Ekonomi

BB Solefteå

2017-11-06 11:27 #0 av: landsbygdsbo

Vad har hänt?

Att vissa som vanligt förfaller till odemokratiska metoder vet vi ju (mordhot och dylikt)

Men vad har hänt, har BB öppnat igen eller ligger demokratiskt fattade beslut kvar?

Anmäl
2017-11-06 11:52 #1 av: Calcifer

Fortfarande stängt men folk sitter fortfarande i skift och protesterar hela dagarna. Inte högljutt, men det finns nu en liten bas i "lobbyn" där de sitter och läser, stickar, eller dricker kaffe etc med reflexvästar och pins där det står rädda Sollefteå BB och det finns en affisch som är rätt stor som förklarar varför alla har rätt till rätt vård och trygg vård osv.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2017-11-06 13:53 #2 av: landsbygdsbo

Men ingen har väl hittills förklarat hur det hela ska finansieras?

Så det har med andra ord inte tillkommit ngt nytt. BB;et är stängt och personalen flyttad...

Anmäl
2017-11-06 14:41 #3 av: Calcifer

Det betyder inte att vi tänker stå tysta och låta det ske. VI, det vanliga folket, kan inte lösa sånt här. Syftet med demonstrationen är att de som KAN fatta beslut, kan fundera ut lösningar, kan praktiskt göra något ska se att vi fortfarande kämpar.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2017-11-06 14:57 #4 av: landsbygdsbo

#3 menar du vi det vanliga folket vars representanter valde att klappa igen BB;et eller menar du vi det vanliga folket som i minoritet vill motsätta oss majoritetens beslut med oparlamentariska metoder?

Besluten är ju fattade i demokratisk ordning. Vad som sker nu är väl att en grupp inte accepterar dessa demokratiskt fattade beslut. Och genom icke parlamentariska metoder försöker tvinga med sig majoriteten, att ändra beslutet?

Jag hörde ryktas att en gynläkare lyckades pressa ut upp mot 250 000 för ngn veckas jobb som stafettläkare där uppe.

Vari ligger det förnuftiga i att bränna upp sådana resurser på ett fåtal istället för att fördela dessa resurser över en majoritet?

Anmäl
2017-11-06 15:01 #5 av: Calcifer

#4 Du har rätt, det mest logiska är att folk ska råka föda barn i bil och snö (redan hänt för övrigt) på väg till annan stad eller att barn plus mamma ska dö för att en ambulans inte kan ge den vård som krävs eller att de inte hinner fram i tid.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2017-11-06 15:02 #6 av: kamera0710

#4 Invånarna i Sollefteå kanske inspirerats av Ulf Kristersson.Cool

https://www.aftonbladet.se/nyheter/article14407583.ab

Anmäl
2017-11-06 15:05 #7 av: Calcifer

#6 "Nu diskuteras misstroendeomröstning – och ministern riskerar att avsättas."

Läste "och ministern riskerar att avrättas" och tänkte det var väl lite väääl att ta i kanske. Gapskrattar

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2017-11-06 18:05 #8 av: KimE

Kommunen får väl ta in nya miljökonsekvens beskrivningar på vattenkraftverken i kommunen förstörda älvar och ingenting tillbaka.

Anmäl
2017-11-06 22:07 #9 av: landsbygdsbo

#5  Vem tog och med vilket mandat blev besluten tagna?

Om det var an en ensam galning så har jag full förståelse för din bitterhet. Men om det var av en majoritet av representanterna i en folkvald församling så vad finns det då att anmärka.

Och hittills har ju inga realistiska finansieringsförslag framkommit.

#8 de vattendomar som ligger ligger väl till de går ut. Vilket innebär att vattenverken i praktiken äger rätten till kraften tills dess.

Men du kanske föreslår att ingångna avtal ska rivas upp.?

#6  men nu handlar det väl om majoritetsbeslut på regional nivå..och hittills har väl inga invändningar framkommit påt det juridiska i besluten eller?

Anmäl
2017-11-07 07:28 #10 av: kamera0710

Det bästa är nog ändå att vi alla flyttar till de tre storstadsområdena. Vad gör det att pendlarna knappt får plats på tågen eller att förvaltningen i huvudstaden alltid står helt frågande när ett naturfenomen som kallas snö kommer (se videon)?

Anmäl
2017-11-07 08:00 #11 av: landsbygdsbo

#10  Nej det bästa vore nog att vi anpassade skattetrycket utifrån den samhällsservice vi erhåller på platsen.  ex 1% skatteavdrag för varje mil man har till läns-huvfudstaden..eller BB eller lasarett överhuvudtaget.

Kompensera för olägenheterna med andra fördelar.

Avskaffa eller minska kraftigt bränslebeskattningen. Som miljökompensation förbjuds all biltrafik i alla städer. (tillstånd kan införskaffas men för höga, mkt höga priser) Alternativet, låt det gälla bara dieselfordon..

Anmäl
2017-11-07 09:40 #12 av: Magi-cat

#1 Vad BRA att de orkar fortsätta! Tummen uppBlomma

Det finns ett stort stöd för deras aktion. I alla fall från ALLA som har förmåga att tänka tanken och känna efter hur det skulle vara att föda barn i bilen eller ute i snön...Och alla som vill ha ett samhälle där vi värnar om de allra minsta.

Hjärta "Den här gången ska Hypatia försvaras."

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl
2017-11-07 10:02 #13 av: landsbygdsbo

#12 

"Det finns ett stort stöd för deras aktion. I alla fall från ALLA som har förmåga att tänka tanken och känna efter hur det skulle vara att föda barn i bilen eller ute i snön...Och alla som vill ha ett samhälle där vi värnar om de allra minsta."

Vilket i klartext säger, att de har ett stort stöd hos dem som stöder dem Skrattar inte ett ord om hur stort stödet är i stort i det aktuella länet.

Men hur ser det ut i verkligheten?

Hur stort stöd har de i de församlingar där besluten tas?

Vi får väl se nästa år..Då startas det väl ett BB Parti.

Då blir allt frid o fröjd tills man ser att man måste skära och prioritera bort andra samhällstjänster för att pengarna inte räcker annars.

