyddsutrustning, för få poliser och långsamma ledningsbeslut" - det bådar inte gott...

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/polisen-kritisk-till-insatsen-vid-gotaplatsen

Redan nu börjar man ana att de autonoma förväntar sig eftergifter från Polisen, det framgår lite av det här resonenemanget: . "Berlinpolisens strategi lyfts nu fram som förebild. Man har släppt fram demonstrationer och låtit mindre förstörelse passera."--- Underförstått: låt oss bestämma vad vi vill förstöra så slipper ni total vandalisering.

http://www.aftonbladet.se/kultur/a/1LXwG/tilllbaka-till-80-talet

#48 Det stämmer nog att Persson höll till i Långedrag där vid den tiden.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-11 04:08 #50 av: Cragan

https://twitter.com/marcusdipaola/status/884459864625426432
det blir bara bättre o inte ord om det från någon av våra nyhetsförmedlare (eller jo skall visst finnas en artikel i online media som man ej bör länka till från denna sida)
Mathias Wåg arbetar/arbetade för expressen o researchgruppen o fick guldspaden för deras arbeta med att hänga ut icke offentliga personer.Anmäl
2017-07-11 08:21 #51 av: [Carpinus]1

Medan vi i Sverige talar om hotet från vitmaktkretsar så har man i Tyskland i spåren av G20-kravallerna målsättningen att  stävja den växande vänsterextremismen. Sveriges Radios Daniel Alling rapporterar:

"– De kriminella förstår bara ett språk, en stark stat, det är språket vi nu måste tala, sa kristdemokraten Horst Seehofer i ett uttalande."---

"Men från polishåll fnyses det närmast åt politikerna som visar sig överraskade över det som hände i Hamburg:
– Man måste se sanningen i vitögat, att många politiska krafter under flera årtionden inte tagit hotet mot från vänsterextrema grupper på allvar, fräste ordföranden för förbundet för tyska kriminalpoliser Sebastian Fiedler i tyska radion Deutschlandfunk igår.
Enligt den senaste rapporten från den tyska säkerhetspolisen har antalet våldsbenäga tyska vänsterextremister ökat från 7700 2015 till 8500 2016."---

Den tyske justitieministern Heiko Mass ska ta initiativ till att det inrättas ett europaövergripande register över vänsterextrema grupper. Många av de som nu häktats för inblandning i kravallerna är från andra länder, även om de flesta kommer från Tyskland."

SR

Kanske kommer den debatten till Sverige efter EU-mötet i Göteborg i höst? Den skulle göra större nytta nu...

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-11 09:10 #52 av: Hayabusa

#50 Ja, man mår illa...Kräks

#51 Instämmer. 

Anmäl
2017-07-11 09:26 #53 av: [Carpinus]1

#50 Wåg ja - han förekommer i en del trådar här, mannen som beskrev Researchgruppen som "Vi är Sveriges Stasi. Bara lite fetare".

En påminnelse: 

https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/granskare-som-inte-tal-en-granskning-14461

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-11 09:30 #54 av: Hayabusa

#53 Usch...hur kan man förespråka Stasi? 

Anmäl
2017-07-11 09:36 #55 av: [Carpinus]1

#54 I Sverige kommer man undan med det om man är journalist.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-11 09:42 #56 av: Hayabusa

#55 Oh ja...och hyllas på Bokmässan.

Anmäl
2017-07-11 13:12 #57 av: [Carpinus]1

Bloggaren och debattören Rebecca Weidmo Uvell, bl.a. fast medverkande på SVT Opinion på nätet, har bedrivit ett eget researcharbete om nämnde Wåg och hans kamrater. Intressant läsning!

http://uvell.se/2017/07/10/afa-i-finrummen/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-11 16:04 #58 av: Hayabusa

#57 Vidrigt.

