Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Ideologi

Utsparkad från SD

2017-11-27 09:20 #0 av: landsbygdsbo

Att ett orginal nu är utsparkad för att ha framfört korkade åsikter är helt ok, inte bara det . Det visar ju att SD menar allvar med sin nollvision.

Tillåt mig då att undra..när miljöpartiet ska sparka ut Åsa?

Varför då?

Ja i början på den länkade filmen säger hon ju att vita heterosexuella män inte är människor....

https://youtu.be/IAl7YV4ycbg

Anmäl
2017-11-27 09:22 #1 av: [Carpinus]1

Romson har väl i praktiken sparkat ut sig själv?  "Jag kommer att fortsätta med miljöfrågor utanför Miljöpartiet och avser inte att kandidera till riksdagen", skriver hon.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KJ1A6/asa-romson-lamnar-politiken

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-11-27 09:32 #2 av: landsbygdsbo

Jo, fast det visar ju att MP inte håller rent framför sin egen dörr, utan istället väljer att sopa framför SD;s i de flesta fall (vilket kanske kan behövas)

Anmäl
2017-11-27 09:35 #3 av: Hayabusa

Vit, heterosexuell, binär, CIS-man, född i Sverige...

Anmäl
2017-11-27 16:35 #4 av: 72mm

#0 "Att ett orginal nu är utsparkad för att ha framfört korkade åsikter är helt ok, inte bara det ."

Fast det är ju inte så bra om åsikterna inte var så korkade utan faktiskt ganska upplysta. Det är ju inte så bra om man av rent taktiska, PR-skäl utesluter folk vars enda brott är att de uttryckt sig otroligt klumpigt. Det är ju inte så bra om häxjakten på sk. "rasister" sänker takhöjden på debatten i det enda parti som har vänts sig emot just detta. Det är ju inte så bra om inte ens SD klarar av att höra lite kritik mot islam utan att själva bli en del av den häxjakten.   

"Det visar ju att SD menar allvar med sin nollvision."

Gör det? Mig veterligen handlade den visionen om rasism. Vilken ras önskade den utsparkade politikern diskriminera mot? Och vad skulle den rasismen bestå av, rent konkret? En önskan att inkludera de utpekade om de var villiga att ändra sin ideologi tillräckligt mycket? Det måtte vara en ganska ovanlig form av rasism i så fall. 

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Anmäl
2017-11-27 18:44 #5 av: landsbygdsbo

#4 Bara tanken, än mer  att hävda att en individ är mindre människa än en annan individ, baserat på deras livsåskådning är ju grund nog att ställa åsiktsbäraren helt offside.

Ingen skulle bli utsparkad från något av riksdagens partier genom att framföra sakligt grundad kritik. Ex, mot att man troligen återinför barnäktenskap i Irak eller att man förbjuder homosexuella förbindelser i vissa länder. Men det är då kritik mot styrande i dessa länder och inte kritik mot en mångfacetterad livsåskådning som idag tillhör en av de 5 stora religionerna.

Att angrep på religion inte är rasism i ordets rätta mening är jag medveten om, därför involverade jag ej heller rasism i min anklagelse, enbart den form av originalitet som intelligensreserven brukar bestå med.

Att du sedan påstår att " åsikterna inte var så korkade utan faktiskt ganska upplysta." För de var ju både korkade och oupplysta.

Att SD varit mer aktivt än andra partier i sin kamp mot "rasister" i sina led beror väl på att SD samlade på sig ett större antal av dessa muppar under åren före och efter inträdet i riksdagen. Dessa muppar var bra "kanonmat" de levererade nödvändiga röster. Men allt som tiden gick insåg man att dessa muppar inte skulle befordras då det skadar partiet på sikt. En o annan av dessa muppar slinker alltjämt igenom....och avlägsnas vartefter ;)

Anmäl
2017-11-27 20:19 #6 av: 72mm

#5 "Bara tanken, än mer  att hävda att en individ är mindre människa än en annan individ, baserat på deras livsåskådning är ju grund nog att ställa åsiktsbäraren helt offside."

Jag tror det var extremt klantigt formulerat. Jag tror (och hoppas!) att det var uppvisad mänsklighet eller humanism han menade. Att försöka avhumanisera människor är givetvis helt förkastligt.   

"Ingen skulle bli utsparkad från något av riksdagens partier genom att framföra sakligt grundad kritik. Ex, mot att man troligen återinför barnäktenskap i Irak eller att man förbjuder homosexuella förbindelser i vissa länder. Men det är då kritik mot styrande i dessa länder och inte kritik mot en mångfacetterad livsåskådning som idag tillhör en av de 5 stora religionerna."

Problemet är bara att allt det där händer redan, varje dag, i Sverige. Det har ingenting med vad "styrande i andra länder" gör. Man ska givetvis diskutera de sakfrågorna, men man måste också attackera den "mångfacetterade livsåskådningen" som är roten till problemen. 

