Övrigt

A Swedish Elephant

2018-05-15 14:26 #0 av: Hayabusa

En dokumentär som, tydligtvis, ska visas i Almedalen (Almedalsveckan, antar jag) och därefter i TV och diverse filmfestivaler. Medverkande är personer med en tämligen stor spridning (vad det gäller åsikter), förfaller det som. Se trailern här:

Anmäl
2018-05-16 09:33 #1 av: Göstage

Ser fram emot att få se den på  någon TV-kanal,

http://roxybio.se/2018/05/06/a-swedish-elephant-en-dokumentar-om-dagens-sverige/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-05-16 10:31 #2 av: Hayabusa

#1 Absolut intressant. Får hoppas att den dyker upp någonstans i den digitala världen. 

Saxat från länken:

"Filmen skildrar dagens Sverige så transparent och objektivt som överhuvudtaget är möjligt. Just nu samexisterar två vitt skilda versioner av vårt samhälle som står i direkt konflikt till varandra, där det polariserade mediabruset bara gör människor än mer förvirrade vilken version man ska acceptera som den korrekt återgivna.

A Swedish Elephant penetrerar varje ämne ur båda ovan nämnda perspektiv för att på så vis bättre lyckas förmedla en objektiv och nyanserad analys om hur vi hamnat här. Filmen består till stor del av intervjuer med utvalda personer som representerar olika ståndpunkter, teser och åsikter i berörda ämnen. Filmens upplägg är att ge dessa personer utrymme att föra fram sina argument och forskningsstudier, oberoende av deras politiska ståndpunkt, religiösa åskådning eller värdegrund. Filmen värnar om vår yttrandefrihet."

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.