Anmäl
2017-07-11 19:37 #59 av: [Carpinus]1

#51 Invändningar mot den tyske justitieministerns förslag om ett europeiskt register över (vänster)extremister har snabbt inkommit. Civil Right Defenders chef Robert Hårdh förklarar att ett sådant register skulle vara olagligt.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/civil-rights-defenders-register-far-inte-grundas-pa-politisk-askadning

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-12 06:17 #60 av: [Carpinus]1

Gunnar Hökmark, de svenska moderaternas delegationsledare i EU-parlamentet, upprörs över svenska skildringar av upploppen i Hamburg och oviljan att skuldbelägga vänsteraktivister för det skedda. På Aftonbladet debatt skriver han bland annat:

"Brända bilar och bensinbomber. Skadegörelse för hundratals miljoner. Under helgens G20-möte hamnade tyska Hamburg under belägring när ett par tusen våldsbejakande vänsterextremister intog staden.
I Tyskland har nya samtal startat om hur man ska mota extremismen. Nu behöver det även tas på allvar i Sverige."---

"Nu har politiker från både socialdemokratiska SDP och konservativa CDU gått samman och börjat tala om en databas över vänsterextrema.
Samtidigt har den svenska rapporteringen givit en direkt felaktig och vilseledande bild av våldets orsak och verkan.
I Dagens Nyheter stod det att det var ”kriminella och inte ska placeras på någon höger-vänster- skala” och i Ekot beskrevs en situation där båda sidor hade skadade och hur ”polisens och demonstranternas version om vem som gick till attack skiljer sig förstås åt”. Samtidigt har socialdemokrater skrivit på Twitter att det inte är vänsteraktivister utan ”kriminella”.
Det är en sorglig eftergift till vänsterns våldsromantik och ett felaktigt sätt att beskriva attacken i Hamburg på det demokratiska samhället av över tusen radikala vänsteraktivister."---

"I Säkerhetspolisens rapport över ”våldsbejakande extremism” från 2013 beskrivs den autonoma vänsteraktivismen som det största hotet mot demokratin i Sverige. Det är inget att sopa under mattan. Tvärtom, vänsterextremism måste tas på det fulla allvar som det kräver."---

http://www.aftonbladet.se/debatt/a/QV3nR/vansterns-extremism-hotar-var-demokrati

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-12 07:44 #61 av: [Carpinus]1

Aleksandra Boscanin på GP:s ledarsida namnger några av de organisationer med inte klockren demokratisk framtoning som fyllde bussar och drog till Hamburg. Boscanin avslutar sin ledare:

"Enligt den senaste siffran från Säkerhetspolisen uppgår antalet våldsbejakande extremister från den vänsterautonoma miljön till några hundra. Men antalet personer som anser vänstervåld vara legitimt tycks vara desto större, att bedöma av antalet ”gilla”-markeringar på de vänsterextrema gruppernas Facebook-sidor (även om alla som ”gillat” inte per automatik måste vara sympatisörer): över 7500 bara för Revolutionära fronten.

Senare i höst, närmare bestämt den 17 november, kommer det att hållas ett EU-toppmöte i Göteborg. Föremålet för mötet rör rättvisa jobb – en fråga som sägs ligga den autonoma vänstern nära hjärtat. Hur många bussar med ”aktivister” kommer att skickas hit?"

http://www.gp.se/ledare/svenskarna-i-hamburg-1.4434881

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-12 08:26 #62 av: Hayabusa

#61 Dagen innan dvs 16/11 ska jag se In Flames i Scandinavium. Hoppas sannerligen att jag/vi slipper upplopp & annat trassel.

Anmäl
2017-07-12 08:40 #63 av: [Carpinus]1

Hade EU-arrangemanget planerats på Svenska Mässan som 2001 hade Scandinavium nog varit mer utsatt än nu, när arrangemanget ligger på Eriksberg på Hisingssidan. (Eriksberg är nog ett gott val, eftersom man har "älven i ryggen" , men det kan även bli förrädiskt om polisen trycks tillbaka som man gjorde förra gången det begav sig.)

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-12 08:44 #64 av: Hayabusa

#63 Då hade det nog inte heller blivit någon spelning i Scandinavium den 16:e. Lite olustigt känns det trots allt. 

Anmäl
2017-07-12 08:52 #65 av: [Carpinus]1

I och för sig har ju In Flames ofrivilligt hamnat i hetluften förut, men det skall nog inte vara någon fara den här gången...

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-12 08:56 #66 av: Hayabusa

#65 Jag hoppas innerligt att du har rätt.

Anmäl
2017-07-12 13:08 #67 av: sponny

#50 Ja, det finns ena riktigt fina juveler på den "rätta" sidan. Också, får man väl lov att säga.

Nu får man bara hålla ögonen öppna så att man inte missar när Expressen och Aftonbladet kör detta i krigsrubriker på förstasidan...eller inte. Kan var lite lagom pinsamt.

Anmäl
2017-07-12 13:23 #68 av: Hayabusa

Är det så att våldsverkare på respektive flygel skiljer sig åt, vad det gäller "aktioner"? Med tanke på omfattningen i exempelvis Hamburg.

Anmäl
2017-07-12 14:18 #69 av: [Carpinus]1

Det som slår en är att nassegänget som drog till Gotland har gjort vänsterextremisterna en  jättetjänst. Medan vitskjortorna marscherade på Gotland och drog till sig rubrikerna så packade de svartmaskerade sina bussar i all tysthet och drog till Hamburg för att elda bilar och kasta sten. Enligt de rapporter som inkommit (länk #61) så var det en rätt stor mängd som reste söderut. 

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-12 14:23 #70 av: Hayabusa

#69 Nu var jag vare sig i Almedalen eller i Hamburg, men spontant känns det som två helt olika scenario från ytterkanterna. Hur många bilar eldades upp på Gotland?

Anmäl
2017-07-12 14:34 #71 av: [Carpinus]1

NMR drog väl på sig en del anmälningar för hets mot folkgrupp och ordningsstörande tyckte jag såg på rubrikerna, hur många av dessa som är spontana respektive framprovocerade vet nog ingen.

Fast det är klart att man inte skall underskatta högerextremisterna heller, händelserna i Göteborg är väl tecken så gott som något att det finns en del farliga element i de kretsarna.

Personligen skulle jag inte vilja möta varken NMR-förband eller AF-aktivister på en mörk gata mitt i natten...

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-12 15:13 #72 av: Hayabusa

#71 Instämmer - båda falanger ska bort från våra gator.

Anmäl
2017-07-12 20:45 #73 av: [Carpinus]1

NWT:s ledarsida har ingen tilltro till den svenska polisens förmåga att stävja upplopp av samma kaliber som de i Hamburg. Tidningen avslutar sin ledare:

"Vilka lärdomar kan Sverige dra av våldet i Hamburg? Tjugotusen poliser sattes in, och ändå tappade myndigheterna kontrollen. Det är lika många poliser som det finns i hela Sverige. Skulle Sverige, med sin krisande och misskötta polismyndighet, klara av att vara värd för ett motsvarande toppmöte, om den stad som mötet hålls i översvämmas av tillresta utländska våldsbejakande vänsterextremister? Göteborgskravallerna 2001 talar emot det, och då var polisen i bättre skick än den är i dag.

Polisen borde vässa sin förmåga att hantera upplopp, exempelvis med tårgas och vattenkanoner. Försvarsmakten får i dag stödja polisen i samband med terroristattacker, men inte i samband med kravaller. Riksdag och regering bör överväga att bredda detta mandat till att även inkludera upploppssituationer, där polisens egen förmåga överväldigas. Det vore en återgång till och normalisering av lagstiftningen i linje med de regler som gällde fram till 1969, då den gällande förordningen avskaffades, och till 1974 då den nya grundlagens införande innebar att de kvarvarande undantagsreglerna föll bort."

http://nwt.se/asikter/ledare/2017/07/12/valdsvansterns-ratta-ansikte

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-07-14 10:15 #74 av: [Carpinus]1

#59 Till skillnad från Civil Right Defenders anser debattören Johan Westerholm att det går att göra en registrering. Det finns ett nyckelord i ”FRA PUL”  som möjliggör utbyte av information och databehandling med sökbara begrepp skriver han. 

https://ledarsidorna.se/2017/07/politisk-asiktsregistrering-mojlig/

Sedan står det var och en att fundera över vad som skulle kunna ske i förlängningen av en sådan åsiktsregistrering. Här gäller det mer vad som är möjligt inom ramen för nuvarande lagar - Westerholm ser det som en angelägen fråga inför toppmötet i Göteborg i november.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-25 23:37 #75 av: [Carpinus]1

Efterspelet till kravallerna vid G20-mötet i Hamburg i juli kommer nu:

"På måndag börjar de första rättegångarna efter kravallerna under G20-mötet i Hamburg i början av juli. Samtidigt har tyska myndigheter nu beslutat att stänga en vänsterextrem hemsida på internet som man bland annat menar var med och spred uppmaningar om våldsamma aktioner under G20-mötet."---

"– Vänsterextremisterna på sidan uppmanade till riktade angrepp mot människor och infrastruktur och där kunde man också få information om hur till exempel brandbomber tillverkas, säger Tomas de Maiziere."---

SR

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-11-22 06:54 #76 av: kamera0710

Vet någon vad som hänt efter dessa rättegångar? Har googlat men hittar inget nytt.

