Övrigt

Rena rama monologer

2019-12-14 12:23 #0 av: LBB

Jag roade mig i morse och gå in och tittade i en del fora här på forumet.

Det tycks ju vara platsen för rena monologer. Inlägg efter inlägg av forumvärden. Inga svar..

Tacka vet jag platser där olika åsikter kolliderar, slipas av och utvecklas.

Sedan har vi mellantinget, där några få yttrar sig, men bara håller med föregående talare..  Tråååkigt.

Skämtar

Att sedan en del är rädda för det fria ordet och en fri debatt säger en hel del om var de står.   Leve den FRIA debatten

Anmäl
2019-12-14 12:38 #1 av: Pyttelite

#0 Rena rama sanningen är väl att man blir portad av värd och värdens trupp om man faktiskt tar del av de monologer som förs.

Varför ens replikera då?

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2019-12-14 13:09 #2 av: Maria

Jag tänker att det beror alldeles på vad sajten handlar om. Är det intressesajter så kanske det inte blir så mycket debatt.

Att det är monologer kanske är sajtvärdens försök till att hålla sidan igång?

/Maria

 

Anmäl
2019-12-14 13:09 #3 av: LBB

# 1 Du har helt rätt i det du skriver, om du ändrar följande:

Rena rama sanningen är väl att man blir portad av värd och värdens trupp om man faktiskt tar del av de monologer som förs.Byter ut det markerade till delar

Gör man det inte så ..ser man vilka som inte törs ta debatten.

Men jag är inte förvånad . Att tysta den fria debatten har alltid varit en metod som de med svaga argument med förkärlek använt.  Praktiseras med framgång i Kina, Nordkorea och Ryssland bland annat. Kanske därför Putin är så populär bland Europas nationalistiska partier CoolSkrattar

Anmäl
2019-12-14 13:09 #4 av: Hayabusa

#1 Frågan är vad man/kvinna förväntar sig att få ut av ett forum? En forumdeltagare kommer i en rad olika skepnader, med lika olika agenda & syfte. Politik eller samhällsfrågor är inga enkla ämne att diskutera, det blir ofta väldigt polariserat. Eftersom folk i allmänhet inte är särskilt benägna att ändra på sin hållning så leder "samtalen" sällan någonstans. 

Anmäl
2019-12-14 13:10 #5 av: LBB

#2 Javisst är det det. Ett desperat försök att hålla liv i en tynande intressesajt.

Anmäl
2019-12-14 13:20 #6 av: LBB

#4  Naturligtvis har sajtvärden rätt att bilda en klubb för inbördes beundran.   Att politiska diskussioner blir väldigt polariserande är klart Och ju mindre kunskap debattörerna har ju benägnare blir man att inte lyssna på andras åsikter, eftersom man inte har förmågan att analysera och komma med sakliga motargument. Då använder man istället slitna klyschor och slagord varav huvudena är fulla.

Ta exempelvis den eskalerande gängkriminaliteten.  Det är sällan man ser att någon går in på de bakomliggande orsakerna och alltför ofta som man bara vill har skärpt lagstiftning samt utvisning.

Problem är ju att , dels har vi inte poliser så det räcker, kåkarna är fulla och så länge man inte angriper grundorsakerna så sker hela tiden en nyrekrytering av medlemmar till gängen.

Utvisningar fungerar ju heller inte eftersom många av dem är födda i Sverige  eller ett tredje land (ej  hemlandet)och har inte papper så att de inte släpps in i de länder där majoriteten av deras folk (etniskt sett) bor

Så?

Anmäl
2019-12-14 13:23 #7 av: Hayabusa

#6 Instämmer till 100% Tummen upp

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.