Ordet fritt. Fria diskussioner

Vem ska passa barnen..?

2017-10-13 09:10 #0 av: sanna70

"Vi har ju det så bra" börjar klinga alltmer falskt. .  Varför flyr personalen från skolan, sjukvården,hemtjänsten, polisen, förskolan. .? Var är alla dessa satsningar på bättre arbetsvillkor som har lovats så många år?  När är våra politiker nöjda? Behöver vi bli ett U land innan dem slutar gapa om att "det finns dem som har det värre"  Riktiga politiker som bryr sig om sitt folk och som bryr sig om sitt land tänker främst på sitt folks väl och välfärden i sitt land för "det finns även länder som har det bättre än Sverige" Man skulle kunna jämföra sig med dem bästa som omväxling. . 

"Förskolorna i Göteborg har en så pressad situation på grund av vikariebrist att föräldrar uppmanas att hålla sina barn hemma. Eller så kommer det ett sms under dagen där personalen berättar att avdelningen stänger till lunch."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/vikariebrist

Anmäl
2017-10-13 10:01 #1 av: papa-bear

om du läste "pk-media" hade du hittat den här "nyheten" för 2-3 dagar sedan, men är man upptagen av alt-media hela dagarna tar det ju sin tid.

tyvärr så är det här med barnpassning till största delen en kvinnoyrke, män har ju blivit bortskrämda efter alla anklagelser och de faktiska domar om övergrepp på barnen, och eftersom det är ett kvinnoyrke tror politikerna att de kan vädja till kvinnors moderskänslor när det gäller att ta hand om barn, men när politikerna i alla läger inte vill ta till sig att vårdande kvinnor vill ha en lön att leva på, så blir det så här.

Anmäl
2017-10-13 10:47 #2 av: sanna70

"Barngrupperna på förskolorna har successivt ökat men inga ytterligare resurser har skjutits till av kommunen.
– Vi får fler barn, men inga mer pengar för att anställa personal."
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/aRk4L/larmet-fran-forskolorna-barn-far-illa

Anmäl
2017-10-13 10:50 #3 av: Vanja

#1 vad spelar det för roll om nyheten är ett par dagar gammal? 

/ Vanja 
Sajtvärd på Politik I Fokus. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.