Ordet fritt. Fria diskussioner

Förutsättningar för ett normalt samhälle - 4

2018-06-15 17:32 #0 av: Göstage

Den första tråden i den här serien startade hösten 2014, och anledningen till rubriken var att en polis i ett uttalande ansåg att ett anständigt sätt att uppträda är en förutsättning för att få samhället att fungera normalt.

Tyvärr har det visat sig att det är mycket som inte alltid fungerar "normalt" på sina håll, såsom vandalism, störningar och oroligheter, bland annat i form av attacker mot blåljuspersonal och andra.

Det här är  fjärde tråden i denna serie, den föregående finns här.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-15 18:21 #1 av: Göstage

I de tidigare trådarna har vi uppmärksammat hot mot olika yrkeskategorier som inte alls är förknippade med  ordningshållning i någon form, utan sådana som kör budbil, tömmer sopkorgar eller delar ut post och tidningar. Och den våldskategorin fortsätter, men har blivit så vanlig att de utsatta yrkespersonerna slutat att anmäla incidenter. Ett färskt vittnesmål:

"Hot och påhopp har blivit ett allt vanligare inslag i brevbärarens vardag. Det kan handla om allt från att folk ställer sig i vägen och säger elaka saker till rena stölder och grovt fysiskt våld."---

"– För tio år sedan hade vi knappt några stölder ur brevbärarväskor. Cykeln kunde stå där olåst och obevakad. Så är det inte längre, och det kommer inte att bli bättre. Det är min bedömning."---

"Enligt Alexis Larsson på PostNord har antalet rapporterade incidenter inte ökat. Problemet är att vardagshoten inte anmäls alls.
– En brevbärare som jag pratade med sa att om han skulle anmäla allt som händer då skulle han få sitta och skriva varje dag. Det är en skrämmande utveckling, säger Alexis Larsson."---

https://www.expressen.se/brandstudio/postnord/allt-vanligare-med-vald-mot-brevbarare/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-15 19:28 #2 av: Carmarino

#1 Förstår inte vad det är med folk. Är det ingen som får lära sig vanligt hyfs nu för tiden? Ledsen

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-15 19:45 #3 av: GIKmio

Tidningsbud har man läst om att dom hamnat i hotfulla situationer, framför allt under helger. Dom arbetar under en tidpunkt då dom riskerar att möta berusade och stökiga människor på gatan på väg hem från krogen eller att dela ut tidningar  i trappuppgångar där det är fester som urartat. 

Sajtvärd på Nostalgi i Fokus. Medarbetare på Sport i fokus, Öl i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2018-06-15 22:45 #4 av: Göstage

Skolungdom åker gratis med länstrafiken i Örebro län i sommar. V isa av skadan från tidigare försök sätter man samtidigt in cirkulerande ordningsvaktsnärvaro. 

"I sommar reser skolungdomar i grundskolans årskurs 6-9 och gymnasieskolans årskurs 1 och 2 på gymnasiet gratis på kollektivtrafiken i länet med Länstrafikens sommarkort. Tidigare erfarenheter av situationer som uppstått vid gratis kollektivtrafik gör att Länstrafiken nu sätter in två ordningsvakter på bussar i länet under perioden. 

– När vi provat fri kollektivtrafik blev det vid det tillfället en rullande fritidsgård och en ohållbar situation vilket gjorde att försöket avbröts, säger Tomas Erdtman, ansvarig för kontrollverksamheten på Länstrafiken."--- 

"– Vi har vissa orosområden som vi har under bevakning. Men bussarna rullar och ungdomar är flyttbara, de kan förflytta sig från en linje till en annan, säger Tomas Erdtman."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/ordningsvakter-satts-in-pa-bussarna-i-sommar

Ett märkligt sätt av de stökande att tacka för en förmån...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-16 10:21 #5 av: Göstage

En attack mot en krog i Ängelholm som diskuterades i några  inlägg  i föregående tråd  i höstas är föremål för långläsning i Expressen.

https://www.expressen.se/nyheter/qs/last-night/last-night-in-angelholm/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-16 11:01 #6 av: Hayabusa

#5 Vad religion gör med en del...

Anmäl
2018-06-16 11:18 #7 av: Göstage

#6. Sant! Och reportaget visar ju hur chanslöst samhället är när radikaliseringens demoner tar överhanden. Om den här individen haft förmåga att byta ut sina symboliska  bomber och bälte mot skarpa apteringar hade katastrofen varit ett faktum -  vem hade sett det komma i Ängelholm?  Och det finns många som är på gränsen till radikalisering, och det finns gott om liknande förmodat lugna orter där det kan ske. 

"Näste Akilov"  kan mycket väl sätta sig bakom ratten i en mindre tätort någonstans, och resultatet bli lika fasansfullt som på Drottninggatan i Stockholm. Vad händer om det sker där det bara finns en polisbil igång i ett distrikt lika stort som Danmark och med brist på räddningspersonal? Närmaste insatsstyrka lär behöva åtminstone en timme på sig för att vara på plats med någon enhet inklusive fordon.

Edit.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-16 15:50 #8 av: Göstage

"Hållplatser från Korsvägen till Mölndal och på flera platser i Kållered har under natten mot lördagen slagits sönder. Totalt rör det som ett 30-tal kurer.
– Under natten har glaset i flera kurer blivit sönderslaget och uppgifterna har trillat in till oss under morgonen, säger Alice Roman, presskommunikatör på Västtrafik."--- 

"Alice Roman på Västtrafik berättar att det inkluderat arbete och material kostar omkring 1 200 kronor att laga en ruta i en kur. Då flera kurer har fått flera rutor krossade kan alltså en sönderslagen hållplats kosta flera tusen kronor att åtgärda.
– Nu vet jag inte den exakta omfattningen på skadorna, men det är klart att det här kommer kosta mycket pengar, säger Alice Roman."--- 

"Vid vissa av hållplatserna har flera kurer blivit sönderslagna.
– Det här är helt bedrövligt. Jag har ingen exakt siffra, men samtliga kurer längs linje 751, 755 och 760, förutom hållplatsläge A vid Ikea, har blivit sönderslagna, säger en person vid Västtrafiks störningshantering."

 http://www.gp.se/nyheter/göteborg/massiv-skadegörelse-av-busskurer-i-göteborg-1.6605356

Så kan man roa sig en helg i Göteborgstrakten. Här finns ju inget annat att göra...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-16 16:34 #9 av: Carmarino

#8 Nej, och man behöver inte tänka på kostnaderna heller. Det är ju som vanligt "någon annan" som betalar.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-17 15:54 #10 av: Göstage

I förra tråden finns det några inlägg om en serie grova rån mot minderåriga i Nacka. Genom tydliga signalement slutade det med att ett antal gärningsmän greps och faktiskt kunde lagföras.

Nu har en energisk person, Lars Hessler, grävt fram kostnaderna förknippade med rättegången - polisarbetet, domstolens handläggning och åklagarkostnad skall sedan läggas på topp på detta. Hessler skriver:

"Nu har fem av gärningsmännen, födda mellan 1999 och 2002, lagförts och fått sina straff, allt från fängelse i några månader till ungdomstjänst eller skyddstillsyn.
Man kan naturligtvis ha synpunkter på de förvånansvärt låga straffen, men det finns något annat som skaver, nämligen kostnaderna som var förknippade med rättegången.