"Att angrep på religion inte är rasism i ordets rätta mening är jag medveten om, därför involverade jag ej heller rasism i min anklagelse, enbart den form av originalitet som intelligensreserven brukar bestå med."

Angrepp på religion är inte rasism i någon bemärkelse. Du refererade till SDs nollvision, det var därför jag såg det som en anklagelse om rasism.

"Att du sedan påstår att " åsikterna inte var så korkade utan faktiskt ganska upplysta." För de var ju både korkade och oupplysta."

Ah, men det beror nog bara på att vi hör olika saker. 

Jag ska ge dig ett exempel; Strid använde begreppet "muhammedaner". Min gissning är att 9 av 10 svenskar under, låt säga 50år, hör det som ett tecken på rasism och/eller korkad oupplysthet. Muslimer heter det ju, det vet ju alla! Eller hur? Möjligtvis använder Strid det för att det hette så när han gick i skolan, ungefär som moster Agda som inte kan sluta kalla svarta för negrer. 

Men jag tror att det finns en chans att Strid använder begreppet därför att det är en mer rättvisande bild av vad ideologin faktiskt handlar om. Islam är en totalitär ideologi som grundades av Muhammed. Det finns bara en giltig tolkning av texterna, och det är Muhammeds. Om du av texterna inte kan klura ut vad gud vill så ska du använda Muhammed som förebild. Du ska mao alltid följa Muhammed. Den stora mängden heliga skrifter är som bekant inte koranen, utan diverse hadither, vilket handlar om... Muhammed.  Ergo muhammedan.  

I min bok gör detta Strids uttalanden mer underbyggda och upplysta, inte mindre.    

"Att SD varit mer aktivt än andra partier i sin kamp mot "rasister" i sina led beror väl på att SD samlade på sig ett större antal av dessa muppar under åren före och efter inträdet i riksdagen. Dessa muppar var bra "kanonmat" de levererade nödvändiga röster. Men allt som tiden gick insåg man att dessa muppar inte skulle befordras då det skadar partiet på sikt. En o annan av dessa muppar slinker alltjämt igenom....och avlägsnas vartefter ;)"

Absolut. Håller helt med. Nu tror jag dock att antalet "muppar", och således andelen muppröster, är ordentligt överdriven. 

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Anmäl
2017-11-27 22:45 #7 av: VSK

#0

Jag tycker det är riktigt vidrigt uttalande av han. Faktiskt lika vidrigt som att kalla judar för apor och svin. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-11-28 00:27 #8 av: landsbygdsbo

Oavsett vad folk tror så är ordet muhammedaner ett vedertaget begrep som beskriver människor som följer Muhammeds väg.

Du kan säga muslim, muselman eller islamist. det senare tolkas då mer som fundamentalists islamtroende.

Inget av detta beskriver etnisk bakgrund endast livsåskådning.

Vad du sedan tror att han menade är en sak. Vad han sade är en annan.

Och det han sade klassade honom tvivelsutan som en av mupparna.

Och du verkar ju knappast vara påläst vad det gäller Islam.

Varför, tror du Muslimer slåss mot varandra? Jo för att de till motsats vad du säger

 Man tolkar texterna olika. Exakt samma förhållande som gäller inom kristendomen. Men som sagt, man måste kunna lite historia och känna till en del fakta för att hänga med där...

Anmäl
2017-11-28 01:01 #9 av: 72mm

#8 "Du kan säga muslim, muselman eller islamist. det senare tolkas då mer som fundamentalists islamtroende."

Jag använder islamist för någon som aktivt påverkar för att införa eller tillåta lagar eller regler som har sin grund i muslimska föreställningar om guds lag, dvs sharia. Man behöver inte vara taliban eller ägna sig åt att dela svenska tolvåringar på mitten medelst lastbil för att vara islamist, det räcker med att propagera för någon till synes obetydlig särrättighet, som t.ex. könsuppdelade badtider.   

"Varför, tror du Muslimer slåss mot varandra? Jo för att de till motsats vad du säger. Man tolkar texterna olika."

Nja. Att muslimer är så förtjusta i att slakta varandra beror inte på att de inte är rörande överens om att det bara finns en tolkning av eländet, utan snarare vilken den tolkningen ska vara. Hade de varit mer toleranta och öppna för idéen om multipla tolkningar hade de troligen inte haft sådana problem. Tyvärr verkar de också vara extremt eniga om vad man bör göra med oliktänkande, speciellt andra muslimer som far med fel tolkning. Därav våldet, det är av gud påbjudet helt enkelt.

"Exakt samma förhållande som gäller inom kristendomen. Men som sagt, man måste kunna lite historia och känna till en del fakta för att hänga med där..."

Vad har kristendomen med något av detta att göra? 

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Anmäl
2017-11-28 01:31 #10 av: landsbygdsbo

Cool" utan snarare vilken den tolkningen ska vara." Med andra ord man tolkar skrifterna olika...Så som katoliker och protestanter gör, som exempel...