Anmäl
2017-11-22 08:41 #77 av: Hayabusa

Står en del i tysk press. Men du behärskar kanske inte tyska?

Anmäl
2017-11-22 08:44 #78 av: Hayabusa

För den som kan tyska finns en artikel här:

https://www.abendblatt.de/hamburg/article212609745/28-Jaehriger-nach-G20-Krawallen-zu-Haftstrafe-verurteilt.html

Anmäl
2017-11-22 09:02 #79 av: [Carpinus]1

Har inte sökt så där djupt, men det finns en del om man söker på engelska. 109 personer verkar ha ställts inför rätta, medan ytterligare 64 misstänkta då ännu inte hade identifierats.

En holländare fick två år och sju månaders fängelse för motsvarande vållande till kroppsskada i flera fall, störande av allmän ordning och motstånd vid gripande.

https://nltimes.nl/2017/08/29/dutch-man-sentenced-prison-rioting-g20-summit

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-11-22 09:09 #80 av: Hayabusa

#79 Som jag förstår det så pågår processen med att säkra bevismaterial osv. I artikeln som jag länkar till i #78 berättas det om en 28-årig person som fick 3 års fängelse. 

Anmäl
2017-11-22 17:54 #81 av: Hayabusa

Martin Heller arbetar som reporter på den tyska nyhetskanalen N24. Han spenderade 6 dagar i Hamburg (under G20-mötet) och bevittnade kravallerna. YouTube-klippet delger hans intryck. OBS! Tyskt språk, men bilderna talar sannolikt för sig själv.

Anmäl
2017-11-22 18:50 #82 av: Hayabusa

Privat video (utlagd på YouTube). 

Anmäl
2018-02-22 10:12 #83 av: [Carpinus]1

SÄPO presenterar sin årsbok för 2017:

"När det gäller den autonoma, eller vänsterextremistiska, miljön, konstaterar Säpo att den varit ganska tillbakadragen de senaste åren.
"Vilket till stor del är polisens och Säkerhetspolisens förtjänst", uppger Ahn-Za Hagström, senior analytiker, i rapporten.
Samtidigt noterar Säpo att ett nytt nordiskt autonomt nätverk grundats under året:
"Det observerades under G20-mötet i somras då våldsamma kravaller utbröt i Hamburg. Det nätverket kan vara ett embryo till en större organisation med möjligheter att lyckas etablera sig."---

https://www.svd.se/sa-ska-sapo-skydda-valet

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-05-30 11:39 #84 av: Göstage

Intressant läsning om autonoma rörelser i ny rapport, t.ex. om hur de formerade sig inför G20-mötet i Hamburg och hur de uppmanas agera om Polisen uppmärksammar begångna lagbrott.

"Regeringen har gett Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) i uppdrag att kartlägga och analysera våldsbejakande extremistisk propaganda. Inom ramen för detta uppdrag publicerade FOI nyligen rapporten ”Den digitala kampen. Autonoma rörelser på nätet.” i vilken man försökt kartlägga de autonoma miljöernas digitala närvaro. Autonoma miljöer används som ett samlingsnamn för all radikal utomparlamentarisk vänsterpolitik samt djur- och miljörörelser.  Materialet har hämtats från öppna forum."---

http://www.gp.se/ledare/boscanin-underskatta-inte-v%C3%A4nsterextremister-1.6262847

Läs/ladda ner rapporten här.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-11 22:38 #85 av: Göstage

Mycket oroande...

"Polisen larmades till en uppbruten container i Taberg utanför Jönköping. I den mystiska gömman hittades en polisuniform, peruker och automatvapen.
Enligt Aftonbladets uppgifter har personer som är intressanta i utredningen kopplingar till den vänsterautonoma rörelsen – och Säpo har nu involverats i ärendet."---

"I dag häktades en man i 40-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån.
Mannen är tidigare ostraffad och anställd på en skola i Jönköpings län.
– Vi är chockade över uppgifterna, säger skolans rektor till JP."---

"Under dagen genomfördes flera husrannsakningar i Jönköpingstrakten och i samband med en av dessa verkställdes ett anhållningsbeslut gällande en man i 40-årsåldern. Båda männen som nu sitter inlåsta i utredningen är del av samma umgängeskrets och aktiva i samma delar av föreningslivet. Samtidigt jagar polisen minst en person till i den misstänkta grupperingen.

Enligt Aftonbladets uppgifter misstänker den polisiära utredningsledningen att det kan finnas ett politiskt motiv bakom de misstänkta brotten. Personer intressanta i utredningen har enligt Aftonbladets källor kopplingar till den vänsterautonoma rörelsen.
Ärendet leds av Polismyndigheten men enligt Aftonbladets uppgifter har Säkerhetspolisen en konkret roll i utredningsarbetet."---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/OnJw6b/polisen-misstanker-politiskt-motiv-bakom-mystiskt-containerfynd

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-12 21:54 #86 av: Göstage

#85 Inte ofta man får hylla tjuvar, men de som bröt upp containern och gjorde fyndet visade stor rådighet som kontaktade polisen trots att de visste att de samtidigt skulle bli avslöjade själva.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/l10pXM/sa-att-han-skulle-forvara-mobler-i-containern

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-12 23:02 #87 av: Göstage

#85 #86 Anders Bergman, författare till flera böcker om politisk extremism, säger att kopplingen till AFA är allvarlig, och att det kan vara en del i en  kommande väpnad konfrontation mellan höger- och vänsterextrema.

Bergman förmodar att vapnen skulle komma till användning i en attack mot högerextrema, alternativ för att användas vid bankrån och liknande för finansiering i den väpnade vänsterextrema kampen.

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-12 23:15 #88 av: VSK

#87

Löfven stod ju i tv för två år sen tror jag det är och sa att extremistgrupper måste bort, och AFA var en av de han nämnde (NMR en annan). Vad har hänt? Inte ett skit, precis som vanligt bara en massa tomma löften. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-06-13 06:13 #89 av: kamera0710

Intressant är också att signaturen landsbygdsbo i vissa sammanhang är så mån om principen om att skuld fastställs i domstol och att man alltid är oskyldig tills motsatsen bevisats. Men när den här tråden startades hade väl ingen ens hunnit åtalas. (Ett konstaterande, inget försvar för några våldsverkare.)

Anmäl
2018-06-14 00:05 #90 av: Hayabusa

#85 Inte förvånade alls. AFA...

Anmäl
2018-06-14 00:14 #91 av: Hayabusa

"Eftersom den autonoma vänstern är ett västerländskt medelklasspåfund och oftast finns i demokratiska länder måste den skapa fascister där de inte finns, och det är anledningen till att även vanliga personer får sina butiker plundrade och sina bilar nedbrända.

Till slut skapar extremvänstern en världsbild där föreläsare är farliga, där kött är mord, där lässugna människor är ett hot mot mänskliga rättigheter, där småföretagare är fascister och där manliga blickar är våld mot kvinnor.

Under tiden går det bra att själv sätta hela städer i brand, för deras våld handlar ju bara om självförsvar."

https://www.jp.se/article/allt-ar-vald-forutom-riktigt-vald-enligt-extremvanstern/

Anmäl
2018-06-14 06:31 #92 av: kamera0710

#91 Hur ser du i sammanhanget på principerna om att skuld fastställs i domstol och att man alltid är oskyldig tills motsatsen bevisats, som ju vissa här på politik betonar?

Anmäl
2018-06-14 08:52 #93 av: Hayabusa

#92 För att hålla isär begreppen:

Signatur landsbygdsbo har rätt att ha en åsikt - det är min syn på saken. 

Att vara skyldig och att bli dömd är inte riktigt samma sak dvs en individ kan vara skyldig till ett brott men saknas bevisning för fällande dom så går individen fri. Vilket i sig innebär att, enligt samhällets syn på saken, individen är oskyldig. 

Om jag eldar upp min grannes bil så måste det bevisas att det var just jag som utförde dådet, annars går jag fri. Det innebär ju på intet sätt att det är tillåtet att elda upp andras bilar.

Vad det gäller individen som berörs i t ex #85 så är det ingen här, såvitt jag kan se, som skriver att han är skyldig. Det återstår att se hur det blir med den saken. Att autonoma vänstern gärna tar till våld är det nog få  som säger emot (vilket artikeln i JP handlade om).

Anmäl
2018-06-16 21:15 #94 av: Göstage

Nu visar kommunisterna upp sig igen...

"Gustav Landström är ledamot i Vänsterpartiet Göteborgs distriktsstyrelse och en av kandidaterna till fullmäktige. Han har tidigare kandidaterat till riksdagen för partiets räkning. Han identifierar sig själv som kommunist.

