Kultur

Turkiet hotar Tyskland att

2016-05-31 10:27 #0 av: KimE

relationerna kan allvarligt försämras om Tyskland erkänner folkmordet i Armenien.

http://www.hurriyetdailynews.com/ankara-warns-berlin-over-armenian-bill.aspx?pageID=238&nID=99866&NewsCatID=510

Anmäl
2016-05-31 13:30 #1 av: hankans91

Då får man hoppas att Tyskland erkänner det. Sen tycker jag att EU kan börja göra ekonomiska sanktioner mot Turkiet också.

Anmäl
2016-05-31 14:01 #2 av: KimE

Eu har inget läge attinföra sanktioner mot Turkiet, för mycket handel, flyktingkrisen, att Turkiet stoppar den största delen av de IS krigare som kommer från EU. EU har inget att vinna på att försvaga Turkiet om det blir kaos i Turkiet så kommer krigen i mellanöstern in i europa.

Anmäl
2016-06-01 11:30 #3 av: [helga21]

En maktgalen president!

Anmäl
2016-06-12 19:00 #4 av: eskils

Hoppas att någon kan få bort Erdogan från makten snart! Hans fanatism känns som ett hot mot Tyskland och hela Europa.

"Tyska parlamentariker avråds från att resa till Turkiet. Efter att förbundsdagen röstade för att beteckna övergreppen mot armenier i det osmanska riket som folkmord, har reaktionerna från den turkiska ledningen blivit allt hätskare. Det är framförallt de folkvalda med turkiska rötter som hotas och fördöms. (...)

De har fått personskydd dygnet runt sedan  kampanjen mot dem blivit allt hätskare också från högsta ort. President Erdogan har ifrågasatt deras ursprung, talat om att de borde testas med blodprov och beskyllt dem för att vara den terroriststämplade PKK-gerillans förlängda arm."

SR


Anmäl
2017-03-18 11:43 #5 av: eskils

Turkiets diktator Erdogan vill gärna ha makt över Europa också. Han inser väl att Turkiet aldrig kommer att få bli EU-medlem, så då prövar han med kolonisering istället. I t ex Tyskland bor redan miljontals turkar och fler ska det bli:

"I ett tal direkt riktat till turkar bosatta i Europa under fredagen manade Erdogan att hans landsmän skulle föröka sig.

– Jag kallar alla mina landsmän, alla mina bröder och systrar i Europa. Skaffa inte tre barn, skaffa fem! Platsen ni bor på är ert nya hem. Gör anspråk på det. För ni är Europas framtid, sade Erdogan i talet, enligt lokal media."

SVT

Snacka om imperialist och rasist!!


Anmäl
2017-06-26 16:23 #6 av: [Carpinus]1

#5 Erdogans åskådning verkar ha god grogrund på sina håll i Tyskland. Anna von Bayern skriver på GP:s ledarsida:

"Nästan varannan tysk med turkisk bakgrund tycker att sharia är viktigare än tysk lag. En studie i sex europeiska länder visar att två tredjedelar av där levande muslimer tycker religiösa lagar är viktigare än det egna landets. I en annan studie önskade sig en tredjedel av i Tyskland levande med turkisk bakgrund att muslimer skulle kämpa för ”en återvändning till ett samhälle som på Mohammads tid”, en samhällsmodell som är raka motsatsen till vår. Sju procent tyckte att tillgripande av våld var okej i syfte att försvara eller sprida islam."---


"Över 40.000 människor demonstrerade i Tyskland för Erdogans referendum att avskaffa demokratin i Turkiet. Bara ungefär 1000 deltog i "Muslimernas fredsmarsch” i lördags mot islamistiskt våld. Enligt polisen var ungefär hälften muslimer. Det är inte mycket i ett land med 4,5 miljoner muslimer."---

GP

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl