Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Valfrågor/Riksdagsval

Riksdagsvalet 2018-del 2

2018-04-01 23:33 #0 av: Tjeja

Ny aktuell tråd om Årets val! Då den föregående tråden från 2015 inte känns lika aktuell längre. 

Prata om rafflet och upptakten inför valet. Vad tror ni det blir för resultat i slutänden? Kommer det bli någon form av regeringsbyte? Vilka partier tror ni bildar regering i slutänden? Kommer några åka ur riksdagen? Kommer något annat parti att kanske ta sig in? o s v.

Här är en länk till tidigare tråd som startades 2015.  

https://politik.ifokus.se/discussions/564aecf28e0e7436310007dd-riksdagsvalet-2018

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-04-02 06:49 #1 av: Göstage

Lite fakta inför valet 2018:

"I valet till riksdagen får preliminärt cirka 7 268 000 svenska medborgare folkbokförda i Sverige rösta, vilket är 98 000 fler än i 2014 års val. Även Svenska medborgare i utlandet får rösta i riksdagsval. SCB gör ingen prognos om hur stor denna grupp blir, men 2014 var det drygt 161 000 som fick rösta från utlandet."---

"Om vi studerar de röstberättigade i 2018 års val efter ålder minskar antalet unga väljare jämfört med 2014 års val. Antalet förstagångsväljare, de som fyllt 18 år sedan föregående val, blir cirka 383 000 personer, vilket motsvarar 5,3 procent av de som får rösta i riksdagsvalet. Det är en minskning med cirka 62 000 förstagångsväljare, motsvarande 0,9 procentenheter av alla röstberättigade sedan 2014."---

 "Totalt beräknas cirka 578 000 utländska medborgare få rösta i val till kommunfullmäktige, vilket är 123 000 fler än 2014. De utländska medborgarna som får rösta i val till kommunfullmäktige motsvarar därmed 7,4 procent av de som får rösta i kommunfullmäktigevalen, en ökning med 1,4 procentenheter."---

Källa SCB

"Allt du behöver veta inför riksdagsvalet 2018"

Några andra trådar:

"Viktigaste valfrågorna 2018"

"Har du bestämt dig?"

"Uppåt eller nedåt?"

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-04-02 08:12 #2 av: Göstage

Ännu år 2018 är det inte en självklarhet för alla att kunna utnyttja sin rösträtt:

"Polisen har uttryckt oro över att kvinnor i utsatta områden kan hindras från att rösta.
– Vi har noterat vid ett antal tillfällen och vid olika val att människor har hindrats, eller att man försökt hindra människor, att rösta. Det kan röra sig om att meningsmotståndare och kvinnor hindras från att rösta, säger Stefan Hector, polisens kommenderingschef för valet i Sverige 2018."---

http://www.gp.se/nyheter/göteborg/kvinnor-kan-hindras-från-att-rösta-i-valet-1.5475261

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-04-03 00:49 #3 av: VeilofElysium

Tror att alliansen kommer vinna med väldigt liten marginal eftersom att de tvingas gå ihop då SD blir större än M.  S fortsätter som största parti men MP och Vs röster tillsammans är inte tillräckligt för en rödgrön regering ska gå vidare. 

Jag själv är tvärsäker vad jag ska rösta på och hoppas på förändringar vilka som än styr från nästa val. 

Anmäl
2018-04-03 01:57 #4 av: annia1

Det som var intressant förut var ju att se hur stora SD skulle bli eftersom de hela tiden ökade. Nu är inte det intressant längre eftersom de slutat öka och istället minskar/t. Och M gått uppåt igen istället.

Det som jag ser som intressant nu, är ju att tre partier kan åka ur riksdan. 

MP har vad jag vet inga som ev kan stödrösta på dom så de måste klara sig på egen hand.
L. De ligger så pass nära 4 % gränsen så de borde kunna få stödröster. Eller så tänker folk att de klarar sig i alla fall eftersom de ligger över gränsen och låter bli att stödrösta och då kanske faktiskt åker ur.

KD när det gäller kd så är det knepigare. Var en på tv förut, vet inte vad han var för nåt, men kunde tydligen det där med analyser gällande stödröstning. Han sa att den kritiska gränsen för att KD ska få stödröster är 3 %. Om dom ligger över så kommer andra stödrösta, men om dom låg under så skulle folk inte stödrösta för de skulle anse att det var bortkastade röster för de skulle inte komma upp i 4 % i alla fall.

Jag tror inte det kommer in nå nya partier. Det här nya som mest verkar vara avhoppare från SD, det är för lite tid kvar till valet för att de ska hinna få ihop tillräckligt med väljare. 
FI har försökt förut och inte kommit in, tror inte de kommer in i år heller.

Så om det åker ut tre så har vi bara 5 partier kvar i riksdan. M och C på alliansen sida. Sen S och V på andra sidan. SD emellan. Så då blir det intressant vilka som kommer bilda regering.

S kommer väl sannolikt bli det parti som får mest röster som enskilt parti, men om det räcker för att bilda regering, då med stöd av  V, vete katten.

Played for a fool!

Anmäl
2018-04-03 09:10 #5 av: Hayabusa

#4 Frågan, som jag själv ställer mig, är hur folk verkligen röstar på valdagen? Får en känsla av att det skiljer en del mellan analyser/undersökningar och verklig utgång. Att diskrepansen är större idag än tidigare.

Anmäl
2018-04-03 09:52 #6 av: sponny

#5 Jag har också fått för mig det. Vill minnas att undersökningarna visade en knapp seger för anti-brexitsidan. De förlorade. Strax innan valet ledde Clinton. Hon förlorade. Och SD blev större än vad undersökningarna sa.

Jag får en känsla av att folk inte vill berätta vad de ska rösta på.

Anmäl
2018-04-03 10:04 #7 av: Hayabusa

#6 Precis. Kan bara gå till mig själv - om jag får frågan så skulle jag ogärna berätta vad jag röstar på. Varför? Tja, idag vet man ju aldrig hur en sådan info skulle kunna användas mot dig. 

Anmäl
2018-04-03 14:17 #8 av: annia1

#4 #5 Jag håller med om att mätningar kan slå fel. 

Men när det gäller de här tre partierna så har de stadigt gått nedåt. Om det bara var så att folk inte säger vem dom faktiskt skulle rösta på så borde det vara större variationer på upp/ner i de mätningar som gjorts, för vad jag vet så är det ju olika personer som tillfrågas och det är ju flera olika som gör undersökningar. Så att de ligger runt 4 % och under, det tror jag man kan tro på. Sen vart dom faktiskt hamnar på valdagen återstår att se.

När det gäller SD att folk inte sa/säger att dom skulle rösta på dom ligger väl mycket i att alla SD:are anses vara rasister.

Played for a fool!

Anmäl
2018-04-03 16:04 #9 av: kamera0710

Ja, det kan bli intressant att se det faktiska valresultatet kontra opinionsmätningarna  . Ibland har det ju varit stora skillnader.

Jag hoppas för övrigt att media prioriterar vad partierna faktiskt vill göra och inte bara tjatar om vem som ska regera med vem.

Anmäl
2018-04-03 19:23 #10 av: Göstage

Det var ju viss uppföljning på Politik iFokus av gallup före och efter förra valet, och den största bommen skedde som säkert alla redan känner till på SD. I sista opinionsundersökningarna då hade de olika instituten så här för det partiet: , UM 11,1, SIFO 10,3, Skop 8 (!), Yogov 11,1, Novus 9,6, Ipsos 9,4 och Demoskop 10,2. Det faktiska resultatet i valet blev 12,9%. I snitt alltså c:a tre procentenheter fel för opinionsinstituten. Några av företagen har väl försvunnit sedan dess, och de andra kanske har kalibrerat bättre den här gången...

Varför de låg så snett kan ju vara som någon redan skrivit, att de som röstar på SD var/är rädda att bli brunsmetade, det kan också vara så att deras väljare mer än andra misstror valutfrågningar och svarar att de inte vet eller inte vill svara. Sedan finns det ytterligare en teori, och det är att utfrågarna pillar med resultatet. Enda gången jag svarat på vad jag skulle rösta på var när SIFO ringde mig för ett valår för en del år sedan. Innan den utfrågande damen till slut lagt på luren hade hon berättat att hon röstade på sossarna själv...

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-04-04 07:32 #11 av: Göstage

Inte bara opinionsundersökningar som riskerar ses med viss skepsis, även så kallade valkompasser kanske bemöts med större misstro i en tid då algoritmer blivit ett hett diskussionsämne. Ett företag som presenterar sig med "vi älskar sökmotoroptimering, vi arbetar ständigt för att förbättra våra optimeringsmetoder" och "vi är ett gäng sökmotoroptimerare som andas algoritmer och brinner för äkta sökoptimering" driver samtidigt en stor valkompass på nätet. Det får åtminstone mig att dra öronen åt mig från att svara i kompassen...

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-05-29 20:03 #12 av: Göstage

Löfven och Åkesson möts i duell i Aktuellt i morgon, onsdag.

https://www.svt.se/nyheter/forsta-debatten-nagonsin-mellan-akesson-och-lofven

Inför förra valet lät det annorlunda från socialdemokraterna.

"Vi tänker visa att du och ditt parti svikit de idéer som en gång byggde folkhemmet, sade Åkesson.
Han utmanade Stefan Löfven på duell.
– Om du vågar så möts vi i en duell om detta, du får gärna välja tid och plats. Du ska helt enkelt inte komma undan.
Men någon sådan duell är inte aktuell, meddelar Socialdemokraterna.
”Åkesson har alla möjligheter att debattera mot Löfven i tv:s partiledardebatter. Enskilda dueller sker mellan Löfven och Reinfeldt eftersom de är statsministerkandidater”, skriver Erik Nises, pressekreterare hos Stefan Löfven, i ett sms till DN."--- 

https://www.dn.se/nyheter/politik/lofven-nobbar-akesson/

Skall man tolka det så att sossarna ser Åkesson som statsministerkandidat det här valet?

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-06-05 09:45 #13 av: Göstage

SCB:s stora väljarundersökning görs två gånger årligen, och den dagsfärska är den sista inför valet 2018. Bilden från andra undersökningar av att S rasar medan SD går kraftigt framåt befästs i SCB:s undersökning.

Källa.

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-06-05 09:53 #14 av: Hayabusa

#13 Från artikel, det förefaller dock blivit något knas eftersom M är med två gånger.

Anmäl
2018-06-05 10:07 #15 av: Hayabusa

S = 28,3% vilket är c:a 4% (enheter) lägre än november. Källa SR 

Anmäl
2018-06-05 10:32 #16 av: Göstage

Hade sydsvenskarna fått bestämma närmar sig Vänsterpartiet nedflyttningsstrecket - 4,5% stöder partiet i Skåne och Blekinge. Tummen upp 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/moderaterna-ater-andra-storsta-parti-i-sydsverige

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-06-05 10:41 #17 av: Hayabusa

#16 I min kommun finns de knappt längre...

Anmäl
2018-06-25 09:36 #18 av: Göstage

"Internet får allt större betydelse för politiken, enligt Internetstiftelsens rapport ”Svenskarna och internet”.

"71 procent av de tillfrågade uppger att de använder internet som källa för politisk information, jämfört med 47 procent inför valet 2014."---

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/internet-allt-viktigare-for-politiken

Fast det verkar som om debatten mest förs på Facebook och Twitter numera. Nog var det mer intensitet här t.ex. inför förra valet?

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-06-26 11:03 #19 av: Tjeja

Förs debatten på fb och twitter nu?
Använder inte twitter så där har jag ingen koll. På fb ser jag en och annan men de flesta är mest tysta i mitt flöde. Lite lokala debatter om vad som borde byggas etc i lokala politiska fb grupper. Tycker för min del att det är väldigt tyst från gemene man.
Ja här är det också betydligt tystare än förra valet.

Där jag ser mest debatt och politik är ändå i media som vanligt. Även om jag ser/läser även medias debatter på nätet istället för direkt i papperstidningar o på tv.

Känns som att folk rent generellt är mer försiktiga med att uttrycka sina åsikter öppet nu. Även på nätet.
Så som "svenskarna och internet" också rapporterar tror jag att självcensuren är hög nu för tiden i rädsla för näthat.

Vi Svenskar är ofta konflikträdda och åsiktslösa ynkryggar så länge vi inte känner oss trygga i att majoriteten verkligen delar vår åsikt och anser att den är rätt och god.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-06-26 11:15 #20 av: Hayabusa

#19 Jag har vare sig FB, Twitter eller Instagram. Känner inget behov utan snarare befrielse :)

Om jag däremot använde dessa så skulle jag vara oerhört försiktig med hur jag uttryckte mig. "Better safe than sorry", så att säga...

Fegt? Ja, kanske det men jag väljer mina debatter & strider. 

Anmäl
2018-06-26 13:18 #21 av: VSK

#19

Av ren nyfikenhet. Vad menar du med svensk? 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-06-26 15:47 #22 av: Emo

#21 Nu blev jag också intresserad. Vad lägger du i begreppet svensk?

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2018-06-26 16:29 #23 av: Göstage

#18  Jag har varken FB eller Twitter själv, kanske jag skulle ha tillagt. Däremot finns det ju vissa sajter som har twitterflöde där man kan ta del av en del som skrivs på Twitter.

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-07-09 15:54 #24 av: Göstage

#0 Tyvärr blev inte tråd 1 stoppad, så nu pågår riksdagsdiskussionen i två parallella trådar. Bara att försöka hänga med...

https://politik.ifokus.se/discussions/564aecf28e0e7436310007dd-riksdagsvalet-2018?discussions-1#39

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-07-09 19:45 #25 av: Carmarino

#24 Det är ju inte lätt att veta att det finns en ny tråd när det inte stod något om det i tråd 1, men flytta gärna mitt inlägg hit istället om det går.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-07-09 20:04 #26 av: Göstage

#25 Nej, det kan knappast du veta, så det var ingen kritik. Den första tråden började ju redan 2015, och det har ju hänt en del på vägen så det var väl det som var tanken med en tråd påbörjad 2018.

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-07-16 17:07 #27 av: Göstage

Verkar vila lite semesterlugn över valdebatten just nu, men snart står nog partiledarna på någon brygga och håller sina sommartal.

Fast i mycket känns det som om det mesta är avgjort, det skall nog mycket till om t.ex. sossarna skall kunna rädda sig från rekordlåga siffror, och knappast en framgrävd skandal modell större lär väl rubba SD:s framfart. "Årets Björn Söder" är ju avklarad, och Ekeroth går knappast inte att ta till ännu ett varv. 

MP kanske kan rycka till sig lite väljare från det förre bondepartiet C om torkan fortsätter fram emot valet. För KD hjälper nog varken hjälp uppifrån eller från Bert längre. Moderaterna fick kanske sin Kristerssoneffekt lite för tidigt, möjligen inser deras väljare att skillnaden mot AKB är mindre än de först hoppades på. Vänstern fortsätter antagligen att plocka missnöjda väljare från sossarna, medan det hotar ett krisval för Liberalerna. De senare kan nog redan nu börja se sig om efter något nytt i partiledningen efter valet.

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-07-16 20:04 #28 av: Göstage

Valmyndighetens information inför valet:

https://www.val.se/

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-07-16 21:11 #29 av: VSK

#27

Tycker inte det ser så ljust ut för MP (lyckligtvis).

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-07-31 14:56 #30 av: Göstage

#1 Fler länkar: 

"Vilka tänker du rösta på i Riksdagsvalet 2018?"

"De ungas val 2018"

"Pensionärernas val 2018"

Lite av varje inför valet 2018.


~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-08-02 23:00 #31 av: Göstage

"I de allmänna valen 2014 fortsatte trenden av ökande valdeltagande och ökande andel förtidsröstande.

Det var 85,8 procent av de röstberättigade i riksdagsvalet 2014 som gick och röstade. Motsvarande andelar i valen till landstingsfullmäktige och kommunfullmäktige var 82,4 respektive 82,8 procent. Det innebär att valdeltagandet fortsätter öka i alla tre valen, nu i tre på varandra följande val.

