2019-09-30 08:19 #0 av: LBB

Nej knappast. Som vanligt så har folket agerat på högerpopulisternas oförmåga att svara upp på deras förtroende. (då dessa partier erhållit plats i regeringar)Tredje gången gillt sade väljarna och partiets siffror rasade. Visserligen ligger det högerpopulistiska partiets ambitioner närmare det konservativa partiets än de grönas, socialdemokraternas eller de liberala:s. Men  Valets segerherre törs knappast lita på ett så ostabilt parti en gång till.  Så det blir förmodligen en koalition mellan de liberala och sossar eller miljöpartister istället.

Nu ligger ju Österrike mitt på den brytpunkten som Alperna utgör. Söder om bergen är höger och vänsterpopulister lika vanliga. Norr om så har vänstern förlorat mark och högerpopulisterna har tagit deras andelar..Kan det bero på att vi har en bättre social trygghet i de gamla EU-länderna norr om alperna?

Ska bli intressant hur  det österrikiska Frihetspartiet ska tackla det hela. Om man kommer att bedriva kampanjer i stil med grannländerna i öst eller försöka långsiktigt bygga upp förtroende och reparera de skador dagens ledning förorsakat.