Landström är mycket aktiv på Twitter. Där har han gång på gång spridit tweets från Afa, Antifascistisk aktion. Organisationen, eller snarare rörelsen, är den viktigaste inom den så kallade autonoma miljön. Afa drar sig inte för att använda våld, tvärtom är våldsamma aktioner en del av kampen. Målet är hindra högerextrema organisationer från att framföra sina budskap. Metoden: protester och angrepp på motståndarna."---

"2014 avslöjade GP att Gustav Landström, mångårig Gais-supporter, 2009 dömts till fängelse för våld mot tjänsteman efter att enligt den fällande domen ha slagit en polisman och knuffat en annan i samband med en match. 2011 dömdes han för ohörsamhet mot ordningsmakten efter en demonstration vid Migrationsverket i Kållered."---

https://www.expressen.se/gt/vansterpartisten-sprider-afas-inlagg-pa-twitter/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-17 08:32 #95 av: Hayabusa

#94 Förvånad..? Nope.

Anmäl
2018-06-18 22:31 #96 av: Göstage

#94 GT:s kolumnist Csaba Bene Perlenberg skräder inte orden om Vänsterpartiets kommunistiske AFA-sympatisör: 

"Varje parti har sina blinda fläckar. I Vänsterpartiets fall är den blinda fläcken blodröd. Att olika partirepresentanter emellanåt är duktiga på att hitta på fantasirika ursäkter för den historiskt vidriga kommunismen i Sovjet, kontinuerligt folkligt förtryck på Kuba eller andra röda mordregimer är standardförfarande. En annan form av ideologiskt tunnelseende är när Vänsterns partirepresentanter myser med den autonoma vänstern, exempelvis den militanta gruppen Antifascistisk aktion - som av svensk säkerhetspolis är klassad som extremistiskt våldsbejakande."---

"Landström kallar sig öppet för kommunist. Därmed torde han mycket väl känna till vilken slags verksamhet Afa bedriver. Inför EU-toppmötet i Göteborg förra året skrev GT på nyhetsplats om den nya typen av svensk vänsterextremism. Till skillnad från de stenkastande huliganer som slet sönder delar av Göteborg under EU-toppmötet 2001, har dagens vänsterautonoma blivit betydligt mer riktade mot enskilda meningsmotståndare. Bland annat handlar det om nattliga attacker mot personers hem.
 - Där angriper man sina meningsmotståndare, framför allt från den motsatta extremistmiljön, vitmaktmiljön i det här fallet, i deras hemmiljö på olika sätt. Det kan vara med hjälp av brandbomber, molotovcocktails, att man sätter fordon i brand, ammoniak genom brevlådor, yxor i dörren, omfattande skadegörelse - i syfte att få de här personerna att lämna sina politiska engagemang, sade Ahn-Za Hagström vid Säkerhetspolisen till GT."---

"Daniel Bernmar ville på Twitter under gårdagen inte ge någon kommentar till Landströms twittrande utan menade att det är en fråga för partidistriktet. Att Bernmar är kommunalråd i Göteborg med ansvar för demokratifrågor, och därmed särdeles lämpad att kommentera just detta, verkade inte vara relevant."--- 

https://www.expressen.se/gt/ledare/csaba-perlenberg/tycker-vansterpartiet-att-gt-ar-valdsbejakande-och-icke-demokratisk/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-18 23:23 #97 av: landsbygdsbo

#92

Var jag står i frågan om hur ett samhälle ska, ja måste betrakta en misstänkt före det att dennes skuld är bevisad o fastställd i en rättegång..ja det är väl tämmligen klart.

Och var ett demokratiskt, rättssäkert samhälle står är ju lika klart.

Men var står du?

Självklart kan en individ vara skyldig till ett brott utan att han kan lagföras för brottet. Men det ändrar inte på det extremt viktiga i att en misstänkt ska, av samhället betraktas som oskyldig tills motsatsen bevisats.

Annars hamnar vi i det samhälle där skådeprocesser som de i Moskva när det begav sig, blir vardagsmat.

Anmäl
2018-06-19 05:14 #98 av: kamera0710

#97 Jag anser att principen "oskyldig tills motsatsen bevisats" ska gälla. Men när jag läste inledningen till denna tråd kändes den principen långt borta hos dig, medan du i andra sammanhang betonat hur viktig den är. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.