Alla fem hade var sin offentlig försvarare och brottsoffren hade målsägarbiträden. De offentliga försvararna tillerkändes tillsammans 887 000 kr och biträdena 285 000 kr, tillsammans 1 172 000 kr. Till detta tillkommer skadestånd till brottsoffren på ca 100 000 kr, en summa som de tilltalade naturligtvis aldrig kommer kunna betala (som staten får betala)."---

https://detgodasamhallet.com/2018/06/17/gastskribent-lars-hassler-hur-mycket-far-rattegangar-mot-kriminella-invandrare-kosta/#more-12483

I alla sin brutalitet var detta ett allvarligt fall, men som brottmål betraktat tämligen rutinartat. Man inser rätt snart vilken guldgruva alla sådana här mål är för advokaterna och vilket svart hål de innebär för skattebetalarna. 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-19 07:30 #11 av: Göstage

Gängbråk - men mellan vilka, och varför? Alla tiger.

"På måndagskvällen blev två personer, en man i 35-årsåldern och en pojke i 15-årsåldern, knivhuggna i närheten av Puddelugnsgatan på Bäckby i Västerås. Ytterligare två pojkar, den yngste 13 år, blev misshandlade på annat sätt. Alla fördes till sjukhus.

Larmet om knivhuggningen kom vid 19.45-tiden. Enligt polisen fanns mellan 30 och 50 personer på platsen när den första patrullen kom dit.
- Det tycks ha varit ett stort slagsmål. Men ingen vill prata med oss, ingen vill ens berätta varför de var där, säger Henrik Öhman, RLC-befäl vid polisens ledningscentral."---

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=6979551

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-24 11:17 #12 av: Göstage

"En 31-årig man med funktionsnedsättning drunknade i en damm i den amerikanska delstaten Florida. Fem ungdomar blev vittnen till händelsen i juli i fjol, men i stället för att hjälpa till börjar de filma, skratta och håna mannen.
Drygt ett år senare fastslår åklagare att ungdomarna, som är mellan 14 och 16 år, går fria. Det blir inga rättsliga följder, skriver Florida Today."---

"Tyvärr omfattas inte sådana här handlingar av Floridas lagstiftning," säger han" (Floridas statsåklagare).

TT

Tydligen inte bara i Sverige sådant sker, och inte bara här det finns otillräckliga lagar...Snopen

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-06-24 11:26 #13 av: Carmarino

#12 Vidrigt! Arg

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-24 18:06 #14 av: eskils

Rapport från Upplands Väsby norr om Stockholm:

"De är mellan 16 och 18 år, har tillgång till knivar och knark och är inblandade i bråk och misshandel. Ungdomsgänget måste stoppas, kräver flera företagare vid stationen.

– Något måste hända. Folk vågar inte gå på Centralvägen. De är rädda. Vi måste få en polisstation, få hit fler poliser och sätta upp övervakningskameror, säger Ferit Pek på restaurang Tiger."

"– Tjejer kan inte gå fritt, inte lyssna på musik i hörlurarna efter klockan åtta på kvällen och måste hålla koll på vad som händer runtomkring dem. Mina gäster brukar gå och hämta sina döttrar när de kommer med tåget, för de vågar inte gå från stationen ensamma."

"Kommunens säkerhetschef Ulf Palmgren bekräftar att gänget är känt hos kommunen.

– Enligt den uppgift vi fått från polisen är det samma gäng som står för merparten av det som har inträffat. Socialtjänsten har jobbat gentemot dessa individer under många år med frivilliga och tvångsmässiga insatser, säger han."

(min understrykning)

Verkar inte som om Socialtjänstens insatser är så mycket att hurra för...


Anmäl
2018-06-24 19:18 #15 av: Hayabusa

#14 Har Socialtjänsten provat med handhjärta..?

Anmäl
2018-06-24 19:20 #16 av: Carmarino

#15 Det är förmodligen det enda de har provat med - under många år. Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-24 20:04 #17 av: Hayabusa

#16 Det va´ ju märkligt..? Det borde ju funka.

Anmäl
2018-06-27 07:53 #18 av: Göstage

Råheten och hänsynslösheten är inget som bara tillhör den kriminella världen, om nu någon trodde det. Den kryper även in i vår vardag och ledighet, i det "normala samhället"...Ledsen

https://www.expressen.se/gt/polisens-larm-solbadare-hotar-och-skrapar-ner/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-07-07 12:02 #19 av: Göstage

"När den aviserade leveransen från PostNord aldrig kom häromdagen åkte Sylvia Ziegler till PostNords terminal i Toftanäs och fick då beskedet att hennes adress var spärrad. Sylvias adress på Augustenborg, granne med Seved, är inte säker att köra till.
– Vi är inte alla kriminella här, vad händer härnäst, ska inte ambulansen komma om jag får en hjärtattack, säger Sylvia Ziegler."--- 

 "Risken för en chaufför med skåpbil med paket är större än för en brevbärare, det handlar om rån- och överfallsrisk. Närmaste chef har ett arbetsmiljöansvar och det är det detta handlar om, säger regionchefen Anita Nilsson."---

"Men Sylvia Ziegler är upprörd över att hon inte får samma service som andra medborgare, bara på grund av var hon bor.
– PostNord utför en service, då får man lösa det. De får väl anställa vakter, säger hon."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/malmobon-sylvias-adress-ar-for-farlig-att-leverera-paket-till

Och så får man 2014-vibbar igen- det var ju med försämrad samhällsservice på grund av subversiva krafter som trådserien började...Ledsen

https://politik.ifokus.se/discussions/5412ceae8e0e7424dc002082-forutsattningar-for-ett-normalt-samhalle#0

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-07-17 15:52 #20 av: Göstage

Viralgranskaren i Metro har undersökt en händelse i Linköping där två tvillingtjejer rapporterats ha misshandlats brutalt, något som vissa kretsar ifrågasatt och misstänkliggjort. Linköpingspolisen bekräftar nu de faktiska omständigheterna för tidningen.

"I lördags anmäldes en misshandel av två tonårstjejer i centrala Linköping. Efter händelsen publicerade deras pappa ett inlägg med en video där han beskrev vad som hänt och bad om hjälp med att få fast gärningsmännen. Men många som läst inlägget, som delades hundratals gånger, tror att händelsen är påhittad."---

"Men sanningshalten i inlägget har också ifrågasatts i andra inlägg som delats hundratals gånger. Flera personer har menat att inlägget är uppdiktat för att sprida främlingsfientliga åsikter."---

"Enligt polisen i Linköping är det som berättas i originalinlägget korrekt.
– Det var två tjejer som blev misshandlade utanför McDonalds i centrala Linköping på eftermiddagen utav två gärningsmän, säger Camilla Thorström gruppchef vid Linköpingspolisen.
Det finns flera vittnen till händelsen och polisen har identifierat och förhört en av de misstänkta gärningsmännen. Men polisen vill i nuläget inte kommentera om den förhörda mannen erkänt misshandeln.

Efter att pappans inlägg publicerats började berättelsen ifrågasättas och stora Facebook-grupper publicerade uppgifter om att det skulle kunna vara falskt. På Facebook spred bland annat Facebook-gruppen Människor mot rasism inlägget och menade att det mesta tydde på att det var ”fejk, sannolikt i syfte att smutskasta ensamkommande.”---

"– Man blir besviken på de människorna som påstår att tjejerna ljuger. Det har varit jättejobbigt för dem och de har fått meddelande på sociala medier och blivit utpekade som lögnare. Det tar hårt på dom, de vågar inte riktigt öppna meddelanden på Facebook, säger hon" (flickornas mamma).

https://www.metro.se/artikel/ja-inlägg-om-misshandlade-tonårstjejer-i-linköping-stämmer

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-07-18 11:29 #21 av: eskils

#20 Stackars tjejer! Att bli brutalt misshandlad och sedan anklagad för att ljuga!

