Invandring och integration

"10 things that make Sweden family-friendly".

2017-10-12 08:39 #0 av: sanna70

"Bidragsnivån i Sverige börjar torna upp som en viktig valfråga. Om sexbarnsfamiljen som ambassaderna skriver om skulle asylinvandra hit är den berättigad till en inkomst på cirka 33.000 kronor i månaden, (försörjningsstöd, barnbidrag, bostadsbidrag), skattefritt"

"Den svenska höga nivån på de samlade bidragen och de övriga mycket generösa välfärdstjänsterna som ambassaden i Amman beskriver är en av orsakerna till att Sverige slår rekord i väntetid på flyktingars första jobb. Det tar i snitt nio år innan hälften av asylinvandrarna har en fot på arbetsmarknaden."

"Socialdemokraternas reaktion är att fördöma tilltaget, men de bör verkligen tänka igenom sin argumentation. När arbetsmarknadsminister Ylva Johansson klagar på att så få asylinvandrare tar chansen att utbilda sig är hon inne på samma problem: det lönar sig inte. Fler partier måste börja intressera sig för incitamenten för de som inte är inne på arbetsmarknaden."

https://www.di.se/ledare/pm-nilsson-bidrag-ar-fel-satt-att-marknadsfora-sverige/

Anmäl
2017-10-12 08:44 #1 av: Hayabusa

Det här kan väl ändå inte komma som en överraskning..?

Anmäl
2017-10-12 08:54 #2 av: Hayabusa

"Och ambassaderna bör ta bort bidragssajten. Danska ambassader informerar till exempel absolut inte om sitt välfärdssystem, däremot att man ska betala skatt och göra militärtjänst. Bara en sån sak."

Från länken i #0

Anmäl
2017-10-12 09:09 #3 av: [Carpinus]1

År 2011 vallade Paulina Neuding på Magasin Neo (saknad tidskrift!) den dåvarande integrationsministern i Tensta. Citat:  "Han talar om att det tar för lång tid för utrikesfödda att få jobb, citerar den statistik som säger att mediantiden för nyanlända att få jobb i Sverige är sju år, tio år för kvinnor och fem år för män. Han talar om det han kallar föräldraförsäkringens inlåsningseffekter: De 1 200 föräldrapenningdagar man får om man har tre barn under åtta år. Att det därmed kan dröja flera år innan man ens kommer in i etableringsinsats." Integrationsministern då hette Erik Ullenhag. Idag är han ambassadör i Amman.

http://magasinetneo.se/artiklar/gast-hos-verkligheten/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.