För de pengar som landstinget sparar in med en stängning är väl mellan 12 och 15 miljoner.

Är det så att majoriteten i länet verkligen vill ha BB;t kvar , så lägger man sin röst på politiker som delar den åsikten. Vill man det inte utan anser att konsekvenserna blir för tunga så röstar man på de politiker som delar just den åsikten,. Det är ju så demokrati fungerar när den gör det den ska. eller hur?

Anmäl
2017-11-07 11:02 #14 av: KimE

Ja två vargar och ett lamm röstar om vad de ska äta till lunch, det är demokrati.

Anmäl
2017-11-07 12:04 #15 av: landsbygdsbo

#14

Så nu kallar du majoriteten för vargar?

Varför då inte istället 2 tärande och en närande individ.. det är också demokrati .

Men du är ju uppenbarligen medveten om var den politiska majoriteten i länet ligger. Och var de kommer att ligga även efter valet.

Samhällsservice blir ofrånkomligt dyrare per individ sett i ett glesbefolkat område.

Till viss del kan folkmajoriteten backa upp detta med fördelningspolitik...men inte in absurdum. För då brister tålamodet hos den betalande gruppen. och bidragen kommer att röstas ner enligt de demokratiska spelregler vi har.

Och visst..demokrati är ett jävla skit..men det är det bästa jävla skit vi har att tillgå. All annan skit är fasansfullt mycket värre...

Men du kanske har ett alternativ till vår representativa demokrati?

Folkomröstningar?

Undrar vad folk hade röstat på i det aktuella länet när förslag om en kraftig skattehöjning skulle ligga på bordetCool

Anmäl
2017-11-07 13:17 #16 av: KimE

En i fungerande demokrati tar man hänsyn även till grupper som är i minoritet, att inte göra det orsakar splittring. Sverige la stor möda på att bygga ett demokratiskt samhälle som skulle infatta alla efter andra världskriget då politikerna förstod hur polariseringen hade påverkat utvecklingen före och under kriget.

15-20 miljoner från sollefteås BB lär inte ens räcka till att täcka Sundsvallssjukhus konsultkostnader, problemen i landstinget måste lösas på sundsvalls sjukhus där de stora kostnaderna finns.

Anmäl
2017-11-07 13:54 #17 av: landsbygdsbo

#16

Man tar hänsyn idag. Men hänsynen kan inte gå till absurdum. Samhällets intressen måste få gå före den enskildes...så länge det inte sker på den enskilldes bekostnad. Därför tvingar sig samhället fram när det gäller vägar, byggnationer och annat men betalar ut ersättning.

Att bibehålla en samhällsservice i ett litet område med låg befolkningstäthet på ett betydligt större områdes och befolknings bekostnad håller inte i längden, för den dag resten av befolkningen inser att deras brist på samhällsservice till del kan härledas till en samhällsservice som hålls under armarna för en mindre grupp i länet...ja då boostar det politiska alternativ som då tar de demokratiska beslut som majoriteten vill ha.

Att tesen, alla ska ha samma service har aldrig funnits. Var och en inser att byn i Norrlands inland inta kan hålla samma service som Södermalm i Stockholm. Av rent praktiska och ekonomiska orsaker.

Då befolkningstätheten tvingar fram detta så blir upptagningsområdena större, betydligt större så att kostnaderna kan fördelas på tillräckligt många. Så är det, så har det alltid varit och så kommer det att förbli. Då nu kostnaderna stigit kraftigt så blir samma kostnadsökning utväxlad i större upptagningsområde.. Så enkelt är det.

Anmäl
2017-11-07 14:36 #18 av: KimE

Vill majoriteten ha en ökad överbeläggning i Sundsvall räcker det inte att 30-50 personer ligger i korridorerna?

Anmäl
2017-11-07 14:54 #19 av: landsbygdsbo

#18 Beror väl på vad det skulle innebära att avhjälpa denna överbeläggning.

Ingen vill exempelvis ha dödsolyckor i trafiken, men jag tror knappast att majoriteten skulle acceptera en fartbegränsning till 20 km/h på alla vägar..

Med tanke på att en stafettläkare lyckades få ut 1/4 på en veckas jobb..så kan man undra vad det skulle kosta att öka personaltätheten och antalet platser så pass att överbeläggningen skulle försvinna.

"

Nina Fållbäck Svensson, chef för specialistvården inom Landstinget Västernorrland, påpekar att de kraftiga överbeläggningarna, periodvis ett 40-tal patienter vid Sundsvalls sjukhus, främst är ett problem för medicinavdelningarna.

– Den korttidsavdelning på sjukhuset som öppnades i december i samarbete med Sundsvalls kommun har gett effekt och minskat överbeläggningarna. Vi jobbar även för att åtgärda bristen på sjuksköterskor för att kunna hålla fler vårdplatser öppna.

– Vi kan inte se att förändringarna inom kirurgin påverkar vårdplatssituationen i Sundsvall i någon nämnvärd omfattning. Även erfarenheterna från att den akuta ortopedin överfördes från Sollefteå till Örnsköldsvik är positiva, säger Nina Fållbäck Svensson."  från läkartidningen

Anmäl
2017-11-07 16:25 #20 av: kamera0710

Men om invånarna i Sollefteå med omnejd skulle visa sig vara väl förberedda på att klara en samhällskris av det slag du landsbygdsbo tar upp i länkad tråd?

https://politik.ifokus.se/discussions/59bbc1ddce12c43ff6000a01-kan-inte-lata-bli-att-skratta-at-dessa-sk-preppar

Anmäl
2017-11-07 21:37 #21 av: landsbygdsbo

#20 ja och? hur påverkar det hela länets betalningsvilja för just dem som bor runt Sollefteå? Brännved finns ju i skogarna runt omkring och tillräckligt med kåkar där du antingen har värmesystem med självcirkulerande vatten eller luft..så boendet löser sig väl..Men frågan är väl om alla i länet accepterar en kraftig skattehöjning bara för att ett 100:tal Sollefteåbor ska ha en bättre service än de andra...

Anmäl
2018-01-10 08:52 #22 av: [Carpinus]1

Uppdrag granskning uppmärksammar vad som hänt kring BB-striden.