Tja till att börja med kan du ju googla på begreppet, Bokens folk.

Sedan kan vi fortsätta...

Anmäl
2017-11-28 01:34 #11 av: landsbygdsbo

#9

Alla religioner har någon gång slaktat folk i religionens namn.

Under stormaktstiden så slogs ju svenska protestanter med legoknektar  för franska katolikers pengar mot legoknektar som slogs för österrikiska katolikers pengar.

Anmäl
2017-11-28 12:06 #12 av: kamera0710

#0 "Det visar ju att SD menar allvar med sin nollvision."

Det är väl det många av oss ifrågasatt när Ekeroth kunnat vara kvar i partitoppen år efter år. Men vi får väl se vad som händer där när hovrättens dom kommer.

Anmäl
2017-11-28 12:12 #13 av: Hayabusa

Ekeroth synes vara i ett sällskap bestående av individer från höger till vänster...

Anmäl
2017-11-28 12:16 #14 av: kamera0710

#13 Så du vill ha lite diskussion på temat titta-vad-de-gjorde-då?

Anmäl
2017-11-28 12:33 #15 av: landsbygdsbo

#12 Alla partier har individer som är värda mer än genomsnittet för partiet. Då blir kostnaden lite högre för en uteslutning och därför per automatik tröskeln för den samma.

Det går att hitta ett flertal exempel på detta inom flera partier.

Att sparka ut ngn bara för ogrundade anklagelser är inte rätt väg att gå.

Att som i det här fallet säga att vid en lagförd dom, då ska han petas är väl, i alla fall i mina ögon mer korrekt.

Han har ju sedan tidigare , händelser i bagaget som sänker hans värde för partiet så nu har väl SD satt ner foten.

Om man sedan tittar på antalet fällda och lagförda i de olika partierna i riksdagen så misstänker jag att SD inte sticker ut så mycket från genomsnittet.

Anmäl
2017-11-28 13:13 #16 av: Hayabusa

#14 Haha, sannerligen inte. Är det inte dags att släppa duna tankar om Ekeroth?

Anmäl
2017-11-28 13:13 #17 av: Hayabusa

...dina tankar

Anmäl
2017-11-28 13:29 #18 av: JonasDuregard

#0 "Det visar ju att SD menar allvar med sin nollvision."

Är det där skämt eller allvar?

För nollvision får man ju först om man kastar ut alla rasister, inte bara någon enstaka.

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-11-28 13:51 #19 av: landsbygdsbo

# 18 jag hörde ngt om nollvision i trafiken..är det inte ett mål att sträva mot,,en vision? alltså torde SD:s vision vara en deklaration att det är ett mål de strävar mot,

Eller är min ordförståelse helt upp åt väggarnaFunderar

Anmäl
2017-11-28 14:37 #20 av: 72mm

#10, #11 Du relativiserar. Åter igen, vad har kristendom med muslimers slaktande av varandra att göra? Det finns ett antal distinkta skillnader mellan kristendom och islam som kan förklara varför de beter sig så olika.    

Avslutningsvis kan jag inte sluta förvånas över hur lätt folk går i försvarsställning för islams räkning. Inte sällan genom referenser till kristendom. Vad tjänar man på det? Personligen får jag alltid känslan av att dagens islam-apologeter hade med samma frenesi försvarat nationalsocialismen om man bara flyttat diskussionen 80 år tillbaka i tiden. Det hela är faktiskt högst obehagligt.

#19 "Eller är min ordförståelse helt upp åt väggarna"

Jag delar den. En vision måste tolkas som ett mål att sträva efter. Om man tolkar det absolut - "till varje pris" så blir det givetvis hyckleri. Vi gör t.ex. inte vad vi kan för att uppnå nollvisionen i trafiken.  

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Anmäl
2017-11-28 15:38 #21 av: JonasDuregard

#19 "jag hörde ngt om nollvision i trafiken..är det inte ett mål att sträva mot,,en vision? alltså torde SD:s vision vara en deklaration att det är ett mål de strävar mot,"

Så långt är jag med, men kan du förklara på vilket sätt en lokalpolitiker som lämnar partiet på egen begäran visar att partiet har någon sådan ambition? Jag frågar eftersom du skrev "Det visar ju att SD menar allvar med sin nollvision", men det gör det ju inte alls. 

Vill du granska deras påstående om nollvision ska du så klart kolla om det finns fall där de inte agerat mot rasism, inte om det finns enskilda fall där de har agerat Glad.

#20 Så man kan ha nollvision mot rasism men ändå tolerera en del rasism?

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-11-28 15:44 #22 av: kamera0710

SD själva använder väl uttrycket nolltolerans mot rasism, inte nollvision. 

Anmäl
2017-11-28 17:13 #23 av: landsbygdsbo

#21

Förmodligen för att han lämnar pga påtryckningar.

Varför skulle annars en lokalpolitiker som gjort sig omaket att komma till stämman hastigt lämna partiet?

