Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Arbetsmarknad

Generaldirektör sparkas

2013-08-25 16:19 #0 av: [Mustangcab]

"Generaldirektören Angeles Bermudez-Svankvist tjänar 142 400 kronor i månaden.

Pengar som hon får behålla i ytterligare ett år – trots att hon fick sparken från Arbetsförmedlingen i dag.

– Regeringen kommer att ta tillvara på hennes kompetens på lämpligt sätt, säger Hillevi Engström till Aftonbladet."

Undrar var hennes kompetens ligger i utöver att sätta spätt på skattebetalarnas pengar och med den lönen så kan hon betala sina mobilnotor själv.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17350062.ab

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-08-25 19:46 #1 av: Jimmy.L

Helt riktigt, hon borde nog ha sparkats tidigare.

Anmäl
2013-08-25 23:26 #2 av: [Ladymoon]

Reinfeldt lovprisade henne när han gav henne uppdraget, samtidigt som han hånade Socialdemokratiska Bosse Ringholm.

Ja du Fredde............

Anmäl
2014-02-08 07:23 #3 av: Jimmy.L

Angeles Bermudez-Svankvist skulle fixa jobben, integrationen och valsegern. I dag är alliansens prestigerekrytering ute i kylan. Exklusivt för Lördagsmagasinet talar hon ut om tiden som första kvinna på Arbetsförmedlingens katapultstol för generaldirektörer.

http://www.dn.se/ekonomi/kamikazeuppdragen-har-forfoljt-mig/

Anmäl
2014-02-08 08:42 #4 av: [Calle64]

Detta är typiskt politiskt tillsatta tjänster, de tror själva de har kompetens, men saknar den. Skomakare bliv vid din läst, även om du är tandläkare!

Anmäl
2014-02-08 08:46 #5 av: Jimmy.L

Är det bara jag som får känslan av att hon är väldigt arrogant och provocerar med att hon bara har varit på jobbet en gång sen hon sparkades med den lönen som hon har.

Anmäl
2014-02-08 08:59 #6 av: [Calle64]

Nej, det sitter fler på kansliet som inte gör något. Det värsta är att det sprider sig till kommunala pampar. Till och med efter pensionering får de hittepå uppdrag med tillhörande förmåner. Fick precis häromdan reda på att en före detta socionom, som fick gå som rektor eftersom det saknades utbildning. Har ett halvårs vikarietjänst för något som inte funnits förut, ingen vet var det egentligen innebär? Telefon har hon fått i alla fall, en värsting som klarar avancerade tolkningsprogram. Leasingtid i hennes namn för tre år.
PS, hon jobbar hemifrån!

Anmäl
2014-02-08 14:19 #7 av: fatcat

Men hur ska samhället hitta kompetenta generaldirektörer om de inte tillåts snylta från godisburken? Hur ska stackarna få motivation att stanna om de inte bjuds på lyxmiddagar med bjudresor och ständigt tillåtas frossa skattepengar. (Ironi)

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2014-02-11 15:32 #8 av: kamera0710

Förslag på hur en annons för denna tjänst borde se ut:

”Vi har en arbetslöshet i landet som inte får tillåtas att sjunka under runt 6 procent, enligt doktrinen om 'naturlig arbetslöshetsnivå'. Det måste alltid finnas många arbetssökande som konkurrerar om varje jobb. Det är din uppgift, som generaldirektör, att få folk att glömma det och tro att det är upp till varje enskild arbetslös att lösa problemet genom att söka jobb hårdare.

Som general­direktör kommer du att få ansvar för en rad aktiviteter och åtgärder som alla har de gemensamt att de ska göra livet värre för de arbets­lösa; att placeras i dem ska utgöra ett ’hot’ som en AMS-utredare formulerat saken, ’konfiskera de arbetslösas tid’ som det heter i långtidsutredningen. Samtidigt ska du utåt hävda motsatsen: att systemet är till för de arbetslösas skull. Du ska ignorera en lång rad studier som visar att effekterna är obefintliga eller negativa.”

Läs mer här:

http://www.aftonbladet.se/kultur/article17364454.ab

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.