Bakgrunden:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nedlaggningarna-vid-solleftea-sjukhus-detta-har-hant

I stridens spår:

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/flera-politiker-slutar-efter-hat-och-hot

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/nu-berattar-politikern-om-hoten-som-fick-honom-att-hoppa-av

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/kommunen-brot-mot-lagen-drev-kampanj-mot-nedlaggning

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/politiker-fortalades-av-kommunens-strateg

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-01-10 10:00 #23 av: Hayabusa

"Sollefteå kommun har dock fortfarande fullt förtroende för sin medarbetare som varit en av de mer tongivande i den lokala sjukhuskampanjen. Enligt kommunen har Majed Safaee utfört smutskastningen på sin fritid och han har fortfarande kvar sitt jobb.

– Ja, han jobbar ju kvar i huset. Det är klart att vi har förtroende för våra medarbetare, säger Åsa Sjödén (S), kommunalråd."

Hobbysmutskastare? 

Anmäl
2018-01-10 10:50 #24 av: [Carpinus]1

#23 Märkligt att en kommunal kommunikationsstrateg kan komma undan med att ha bedrivit  anonym förtalskampanj om en politiker.

Kollade in på en hemsida för Sveriges kommunikatörer och kunde läsa följande beskrivning av denna typ av jobb från en befattningshavare: "Förtroende. Det tror jag är det viktigaste redskapet för oss kommunikatörer. Den mesta kommunikationen handlar ju om förtroende; att vara sann, pålitlig, trovärdig. Att förstå vilken kunskap och information som behöver tas fram eller förmedlas för att bygga förtroende."--- 

I Sollefteå kommun verkar förtroendefrågan bara vara något internt.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-01-10 23:16 #25 av: landsbygdsbo

Tråkigt att folk som har så lite respekt för en demokratisk process och landets lagar ska få fortsätta sin tjänst...Säger en hel del om den politiska ledningen i den aktuella kommunen.

Anmäl
2018-01-10 23:25 #26 av: [Carpinus]1

 Verkar finnas de som tycker att ändamålen helgar medlen...

https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/jag-forstar-att-manga-i-norrland-vill-lamna-sverige/

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/0E4vqG/att-kampa-for-sitt-bb-hotar-inte-demokratin

(Såg inte UG själv, så jag kan inte uttala mig om själva programmet.)

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-01-11 06:44 #27 av: kamera0710

#25 Men med tanke på hur du argumenterat tidigare: Är de fällda i domstol? För i dina ögon är det väl det som räknas, även om man kan framföra andra åsikter när man sitter med ett glas vin i handen?Cool(Jag såg inte heller gårdagens UG kan jag tillägga.)

Som du själv skrev (inlägg #6 I länkad tråd):

"...har man på fötterna för att anklaga en individ, ett parti eller en grupp, så polisanmäl istället för att framföra anklagelser som inte kan bevisas."

https://politik.ifokus.se/discussions/57ab2ad7ce12c47a09004ee0-sd-hot-mot-black-ingvars

Anmäl
2018-01-11 09:31 #28 av: Hayabusa

#26 Svängrummet är större om man slåss för "rätt sak". 

Anmäl
2018-01-11 09:48 #29 av: [Carpinus]1

#28 Ja, det verkar inte bättre... 

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-01-11 10:03 #30 av: landsbygdsbo

#27

Är inte en av knäppskallarna fälld i domstol?

Har hans arbetsgivare inte uppenbarligen och bevisligen brutit mot kommunallagen?

Uppvisar inte då kommunledningen ett flagrant förakt för den demokratiska processen i o m att man sätter upp egna spelregler?

Anmäl
2018-01-11 10:11 #31 av: [Carpinus]1

#30

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/majed-safaee-har-erkant-grovt-fortal-av-per-wahlberg

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-01-11 11:39 #32 av: kamera0710

#30 Den som är fälld i domstol borde avgå. I övrigt utgår jag från att du även här håller på principen "oskyldig tills motsatsen bevisats"? Och är arbetsgivaren som "uppenbarligen och bevisligen brutit mot kommunallagen" fälld i domstol?

Anmäl
2018-01-11 11:44 #33 av: Hayabusa

"Men det Majed medgett att han gjort i det här sammanhanget har han gjort som privatperson, och inte i rollen som kommuntjänsteman."

Elisabeth Lassen (S)

Hmm...

Anmäl
2018-01-11 12:15 #34 av: landsbygdsbo

#32

Kommunens representant erkänner i tv. Och försvarar sig med att kommunen har intresse av att sjukhuset finns kvar. Man hade, såvitt jag förstår beställt och betalt för materiel som proteströrelsen erhöll. Ett klart brott mot kommunallagen som stipulerar att kommunen inte får överta eller lägga sig i andra myndigheters verksamhet.

Eller har jag uppfattat ngt fel?

Sedan är det väl kutym att chefen tar delansvar när en högt anställt går över gränsen..och med kommunens medgivande spenderar otillbörligen ;)

Anmäl
2018-01-11 12:19 #35 av: landsbygdsbo

Thomas Alsfjel väntar med att ge besked...få se om han tar sitt ansvar eller kryper ner bakom det bekväma och lukrativa skrivbordet

Anmäl
2018-01-11 14:59 #36 av: kamera0710

#34 Får i alla fall ibland intrycket att det enda som räknas för dig är en fällande dom i domstol. (I vissa andra fall har jag undrat om du vet vilket ben du ska stå på i denna principfråga.) Men ett erkännande i TV räcker alltså i dina ögon?

Anmäl
2018-01-11 17:03 #37 av: landsbygdsbo

#36 Om en individ själv erkänner skuld eller handling som är olaglig , är i mina ögon ett rätt starkt skäl till att betrakta individen som skyldig, speciellt som ingenting talar för att personen i fråga är otillräknelig.

Hade personen i fråga förklarat att han inte hade ngt ansvar för det hela och sedan naturligtvis dragit in de befogenheter den personen som bevisligen (fälld i domstol) begått brott (helst avskedat) då hade jag naturligtvis gjort en annan bedömning.

Anmäl
2018-01-11 19:41 #38 av: KimE

Det måste vara lugnt att tänja på kommunallagen då regeringen utfört lobbyverksamhet med hjälp av biståndspengar för att komma med i FN rådet.

Regeringen tänker även minska vår rätt till att gå ut i strejk.

Anmäl
2018-01-11 21:41 #39 av: Zepp

Eh.. jag såg delar av programet.. det var lixom inte det bästa jag sett!

Och jag tycker som Lotta Gröning.. det begås misstag, det uttalas hot osv, någon går över gränsen när väl allt blivit polariserat!

Och som LBB är inne på.. välj andra landstingspolitiker!

Men.. grejen är att landsbyggden kämpar för sin överlevnad.. de mesta resurser överförs till storstäder.. och det står som regel riksdagspolitikerna för.

Såå välj andra riksdagspolitiker!

Såå.. lägg ner västlänken, ringen av vägar runt Stockholm, tunnlar under GBG, Sthlm, Malmö.. förbjud bil/busstrafik i städernas innerområden, sänk bensinskatten, skicka skatten från alla företag som har sina huvudkontor i storstäder dit där deras verksamhet finns!

Aså.. utbyggd kollektivtrafik minskar inte bilismen, det minskar cycklande och gående.. att folk bosätter sig närmare sin arbetsplats.

Och börja med att ta fullt betalt för all kollektivtrafik.. eller låt den bli helt privatiserad!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-01-12 00:14 #40 av: landsbygdsbo

Kollade UG ikväll. Där påstod ngn att det var 45000 individer som inte hade tillgång till sjukvård...Konstigt, så vitt jag vet så övertog kringliggande lasarett den uppgiften..så de 45 000 har tillgång....

Anmäl
2018-01-12 19:16 #41 av: Zepp

Och då kommer osökt frågan.. varför kunde man inte behållit sjukhuset i Sollefteå.. och lagt ner det i Sundsvall?

Dvs alla får samma vård.. men de i Sundsvall får åka längre.. nemas problemas.. mest ett politiskt problem!

Och det är därför som vi går till val.. för att politiker skall läsa politiska problem!

Oandrasidan.. man vill ju inte att Sundsvalls kommuns folkvalda och innevånare skall börja protestera och komma med olika hot.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-01-12 19:55 #42 av: landsbygdsbo

#41

orsaken kan ju vara, att då betydligt fler skulle få längre att åka..mot det talar både miljö och nationalekonomi....

Anmäl
2018-01-12 20:05 #43 av: Zepp

Dvs alla skall bo i Stockholm?

Och vad kostar det nationalekonomiskt.. för att inte tala om miljön?

Dags att byta politik.. det funkar inte med en sådan enkelspårig politik!

Vad hände med "hela landet skall leva"?

Och när vi ändå är inne på det.. lägg ner alla kommuner och landsting.. gör allt till en nationell myndighet.. såsom den nya polismyndigheten.. som bevisat hur himla bra det är?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-01-12 22:24 #44 av: landsbygdsbo

Rätt intressant inställning. Men det accepterar nog inte en majoritet av dem som idag bor utanför kungliga huvudstaden.

På sikt kommer vi tvingas acceptera olika nivåer av samhällsservice beroende på var man bor. Det blir, av bla ekonomiska och av praktiska skäl omöjligt att upprätthålla servicen när befolkningen i ett område sjunker under viss nivå per kvadratkilometer.

Ett akutsjukhus/BB/ skola behöver ett visst antal individer i sitt upptagningsområde för att kostnaderna ska kunna betalas av dem som nyttjar servicen.

Om detta kompenseras genom lägre skatter o avgifter för dem som bor där ute så blir det ett val. Man bor där så länge man kan...sedan flyttar man in till närmaste samhälle med den önskade servicen.

Vad det gäller polisen och brandkåren så lär vi förmodligen få göra som man gjort i andra glesbefolkade områden runt om i världen.

Frivillig brandkår och lokala sheriffer som kallar in polis när det hettar till.

Var i et mindre samhälle där man hade en sheriff och 4 vice.  Ytmässigt var väl området lika stort dom 1/2 Sörmland . 5 radiobilar som i stort sett alltid kunde nås, även då gubbarna var lediga. Rättssäkerheten var väl inte alltid den bästa. Ofta åkte det lokala buset på ett kok stryk istället för att dra fyllekörningen, hustrumisshandlaren eller vad det nu råkade vara , inför rätta.

Men lokalbefolkningen var nöjda med sin ED och hans pojkar som de sade.

I byn där jag bodde (ngt tusental inv.) fans två tandläkare och ett läkarpar där hustrun var gynekolog och hade hand om kvinnoproblemen.

Med jämna mellanrum tog de sin husbil och åkte runt och så till de gamla ute på gårdarna.

Anmäl
2018-01-13 10:20 #45 av: KimE

"Om detta kompenseras genom lägre skatter o avgifter för dem som bor där ute så blir det ett val. Man bor där så länge man kan...sedan flyttar man in till närmaste samhälle med den önskade servicen."

Det är tvärtom i Sollefteå och Kramfors betalar man mer skatt för en mycket sämre service. Ingen slipper landstingsskatten bara för att man lägger ner sjukhuset.

"Ett akutsjukhus/BB/ skola behöver ett visst antal individer i sitt upptagningsområde för att kostnaderna ska kunna betalas av dem som nyttjar servicen."

Då sjukhuset byggdes var det färre innevånare än det är nu det är politiken som har ändrats.

Anmäl
2018-01-13 10:53 #46 av: landsbygdsbo

#45

Nu får du skilja mellan regionala skatter (kommunal/landstingsskatt) och nationella skatter.

Att glesbygdsområdena har betydligt högre regionala skatter beror ju just på det jag beskriver, få individer ska bära upp höga fasta kostnader.

Och som jag sker så skulle skattefördelar kunna utjämna förhållandena. Avdragsrätt baserad på antal mil från ex sjukhus/central ort. Avdragsrätt för fördyrade levnadsomkostnader som exempel. Detta skulle förmodligen få en del i tätorterna att skriva sig i glesbygden..Men det skulle då positivt påverka kommunalskatten i samma område.