Tycker någon att vi har ett normalt samhälle när människor blir skjutna var och varannan dag i svenska städer?

Tycker någon att vi har ett normalt samhälle när handgranater kastas in i skolor?

Det skedde häromdagen i (den invandrartäta) stockholmsförorten Norsborg, som står med på Polisens lista över särskilt utsatta områden.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/polisen-bekraftar-handgranat-kastades-mot-skola

Ska vi fortsätta ha det så här?? Funderar Vad säger ni som röstade på regeringspartierna?

O.s.a.


Anmäl
2018-07-19 08:32 #22 av: Göstage

Västeråspolisens hemsida igår kväll: "En man i 20-årsåldern anmäler att han misshandlats vid Lögarängsbadet vid 20-tiden där ett antal andra personer kastat sten på honom.
Att anmälan dröjt förklaras delvis av att en privatperson skjutsade mannen till en vårdcentral där han fick vård.
Anmälan skrivs om rån och olaga hot."---

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-07-20 07:51 #23 av: VSK

#11

Var inte så länge sen liknande hände på Bäckby men då körde man även på folk med bilar. 

#22

Det verkar vara traditionsenligt med stenkastning nu för tiden. Får mig att tänka på Life of Brian. Kanske man ska börja kränga lite sten då det verkar vara en lukrativ marknad. Frakten är inga problem, bara införskaffa liknande miljöfordon som Lövins familj har.

Gällande Bäckby så har jag bott där runt 14 år av mitt liv, men då var det ett vanligt tryggt bostadsområde. Det enda förknippat jag har med Bäckby idag är att Folktandvården jag besöker då och då är belägrat i denna sedan många år otrygga stadsdel. För lite fritidsgårdar, jag vet. 

Ett par "nära bekanta" har bott på Bäckby sen urminnes tider men blev tvungna att flytta då frun i hushållet hade varit ute och rastat hunden då de blivit överfallna av "ungdomsgäng" som kastade sten mot både henne och hunden.

Detta hände för drygt 5 år sen.

Det var inte Kalle och Petter då heller. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-07-20 08:34 #24 av: Göstage

Hässleholm är en ort som återkommer ofta i samband med rapporter om  bråk mellan gäng/fraktioner. Dags nu igen: 

"Klockan tjugo i åtta larmades polisen om ett bråk utanför järnvägstationen i Hässleholm.
– Man pratade om att flera personer slogs och det nämndes tillhyggen, berättar Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen.
När polispatrullen anlände till järnvägstationen hade alla personer lämnat platsen.
Men senare under kvällen fördes flera personer till sjukhuset med skador som polisen misstänker kan ha uppkommit vid bråket.
– Flera personer dök senare upp på sjukhuset med skador, säger Rickard Lundqvist som inte kan ge något besked om skadeläget eller hur många som vårdas på sjukhuset."---

"Under fredagsmorgonen rapporterade polisen att man hade gripit tre personer i ärendet.
Polisen rapporterar även att det ska ha använts knivar i bråket och att tre personer inkommit tillkommit till akuten med skärskador.
Två anmälningar om grov misshandel har upprättats efter bråket. Ena anmälningen innefattar även försök till grov misshandel."---

http://www.expressen.se/kvallsposten/larm-om-brak-flera-skadade/

#23 En annat vittnesmål om att Bäckby förändrats:

https://www.vlt.se/artikel/vastmanland/vasteras/backby-we-have-a-problem

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-07-20 08:56 #25 av: Hayabusa

#24 Resecentrum är ofta en uppehållsplats för diverse grupper med dubiös livsstil. 

Anmäl
2018-07-20 19:14 #26 av: Göstage

Undrar hur länge det dröjer innan stenkastarligorna tänder eld i skogen och lägger sig i bakhåll för räddningstjänsten?


Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-07-21 15:56 #27 av: Carmarino

#26 Tyvärr är det väl någon som kommer på att de ska göra det. Någon hjärna verkar de ju inte ha begåvats med. Ledsen

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-07-21 16:53 #28 av: VSK

#24

Hade missat din ping. Jodå, jag kände till den storyn.

En gammal tjejkompis son blev nedslagen mitt på dagen på Bäckby torg för inte alltför länge sen. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-07-22 10:05 #29 av: Carmarino

För att göra det ännu värre så "hjälper" socialtjänsten de kriminella gängen att hitta dem som hoppat av den kriminella banan.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/avhoppare-placeras-pa-boenden-med-fiender

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-07-22 10:26 #30 av: Hayabusa

#29 Det låter f-n som ett skämt...

Anmäl
2018-07-22 10:27 #31 av: VSK

Arg

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-07-22 10:33 #32 av: Carmarino

#30 Tyvärr är det inget skämt. Ledsen

Socialtjänsten verkar inte ha lärt sig av misstagen, när de placerade muslimer och kristna på samma boende. Kanske har de fortsatt med det, men förhoppningsvis har de lärt sig nu att kristna som flytt undan muslimskt styre inte vill utsättas för det även här - särskilt inte där du bor.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-07-23 14:02 #33 av: Göstage

"Helikopterpiloterna som gjorde det sista eftersläckningsarbetet vid Äxingmyrkullen fick ett otrevligt slut på insatsen – väskorna vid den tillfälliga depån stals under eftermiddagen.
– Det känns jättetråkigt att människor kan sjunka så lågt när vi har ställt upp och kört i hur många dygn som helst dygnet runt, säger Daniel Moverare, vd för Jämtlands Flyg AB."---

https://www.expressen.se/nyheter/helikopterpiloter-slackte-brand-fick-vaskorna-stulna/

Blir man förvånad? Nej, man blir inte förvånad.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-07-25 15:16 #34 av: Göstage

"En polispatrull åkte på ett larm om en brand i ett skogsparti i Brandbergen, igår tisdag den 24 juli. Efter avslutat arbete återkom poliserna och fann då sin tjänstebil vandaliserad.
Polispatrullen hade ingripit mot personer som inte respekterade eldningsförbudet. När poliserna efter 30 minuters jobb kom tillbaka till tjänstebilen, upptäckte de att den hade fått två rutor sönderslagna."----

https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juli/polisbil-vandaliserad/

Ganska väntat.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-07-25 15:32 #35 av: VSK

Fy fan vilka svin det finns Arg

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-07-27 00:24 #36 av: Göstage

#35 Här var det mer av den varan:

"Under torsdagskvällen stod flera ungdomar på ett tak i centrala Falun och kastade sten på folk – vilket fick flera personer att kontakta polisen.
– Folk blir ju förbannade så klart. Så vi fick åka dit och ta dem i örat, säger Tommy Lindh, presskommunikatör vid polisen.
Polisen åkte till platsen och upptäckte då att en av ungdomarna bar på en expanderbar batong. Batongen togs i beslag och en anmälan om brott mot knivlagen upprättades.
– Sen lämnade vi över ungdomarna till deras vårdnadshavare som fick ta hand om dem, säger Tommy Lindh."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/ungdomar-kastade-sten-pa-folk-vi-fick-ta-dem-i-orat

Ibland behövs det inte några uniformer för att utlösa hat och förakt. Vi har sett det tidigare, och vi kommer med stor sannolikhet få se det oftare, hur allmänheten också  blir måltavlor.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-07-27 00:36 #37 av: VSK

#36

Dessa sk ungdomar har nog bara sett Life o Brian lite väl för ofta. Eller så är det kulturellt betingat. Får googla på saken. 

Är bara en tidsfråga innan det smäller rejält. Vårt skämt till regering står handfallna och är totalt handlingsförlamade. Antagligen så har alla lögner genom åren slitit hårt. 

Problemet med vissa vårdnadshavare är just det att de inte beter sig som såna. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-07-27 21:55 #38 av: Göstage

"På fredagseftermiddagen kallades ambulanspersonal till ett hjärtstopp i centrala Stockholm.

– De gjorde återupplivning, och efteråt fick de antydan om att någon gjort något med bilen, säger Petter Henriksson, biträdande stationschef vid AISAB, Ambulanssjukvården i Storstockholm AB.
När ambulanspersonalen kom tillbaka till sitt fordon upptäckte de att rutan till förarsätet var krossat. Gärningspersonen hade stulit personliga ägodelar som låg i ambulansen.

– Det är ju bilden om hot och våld som blir mer påtaglig. Det här sker på öppen gata mitt i Stockholm, vart är vi på väg någonstans?, säger Petter Henriksson."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/ambulanspersonal-gjorde-aterupplivning-kom-tillbaka-till-saboterad-ambulans

Ja, vart är vi på väg någonstans? Vi är i varje fall inte på spåret...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-07-28 17:16 #39 av: Göstage

"Flera ungdomar, tillhörande två olika gäng, har varit involverade i ett större bråk vid busstationen i Tingsryd.
Någon form av tillhygge ska ha använts och några av ungdomarna blöder.
Polis och ambulans kallades till platsen."---

https://www.expressen.se/kvallsposten/tva-gang-i-brak-tillhyggen-anvandes/

Vilken typ av gäng det rör sig om framgår (förstås) inte.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-07-28 17:20 #40 av: VSK

#39

De är inte såna där självblödande sår då? 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-07-28 17:39 #41 av: Hayabusa

Gruppslagsmål med kniv & tillhygge...jag kan gissa. 

Anmäl
2018-07-30 09:02 #42 av: Hayabusa

Stiftelsen Tryggare Sverige är en partipolitiskt och religiöst obunden NGO (non governmental organization) som drivs utan bakomliggande vinstintresse. Syftet är att förbättra hjälpen till brottsdrabbade och att främja utvecklingen inom det brottsförebyggande området. Arbetet är inriktat på att finna nya idéer, nya samverkansformer och nya lösningar.

Verksamheten bedrivs dels i form av en tankesmedja med syfte att öka och sprida kunskap inom detta fält, dels genom konsultverksamhet med syfte att erbjuda kommuner, företag och andra aktörer professionell hjälp att utveckla sin verksamhet.

https://tryggaresverige.org/

Anmäl
2018-07-30 09:06 #43 av: Hayabusa

"Inte sällan ser vi därför kommuner med mål som handlar om att den ”upplevda tryggheten ska öka” och ”antalet anmälda brott ska minska”. Det är emellertid direkt felaktigt att prata i termer av ”upplevd” och ”faktisk” trygghet eftersom trygghet per definition är en subjektiv känsla och därmed en (individuell) upplevelse. Vad gäller antalet anmälda brott är detta ett mycket trubbigt och i princip oanvändbart mått på hur brottsligheten egentligen ser ut. Det gäller framför allt sexualbrott och våldsbrott där endast en mycket liten del av den faktiska brottsligheten kommer till myndigheternas kännedom.

Det finns också ett inbyggt dilemma eftersom det primära för en kommun måste vara att öka säkerheten, inte att öka tryggheten. Det är ändamålsenligt att känna sig otrygg på en plats som är osäker. Att öka tryggheten på en sådan plats kan invagga invånarna i en felaktig föreställning att risken att utsättas för brott och ordningsstörningar är låg, när det i själva verket är precis tvärtom. Det innebär att kommunerna endast ska arbeta med trygghet på platser där det är säkert. Allt övrigt arbete ska i första hand fokusera på säkerheten för att på så sätt minska risken att utsättas för brott och ordningsstörningar.

Utifrån detta resonemang framgår med all önskad tydlighet att kommunerna måste professionalisera sitt arbete inom området. I detta ingår att definiera, operationalisera och mäta trygghet."

Magnus Lindgren, Generalsekreterare Stiftelsen Tryggare Sverige

Anmäl
2018-08-07 04:59 #44 av: Göstage

"En bil brann under natten till tisdagen i närheten av det nya polishuset som byggs i Rinkeby.
Stenar och bangers ska ha kastats mot väktare som befann sig i området.
Händelsen utreds som skadegörelse och försök till grov misshandel."--- 

https://www.expressen.se/nyheter/bilbrand-vid-polishus-stenar-kastades-mot-vaktare/

De verkar ha svårt att hålla sig  till dess kåken står klar.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-07 07:43 #45 av: VSK

#44

Är det de där som kallas för multikulti? Om så är, hur man kan tycka sånt är bra Funderar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-08-08 06:40 #46 av: Göstage

"En polisbuss som stod parkerad utanför polisstation på Hisingen eldades upp under natten.

Larmet om att en polisbuss brann vid polishuset på Vågmästarplatsen kom klockan 01.52 till polisen.

– Polisbussen blev helt förstörd och det utreds som grovt sabotage."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/polisbuss-totalforstord-efter-brand

Ett polishusbygge i Rinkeby attackerat och poliser påskjutna i Surahammar igår, och nu en polisbuss uppeldad på Hisingen i natt, men inga politiker verkar vilja se ett mönster.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-08 07:14 #47 av: VSK

Arg

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-08-08 07:37 #48 av: Emo

#46 "...men inga politiker verkar vilja se ett mönster."

Inga?

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2018-08-08 07:44 #49 av: VSK

#48

Åkesson är ju politiker. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-08-08 08:23 #50 av: Emo

#49 Just det! Glad

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2018-08-08 09:09 #51 av: Göstage

Att ligorna skickar småligisterna för att kasta sten på polisen vet vi, men det känns som om det sker en upptrappning mot direktkonfrontationer. Hoppas myndigheter och politiker, inklusive Åkesson, är varse på utvecklingen  i så fall. 

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-08 09:11 #52 av: eskils

#46 Att elda upp en polisbuss utanför en polisstation är en så tydlig krigsförklaring som man kan begära. Och visst är det ett mönster - Göteborg, Stockholm, Surahammar....

Och även Helsingborg. Det var väl en attack mot polishuset där också för ett tag sedan? Och nu detta, utanför personalingången till polishuset: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/man-skjuten-av-polis-i-helsingborg

Nu byter vi regering!


Anmäl
2018-08-08 09:41 #53 av: Carmarino

#52 Fast mannen som hotade poliserna var ingen ligist:

Ganska snabbt kunde poliserna på plats förstå att det handlade om en ”suicide by cop”, alltså att han var självmordsbenägen...

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/det-ar-aldrig-kul-for-en-polis-att-skjuta-nagon

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-08-08 12:41 #54 av: eskils

#52 Det var i höstas som polishuset i Helsingborg attackerades.

https://www.hd.se/2017-10-18/entren-till-polishuset-i-helsingborg-sprangd?redirected=1


Anmäl
2018-08-08 17:13 #55 av: Carmarino

Tyvärr en låst artikel, så jag kan bara läsa inledningen, men den räcker rätt bra.

Kriminella brottsoffer får skylla sig själva – polisen satsar hellre på kvinnor och barn

Yrkeskriminella som faller offer för grova våldsbrott kan i fortsättningen inte räkna med någon större hjälp av polisen – om de inte berättar vad de vet. "Vi prioriterar brottsutsatta kvinnor och barn framför personer som valt en kriminell livsstil" säger kriminalkommissarie Tommy Lindén.

https://www.hd.se/2018-08-07/kriminella-brottsoffer-far-skylla-sig-sjalva-polisen-satsar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-08-08 17:18 #56 av: Göstage

#55 Låter minst sagt vettigt! Fast advokatsamfundet lär väl höra av sig med protester - de värnar väl om kundkretsen...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-08 17:22 #57 av: Carmarino

#56 Förmodligen, men då får de ju också försöka övertala sina klienter att inte tiga. Det blir ju inte mycket till rättegång om ingen säger något.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-08-08 17:24 #58 av: Göstage

#57 Ja, vi känner ju till spelet vid det här laget.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-08 21:07 #59 av: Göstage

#24 #25 Järnvägsstationen i Hässleholm - har vi hört det förut?

"Vid 18-tiden på onsdagskvällen larmades polis och ambulans till järnvägsstationen i Hässleholm.
Orsaken var att ett bråk ska ha uppstått mellan flera gäng. Det är dock oklart om det är två eller flera."---

Under söket anträffade polisen en man i 30-årsåldern med vad som beskrivs som en mindre stickskada. Han fördes med ambulans med sjukhus."---

https://www.expressen.se/kvallsposten/man-stickskadad-efter-gangbrak/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-13 21:49 #60 av: Göstage

Omkring 14 bilar plus ett antal däck har satts i brand vid Frölunda Torg. Samtidigt brinner bilar i Hjällbo och Eriksbo i östra delen av Göteborg. Samordnat?

http://www.gp.se/nyheter/göteborg/larm-om-flera-bilbränder-i-i-göteborg-1.7655820

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-13 22:07 #61 av: Göstage

#60 Oroligheter även på Kronogården i Trollhättan.

http://www.ttela.se/nyheter/trollhättan/oroligheter-på-kronogården-1.7656214

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-13 22:14 #62 av: Göstage

#60 Vid Frölunda Torg filmades de sannolika gärningsmännen.

"Det ska vara ungdomar i mörka hoodies och adidasbyxor som tänt eld på bilar. De ska sedan ha sprungit från platserna, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen i region väst."---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KvAKvG/svartkladda-personer-tander-eld-pa-bilar-i-goteborg

"– Det här var organiserat. De ville göra så stor skada som möjligt. Jag var rädd.
– Jag såg tre-fyra svartklädda killar. En av dem kastade en Molotovcocktail mot en bil som direkt tog fyr. Sedan hördes en kraftig smäll.
– Killen som kastade började också brinna, det tog eld i hans ena jackärm. Då fick han hjälp av en av de andra att släcka."---

https://www.expressen.se/gt/flera-bilar-i-lagor-i-frolunda-flera-ungdomar-flydde-platsen/

Intifada på gång?

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-13 23:04 #63 av: Göstage

#60 #61 #62 Kanske "en kul grej" Ledsen inför skolstarten? Det har ju hänt förr...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-13 23:10 #64 av: sponny

#63 På min tid innebar skolstarten att man köpte ett nytt pennskrin och pennor. Inte en femliters dunk bensin och ett gäng bengaler. Tiderna förändras...

Anmäl
2018-08-13 23:15 #65 av: Göstage

#64 Ja, sannerligen! Och det är väl risk för att det blir stök på fler håll innan den här veckan är till ända...

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-14 08:29 #66 av: Göstage

Dagen efter...

"Mörkklädda personer har setts tända på bilar i Göteborg och Trollhättan.
Totalt har ett 80-tal bilar brunnit i Västsverige – polisen misstänker att det är en koordinerad attack.
– Det finns vittnesmål som pekar på att det är koordinerat i sociala medier, säger Hans Lippens, presstalesperson hos polisen.
I Stockholm och Uppsala har ett tiotal bilar brunnit."---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KvAKvG/svartkladda-personer-tande-eld-pa-bilar-i-goteborg

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-14 08:31 #67 av: VSK

#66

Undrar hur många års elcyklande man måste göra för att spara in på det dessa 80-tal bilar förstört miljön. 

Kanske nåt för Fridolin att kalkylera på. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-08-14 12:32 #68 av: Göstage

Mer om kombinationen skolstart-skadegörelse.

https://brott.ifokus.se/discussions/55caef94ce12c463c8000ef5-hall-i-hatten-lovet-ar-slut?discussions-1

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-14 18:06 #69 av: Göstage

Risk för ytterligare upplopp, enligt polisen.

"För att frigöra resurser klassar polisen brandattackerna i västra Sverige som en särskild händelse.
Inför kvällen höjer man beredskapen.
– Av erfarenhet vet vi att det kan hålla på i två, tre dagar när det väl har börjat, säger Peter Adlersson vid polisen region Väst."---

"Man befarar att fler upploppsliknande händelser kan ske de närmsta dagarna.
– Av erfarenhet vet vi att det kan hålla på i två, tre dagar när det väl har börjat. Det är inget nytt fenomen utan har hänt under många år inför skolstart, säger han.
De som polisen identifierat i Trollhättan var under 15 år och de som sedermera anhölls i Göteborg 16 och 21 år."---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/jPjnon/polisen-rustar-infor-nytt-brandkaos-kan-halla-pa-i-dagar

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-14 21:21 #70 av: Tjeja

Ursäkta mig men..

...Man vet att man bor i ett utsatt område när t o m fåglarna bär kniv och fotboja! Kämpar

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-08-14 21:22 #71 av: VSK

Gapskrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-08-15 10:06 #72 av: Göstage

Ytterligare en misstänkt för bilbränderna gripen (två är anhållna sedan tidigare):

"En ung man har varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för delaktighet i de våldsamma bilbränderna i Frölunda i Göteborg på måndagen. På tisdagskvällen stoppades han vid gränskontrollen i Turkiet.

– Vi fick reda på att han var på väg dit genom förhör med vittnen och släktingar. Sedan fick vi hjälp av gränspolis som konstaterade att han var på väg till Turkiet. Det utfärdades ett så kallat ”no entry”, så han blev efterlyst under flygresan, säger Dan Windt, chef över lokalpolisområde Göteborg syd."---

https://www.expressen.se/gt/misstankt-for-bilbrander-gripen-i-turkiet/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-15 10:40 #73 av: VSK

#72

IS:are? 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-08-15 18:07 #74 av: Göstage

#69 Åklagaren Mats Ihlbom dementerar i nuläget såväl skolstarts- som politiska motiv.

"Jag kan säga att det inte finns någonting överhuvudtaget i utredningen som tyder på att det ska vara en gärning som sker inför skolstart, eller att det finns några politiska motiv bakom gärningen. Vi har andra arbetshypoteser."---

https://www.expressen.se/gt/misstaget-som-kan-avsloja-bilbrannarna/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-19 07:45 #75 av: Göstage

Flera brandattentat i ett oroligt område: åtta bilbränder i västsverige plus anlagda bränder i flera trappuppgångar i två närliggande fastigheter i Angered under natten.

https://www.expressen.se/gt/anlagda-brander-skapade-panik-bland-boende/

https://www.expressen.se/gt/flera-bilar-eldharjades-misstankt-anlagda/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-19 10:27 #76 av: VSK

#75

Måste spara på min hand men ett Arg kan jag kosta på mig iaf. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-08-20 06:03 #77 av: Göstage

Inte bara skjutvapen i det dödliga våldet...Ledsen

"Polisen fick larm om bråk vid en skola i Uppsala.
På plats hittades en 17-årig pojke svårt knivhuggen i bröstet. Han dog på sjukhus och polisen har inlett en förundersökning om mord.
Under morgonen har två män i 20-årsåldern gripits.
Larmet kom klockan 21.29 på söndagskvällen. Polisen fick flera samtal om pågående bråk med tillhyggen vid en skola i stadsdelen Kvarngärdet."---

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/bKrv8e/17-aring-knivdodad-tva-gripna

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-20 06:19 #78 av: VSK

Kanske dags att titulera om tråden Ledsen

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-08-20 06:35 #79 av: Göstage

#78 Svårt att spalta upp precis allt, och då hamnar väl en del under rubriker som inte stämmer full ut.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-20 06:54 #80 av: VSK

Storgråter

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-08-20 22:37 #81 av: Göstage

#34 Dags igen...