Anmäl
2017-11-28 17:57 #24 av: 72mm

#22 Ah, gör de? Det är isf en bättre formulering. 

#21 Bara för att man uttrycker  nolltolerans/vision betyder ju inte det att man måste agera så fort någon extern tycker sig se "rasism" hos någon i partiet, eller hur? 

Uttrycket "rasism" är så missbrukat att det i princip är helt värdelöst. Det används nästan uteslutande som ett vapen i kampen mot oliktänkande. Rasism är fel, det du säger/gör/står för är rasistiskt, alltså har jag rätt och du fel. Hela diskursen är infantil.  

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Anmäl
2017-11-28 18:48 #25 av: JonasDuregard

#24 "Bara för att man uttrycker  nolltolerans/vision betyder ju inte det att man måste agera så fort någon extern tycker sig se "rasism" hos någon i partiet, eller hur?"

Tydligen inte ens när alla som har ögon ser rasismen. 

Och som Erik Almqvist sa till Kenth Ekeroth: "Det funkar alltid att vara ögontjänare" Glad

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-11-28 18:58 #26 av: 72mm

#25 "Tydligen inte ens när alla som har ögon ser rasismen. "

Exakt vad i det Strid sade är rasistiskt enligt dig? 

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Anmäl
2017-11-28 20:13 #27 av: landsbygdsbo

#25 Kan det bero på att alla inte ser samma sak i ordet rasism?

Rasismens ursprungliga betydelse är väl ett felaktigt beteende gentemot person eller grupp baserad på etnisk ursprung?

Man slår ner därför att personen/ gruppen är Judar, Romer, Araber och så vidare.

I det här fallet uttalade väl muppen sig nedsättande om anhängare till en viss huvudgrupp inom religion, dvs Muslimer.

Alltså handlar det inte om rasism, men väl hets mot grupp.

Att då jämställas med hets mot  personen av en annan politisk uppfattning.

Han gick över gränsen i det sammanhanget med.

Men är där i gott sällskap om man ser sig omkring.

Hur frireligiösa, politiska motståndare, företagare eller varför inte landsbygdsbor Skämtaroch så vidare beskrivits som icke  mänskliga av sina motståndare.

Anmäl
2017-11-28 20:58 #28 av: Zepp

Eh.. om jag inte är helt feluderättad så utryckte han något om att Muslimer.. Musselmaner tror jag var hans uttryck inte är riktiga människor?

Dvs nedsättande om andra inom släktet Homo Sapien Sapien.. dvs det här lixom värst sortens rasism.. för då kan man behandla dem annorlunda.. än riktiga människor!

Dvs då är de inte värda vår omsorg som vi som art är benägna att ägna åt våra artfränder!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-28 21:12 #29 av: landsbygdsbo

#28

Rasism bygger på den ovetenskapliga föreställningen att människosläktet är indelat i tydliga raser som är olika mycket värda.

Punkt. det är den ursprungliga tolkningen.

Sedan har det gått inflation i ordet då individer och organisationer börjat använda det för egna syften.

"där idén om att vi har olika värde snarare baseras på föreställningen om kulturella eller religiösa olikheter."

Problemet är väl att ordet rasism står för den först fetade beskrivningen och ex. främlingsfientlighet för den andra.

Att därför tala om ett rasistiskt uttalande när man ska beskriva vad den där "muppen" sade är därför felaktigt. Det kan vara hets mot folk/intressegrupp eller främlingsfientligt uttryck, men inte rasistiskt.  För, både en direkt import från Afrika och en sedan generationer tillbaka boende lintott från Sverige kan ju vara muhammedaner...Alltså faller det ras-anknutna argumentet.

Anmäl
2017-11-28 21:27 #30 av: Zepp

Eh.. det faller hur som helst på att Homo Sapien Sapien skulle bestå utav olika raser!

Och det räcker rätt bra med att snubbla på ordet.. för att ta steget till att uttrycka sig som en som har rasistiska åsikter!

Dvs vi är alla mäniskor.. och vi tror på en jävla massa olika saker.. men är likt förbannat människor.. med samma värde.. med samma mäniskovärde iallafall!

Och det är främst här som skillnaden uppstår.. när man framhåller sig själv eller förminskar andra individers mäniskovärde.. då kan det lätt hampa sig som så att man tolkas som en rasist!

Främlingsfientlighet är oftast bara en annan omskrivning.. som mer tyder på dels självförhärligande och misstro mot andra som inte är samma som en själv!

Utan självförhärligandet så brukar det som oftast inte utmynna i misstro mot andra för en själv främmande!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-28 22:22 #31 av: landsbygdsbo

# Eh..." Homo Sapien Sapien" är väl en Art?

Och i den arten finns  flera raser, Grupper med så stort släktskap att man kan få fertil avkomma men ändå så avvikande att skillnader syns?