Då sjukhusen byggdes var det lägre fasta kostnader än idag. samt kostnaden för vården var lägre eftersom man inte kunde utföra all den vård som man kan idag.

Ja, politiken är annorlunda, väljarna som helhet vill inte längre subventionera vad som helst till vilket pris som helst. Därför agerar politikerna i enlighet med väljarnas önskan och skär bort alltför kostnadskrävande poster där det är möjligt.

Helt i enlighet med demokratins spelregler...är det det du vänder dig emot?

Anmäl
2018-01-13 14:06 #47 av: KimE

Varför skulle den fasta kostnaden för ett redan byggt sjukhus chockhöjas?

Tidigare fanns det färre möjligheter att gömma undan pengar från beskattning och en VD tjänade bara 8ggr vad en fabriksarbetare gjorde nu är det 50ggr så mycket. Väljarna vill ha sjukvård och det lär de fortsätta vilja ha.

Parlamentarisk demokrati fungerar bara i länder med relativt homogen befolkning om skillnaderna ökar för mycket kommer oron i landet att bli för stor.

Anmäl
2018-01-13 14:30 #48 av: Zepp

Nämealtså LBB, grejen är ju fortfarande att om man fördelade alla resurser enligt befolkning/skattekraft.. så fanns det dels mer poliser, mer sjukvård/mer service, på landsbyggden/Norrlands inland!

Såå.. det är knappast problemet.. utan det handlar mer om lättrörliga väljare/politika aspekter!

Dvs riv en massa bostäder i centrala delar av våra städer, lägg ner västlänken, alla fucking vägprojekt runt Sthlm  för att inte tala om alla tunnlar under dessa!

Dvs sluta skicka en massa miljarder till att bygga ut alla större städer, fördela dessa efter befolkning och skattekraft!

Då skulle man ha råd att behålla ett akutsjukhus även i Sollefteå.. och då skall vi inte tala om alla poliser som de skulle få som en bonus!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-01-13 15:10 #49 av: landsbygdsbo

# 47 vad du säger är att parlamentarisk demokrati inte fungerar. Eftersom det inte finns ngr länder med en homogen befolkning. Det skiljer etniskt, det skiljer utbildningsmässigt, och det skiljer inkomstmässigt.

Ja, jo vi hade ju beskattning på över 100 % en gång i tiden, är det dit du vill återvända?

Anmäl
2018-01-13 15:43 #50 av: Zepp

Parlamentarisk demokrati är den bästa styrelseformen vi känner, som god tvåa kommer en upplyst diktator!

Eh, grejen handlar trots allt mer om hur vi organiserar vårt samhälle.

Om storstaden gick miste om alla subsidier så skulle de utvecklas till en missär, som få ville bo i!

Dvs WTF,, varför inte fördela enligt befolkning/skattekraft,, det gynnar landsbyggden.. missgynnar storstaden!

Och WTF.. varför är alla poliser i storstäderna.. jo för att det är där som de flesta problem uppstår!

Såå.. sluta skicka alla till storstädernas ytterområden.. så länge inte industrin har behov av dem!

Och inte nog med det.. majoriteten av alla bidrag/avdrag går till storstäderna!

Hur vore det om man åtminstone slopade avdragen?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-01-13 16:16 #51 av: KimE

"vad du säger är att parlamentarisk demokrati inte fungerar. Eftersom det inte finns ngr länder med en homogen befolkning. Det skiljer etniskt, det skiljer utbildningsmässigt, och det skiljer inkomstmässigt."

I länder med stora skillnader i befolkningen fungerar republikansk demokrati bättre då det dämpar riskerna för snabba kast, då väljer man sina politiska företrädare i den delrepublik man tillhör. 

Anmäl
2018-01-13 18:41 #52 av: landsbygdsbo

#51

Det tog upp ämnet "Parlamentarisk demokrati fungerar bara i länder med relativt homogen befolkning om skillnaderna ökar för mycket kommer oron i landet att bli för stor."

Och eftersom inga länder har en homogen befolkning, om man tar med etnicitet, ekonomisk o kulturell/utbildningsmässig skillnad så???

Vad som gör om den demokratiska processen fungerar eller inte , är just respekten för allas rätt till val och allas lika värde som väljare.

Länder som idag har fungerande demokrati är väl ex GB, BRD, Frankrike; Sverige , USA med flera. Alla med stora variationer i både utbildning, inkomst o etnicitet.

Tittar jag på länder med mindre skillnader så ser jag ju det motsatta. Nordkorea, exempelvis ;)

Så till ditt påstående om republiker.

Det finns ett antal republiker som består av delstater, de främsta är väl USA och BRD. Sedan har du väl Frankrike, Finland som exempel på republiker som inte är delstater..skulle dessa var labilare då?

I dessa så har delstaterna er eller mindre att säga till om i sina stater men den nationellt valda regeringen bestämmer över hela landet.

Anmäl
2018-01-14 16:26 #53 av: Zepp

Altså.. igen.. Parlamentarisk demokrati är den bästa styrelseformen vi känner till.. fortfarande!

Men det finns även här olika inriktningar!

Tex så är ofta en parlamentarisk demokrati bäst på att ta vara på minoriteters behov.

Och för att en parlamentarisk demokrati skall fungera väl så är det viktigt att majoriteten är lyhörda för minoritetens behov.. annars så omvandlas den lätt till en parlamentarisk majoritetens diktatur.

Och i en demokrati så får man lov att demonstrera/protestera mot fattade beslut.. ibland kan det gå till överdrift.. men om man bara ser till överdrifterna som oftast är få, så missar man den folkliga opinionen.

I samma stund som majoriteten struntar i minoritetens behov så funkar demokratin allt sämre.

Sådåså.. vi kan väl alla erkänna att vi röstar på det parti som gynnar oss bäst.. när vi i stället skulle har rösta på det som gynnar alla.

Oså till storstaden och deras befolkning, de kräver allt mer service, sjukvård, skolor och annan omsorg, det är sådant som avgör val.

Och de skulle knappast acceptera förhållandena på landsbyggden.. dvs om man vill ha något så får man betala ur egen ficka!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-01-14 23:19 #54 av: landsbygdsbo

#53

Du verkar inte inse att majoriteten av all samhällsservice finansieras och utföres av regionala eller lokala aktörer.

Ett antal kommuner erlägger en extra skatt ett sk utjämningsbidrag som går till de kommuner som inte förmår att finansiera sin verksamhet med egna medel.

Det är priset för kommunernas självstyre.

Om nu de regionala /lokala aktörerna känner sig tvingade att skära ner på verksamheten så är det väl upp till de lokala/regionala väljarna att säga ja eller nej till kraftiga skattehöjningar...eller avgiftshöjningar.

Och, om jag får fråga, ur vems ficka betalas de sjukhus, den omsorg som tillhandahålls i storstäderna?

Anmäl
2018-01-15 19:44 #55 av: Zepp

Jamen då är vi väl överens.. storföretagen bör erlägga sin skatt där deras verksamhet är?

Dvs kommunalbeskatta företagen.. ta bort statsskatten!

Då slapp inlandskommunerna be om bidrag och de skulle i ett slag bli bidragsgivare till storstäderna.

Du verkar ha missat att stora statliga medel läggs på olika projekt i större städer?

Hur vore det om de pengarna fördelades efter antalet innevånare.. om inte så skulle man få betydligt fler poliser på landsbyggden.. bättre vägar, bättre service, mer sjukhus, osv!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-01-15 22:18 #56 av: landsbygdsbo

Varför bara storföretagen? Principen är fel. Hur många kommuner skulle bli lidande då deras pendlare skulle börja skatta där de tjänar pengarna.

Ta sedan el industrin, v'rdet på elen är i praktiken noll , där den produceras, först genom transporten och distributionen får den ett värde..var ska då beskattningen läggas?

Resurserna fördelas väl eftar antalet människor som använder det som skapas.

Tunnelbanan betalar sig i Stockoholm, miljoner använder den varje år.

Grusvägen betalar sig den med, ngr 100 använder den varje år.

Ett BB i glesbygden har för få brukare, alltså läggs det där antalet brukare ökar och det i sin tur försvarar kostnaderna. Så jag håller med "Hur vore det om de pengarna fördelades efter antalet innevånare" ;)

Anmäl
2018-01-15 22:50 #57 av: Zepp

Vinsterna görs främst där de produceras, skatterna tas ut i Stockholm.

Om jag inte är helt fel underättad så subventioneras tunnelbanan/annan kollektivtrafik rätt kraftigt.

Och alla försök att låta kollektivtrafiken bära sina egna kostnader möts med stora medborgaruppror!

Nu så råkar det vara lika i glesbygden.. men de är färre väljare som kan protestera.. likaså de allmänna kommunikationerna, antalet poliser, service.. annat.

Grejen är att man får betala ur egen ficka på landsbygden.

Såå.. varför inte bygga en tunnel under Sollefteå/snabbtåg/motorväg?

Grejen är att storstäderna knappast skulle fungera utan alla statliga satsningar.. alla miljarder som pumpas in där.

Och ju mer man väljer att pumpa in där, ju mer folk flyttar dit.. varvid man får pumpa in ytterligare statliga miljarder.

Såå.. varför i stället inte lägga några statliga miljoner på tex Sollefteå.. så att folk slapp tvingas flytta till Sundsvall/Stockholm?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-01-15 23:16 #58 av: landsbygdsbo

#57

Det första du måste lära dig, är att vinsterna görs när en vara, en tjänst sälj...inte produceras. Elem är inte värd många ören uppe vid älvarna. massaveden är redan idag på gränsen för lönsamhet när den ska köras till kusten och malmen..tja det är ju samma sak där, inte förr än den blir såld kan man räkna hem ev. vinst.

Offentliga färdmedel är nödvändiga för att andra alternativ inte finns..Trafikinfarkten skulle komma som ett brev på posten om priset för lokaltransporterna skulle stiga till bilens nivå..Då skulle folk välja bilen i stället och stå timmar i kö..en stor nationalekonomisk förlust.

Ja varför inte, starta en verksamhet som sysselsätter folk i Sollefteå..så skapas ju skatteresurser.

Nackdelen är ju, att om du pysslar med produktion av varor eller tjänster så blir du placerad långt i från potentiella kunder och konkursen blir snart ett faktum.

För min egen del skulle jag aldrig flytta upp dit..anser att de 100 till 300 milen jag har til mina potentiella affärer räcker mer än väl. känner inte för lägga på ytterligare 100 mil.

Anmäl
2018-01-15 23:32 #59 av: Zepp

Mm.. prexis, det är altså försäljningen/försäljarna som gör vinsten.. men det är ju det som det handlar om.. flytta alla försäljning som Gustav Wasa gjorde till Stockholm.. så får eliten den största vinsten?

Eller så gör vi tvärt om.. producenterna får största vinsten, det handlar mer om hur vi organiserar samhället och fördelar vinsten.

Såå.. skatten tas ut i Sollefteå.. stockholmarna får klara sig bäst de vill.. leva på transport och administration.. om inte annat så lär det leda till billigare bostäder i Stockholm och då lär de bli nöjda?

Och det är lika med jordbruket,, ge mer pengar till lantbrukarna/större del av vinsten.. så lär de inte lägga ner sina jordbruk.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2018-01-16 10:30 #60 av: landsbygdsbo

#59

Ska inte förädlarna få ta vinsten så lär de inte förädla mer. Så enkelt är det ju. öppna en historiebok och kolla hos grannen i öst..hur råvaror, livsmedel ruttnade bort hos producenten och butikerna stod tomma.

Det blir helt enkelt inte mer att få in som skattepengar  än idag. De fasta anläggningarna tar helt enkelt upp högre avgifter, kostnader för administration inom koncerner läggs på och det lilla nettot..när  alla kommuner delat på det ggr varken till eller från.

För vi var ju båda överens om att transport och förädling gör det största värdet..och transporten går ju genom många kommuner...som då ska dela på vinsten ellerCool

visst kan du ge livsmedels  procenten mer betalt.å blir importvarorna billigare och då väljer  kunden....

så hur du än vänder dig  har du rumpan bak.