"En polisbil har för andra gången på kort tid utsatts för skadegörelse i Brandbergen. Rutor krossades på polisbilen, som sedan inte kunde användas mer. En ambulanstransport tvingades backa ut ur området på grund av situationen.
Det var vid 15.30-tiden på lördagen som polis och ambulans larmades ut till Brandbergen efter att en kvinna misshandlats.

När kvinnan skulle tas om hand och den misstänkte mannen gripas möttes både polispatrullen och ambulanstransporten av att ett antal personer kastade stenar mot polisbilen."---

https://mitti.se/nyheter/brott/polisbil-vandaliserad-brandbergen/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-23 13:41 #82 av: Göstage

#59 Let your love flow.

"Kärleken skulle spira.
Istället slutade bröllopet med slagsmål och mordhot på en tågperrong i Hässleholm där en 15-åring drog fram pistol."---

(Nu var det visserligen mer eller mindre bara  en attrapp, men en salig röra blev det...)

"Bröllopet slutade nämligen med ett våldsamt efterspel på centralstationen i Hässleholm, där de båda familjerna möttes för att göra upp.
Det hela började med att brudgummen gift sig med sitt livs kärlek blev uppringd av brudens två bröder som hotade honom till livet. Han fick då vet att brudens pappa varit för giftermålet. Men att brudens bröder varit mer kritiska.
Redan då bestämde sig brudgummens lillebror för att kontakta polisen, men språksvårigheter gjorde att polisen inte förstod vad hotet gällde."---

(Och sedan brakade det loss...)

https://www.expressen.se/kvallsposten/brollopet-slutade-i-dodshot-med-pistol/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-08-23 17:24 #83 av: eskils

#82 "...men språksvårigheter gjorde att polisen inte förstod vad hotet gällde."

Bor man i Sverige ska man tala svenska. Punkt.


Anmäl
2018-08-23 18:27 #84 av: eskils

#83 Och i Sverige är det kvinnans eget val som avgör vem hon ska gifta sig med. Hon ÄGS inte av sin pappa eller sina bröder, eller farbröder.


Anmäl
2018-08-26 17:52 #85 av: eskils

"Någonting har exploderat inne på restaurang O´Learys i centrala Nyköping. En brottsplatsundersökning har inletts. En kvinna som befann i lokalen fördes till sjukhus med lättare skador, enligt uppgift till SVT. (…)

Vad det är som exploderat har polisen ingen uppfattning om, men en poliskälla säger till SVT att något har kastats in i restaurangen genom ett fönster."

SVT


Anmäl
2018-08-26 17:53 #86 av: eskils

"En svårt skadad man hittades i en skog i Skiftinge i Eskilstuna på fredagskvällen. Mannen dog senare av sina skador. Polisen har inlett en förundersökning om mord – men ingen är gripen."

SVT


Anmäl
2018-08-26 19:50 #87 av: eskils

"En man har skjutits i Länsmansgården i Göteborg.
Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord.
– Vi söker just nu med allt vi har för att hitta gärningsmannen, säger Jens Christensen, vakthavande befäl polisregion Väst.

En ung man har på söndagseftermiddagen blivit skjuten utomhus i ett bostadsområde i Länsmansgården i Göteborg."

SVT


Anmäl
2018-08-27 07:37 #88 av: VSK

#85 - #87

Låter som en numer helt vanlig dag i Absurdistan 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-08-27 08:33 #89 av: Hayabusa

#82 Stabilt...

Anmäl
2018-08-27 14:42 #90 av: eskils

#86-87 Den döde mannen i skogen hade blivit skjuten.

SVT

Folk tycks knappt reagera på att människor blir ihjälskjutna var och varannan dag i svenska bostadsområden, städer och skogar. Det tycker jag är konstigt. Märks inte många rop på krafttag i den allmänna debatten i alla fall.

Man får kanske vara glad över att tidningarna fortfarande finner mördandet så pass avvikande från det normala att de över huvud taget skriver om det.... Ledsen


Anmäl
2018-08-27 15:15 #91 av: VSK

#90

Många orkar inte skriva/kommentera om allt elände längre. Sen har vi de som njuter av detta. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-08-27 15:26 #92 av: eskils

#91 Jag menade inte brist på reaktioner här i iFokus, utan i samhället i stort. Det enda jag kan erinra mig ha läst och sett är butiksägare som går ihop och försöker få polisskydd mot våldsbenägna rånare o dyl, och enstaka personer i utsatta förorter som blir intervjuade i TV och ber om fler poliser. Men inga t ex bostadsföreningar, organisationer, skolor, myndigheter, företag, lobbygrupper...


Anmäl
2018-08-27 15:29 #93 av: VSK

#92

Tror tyvärr väldigt många människor inte ens vet vad som händer i samhället. Sen har vi ju de som myser av detta. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-08-27 15:34 #94 av: eskils

#93 Tror nog att de flesta har tillgång till radio och TV, inte bara sin lokaltidning.

Vilka menar du det är som myser över alla morden och mordförsöken? Eller hur menar du?


Anmäl
2018-08-27 15:36 #95 av: VSK

#94

Man får ju inte veta speciellt mkt i radio och tv.

Finns alltid folk som lider av hat och är BO "rätt snubbe" så finns det de som mår bra av sånt. Räcker att läsa social media så inser man att det tyvärr ser så ut. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-08-28 08:56 #96 av: Hayabusa

"Strax före 03 började det brinna i Tensta stadsdelsförvaltningen i Lunda. Någon hade krossat ett fönster och kastat in ett brinnande däck i lokalerna. Det ska ha blivit stora skador och risk för spridning, så polisen utreder ärendet som grov mordbrand."

https://www.expressen.se/nyheter/brinnande-dack-placerades-vid-tva-kommunkontor/

Anmäl
2018-08-28 10:14 #97 av: eskils

#96 Otäckt, kan betraktas som en krigshandling mot samhället. Här finns en artikel med bild från ett av kommunkontoren:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/tva-misstankta-mordbrander-i-tensta


Anmäl
2018-08-30 21:59 #98 av: eskils

"Det är inte brottsligt att springa runt med en skarpladdad Kalasjnikov på Malmös gator en lördagskväll. Det konstaterar tingsrätten som friar en 31-årig man. Mannens version att han övermannat tre inkräktare och avväpnat dem kan inte bortses från."

Sydsvenskan 

(låst artikel)


Anmäl
2018-09-04 20:41 #99 av: eskils

Dags igen....

"Klockan 19.03 larmades polisen om en skottlossning på Hermodsdal. En person är förd till sjukhus med skador. Mannen avled senare.

Skottlossningen ska ha skett utomhus vid en parkeringsplats och brottsplatsen är avspärrad. Polisen söker med hundpatrull i området."

