Övrigt

Är Janne Andersson rasist?

2018-05-17 19:11 #0 av: Hayabusa

Ja, vi pratar om Janne Andersson. Fotbollstränare och förbundskapten för det svenska landslaget i fotboll (herrar). Är han en rasist? Gillar han endast "svenska" spelare? Ja, frågan är lite underlig, kanske, och det är ju sanningen att säga inte möjligt att svenska landslaget spelar med spelare av annan nationalitet. Hemskt, kanske någon tycker, men det är ju det som är andemeningen med ett landslag oavsett vilket land som representeras. 

Nåväl, häromdagen presenterades den VM-trupp som Janne tagit ut till årets VM som går av stapeln inom kort (c:a 1 månad bort). Presskonferens hölls och första frågan kom från Ivar Ekman som jobbar med SR P1  "Konflikt". Frågan rör varför dagens landslagstrupp har mindre mångfald kontra tidigare år samt hur det ser i övriga "fotbollssverige". 

https://www.tv4.se/fotbollskanalen/klipp/hela-presskonferensen-efter-vm-trupputtagningen-3970664

Anmäl
2018-05-17 19:40 #1 av: Göstage

Man har missat i kvoteringen, helt uppenbart.Nörd

Skämtar

"Det var bättre förr. Ju förr desto bättre."

¨Blandaren.

Anmäl
2018-05-17 19:55 #2 av: GIKmio

Att ta ut en trupp till ett idrottsevenemang som är så oerhört stort som ett fotbolls-VM är, och som dessutom Sverige inte deltagit i på 12 år så krävs det att hitta dom bästa pusselbitarna för att tillgodose alla förväntningar och förhoppningar som det kommer att  bli. Vilka spelare har rutin, god form, gryende form, ledaregenskaper, lätt att samsas och samarbeta i gruppen osv. osv. Det är mycket omkring som ska stämma också. Det har Janne Andersson och hans kollegor i landslagsledningen tittat över och hittat dom namn som man tror mest på och därför blev det just den truppen... 

Sajtvärd för Öl i fokus. Medarbetare på Sport i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2018-05-17 20:12 #3 av: Hayabusa

#2 Jag tycker att Janne gav ett bra svar. Ivar Ekmans agenda upplevde jag som mindre bra,  dock inte oväntad i ett land som Sverige.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.