Och innan du tar nästa steg att lösa in de fasta anläggningarna skulle kosta en förmögenhet...som inte kommunerna har..Eftersom vi är medlemmar i EU så kan inte längre stat o kommun konfiskera egendom hur som helst ...som tur är ;)

Anmäl
2018-01-30 11:21 #61 av: [Carpinus]1

BB-konflikten orsakar socialdemokratisk splittring.

https://www.expressen.se/nyheter/ett-ar-efter-bb-ockupationen-lokala-s-politiker-i-konflikt/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-01-31 19:07 #62 av: KimE

Det finns skyltar vid stadsgränsen med " glöm inte sossarnas svek mot sjukhuset" tvärt emot deras vallöften. 

Anmäl
2018-01-31 21:40 #63 av: landsbygdsbo

#62

Har aldrig röstat på S. Men jag tvivlar starkt på att det går att få igenom en majoritet i landstinget för att riva upp tagna beslut

Rätt typiskt att två populistiska och ett semipopulistiskt parti* vädrar morgonluft och vill ha en folkomröstning...kan det vara för att sedan om politiker kunna två sina händer?

SD och V Skämtar(lika barn leka bäst)+ centern.

Anmäl
2018-01-31 21:56 #64 av: KimE

Vänsterpartiet får 3 kandidater från Sollefteå till landstingsvalet och bara en från Sundvall ingen fler har valt att kandidera. SD var med och fattade beslutet om nerläggning.

Anmäl
2018-01-31 23:34 #65 av: landsbygdsbo

#64 då är det väl ett demokratiskt beslut fattat av en politisk majoritet.

Att då inte acceptera ett demokratiskt beslut, vad gör det den/de individerna till då?

Anmäl
2018-02-07 22:12 #66 av: [Carpinus]1

Lagom till Vänsterpartiets kongress blir Sjöstedt kallad populist av en (f.d.) partikamrat:

"Kenneth Challis säger till SVT att han funderat en tid, men att han nu bestämt sig för att lämna vänsterpartiet. 
Han kommer dock att sitta kvar som ledamot i regionfullmäktige mandatperioden ut, men får då göra det utan partibeteckning och blir därmed så kallad ”politisk vilde”---

"Kenneth Challis säger att han inte kan ställa upp på det valprogram Vänsterpartiet nyligen antog där partiet bland annat för fram kravet att BB i Sollefteå sjukhus åter ska öppnas.
Vänsterpartiet i Västernorrland kräver att det ska finna tre akutsjukhus i länet med akut kirurgi, ortopedi, medicin och kvinnosjukvård och man har backats av partiledaren Jonas Sjöstedt som vid två tillfällen besökt BB-ockupanterna i Sollefteå.
Det här besöken avfärdar Kenneth Challis idag som röstfiske och ”ren populism”.--
-

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/vansterprofil-blir-vilde-sjostedt-en-populist

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-02-08 07:05 #67 av: landsbygdsbo

Det är alltid lättare och stå på barrikaden och bjäbba, än att plocka fram de ekonomiska och praktiska lösningarna i verkligheten....

Anmäl
2018-02-08 07:52 #68 av: Magi-cat

Att kämpa för kvinnors och barns rättigheter är inte att "bjäbba", hur som helst.

Hjärta "Den här gången ska Hypatia försvaras."

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl
2018-02-08 08:09 #69 av: landsbygdsbo

#68

Nej inte om man gör det med ansvar, men om man/kvinna bara kräver utan att förklara hur man vill genomföra det och framförallt hur man vill finansiera det börjar det hela mer likna en treårings protester över uteblivet godis.

Självklart ska man agera i egen sak, men samtidigt så måste man ändå vara så pass vuxen att man accepterar de majoritetsbeslut som ens representanter i kommun, län och riksdag tar. För var skulle det annars sluta?

Vad kostade det egentligen att köpa in en specialistläkare under en vecka straxt före beslutet om nedläggning? Var det en kvarts miljon?

Är det då rimligt att fortsätta blöda ut resurser under dylika förhållande? Då det trots allt finns adekvat sjukvård inom rimliga avstånd?

Anmäl
2018-02-08 08:52 #70 av: Magi-cat

 För den som aldrig riskerar att behöva föda barn ute i snö och kyla och inte känner med dem som tvingas till det, är det lätt att bjäbba om "kostnader" och " treårings protester över uteblivet godis." (!)

Hjärta "Den här gången ska Hypatia försvaras."

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl
2018-02-08 11:46 #71 av: landsbygdsbo

#70

Att individer protesterar är en sak. men när aktiva, förtroendevalda politiker går ut och gör det utan att ha förmågan att förklara hur man rent praktiskt och ekonomiskt vill lösa det hela är röstfiske och rent patetiskt.

Inte föda barn men väl hjärn eller hjärtinfarkt..och då är minuterna ännu viktigare. Men det ändrar inte det faktumet att vi varken har råd eller praktiska möjligheter att ha akutsjukvård eller BB för den delen hemma hos folk i varje avlägsen by.

Men du som är så duktig, kan du förklara hur man rent praktiskt (personal exempelvis) och ekonomiskt ska få igång BB i Sollefteå.  Eller är det bara en protester?

Anmäl
2018-02-08 11:53 #72 av: landsbygdsbo

För jag har naturligtvis ingenting emot ett akutsjukhus eller ett BB i Sollefteå. Det är hur man praktiskt och ekonomiskt vill lösa det hela. Och den informationen undanhåller såväl ockupanter som de politiker som engagerat sig i frågan.

Ska man hyra in gyn läkare för 250 000 per vecka, till exempel?

Anmäl
2018-02-08 12:08 #73 av: kamera0710

På tal om kostnader för sjukhus och var pengar ska tas.

"– Det sägs att man vet på öret vad NKS-projektet kostar, men det stämmer inte för fem öre. Det börjar bli som i London, det här är en kassako för långivarna och Skanska, och det kommer tränga ut vård för patienterna och löneökningar för personalen, säger Tomas Eriksson, Miljöpartiets gruppledare i landstinget i Stockholm.

