Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Utrikespolitik

Varför saknar jag Sovjetunionen?

2017-02-17 19:35 #0 av: Zepp

Som rubriken säger;

1, Det var de som var de dumma och vi de goda.

2, Det var lätt att vara god, det gällde bara vilket land man bodde i.

3, Hur man var själv spelade mindre roll.. man tillhörde den goda sidan hur som helst.

4. Och USA stod alltid fast vid vår sida.

Fast numera är allt så himla komplext!

Det är inte ens säkert längre att vi är de goda/snälla?

Det var betydligt enklare under Reagan.. då var CCCP ondskans imperium!

Det kan visa sig att allt var fejk?

Något som media hittat på?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-02-17 21:26 #1 av: lordgortor

Alla imperialiststater går under. Ett historiskt faktum.

Anmäl
2017-02-17 21:36 #2 av: Zepp

Men inte vi va.. för vi är väl fortfarande de goda?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-02-26 11:19 #3 av: lordgortor

#2

Glöm det! Ingen, inte en enda människa kan klassas som "god", vi är alla mer eller mindre styrda av önskningar, begär, s.k. "stolthet", nationalism, unkna politiska ideologier eller dessvärre av religiöst "mumbo-jumbo". Vi är alla mer eller mindre egocentriska och ser först och främst till de egna intressena, vad som kan gagna oss som individer/familjer. Se på våra så (o)älskade s.k. ledare: dessa sitter med rejält tilltagna löner och pensionsförmåner som inte är på något sätt välförtjänta. Partierna har gjort sig oberoende av medlemmarna med hjälp av partistödet, folket är bara till för att vallas till valurnorna vart fjärde år för att legitimera politiken och åsikter som inte stämmer med de som myntas på högre ort är ej godtagbara och kan avfärdas som "populism" (märkligt att man inte tänker längre, har man inte hört talas om vox populi?) eller rasism. Samtidigt straffbeskattas pensionärena och naturtillgångarna utnyttjas för att vinsterna skall gå till Stockholm (hur är det med urbefolkningens rättigheter?).

Anmäl
2017-02-27 22:59 #4 av: Zepp

Nu så var det väl inte själva frågan/problemet.. utan hur fan gör vi idag när Sovjetunionen inte längre existerar.. och då vi inte automatiskt tillhör de goda?

Finner vi nya ondskans imperium att mäta oss mot?

Vi har inte skrivit på FNs stadga om urbefolkningars rättigheter.. främst för att de (samerna) skulle äga i princip allt land ner till Gävle!

Däremot så kämpar vi som en del av den goda sidan för att alla andra länder skall göra detta!?

Utan.. för att vi fortfarande skall vara och förbli goda så får de så klart avstå.

Och vi andra skulle förpassas till att främst vara invandrare!

Och det vet vi ju hur invandrare är.. det är lixom inte bra.. milt sagt.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-02-28 11:01 #5 av: lordgortor

#4

Tja , vi har väl alltid någon att tycka illa om, kanske USA, kanske Saudi, ta en i högen. Urbefolkningens rättigheter  respekteras i regel inte då det skulle förhindra kolonialismen/översitteri och möjligheterna att suga ut deras land.

Anmäl
2017-03-03 02:48 #6 av: mangemani4

du har ju hela röda vänster flanken, så det finns ju inget att sakna, de finns fortfarande. enda skillnaden är att här i sverige, så är de röda helt accepterade, de anses vara de goda. vad historien har lärt oss är ju att kommunister ska man hata och förakta för vad de har gjort, men här i sverige så är det helt ok att vara en kommunist. huga.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-03-04 17:17 #7 av: Zepp

#6

Så du är altså Nystalinist.. eller är du nyfödd?

Grejen är.. så länge Sovjetunionen fanns så tillhörde vi den goda/USAs sida!

Nu är Sovjetunionen borta och USA/Trump tar avstånd i från oss!

Så om du hellre vill ha Putin som den goda sidans riddare så får det stå för dig.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-03-05 03:47 #8 av: [krasnajaluna]

Så vad Sverige är ska alltid definieras utifrån vilken relation vi har till USA? Tycker att den här Trumpsegern är komisk just för att alla i Sverige (särskilt regeringen och media) verkar få panik över att USA inte kan vara vår nr 1 längre, vem ska vi följa då? Helt plötsligt har det blivit likvärdigt med Ryssland, haha

Förstår inte Sveriges behov av att alltid vara som en hund, en follower

Dessutom tror  jag inte att USA hade brytt sig om ifall Sverige blev attackerat under kalla kriget, trots våra hemliga avtal med NATO. Europa användes ju trots allt bara som en ''sköld'' mellan de två stormakterna. Skulle kriget brutit ut skulle det i första hand utkämpats på europeisk mark.

