2018-08-17 21:41 #0 av: Göstage

Aftonbladets mångårige kolumnist Wolfgang Hansson tror att tiden närmar sig för något parti att inleda samarbete i någon form med med SD. Frågan är bara när, vilket parti som faller till föga, och vilken form av samarbete det blir. Hansson skriver bland annat:

"I Sverige betraktar vi oss gärna som ett politiskt framsynt, modernt och öppet land i mittfåran. Men i övriga Nordens ögon är Sverige extremt och ett avskräckande exempel."---

"I både Danmark och Norge används Sverige som ett avskräckande exempel i den politiska debatten. Särskilt när det gäller invandrings- och integrationspolitiken. Man pekar på hög kriminalitet och de många dödsskjutningarna under senare år i utsatta förorter. I Norges talas det varnande om "det svenska tillståndet". Underförstått att där vill man inte hamna."---

"En annan förklaring är att många svenskar vill se sig som öppna, upplysta och generösa gentemot en plågad omvärld. Detta behov av att framstå som god verkar inte finnas på samma sätt i grannländerna. Sverige tog exempelvis 2017 emot dubbelt så många asylsökande som de tre övriga länderna gemensamt, enligt statistik från EU, 22 190 mot 10 800 för Danmark, Norge och Finland tillsammans.
Även om man anlägger ett mer internationellt perspektiv framstår Sverige när de gäller att inte acceptera inflytande för högerpopulister mer som undantag än regel. Vi befinner oss där Norge och Danmark var för 10-15 år sedan.
Oavsett om man tycker det är bra eller dåligt är sannolikheten med andra ord stor att något eller några av de svenska riksdagspartierna framöver kommer att acceptera ett samarbete med SD.
Frågan är bara hur lång tid det tar."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/ngj7Bx/har-ar-sverige-ett-avskrackande-exempel

Ja, frågan är hur lång tid det tar innan något parti inleder någon form av överläggningar och samarbete med SD, vad tror du?

Och vill du diskutera vilket parti som blir först att närma sig Sverigedemokraterna går det förstås att skriva det som kommentar.

När tror du att något parti inleder samarbete med SD: