Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (4) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Bostadspolitik

Södermalm (Stockholm) får nytt kvarter

2017-03-06 23:59 #0 av: [krasnajaluna]

http://www.expressen.se/nyheter/stockholm/sodermalm-far-en-helt-ny-stadsdel/

Jaha, och vilka ska tänkas bo i dessa nya fyrkantiga lådor då? Inte är det för mig och andra som drabbas av bostadskrisen i alla fall, man kan ju bara gissa vad priserna kommer ligga på, på såväl bostadsrätterna som hyresrätterna. Måste säga att det byggs en hel del i och nära innerstan, men det är inte direkt som att det hjälper. Det enda som händer är att det blir ännu mer segregering, mer bilköer samt att man förstör vår vackra stad med för mycket förtätning som visuellt inte ens passar in i miljön. 

Anmäl
2017-03-07 08:16 #1 av: ludden

Det finns ju en stor efterfrågan på bostäder i innerstan av dom som har råd. Men det byggs även en massa bostäder utanför tullarna. Man väljer även begränsa antal parkeringsplatser och bygger cykelvägar och kollektivtrafik.

Farsta ska nu bygga 700 bostäder. I kranskommunerna kommer det byggas 1000-tals nya bostäder i år. Byggs ju även i Liljeholmen, Älvsjö och på en rad andra platser.

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.