"Vissa biologer använder än idag begreppet men samtida forskning har visat att på ett genetiskt plan finns det inga tydliga uppdelningar i olika raser, varför begreppet ur ett taxonomiskt perspektiv inte har någon relevans.[4][5][6] Inom antropologin råder konsensus om att det inte finns människoraser, och man anser att försök till identifiering av rasskillnader mellan människor är rent ovetenskapligt.[7][8] En studie har dock visat att ungefär hälften av antropologerna vid tillfrågade universitetsfakulteter accepterar rasbegreppet inom arten Homo sapiens.[9]"

Att acceptera detta betyder dock inte att man lägger in olika värden för de olika raserna.

Anmäl
2017-11-28 22:55 #32 av: Zepp

Inga andra synpunkter än vad du framför.. dvs vi är en art.. vi är j*vligt blandade rent genetiskt.. dock så har vi inte alla samma gener!

Och vi delar alla våra Afrikanska gener.

Och för att dra det vidare.. genetiskt.. Palestinierna generellt har mer genetisk ursprung i den sk Judiska befolkningen som ursprungligen bodde i Kannans land än de Israeler som numera i huvdudsak är medborgare där numera!

Dvs Palestinier är de forna judiska befolkningen i Kanans land som under Islams inflytande blev.. frivilligt eller under tvång muslimer!

Medans de flesta Israeler  är sk askenatiska judar.. dvs västeuropeer som  invandrat dit främst från kasakstan!

Men som alla vet,, religion och sen på det politik.. vi kan ju nämna Europeeisk politik på 1940-talet har lett till litta olika folkomflyttningar, sedan dess.. framförallt sedan dess!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-28 23:24 #33 av: landsbygdsbo

Jag vet inte, men jag har den uppfattningen att arter inte kan blandas och få fertil avkomma ex häst/åsna

Däremot kan raser blandas och få fertil avkomma Drever/ tax

Samma sak gäller väl de olika "raserna" inom arten homo sapiens.

Tydligen var vi, när vi kom från Afrika så nära besläktade med neandertalarna att det blev fertil avkomma...eftersom vi fortfarande har genetiskt material i oss från dessa möten.

Anmäl
2017-11-29 19:43 #34 av: Zepp

Mm.. och rasbegreppet är ett rätt modernt begrepp.. och vi är som väl en rätt blandad art!

Ras har mer att göra med olika synliga/språkliga/religiösa/kulturella/andra saker som varken kan eller har någon som helst påverkan på vår arts överlevnadsförmåga/på vår förmåga att få välskapt avkomma och hur som helst en bra blandning av olika gener.. som gynnar artens överlevnad!

Häst och Åsna är två olika arter.. rätt lika utseendemässigt.. men de får hur som helst ingen fertil avkomma!

Katter delas in i olika raser.. de får fertil avkomma.. och om människor bara slutade att lägga sig i deras avel. så skulle de rätt snabbt återgå till att bli/iallafall till största delen påminna om den sk vildkatten!

Däremot så får alldrig vad jag vet Felina arter som blandas fertil avkomma?

Och när vi kommer till arten Homo sapien sapien.. vi har gener från olika andra raser.. tex Neandertalare, Javamäniskor, denisovamäniskor, pekingmäniskor.. de där andra utplånades med rätt stor sanolikhet inte utan asimilerades.. dvs de blev en del av den genbanken som numera benämns Homo sapien sapien!

Dvs vi är numera bara homonoider.. och den slutprodukten benämns numera Taxionomiskt för Homo Sapeins Sapiens,, dvs en himla blandning!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-29 20:00 #35 av: [Carpinus]1

Från Uppdrag gransknings hemsida inför kvällens program som handlar om svensk rasism.  Vi tycks ha "avskaffat" raserna men behållit rasismen. Kanske en typisk svensk lösning?

"Sverige har fått kritik från Europarådets kommission mot rasism och intolerans (ECRI) och FN:s kommitté för medborgerliga och politiska rättigheter som konstaterar ”att ordet ras har tagits bort i den nya diskrimineringslagen och i regeringsformen, vilket kan leda till svårigheter att bedöma och behandla anmälningar om rasdiskriminering och därmed förhindra möjlighet till rättslig prövning.

Riksdag och regering har genom åren i olika sammanhang uttalat att man inte bör använda ordet ras om människor i författningar, eftersom det inte finns någon vetenskaplig grund för att dela in människor i raser. Begreppet har fasats ur regeringsformen och diskrimineringslagen i Sverige."---

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/sverige-far-kritik-for-att-inte-anvanda-ras-i-diskrimineringslagen

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-11-29 22:58 #36 av: 72mm

Jag tror att svensken i gemen har blivit så till den grad hjärntvättad efter decennier av kollektivistisk  propaganda från vänsteretablissemanget att man faktiskt tror på idéer såsom "alla människors lika värde", alla minoriteter är förtryckta och därför offer,  inga kulturer kan sägas vara objektivt bättre än andra, kultur påverkar inte individer, individer har inget eget ansvar - allt dåligt som händer är alltid någon annans fel, människor ska bedömas utifrån grupptillhörighet och inte individuella handlingar, ras finns inte men rasism är strukturell och bara något som vita människor sysslar med. Ras finns visserligen inte men skillnader i etnicitet handlar bara om hudfärg. 

Man är helt enkelt inte förmögen att tänka tillräckligt fritt längre för att se verkligheten som den är, nämligen att tillräckligt lång kulturell och geografisk isolering ger hos alla arter upphov till skillnader som sedan går i arv och Homo sapiens är inget undantag. Individer verkar dras till sin egen ras. Diskriminering och misstänksamhet mot andra raser och andra kulturer är naturlig och kanske till och med till viss del nödvändig för vår överlevnad.

Jag tror det är därför många slår knut på sig själva i sina försök att förklara världen utifrån fullständigt felaktiga grunder.  Ser man inte saker för vad de är kommer man aldrig kunna fixa några problem. Utvecklingen i Sverige visar mer och mer att så är fallet.   

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Anmäl
2017-11-29 23:39 #37 av: JonasDuregard

#36 "Diskriminering och misstänksamhet mot andra raser och andra kulturer är naturlig och kanske till och med till viss del nödvändig för vår överlevnad."

Att jag inte håller med dig förvånar nog ingen, men det ska bli intressant att se om resten av "SD-svansen" på iFokus har några invändningar mot ditt påstående om att rasistisk diskriminering är naturlig och nödvändig...

Medarbetare på Skepticism, Vetenskap och Andlig Skepticism

Anmäl
2017-11-30 07:20 #38 av: kamera0710

Vad gäller frågan om arter/raser är det ju ständiga "gränsdragningsproblem". Medelhavstruten, t ex, ansågs tillhöra samma art som våran gråtrut, nu betraktas den som en egen art. Snösiskan verkar vara på väg att tappa sin status som egen art ock räknas till samma art som gråsiskan.

Kärrsnäppan, som häckar i fjäll och på tundra i hela norra Eurasien räknas som en och samma art. Dock börjar populationerna öster och väster om Ural att skilja sig allt mer genetiskt, om några tusen år kommer de nog att få räknas som skilda arter. (Källa: Den skapande evolutionen, av Torbjörn Fagerström) Ingen vetenskapsman lär dock kunna säga exakt att från och med denna generation är de två arter...

Och för att gå till oss själva; neandertalarna räknas ju nu som en egen art. (För några decennier sedan klassades de oftast som homo sapiens.) Ändå har vi uppenbarligen fått fertil avkomma tillsammans. Jag kan tänka mig att många spännande kunskaper kommer upp i ljuset inom dessa frågor.

Anmäl
2017-11-30 12:09 #39 av: kamera0710

#36 "...allt dåligt som händer är alltid någon annans fel, "

Ja, invandringens till exempel...

Anmäl
2017-11-30 12:24 #40 av: Hayabusa

När det i själva verket är: Vit, binär, heterosexuell CIS-man född i Sverige...

Anmäl
2017-11-30 12:25 #41 av: VSK

Det är inte fel på invandrare (bred beskrivning) för vi alla är invandrare beroende på vilket land vi befinner oss i. Det som det är fel på är svensk politik och alla rötägg som ställer till en jävla massa skit. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-11-30 12:32 #42 av: Hayabusa

#41 Det är det som står längst ned, under strecket som räknas. Åtminstone för det stora flertalet.

Anmäl
2017-11-30 13:11 #43 av: 72mm

#37 "SD-svansen" seriöst? Fortfarande?  

#39 Allt dåligt som händer dig personligen skulle det vara. 

Invandringen är givetvis inte invandrarnas fel utan vårt eget eftersom det är vi som har låtit oss bli hjärntvättade och röstat in de nötter som är skyldiga. Invandringen är vårt personliga (om än gemensamt delade) ansvar det med.   

Det haveriet är bara ett symptom på den svenska hjärnrötan.  

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Anmäl
2017-11-30 15:24 #44 av: VSK

#42

Du får ursäkta men jag hänger inte riktigt med vad du menar nu Generad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-11-30 15:50 #45 av: kamera0710

Har citerat detta vid något tidigare tillfälle, men med anledning av inlägg #36 finner jag det befogat att lägga in det igen (sedan kan det ju alltid diskuteras om mänskligheten kan/bör delas in i raser eller inte):

"Till slut några ord om rasismen – den som alltså hävdar att den ras/grupp man själv tillhör är i praktiskt taget allt överlägsen andra raser/grupper, vilka därför inte kan accepteras utan kanske rentav måste bekämpas. Fenomenet existerar – hur kan det ha uppkommit? Eller, som biologen gärna vill formulera det: Har rasismen något överlevnadsvärde?

Ja och nej. Den hade det när människosläktet ännu bestod av samlare/jägare formade, varje ras för sig, enligt sin regions ekologiska krav. Gör tankeexperimentet att en eskimå på den tiden ville slå sig ned hos och beblanda sig med en stam massajer: situationen är knappt tänkbar – hur skulle han ha hamnat där? Och väl där, hur länge skulle han ha överlevt? Men om han överlevde och rentav fick avkomma med någon massajkvinna, så skulle i nästa generation uppträda ett antal individer nästan lika missanpassade till rådande förhållanden som fadern – ett klart hot mot massajstammens överlevnad. Den enkla regel som troligen tidigt tog form hos våra förfäder kan ha lytt: Släpp inte in någon i din grupp som klart avviker från dig själv och dem du är van vid!

Vad kan ett sådant imperativ innebära i dagens samhälle, där de gamla selektionsmekanismerna är satta ur spel och vi ständigt konfronteras med ”avvikande” individer? Det måste självfallet bekämpas, vilket knappast är möjligt om man inte är medveten om bakgrunden. Tyvärr är det inte bara vårt biologiska arv som tas till intäkt för avståndstagande och isolering; nationalitet, språk, kulturella sedvänjor och inte minst religion kan alla åberopas för att särskilja en grupp och hopblandas därför ofta med rasbegreppet."

http://www.vof.se/folkvett/ar-1998/nr-2-3/raser-inte-pseudovetenskap/

Anmäl
2017-11-30 17:29 #46 av: 72mm

Fast just "...nationalitet, språk, kulturella sedvänjor och inte minst religion kan alla åberopas för att särskilja en grupp..." är nog så intressanta för en grupps "överlevnad"  - i alla fall mycket mer än just hudfärg som användes i det tröttsamt ytliga exemplet med eskimån. Att ständigt reducera etnicitet och ras till att endast handla om hudfärg är inte konstruktivt enl. mig.

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Anmäl
2017-11-30 20:43 #47 av: Zepp

#41

Äääntligen är vi på samma tankebana.. dvs vi har cirka 30-40 år på oss att som vuxna att dels skaffa oss en utbildning,, kamma oss och sedan jobba två-treskift.. och lägga undan pengar för ålderdomen, på Malta eller i någon annan pensionsförsäkring!

Och på de 30-40 åren skall vi oxå kunna sticka till våra barn en och annan slant sam betalat av vår bostad.. så att vi sitter hyresfria när vi går i pension!

Och jag kan avslöja en sak.. det är fortfarande arbetslinjen som gäller, dvs jobba dina skift, betala din skatt/fackföreningsavgift, (detta verkar väldigt många numera missa).. och då menar jag altså bägge,, dvs både skatt och fackföreningsavgift.. en del missar även att betala TV-avgift.. även om det sista mest verkar förekomma bland Moderata påtänkta ministerkandidater.

Sååå glöm hela grejen om att "samhället" kommer att ta hand om dig på ålderns höst.. i så fall får du lita på dina barn.. och deras välvilja.. samt eventuellt även "bostadsbidrag för pensionärer" så att du iallafall kommer upp till socialbidragsnormen!

Samhället kommer att bidra i samma utsträckning som du själv bidragit till samhället.. främst iform av inbetalda skatter!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-11-30 23:44 #48 av: VeilofElysium

Tyckte att det tog väldigt lång tid för MP att kasta ut Mehmet Kaplan.. Han hade haft koppling till islamistiska grupper redan innan. Glöm inte jämförelsen medan IS krigare och de som slogs i finska vinterkriget. Det är helt absurt att han fick sitta kvar. 

Anmäl
2017-12-01 10:32 #49 av: VSK

#47

Läs om, läs rätt. Hojta till om du misslyckas än en gång.

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-12-03 21:40 #50 av: Zepp

Jag hojtar som fan för att du skall förklara varför det är fel att kamma sig, skaffa sig en utbildning, jobba sina skift, betala av större delen av sin bostad och sen söka sig ett lindrigare jobb baserat på sina yrkeskunskaper/långa väl meriterade yrkeserfarenhet?

Och du får f*n snabba på.. för jag har bara några få år kvar till pensioneringen!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-12-03 21:46 #51 av: Zepp

Eller var det TV-licensen du menade.. det är främst moderata regeringskandidater som undviker den pålagan.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-12-04 11:25 #52 av: VSK

#50 / #51

Är det inte bättre att du frågar mig när du inte förstår istället för att sitta där och jiddra. Eller är du så naivt korkad så du inte begriper att du inte begriper, eller har du nåt jäkla manus du går efter?

Du menar väl inte att drygt 10% av de avgiftsskyldiga hushållen består av moderata regeringskandidater? Galen

https://www.di.se/nyheter/farre-betalar-tv-licensen/

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-12-04 11:57 #53 av: 72mm

#51 "det är främst moderata regeringskandidater som undviker den pålagan."

Ha! Jo, det skulle vara nått det, majoriteten av de som inte betalar propaganda-licensen är alltså i din värld moderata regeringskandidater.   ALLA som verkligen har insett hur extremt usel, inkompetent och politiskt vinklad regimmedia faktiskt är borde undvika den "plågan". 

Den andelen svenskar är nog dessutom starkt växande, varför skulle man nu (f.om 2019 tror jag?)  annars behöva koppla in våldsmonopolet för att driva in pengarna?  

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Anmäl
2017-12-04 12:08 #54 av: VSK


Undrar om Kjell Johansson betalar tv-avgiften? Förskräckt

https://www.expressen.se/gt/toppolitikern-kjell-begarde-dubbla-arvoden-31-ganger/

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-12-05 21:50 #55 av: Zepp

#52

Jupp.. det hade förmodligen varit bättre att fråga dig än att lita på massmedia!

Och där figurerar då främst cirka 50% som är påtänkta att bli moderata ministrar.. alla andra moderater är då utan skuld!

Och mig veterligen så ser jag inget specielt manus.. förutom vad jag läser i vanliga media.

Såå.. frågan är då.. om själva allianspolitiken är att undvika skatt.. att slippa göra rätt för sig och om det bara handlar om att endast de som är låginkomstagare är de som skall göra rätt för sig.. när väl höginkomstagarna undanragit sig sitt ansvar/flyttat sina pengar till Malta eller tagit ut alla avdrag de kan?

Hur vore det om alla betalade skatt efter förmåga?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-12-06 08:49 #56 av: VSK

#55

Nu har jag skrollat ett flertal ggr till #52 och sen läst ditt inlägg #55 och åter skrollat upp till #52 och sen ned igen till #55. Du har rätt annorlunda vokabulär emellanåt samt blandar ihop saker och ting. Men här ställer jag mig frågande till ditt svar på min fråga om Du menar väl inte att drygt 10% av de avgiftsskyldiga hushållen består av moderata regeringskandidater? 

Menar du att 50% av de 10%  (5%) som inte betalar tv-licens, eller vad menar du för nåt? Att du inte kan svara på konkreta frågor med konkreta svar utan att ställa motfrågor har jag förstått för flera år sen. Vill du vidareutveckla vad du menar med "Och där figurerar då främst cirka 50% som är påtänkta att bli moderata ministrar.. alla andra moderater är då utan skuld!" ?

Förmodligen så hade det inte hjälpt om du frågat mig för du vägrar förstå samt ser med färgade ögon, och dina tankevurpor är inte av den milda sorten. Du läser bibeln sämre än Cain Skämtar

Lite kort vad jag menar.... Om det är moderat politik så är det jättesynd om låginkomsttagare men är det socialdemokratisk politik så får låginkomsttagarna skylla sig själva enligt dig? -för det är exakt så du skriver.

Har du lust att försöka svara på min fråga och försök svara utan motfrågor tack.

Menna, skynda då, Hepp Hepp Zepp Yrar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-12-06 11:52 #57 av: 72mm

#56 "Att du inte kan svara på konkreta frågor med konkreta svar utan att ställa motfrågor har jag förstått för flera år sen."

Men av någon anledning så envisas du med att fråga? Imponeras av dina höga förhoppningar på vettiga svar, fast jag vet inte vem av er som är mest tossig... Skrattar

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Anmäl
2017-12-06 12:39 #58 av: VSK

#57

Jag är 1/4 finne så min envishet kommer väl därifrån Skämtar

Jag har inga förhoppningar alls på vettiga svar från Zepp men tycker väl i ärlighetens namn att han är förtjänt av att få förklara sina lite vacklande inlägg. Om man hela tiden kommer med påståenden som inte speglar verkligheten så blir det rätt tröttsamt i längden. 

Dessutom så sprider han felaktigheter, hat och förakt samt sabbar tråd på tråd (trollvarning). Sånt skall bemötas tycker jag. Att sitta och beklaga sig i pm tycker inte jag är rätt lösning. 

Vet inte vad du tycker är tossigt i mina inlägg, men pga bitskada i hand (nervsmärtor) så måste jag ofta skriva kort och enkelt. Kanske det är mitt vokabulära språkbruk du tycker är tossigt? Du får gärna vidareutveckla min tossighet så skall jag försöka svara efter bästa förmåga.

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-12-07 23:49 #59 av: 72mm

"Vet inte vad du tycker är tossigt i mina inlägg, men pga bitskada i hand (nervsmärtor) så måste jag ofta skriva kort och enkelt. Kanske det är mitt vokabulära språkbruk du tycker är tossigt? Du får gärna vidareutveckla min tossighet så skall jag försöka svara efter bästa förmåga."

Nej, nej, jag försökte bara vara lustig. Den enda "tossigheten" i dina inlägg skulle väl vara den finska envisheten då...  Jämfört med Zepp är du ett under av stringens och saklighet. Jämfört med många andra också nu när jag tänker efter... :)

Friskt kopplat är hälften brunnet!

Anmäl
2017-12-08 09:56 #60 av: VSK

#59

Tack, isf så är jag gärna lite tossig Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2017-12-08 13:29 #61 av: Hayabusa

#60 Du har min fulla sympati Tummen upp

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.