Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Utrikespolitik

Frankrike, särskilda händelser

2016-01-18 16:25 #0 av: Huygens

Vissa politiska, ekonomiska, sociala, miljömässiga, samhälleliga eller relaterade händelser i Frankrike eller med anknytning till Frankrike.

.

Här är första händelsen.

President Francois Hollande som utlyste undantagstillstånd i Frankrike efter Parisattacken, säger nu att Frankrike är i akut ekonomisk kris. Officiella franska företrädare brukar dock säga att Frankrike är en ekonomisk stormakt jämfört med Tyskland.

Om det är rätt räknat har det gått tre månader, så undantagstillståndet borde ha upphört nu. Kanske är det därför Hollande pratar om nästa akuta kris. Det är alltid i tider av kriser som befolkningen accepterar strängare lagar. Jämför Löfvenregeringens utsaga; Sveriges säkerhet är hotad / ID-kontroller.

Troligen har Hollande siktet på den franska 35-timmarsveckan.

Hollande säger i alla fall att anställdas makt ska minskas på arbetsmarkanden, vad det nu kan innebära. Internationella storföretag gnuggar antagligen händerna.

Anmäl
2016-01-22 11:39 #1 av: Huygens

Frankrikes statsminister vill förlänga undantagstillståndet som slutar 26 februari.

Statsminister Manuel Valls säger att kampen mot IS är ett "totalt kriget".

Anmäl
2016-01-22 12:21 #2 av: Farwuq

Snart blir det "rörigt" i vår närhet och omvärld.
Ledsen

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi & Psykologi iFokus.
Medarb. Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl
2016-01-31 15:35 #3 av: Huygens

Terrorbomber vid Paris flygplats?

FedEx-anställda vid Charles de Gaulles flygplats råkade ut för ett sönderrivet paket från USAs ambassad (?). Paketet innehåll tryckkokare fullproppade med skruv och muttrar.

Det tog flera timmar innan någon från USAs ambassad ens kommenterade tryckkokarbomberna, 2016-01-26. Det officiella påståendet från USA är att tryckkokarbomberna var attraper som skulle flygas till Tunisien. Den tunisiska militären skulle sedan använda tryckkokarbomberna i sin utbildning.

Går det inte att få tag på skruvar, muttrar och tryckkokare i Tunisien?

.

Det uppseendeväckande var att dom fejkade (?) tryckkokarbomberna var färdigmonterade. Delarna skickades alltså inte var för sej, utan bomberna/attraperna (?) innehöll allt som behövdes för att se identiska ut med riktiga bomber.

Då är frågan, hur i hela friden förväntade sej USAs ambassad i Paris att tryckkokarbomberna skulle ta sej förbi säkerhetskontrollerna vid flygplatsen?

Var det ens attraper?

Anmäl
2016-02-11 13:27 #4 av: Huygens

Undantagstillståndet i Frankrike har gjort att polis och militär kunnat bortse från den sedvanliga rättsprocessen. Resultatet har blivit att hundratals personer är satta i husarrest och kan hotas av 3 år fängelse om dom missar en dags anmälan till myndigheterna.

Polisen har utfört tusentals husräder under tveksamma juridiska former tack vare undantagstillståndet, dock är det oklart vad husräderna resulterat i.

En planerad (ej genomförd) resa till Turkiet kan räcka för att du ska hamna i godtycklig husarrest ifall du anses vara muslim i Frankrike. Du kan bli av med jobbet utan att kunna göra något åt saken.

Anmäl
2016-04-15 14:58 #5 av: Huygens

SVT berättar att ett en ovanlig proteströrelse växt fram i det tysta i Frankrike. Det finns ingen ledare och inga speciella krav, utan det är mest franska personer som samlas på kvällen och sedan stannar kvar över natten på allmänna platser.

Allt går fredligt till utom vid ett tillfälle i Paris, då fransk säkerhetstjänst kan ha orsakat en våldsaktion mot demonstranterna. Tillstånd måste sökas för varje sammankomst.

I Frankrike är befolkningen påfallande hårt hållna och det råder undantagstillstånd efter statsmaktens falskflagg Charlie Hebdo och den franska säkerhetstjänstens falskflaggor mot Bataclan och Stade de France, som krävde åtskilliga människoliv.

Anmäl
2016-07-22 14:30 #6 av: Huygens

Frankrikes fd finansminister och nuvarande IMF-chef Christine Lagarde åtalas för finansbrott genom att ha smusslat undan 3500 miljoner kr till sin kompis Bernard Tapie.

En struntsumma.

Såklart.

.

Christine Lagarde skyller ifrån sej på Frankrikes fd president Nicolas Sarkozy.

Anmäl