SVT


Anmäl
2018-09-05 00:53 #100 av: VSK

Kan inte påminna mig att det var så här mkt elände i landet när jag växte upp. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-09-05 08:57 #101 av: eskils

#100 Nej, verkligen inte jag heller! Då var det ungefär ett eller högst två mord om året, och alla talade om dem och var upprörda. Nu hinner man knappt läsa om ett mord förrän det sker ett nytt och ett nytt och ett nytt, någon annanstans... Ledsen

Dags igen:

"Klockan 20.22 på tisdagen larmades polisen till en skottlossning på Gustav Adolfs torg på Söder i Helsingborg. En man har förts till sjukhus med livshotande skador.

Flera personer ringde in till polisen om att de hört skott avlossas på Gustav Adolfs torg i Helsingborg. Enligt polisen hade en man i 25-års åldern blivit skjuten och förts till sjukhus i en privat bil."

SVT

Nu byter vi regering! Nörd


Anmäl
2018-09-05 14:50 #102 av: eskils

Skjutningar och knivdåd var och varannan dag nuförtiden. Vem tar ansvar??

"Två elever har skadats i ett knivdrama på skolgården vid en skola i Jönköping. En misstänkt, en pojke under 15 år, har gripits. Eleverna ska inte ha fått allvarliga skador.      

Skolans rektor uppger för Jönköpings-Posten att den gripne pojken själv är elev på skolan. "

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/knivskarning-pa-skola-i-jonkoping-1


Anmäl
2018-09-05 15:06 #103 av: VSK

#102

Uppenbarligen är det ingen som tar sitt ansvar. Vi ser kontentan av 25 års politiskt misslyckande. 

Har Jan Björklund och Gustav Fridolin ens öppnat kakhålet gällande allt våld som sker i skolan?

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-09-05 15:10 #104 av: eskils

Statistik från årets skottlossningar i Malmö, med tid och plats.

2017 (hela året): 10 personer ihjälskjutna

2018 (jan.-början sept.): 11 personer ihjälskjutna, 10 skadade, 24 skottlossningar.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/skottlossningar-i-malmo-2018

Tycker någon att det är OK? Tycker någon att det går åt rätt håll? 

Eller kan vi enas om att den här S-MP-regeringen, och likaså sossestyret i Malmö, faktiskt har misslyckats med att garantera tryggheten på gator och torg?


Anmäl
2018-09-05 18:22 #105 av: eskils

#102 I Råslättskolan där knivdåden ägde rum är barnen bara 6-13 år gamla!

"Här går ca 450 barn/elever från förskoleklass till årskurs 6. Vi har också fritidshem kopplade till varje klass. Råslättsskolan är en mångkulturell skola med många språk, skolan har också förberedelseklass för nyanlända elever i åk 3-6."

https://www.jonkoping.se/barnutbildning/grundskola/grundskolorao/raslattsskolan.4.74fef9ab15548f0b800145a.html

"Enligt förskolechefen är den misstänkte själv en elev på låg- och mellanstadieskolan.
– Det är en ung kille, en väldigt ung kille, som är omhändertagen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik."

https://www.jp.se/article/stort-padrag-i-jonkoping-uppgifter-om-knivskarning/

Mångkulturell låter ju som ett fint ord, men är alla kulturer lika bra när det gäller mänskliga rättigheter t ex? Är människor från alla dessa olika kulturer toleranta mot svenskar och mot varandra? Kanske dags för en dos realism här.


Anmäl
2018-09-08 16:56 #106 av: eskils

Fler beväpnade tonåringar:

"En 16-åring och hans vän blev under lördagseftermiddagen rånade av två jämnåriga pojkar i Hagen i Göteborg. Gärningsmännen lämnade platsen med spårvagn men greps en stund senare av polis.

Enligt anmälaren ska två okända killar ha hotat att skjuta honom och hans kompis om de inte lämnade ifrån sig mobiltelefon och jacka.

Rånarna hoppade sedan på en spårvagn in mot stan och polis larmades till platsen.

En stund senare kontrollerades två killar i Majorna, som stämde in på signalementet som getts. En av dem hade anmälarens plånbok och id-kort i en jacka. När polis visiterade honom hittade de även en kniv som togs i beslag."

SVT


Anmäl
2018-09-08 22:45 #107 av: eskils

Ny skjutning:

"Polisen fick på lördagskvällen många larm om skottlossning på Hisingen och en patrull hittade vid 21-tiden en skadad man vid ett parkeringsgarage i Länsmansgården.

– Vi har fått bekräftat att det varit skottlossning men det är osäkert om mannen skottskadats. Han fördes till sjukhus med okända skador, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid Göteborgspolisen, till TT."

SVT


Anmäl
2018-09-09 12:09 #108 av: eskils

Nya våldsdåd varje dag:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/man-knivhuggen-i-ryggen-ford-till-sjukhus

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/20-30-personer-i-storbrak-med-jarnror-och-kedjor

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/fastnade-i-hissen-vid-explosion-i-malmo-gripen-av-polisen


Anmäl
2018-09-10 22:19 #109 av: eskils

Våldsvågen bara fortsätter...

"En person knivskars på måndagskvällen vid spårvagnshållplatsen Aprilgatan i Kortedala i Göteborg. (…)

– Vi har hört vittnen på platsen och fått väldigt bra uppgifter. Människor som sett delar av brottet, säger presstalespersonen på polisen Tommy Nyman. (…)

– Han blev knivhuggen på flera ställen i huvud, ben och arm, säger Tommy Nyman."

SVT


Anmäl
2018-09-10 22:31 #110 av: eskils

… och fortsätter...

"En stor polisinsats med helikopter och hundpatruller pågår i Kristianstad efter det att skott avlossats mellan två bilar i centrala delarna av staden.

Vittnen larmade polisen strax före 22-tiden på söndagskvällen då skottlossning hörts i ett bostadsområde.

– Vittnen uppger att de sett två personbilar på platsen och när vi kommer dit ser vi tydliga spår av skottlossning, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisens ledningscentral för region Syd."

SVT


Anmäl
2018-09-11 14:57 #111 av: Göstage

Västerås dyker ofta upp i dessa mindre smickrande sammanhang:

"Det var stökigt igen på Bäckby i Västerås under måndagskvällen. Flera polispatruller kallades dit sedan ett ungdomsgäng kastat sten."--

"-När en väktare försökte gripa in började de kasta sten även på honom. Han blev inte träffad och klarade sig helt oskadd, enligt polisen."---

SR

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-12 20:59 #112 av: Göstage

Morgondagens män tränar: 

Göteborg: "Västtrafik har beslutat att dra in flera hållplatser i Bergsjön för en busslinje efter att bussen ska ha attackerats av personer som kastat sten på bussen. Polis har larmats till platsen."--- 

http://www.gp.se/nyheter/göteborg/stenkastning-mot-buss-hållplatser-indragna-1.8229221

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-13 15:13 #113 av: Göstage

Ronna var det ett tag sedan man hörde av. Är generationsväxlingen klar nu?

"Polisen utförde under onsdagskvällen ett arbete i Ronna när en eller flera okända gärningspersoner kastade sten mot poliserna och polisbilen."---

"I samband med arbetet tvingades polisen att använda sig av pepparspray mot en person som störde ordningen.
– Ingen person har kommit till skada, däremot uppstod plåtskador på polisens fordon, säger Lars Byström, polisens presstalesperson.
Två personer avvisades från platsen med stöd av polislagen. En av dem är misstänkt för förgripelse mot tjänsteman och den andre för våld mot tjänsteman. Anmälan angående försök till grov misshandel ska upprättas angående stenarna som kastades mot polisen."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/sten-kastades-mot-polis-i-ronna

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-09-14 15:23 #114 av: eskils

Nya skjutningar (eller är det bara "svartmålning"?)…

"En skjutning har inträffat i närheten av en gymnasieskola i Huddinge centrum. Polisen bekräftar för SVT att en person är skadad.