Anmäl
2017-03-05 12:48 #9 av: mangemani4

#7 ja, bra, kommunister ska man ta så långt avstånd ifrån som möjligt, därför är det skrämmande att de nu sitter i riksdagen och ingen bemöter/kämpar mot dem på samma sätt som de tex bemöter/kämpar mot SD och det är utav anledningen att de anses som goda här i sverige.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-03-05 14:01 #10 av: Zepp

Jamen då är du väl iallafall glad för att kommunisterna är borta från makten i Ryssland.. och nuvarande regim ligger nära SD i sin politik?

Därav frågan huruvida du menar att Putin tagit över som den goda sidans riddare?

Altså.. åter igen.. allt blev bara mer komplicerat sedan Sovjetunionens sammanfall!

På den tiden så hade vi i allafall vissa säkerhetsgarantier från USA, iomed att vi låg i frontzonen mot Warsawapakten.. de behövde oss och vårt territorium.

Nu har frontlinjen flyttats till Baltikum/Polen.. vi ligger i bakvattnet, Trump tar avstånd i från oss, han hotar med att inte ens försvara alla inom NATO.

Och därmed inte heller oss som dragit ner fruktansvärt på våra försvaransträngningar och lagt de pengarna på att renovera villor och bostadsrätter.Förskräckt

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-03-05 14:17 #11 av: mangemani4

varför lägger du ord i munnen på mig? jag har inte ens nämnt putin eller att han är bra. allt är inte i svart eller vitt, bara för att man tycker att en sida var dålig så betyder inte det automatiskt att man tycker den andra sidan är bra. 

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-03-05 14:36 #12 av: Zepp

Det är ju det jag skriver och säger.. det var enklare förut.. med Sovjetunionen och Warsawapakten.. då visste man ju iallafall vilken sida man stod på!

Och nu när Sovjetunionens kommunistiska parti är förbjudna i Ryssland och makten innehas av Enade Ryssland.. ett parti som ligger nära SD!

https://sv.wikipedia.org/wiki/Enade_Ryssland

Såå.. då är det lixom inte helt enkelt att veta var vi står och sen på det alla Ryska kopplingar till SD och andra liknade partier i Europa!

Såå.. vilken är den goda sidan.. och varför tar Trump avstånd ifrån oss?

För övrigt så är det inget fel på helkaklade badrum med jaccussi, speciellt om sådant är subventionerat.. men var kommer detta in i vår försvarsstrategi?Galen

Badrum är oftast vita.. så man kanske har ersatt försvaret med en vit flagga?

Iallafall så har vi behållit den kungliga högvakten, den kan ju fungerar som någon sorts avskräckande medel.. det låter för j*vligt helt enkelt!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-03-06 13:15 #13 av: lordgortor

Det finns inga "goda" regimer eller stater, allt är subjektivt. Utom det faktum att vi gärna vill utnämna goda och onda ledare,stater eller regimer. Gott och ont? Vad är sanning?

Anmäl
2017-03-11 12:50 #14 av: Zepp

Vi lever altså i en värld där allt är subjektivt?

Det ställer lixom till det hela, för då är vi oxå subjekt.. lixom våra ställningstaganden/vår politik/vilka vi röstar på?

Dvs det mesta är subjektivt, vi följer våra personliga tillkortakommanden/rädslor?

Dvs vi är då enligt ditt tänkande inte så mycket tänkande individer, som drar altruistiska slutsatser utan följer rätt primitiva egoistiska motiv?

Såå.. Putin, Erdogan, Trump är lixom inget annat än en följd av våra basic sämsta sidor?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-03-11 17:35 #15 av: [krasnajaluna]

Egentligen har/hade ju alla ledare alltid någon eller några bra ideer, sedan har det ofta förstörts av andra mer bisarra ideer. Gäller så väl nationalsocialismen som kommunismen osv. Dessa ideologier har fortfarande en för skadad närhistoria för att kunna användas. 

Anmäl
2017-03-12 10:55 #16 av: lordgortor

Lixom??? Betyder vad? Kanske liksom, det senaste viruset i språket förutom ääh..

Klart att allt är subjektivt, det är även det du säger och skriver, något annat är inte möjligt. Objektivt? Det är frågan. Vad är sanning? Det har man frågat sig i alla tider, något objektivt svar har aldrig existerat.

Anmäl
2017-03-12 15:15 #17 av: Zepp

Lixom är min strävan att få Svenska akademin att ändra sin ordlista till att det stavas som det låter!

Anpassa denna till mobiltelfoner och konversation över denna!

Ääh och eeh är det skillnad på.. iallafall om man har studerat klassisk teater!

Annars så är mitt favo svenska ord, "oomkullrunkeligt"!

Det borde lyftas upp mer/användas flitigare!