Även förtidsröstningen ökar. Nästan 2,7 miljoner personer valde att förtidsrösta, vilket motsvarar 42 procent av de röstande i riksdagsvalet. Motsvarande andel i 2010 års val var 39 procent och i 2006 års val var andelen 32 procent."---


Källa SCB

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-08-02 23:14 #32 av: VSK

Kan mkt väl bli som så att valdeltagandet blir lägre i år då man på social media uppmanar muslimer att inte rösta på demokratiska partier då de vill ha sina egna Sharialagar (det gjorde man även 2014).

Å andra sidan så är det många mer invandrare som röstar på SD så det kanske blir hugget som stucket. Tids nog så vet vi. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-08-08 06:21 #33 av: Göstage

Valstugorna börjar komma på plats. Men är det några andra än de redan frälsta som besöker dem?

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/valstugorna-en-tradition-som-inte-paverkar-valet

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-08-08 09:35 #34 av: Carmarino

#33 Brukar försöka undvika dem. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-08-08 17:54 #35 av: Aasi1

Det kanske är bra för äldre som inte inte lika lätt hittar information på nätet och sociala medier. Om någon skulle stå mellan olika partier så finns det möjlighet att gå dit och fråga.

Själv har jag aldrig besökt en valstuga men tror de behöver finnas många olika kanaler för att nå folk och vissa föredrar valstugor och andra sociala medier.

Det är nog sant att man inte besöket de valstugor man redan vet man står längst ifrån. Hade själv aldrig besökt Vänsterpartiets valstuga om jag skulle besöka en valstuga, då det hade varit slöseri med tid både för mig och de som står där

Anmäl
2018-08-09 07:21 #36 av: Göstage

Då är det en månad kvar till valdagen den 9 september. Och om mindre 14 dagar öppnar förtidsröstningslokalerna. Det drar ihop sig!

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-08-09 07:49 #37 av: VSK

#36

Som man väntat på detta, tills man fick höra om DÖ 2.0

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-08-09 14:05 #38 av: Carmarino

Smålandsposten:

Varannan SD-röst bortkastad

Nästan 12 000 kronobergare röstade på Sverigedemokraterna i kommunvalet 2014. De fick dålig valuta för sina röster. På mindre än hälften av SD:s platser sitter det idag en person som företräder partiet.

"En röst på oss, är en röst för förändring", stod det på affischerna. Men istället resulterade många av rösterna på Sverigedemokraterna i kommunvalet 2014 i en tom stol. Eller kanske en person som inte företräder det parti man röstat på.

-----

Enligt Valmyndighetens sammanställning den 30 juli fanns det 87 tomma stolar i kommunfullmäktige runt om i landet. Nästan alla, 80 stycken, tillhör SD. Det innebär att ”det enda oppositionspartiet” i realiteten överlämnar makt åt de övriga partierna.

Ändå ger de tomma SD-stolarna inte hela bilden. På många av partiets mandat sitter idag personer som blivit uteslutna av partiet eller själva valt att lämna det. En del har gått över till ett annat parti än det väljarna röstade in dem för.

-----

Redan 2006 kom Sverigedemokraterna in i fullmäktige i sex av länets kommuner. Tre mandatperioder senare är SD fortfarande ett parti med övervägande oerfarna kandidater. Av de 47 personer som kandiderade för SD på kommunnivå i Kronobergs län i förra valet är det bara 17 som återfinns på årets listor. Av de sammanlagt 90 kandidaterna på SD:s kommunlistor i länet är den stora merparten personer som är nya i politiken.

Man hör ofta förklaringen att SD haft svårt att fylla sina platser för att man växt så fort. Men det är inte bara rekryteringen av politiker som är problemet utan också att behålla dem. Tror du det blir lika rörigt kommande mandatperiod?

– Det är nog en kombination. Och mitt tips är att de här problemen kommer att fortsätta, säger Magnus Hagevi*.

http://www.smp.se/nyheter/varannan-sd-rost-bortkastad/

Visserligen gäller detta Småland, men det verkar vara ungefär lika illa i resten av Sverige.

* Magnus Hagevi, statsvetare vid Linnéuniversitetet och Smålandspostens expertkrönikör inför valet i september.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-08-09 14:37 #39 av: Göstage

#38 Den här gången kanske de är bättre förberedda på att det behövs mer folk och rätt folk ute i kommunerna. De har ju haft tid på sig att förbereda sig!

http://politik.ifokus.se/discussions/58e1fa67ce12c449040002d1-klarar-sd-en-valframgang-2018-pa-lokalplanet?4d71244cb9cb4621410460db-2

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-08-09 23:18 #40 av: VSK

En månad kvar och jag tänker lägga in några artiklar varje dag (om jag inte får förhinder) om hur tryggt vi har det i det här landet. Håller mig till ett fåtal blaskor. 

Idag 

Man jagas efter att ha attackerat kvinna.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vmjb6X/man-jagas-efter-att-ha-attackerat-kvinna

En man svårt skadad i knivattack i Solna
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Qlkq5q/en-man-svart-skadad-i-knivattack-i-solna

Skottlossning i Liljeholmen.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/6nAK40/skottlossning-i-liljeholmen

En till sjukhus efter skjutning i Malmö.
https://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-man-hittad-skottskadad-i-malmo/

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-08-10 06:13 #41 av: VSK

En man blev knivskuren i Upplands Väsby under natten mot fredag.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qnBbro/man-hittad-allvarligt-knivskuren--en-gripen

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-08-10 06:17 #42 av: VSK

Man gripen för mordförsök på polis.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dd9p0o/man-gripen-for-mordforsok-pa-polis

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-08-11 05:29 #43 av: VSK

Pojke knivhuggen – misstänkt mordförsök.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dd9P1o/pojke-knivhuggen--misstankt-mordforsok

Polisen misstänker: Nazist hade väska för lönnmord.

https://www.expressen.se/nyheter/polisen-misstanker-nazist-hade-vaska-for-lonnmord/

Man allvarligt skadad efter kioskrån.

https://www.dn.se/sthlm/man-allvarligt-skadad-efter-kioskran/

Yxman stal bil med hund (betalsida)

https://www.hd.se/2018-08-11/yxman-stal-bil-med-hund

Bil brann på parkering – helt övertänd.

https://www.na.se/artikel/orebro-lan/karlskoga/personbil-helt-overtand-i-karlskoga-slacktes-av-raddningstjanst

Stenkastning mot buss.

http://unt.se/nyheter/uppsala/stenkastning-mot-buss-5047335.aspx

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-08-11 06:46 #44 av: VSK

Nu står det om yxmannen på icke betalsida sida.

Yxman rånade 80-åring på bil – försvann med hunden Coco i bilen.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P3GmJ5/yxman-ranade-80-aring-pa-bil--forsvann-med-hunden-coco-i-bilen

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-08-11 12:07 #45 av: eskils

Död person hittad vid förskola i Rinkeby/Tensta, misstänkt mord.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/person-hittad-dod-utomhus


Anmäl
2018-08-11 22:11 #46 av: VSK

30-årig man knivskuren i Landskrona.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vmjylL/30-arig-man-knivskuren-i-landskrona

Man skottskadad i Uppsala.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/a2EkOL/man-skottskadad-i-uppsala

Man utsatt för mordförsök i Sundsvall.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KvAkyE/man-utsatt-for-mordforsok-i-sundsvall

Man knivskuren i Hallstahammar efter bråk.

https://www.vlt.se/artikel/vastmanland/hallstahammar/man-knivskuren-i-hallstahammar-efter-brak

Kvinna till sjukhus efter misshandel på cykelväg.

https://www.na.se/artikel/orebro-lan/orebro/kvinna-till-sjukhus-efter-misshandel-pa-cykelvag

Maskerad trio trängde sig in i lägenhet – två till sjukhus.

https://www.na.se/artikel/orebro-lan/orebro/maskerad-trio-trangde-sig-in-i-lagenhet-tva-till-sjukhus

Personbil helt övertänd i Karlskoga – släcktes av räddningstjänst.

https://www.na.se/artikel/orebro-lan/karlskoga/personbil-helt-overtand-i-karlskoga-slacktes-av-raddningstjanst

30-årig man knivskuren i Landskrona.

http://www.corren.se/nyheter/30-arig-man-knivskuren-i-landskrona-om5410367.aspx

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-08-12 09:29 #47 av: VSK

Vi börjar väl lite smått med trygghetens land Sverige.

Ny skjutning i Uppsala – misstänkt mordförsök.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8wAzpE/ny-skjutning-i-uppsala--misstankt-mordforsok

Ung kvinna knivskuren – misstänkt mordförsök.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vmjybl/ung-kvinna-knivskuren--misstankt-mordforsok

Kvinna till sjukhus efter misshandel.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3j37xM/kvinna-till-sjukhus-efter-misshandel

Väpnat rån mot butik.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kaj1KX/vapnat-ran-mot-butik

Misstänkt mordbrand i pizzeria.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8wAzXx/misstankt-mordbrand-i-pizzeria

Stort beslag av kokain i Göteborgs hamn.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3j37Rv/stort-beslag-av-kokain-i-goteborgs-hamn

Kvinna rånad av fyra – trängde in i bostad.

https://www.expressen.se/kvallsposten/kvinna-ranad-av-fyra-trangde-in-i-bostad/

Person misshandlad i Örebro – har fått skador i ansiktet.

https://www.na.se/artikel/orebro-lan/orebro/person-misshandlad-i-orebro-har-fatt-skador-i-ansiktet

Med mera.....

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-08-12 13:09 #48 av: Göstage

Länsstyrelserna utfärdar bestämmelser när det är tillåtet att sätta upp valaffischer. Från och med idag är det tillåtet för partierna i huvudstaden att sätta upp sina valaffischer.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/i-dag-satter-valaffischeringen-igang

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-08-12 13:18 #49 av: VSK

#48

Fast det verkar ju inte gälla alla.

https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/ssu-brot-mot-reglerna-tvingades-ta-ner-affischer/

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-08-15 08:40 #50 av: Göstage

Konsten att göra en höna av en fjäder.

Rubrik:

"Jimmie Åkesson stod i centrum i flera bråk under Expressen TV och DiTV:s stora partiledardebatt på tisdagskvällen.
– Nu pratar jag!, röt han bland annat till Jonas Sjöstedt (V) under en hätsk diskussion om migrationen.
Efteråt stormade SD-ledaren rakt förbi pressen och lämnade byggnaden.
Enligt SD lämnade Åkesson på grund av tidig avresa till Östersund på onsdagsmorgonen."---

Att ha en tid att passa, är det att "storma ut"?

Och förresten, hur var det nu, fick inte arrangören Expressen en intervju? Kanske var det rent av tidningens fel att han inte hann tala med de andra församlade?

"Efter debatten stormade Jimmie Åkesson rakt förbi den väntande pressen, men innan SD-ledaren lämnade byggnaden gav han en intervju till Expressen:
– Det var viktiga ämnen som debatterades, men tyvärr låter det ungefär som det brukar göra. De två gamla blocken tjafsar med varandra om vem som har gjort mest dumt och mest rätt, sa Jimmie Åkesson och fortsatte:
– Det drabbar ju mig eftersom jag inte har ansvar för någonting i det här landet än.
Trots bråken var Åkesson ändå nöjd med debatten:
– Jag tycker ändå att det var en ganska bra debatt."

https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/akesson-stormade-ut-efter-braken/

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl
2018-08-15 08:49 #51 av: Hayabusa

Sanna mina ord :)

Sjöstedts "ynkedomens politik" är väl snarast vad han själv står för. Varför i hela fridens namn ska illegala & papperslösa invandrare gå före skötsamma människor som de facto betalar notan för välfärdssamhället?

Anmäl
2018-08-15 09:42 #52 av: VSK

Har slutat att fylla i i den här tråden gällande alla grova brott som sker då det skrivs om det ändå.

#50

Tror Åkesson var i Skellefteå igår och höll tal så han åkte ned till partiledardebatten som han sagt i inslag på fb för att sen åka uppåt landet igen för att fortsätta sin valturné. 

Är väl ingen vettig person som räknar med att MSM skulle bete sig mindre smutsigt nu än normalt. 

33 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 1 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-08-15 10:51 #53 av: Göstage

Även det här valet idkar sossarna dörrknackning, vilket en del inbrottstjuvar nog tackar alldeles extra för.

(Twitterbild.)

~"Don't look back, there's no future in it."~

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.