Enligt polisen ska offret vara en ung man som tagit sig till en gymnasieskola när han påträffades skjuten. Mannen har förts till sjukhus med ambulanshelikopter. Ett stort antal patruller är i området och flera personer ska ha setts springa från platsen i samband med händelsen. (…)

Ett ögonvittne berättar för SVT Nyheter Stockholm att en blå bil körde upp utanför gymnasiet.

– Ut hoppade tre maskerade män som sköt mot en eller två personer.

Enligt vittnet hördes tre skott."

SVT


Anmäl
2018-09-15 12:40 #115 av: eskils

… och så lite bomber...

"Vid 01.00-tiden natten mot lördagen kallades polis till Visättra i Flemingsberg söder om Stockholm efter att flera boende i området hört en kraftig smäll. På lördagen hittades ytterligare ett misstänkt föremål som bombteknikerna bedömde som farligt.

– Vi är nu på plats och har spärrat av området för att säkerhetställa att det inte finns fler farliga föremål. Ingen har skadats men däremot finns det skador på en husfasad och en eller flera bilar, sa Anna Westberg, presstalesperson hos polisen i Stockholm, under lördagsmorgonen."

SVT

… och igen …

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/nytt-foremal-hittat-i-flemingsberg


Anmäl
2018-09-15 15:18 #116 av: VSK

#115

Tänk att så många människor vill ha det så här Funderar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-09-15 17:32 #117 av: eskils

#116 Ja, det är obegripligt hur många lager skygglappar en del verkar gå omkring med. Måste vara obekvämt...

Men en liten hoppfull signal kom ändå från Valu på valnatten:

"Bara två procent av de svarande i Valun har Socialdemokraterna och Miljöpartiet som sin önskeregering."

SVT

Två procent, det är ju verkligen inte många! Nittioåtta procent ville alltså slippa se en S-MP-regering de närmaste åren!  "S+MP:  NEJ TACK!" IllamåendeSkrattarSkrattarSkrattar


Anmäl
2018-09-15 17:42 #118 av: VSK

#117

98% är ju mer än 2% Får idé

Skrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-09-15 17:45 #119 av: eskils

#118 Ja, så blir det när jag räknar också. Skrattar


Anmäl
2018-09-15 17:47 #120 av: VSK

Gapskrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-09-15 17:52 #121 av: Carmarino

#117 Sedan när har politikerna lyssnat på vad väljarna vill? Det skulle inte förvåna mig om herr Löfven lyckas nästla sig in och få ytterligare fyra år som statsminister. Storgråter

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-15 17:58 #122 av: VSK

Storgråter

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2018-10-09 10:14 #123 av: Göstage

Brandmän i arbete överfölls av fyllo.

https://www.expressen.se/kvallsposten/raddningstjansten-utsatt-for-aggressiv-person-under-insats/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-09 10:27 #124 av: Göstage

Pågående ärende Malmö:

"Klockan 09.08 inkom ett larm till polisen om ett stort bråk på Rosengårds Centrum. Flera patruller skickades till platsen och en skadad man anträffades.
Rosengårds Centrum utrymdes och är nu avspärrat."---

Uppdatering: den skadade blev knivhuggen och avled av sina skador.

https://www.expressen.se/kvallsposten/storbrak-i-rosengard-kopcentrum-avsparrat-av-polisen/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-13 14:51 #125 av: Göstage

"Skottlossning, våldtäkt, knivattacker och bilbrand.
Natten blev våldsam i Stockholm.
På lördagsmorgonen söks bland annat misstänkta gärningspersoner efter att en man skjutits i Bagarmossen."---

https://www.expressen.se/nyheter/valdsnatten-knivattack-skjutning-och-valdtakt/

"Våldsnatt" i Stockholm? Låter mest som det nya normala, tycker jag.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-10-13 18:10 #126 av: Göstage

"Två personer har skadats och förts till sjukhus efter ett bråk i Tyresö centrum söder om Stockholm.
– Den ena har allvarligare skador än den andra, någon form av stickskador på baksidan av kroppen, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.
Polisen larmades klockan 16.10 efter rapporter om att flera personer var i slagsmål utanför en restaurang. Skagerlind uppger att en misstänkt inblandad person har gripits."---

https://www.dn.se/sthlm/tva-skadade-i-brak-i-tyreso/

Några har slagits med andra. Snabbt på med locket!

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-11-07 08:55 #127 av: Göstage

Så här löd det första inlägget i den här numera avsomnade serien av trådar, skriven september 2014:

"Transportfirman Schenker stoppar leveranserna till Rinkeby efter överfall och stenkastning. Enligt företagets informationschef vill ingen av deras chaufförer längre köra dit, bl.a. hamnade en anställd på sjukhuset efter ett överfall i torsdags.
Aftonbladet skriver: "Västerortspolisen uppger att ett samarbete och en dialog med Schenker pågår.

– Det är förutsättningar för att kunna ha ett normalt samhälle. Vi har även ett samarbete med stadsdelen med medborgarvärdar, alltså personer som ska finnas ute på plats för att skapa trygghet, säger Mats Eriksson, informationsansvarig på Västerortspolisen".
Det låter så uppgivet när Polisen säger att man har en dialog med de drabbade, inte med de som drabbar dem. Och att det är medborgarvärdarna som skall skapa trygghet - det hade känts bättre om Polisen stod för den saken..."

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article19521000.ab

Nu är det 2019, och vi kanske ser facit av den tidsdokumentation som finns i den här trådserien.

 "För fem år sedan steglades skribenten Per Gudmundson för att han i en text beskrev polisens "no-go-zones". Det vill säga områden där det föreligger fara för blåljuspersonal att vistas i. Diskussionen om begreppet tycktes aldrig ta slut. Samtidigt som såväl ambulanspersonal som brevbärare varnade att arbetssituationen höll på att bli ohanterlig."---

"Statistiken över attacker med handgranater visar att de tog fart 2014 - samma år som Gudmundson skrev sin text. Det var alltså då som svensk politik borde ha vaknat på riktigt."--- 

https://www.gp.se/ledare/bomberna-som-sprängde-sverigebilden-1.20038418

Egentligen borde man ha vaknat redan när  Magnus Ranstorp och Josefine Dos Santos publicerade sin Rosengårdsrapport 2009, men okej.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-12-02 11:21 #128 av: Göstage

#60ff Domarna har fallit i tingsrätten i målet mot de åtalade i bilbrandsattacken i Frölunda på sensommaren förra året, då ett sjuttiotal bilar eldades (det brändes bilar även på flera platser i Västsverige den kvällen). En person får samhällstjänst, övriga fem frikännes. 

"Det blev flera friande domar när Göteborgs tingsrätt på måndagen meddelade sin dom efter bilbränderna vid Frölunda torg i Göteborg 2018. En person döms för grov skadegörelse till samhällstjänst i 130 timmar. Ytterligare personer döms, men för andra brott än just bilbränderna. Flera personer frias för såväl våldsamt upplopp som medhjälp till grov skadegörelse."---

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/nu-faller-domen-efter-bilbranderna-i-vastra-frolunda

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-12-02 13:45 #129 av: LBB

#128   man hade väl svårigheter med bevisning, varför många åtal lades ner eller aldrig öppnades.

Anmäl
2019-12-02 16:07 #130 av: Hayabusa

#128 Tröttsamt...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.