Iallafall, iomed att jag startat tråden med en video.. här kommer en till!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-03-12 15:46 #18 av: mangemani4

snacka om att gråta över mjölk som inte ens är spilld och högst troligt aldrig kommer att spillas heller XD. men det är ju sådana som du som spär på rädslan och oron hos människor som inte kan tänka själva, genom att komma med "världens undergång" paranoida fantasier. hoppas du är nöjd med det du gör;)

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-03-12 16:03 #19 av: Zepp

Mm.. iomed att du verkar ha total avsaknad utav humor.. så har jag en video till dig oxå;

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-03-12 19:39 #20 av: lordgortor

Mannen med de små händerna är en galenpanna, en slumlord som är ute efter att komma i samma sits som sin like i Ryssland. Å andra sidan har amerikanerna fått den president de förtjänar. Strindberg lär ha påstått att det är synd om människorna, icke, det är rätt åt dem.

Anmäl
2017-03-13 21:33 #21 av: Zepp

Det finns hopp även för USA.. främst barnen!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-03-13 22:16 #22 av: lordgortor

Hoppet är det sista som lämnar oss, i fallet med Trumpen är det tyvärr falska förhoppningar.

Anmäl
2017-03-13 22:19 #23 av: [krasnajaluna]

Jag tycker inte att man ska döma ut Trump än, han har ju bara suttit i 1,5 månad. Kan erkänna att jag inte hängt med under valkampanjen och allt skit men nu är det framåtblickande som gäller. Blir jobbigt att hitta något negativt varje dag i fyra, kanske t o m åtta år till.

Anmäl
2017-03-13 23:25 #24 av: mangemani4

trump tillhör ju den sidan som inte rättar sig i PK ledet så därför anses han ond, därför är PK folket anti trump och tror att världskrig och en massa annat struntprat ska bryta ut och att allt med trump bara är fel. plain and simple. detta gäller inte bara trump, utan allt folk som inte bara följer med strömmen som resten utav alla döda fiskar gör, utan ifrågasätter "godhets" tänket, har sina egna åsikter, tror på yttrandefrihet och demokrati, kritiska mot invandringen osv osv. det är så sjukt världen fungerar och skriker 1 ljushuvud så skriker resten och ju mer som skriker desto mer tror den stora får skocken att det de skriker om är rätt.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-03-14 09:45 #25 av: lordgortor

Att Trumpen inte är lämplig som president beror inte på hans åsikter utan på hans personlighet. Att han dessutom är rik (och ljuger om sin förmenta rikedom) gör inte saken bättre. Det finns för mycket lik i garderoben(varför fick inte väljarna se hans deklaration?) och skumma utnämningar till viktiga poster, dessutom nepotism!

Anmäl
2017-03-14 15:28 #26 av: [krasnajaluna]

Skulle tro att de flesta politiker håller på och fifflar med pengar, det är liksom så.Jag tänker att eftersom han redan är så rik, så kan han ju hålla på med det han vill och sina passioner, om ''make america great again'' är vad han faktiskt vill göra (samt att han gör det på ett bra sätt) kan det ju vara positivt. Sedan vet ju inte jag eller någon annan om han har 100% goda avsikter men det vet man ju inte med nån. Man tager vad man haver och hoppas det går okej, mer kan man inte hoppas på i politiken. Tycker bara det är onödigt att jämföra med hitler, stalin osv. 

Anmäl
2017-03-14 17:47 #27 av: [krasnajaluna]

För att öppna upp ytterligare en dörr i den här diskussionen kan ju också sägas att finansvärlden länge har varit den verkliga styrande, inte nationalstaten, något som länders ledare måste rätta sig efter, särskilt i usa, men eftersom usa är en stormakt så måste resten av världen också rätta sig efter dem mer eller mindre. 

Gillar den här låttexten, säkert överdriven, men visst ligger det något i det  

 https://www.youtube.com/watch?v=MeE3-rOG7i4

Anmäl
2017-03-14 18:22 #28 av: Carmarino

#27 Undrar om de fått tillstånd av Björn & Benny att använda "Money, money, money" i videon? Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2017-03-14 23:23 #29 av: lordgortor

#27 Men du milde tid! Man skall inte "rätta sig efter andra", man skall ha en egen åsikt och strunta i vad andra tycker! Någon integritet måste man väl få ha!

Anmäl
2017-03-15 00:04 #30 av: [krasnajaluna]

#29 Ja det kan man tycka, det tycker jag också, men det är pengarna som bestämmer vad makthavarna tar för beslut. Det är inte presidenten som sitter själv och bestämmer allt. Uppenbarligen har ju bankvärlden fått som de vill, idag har nästan alla en massa lån, det är liksom det här som ''liberalismen'' och kapitalismen går ut på. Än så länge verkar ingen amerikansk president vänt sig emot detta, vi får väl se hur det blir med Trump. Han är ju affärsman och jag tror att han ser presidentskapet som något projekt, att ändra på USA och stärka ekonomin, men han hade lika gärna kunnat jobba för nåt helt annat, det är business. Eller så har han helt enkelt en stor kärlek för USA, kanske en kombination av båda. Man kan aldrig riktigt veta.

Man kan ju jämföra med affärsmannen Bert Karlsson, först var han med i ''Ny demokrati''-partiet som var så kallat ''högerpopulistiskt'', sedan börjar han jobba med att bygga flyktingboenden och tjänar pengar på det istället.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.