SvD har läst dokument som visar hur det går till när priset för att bygga om en nödutgång till en vanlig dörr landar på nästan 1,2 miljoner kronor:

1.Bara en förfrågan om hur dörrjusteringen kan göras kostar 94 000 kr.

2.Dessutom vill riskkapitalbolaget Innisfree ha omkring 50 000 kr i kompensation vid en sådan ändring – då det kan påverka säkerheten på deras lån.

3.Den nya dörren och arbetet med den kostar sedan nästan en miljon kronor.

4:Sedan ska en slutbesiktning göras, för omkring 50 000 kr.

Totalkostnad för dörrbytet: Cirka 1,2 miljoner kronor.

Några andra prisexempel ur de dokument SvD tagit del av:

Ett extrainköp av operationskläder går lös på en halv miljon kr – där enbart själva förfrågan kostar 124 000 kr – samt att långivaren Innisfree vill ha 15 000 kr.

På alla sjukhus finns jourrum där personal kan sova på nätterna. Normalt bäddas sängarna av de anställda – men på Nya Karolinska ska det skötas av företaget Coor. För att bädda de 27 sängarna en gång per dygn debiteras 586 772 kr per år. Utöver detta tillkommer administrationskostnader på över 100 000 kr."

https://www.svd.se/dryg-miljon-for-att-byta-dorr-pa-nya-karolinska

Anmäl
2018-02-08 13:09 #74 av: landsbygdsbo

Dra då igång ett producentkooperativ som driver anläggningen. Marktjänsten sköts av ägarna och sjukvården av inköpt personal...men det hjälper ju ända inte då det inte finns personal.

Jag har utrustning hemma för en komplett renovering av växellådan till traktorn...men det hjälper föga om jag inte har sakkunskapen...

Anmäl
2018-02-10 07:55 #75 av: KimE

"Självklart ska man agera i egen sak, men samtidigt så måste man ändå vara så pass vuxen att man accepterar de majoritetsbeslut som ens representanter i kommun, län och riksdag tar. För var skulle det annars sluta?"

Protesterna i Ådalens 1931 påverkar fortfarande nuvarande regering.

https://www.expressen.se/nyheter/lofvens-besked-om-militarer-mot-kriminella/

Anmäl
2018-02-10 09:12 #76 av: landsbygdsbo

Samhällets intressen måste få gå före den enskildes. Men, och det är essentiellt, det få inte ske på den enskildes bekostnad. Tar samhället mark i anspråk ska den ersättas med fullt marknadsvärde och får vissa befolkningsgrupper sämre samhällsservice så anser i alla fall jag att detta ska kompenseras med skattelättnader. Exempelvis genom ett km baserat avdrag för avståndet mellan bostadsort och ex lasarett, polisstation. Att man får göra avdrag för de km mer än genomsnittet i regionen/landet.

Anmäl
2018-09-11 18:22 #77 av: Göstage

Så har väljarna i Sollefteå sagt sitt.

"De hade varnat för smällen, framfört den personligen till statsminister Stefan Löfven.
På valnatten kom beskedet från ockupationens Sollefteå  – Socialdemokraterna rasar 34 procentenheter i regionen.
– Jag vet inte hur de ska kunna försvara detta och driva sin politik här, säger Camilla Holmberg, 50, engagerad i BB-ockupationen."--- 

https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/bb-ockupationens-svar-till-s-minus-34-procent-/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-11 18:41 #78 av: Rovfisk

Tyvärr så ser det ut som de sitter kvar i kommunen i regionen, men ja, förmodligen kommer de försvinna från landstinget i varje fall. Det är ju ett steg i rätt riktning.

Har inte lyckats hitta några siffror från Västernorrland, på hur det kommer se ut i Kommun och Landsting. Antigen finns det inga, eller så är det jag som göär fel när jag söker.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Autism och Amerikanska bilar.

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2018-09-11 19:29 #79 av: Göstage

#78 De definitiva siffrorna dyker väl upp på valmyndigheten när de är färdiga, men har du testat den här sidan? 

 https://valresultat.svt.se/2018/10000.html

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-11 22:47 #80 av: Rovfisk

#79 Den hade jag inte hittat . Tack :)

Tyvärr ser det ut som S fortfarande ligger starkt. Men SD ligger som god tvåa.

Såg också att i Västernorrland är det drygt 1900 ogiltiga röster.

*Sajtvärd på Akvariefisk, Autism och Amerikanska bilar.

*Medarbetare på Leopardgecko

Anmäl
2018-09-20 13:22 #81 av: Göstage

Malcom Kyeyune, gästkrönikör i GP, ser raset för Socialdemokraterna i Norrlandslänen på grund av försämrad välfärd som ett förebud likt det som drabbade Ludvig XVI  när fransoserna inte fick sitt bröd. Fast sossarna hinner kanske ersättas innan vi kommer dithän...

"Ludvig levererade bröd. Löfven levererar välfärd. Vad tror ni händer med stabiliteten och förutsägbarheten i vårt politiska system, den dagen stora arga folkmassor börjar tycka att de på toppen inte längre gör ”sitt” enklaste, mest grundläggande jobb, inte bara i Norrbotten, utan i hela landet? Häng med ett par år till, säger jag. Låt oss upptäcka svaret tillsammans."

http://www.gp.se/ledare/kyeyune-sverige-förändras-i-grunden-1.8360033

(Risk för att det är en betalsida - GP tillämpar ett visst antal "fria sidor" för ickeprenumeranter)

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-19 15:13 #82 av: Göstage

Ny vårdockupation i Sollefteå?

"Sollefteås nystartade vårdcentral har skulder på 830 000 kronor till Region Västernorrland. Om man inte hittar en lösning riskerar företaget att läggas ner. Situationen skapar nu ilska bland befolkningen."---

"Regionens beslut att inte ge vårdkooperativet Voon anstånd med skulderna utan istället dra av skulderna från de utbetalningar som görs till vårdcentralen har retat upp många i Sollefteå.
Det ryktas till och med om en ny ockupation. Denna gång av den medlemsägda vårdcentralen."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/ny-ockupation-diskuteras-i-solleftea

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.