Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Arbetsmarknad Bostadspolitik Djurskydd/Djurfrågor Ekonomi Energifrågor Företagande Försvarspolitik Ideologi Infrastruktur Invandring och integration Jämställdhet Kultur Kungahuset/Kungligheter Kyrkan. Religion och politik Livskvalitet Livsmedel/Jordbruk/Fiske Miljö & Klimat Off Topic Om iFokus och sajten Ordet fritt. Fria diskussioner Politiker Politiska partier Politiska skandaler Rättsfrågor/Integritet Sexualpolitik Skatter Skola / Utbildning Terrorism Topplistor. Utrikespolitik Valfrågor/Riksdagsval Vård och omsorg Välfärdssystem Övrigt
Off Topic

Hur ska "the web" kunna censureras, demokratiskt?

2018-12-08 10:58 #0 av: LBB

Det framförs frågor hur man ska stoppa hatpropagandan på nätet. Och det utan att inse att "nätet" konstruerades så att man skulle ha svårigheter att kontrollera det. Visserligen har vissa nationer till del lyckats stoppa den fria mediala rörligheten via censuravtal och genom att kontrollera servrar. Men trots deras bemödande sipprar det ut information till och från dessa länder. Jag tor ingen förnuftig, demokratiskt tänkande människa kan ha ngt emot detta.

Sedan har vi olika nivåer på det fria ordet i Västeuropa. Där allt från att framföra ett påstående kan vara kriminellt, till att sprida kommunistisk eller nationalsocialistisk propaganda är tillåtet.

Så länge vi kan flytta information, styra sajter, oavsett var vi befinner oss så gäller väl i praktiken de lagar som är mest liberala..  Jag kan inte straffas här, om jag framför den idiotiska tesen att förintelsen inte har ägt rum...trots att just detta framförande är förbjudet i bla Tyskland och Österrike.  Och detta även om jag skriver hela sajten där påståendet förs fram, på tyska.

Det är väl en av anledningarna till att många sk. hatsajter har en com. adress.

Anmäl
2018-12-09 03:33 #1 av: Cragan

går ej att vara demokratisk och censurera samtidigt då demokrati kräver att medborgarna kan ta del av all information för att kunna rösta på sina delegater, tar man då bort information som anses fel av div orsaker så tar man ju bort information.

och är ju ej dom populära/rätta åsikterna som behöver skydd utan det är dom opopulära/felaktiga åsikter som behöver skyddas från censur hur felaktiga dom än är betyder ju inte att alla måste lyssna på dem men dom har rätten att finnas.Anmäl
2018-12-09 12:06 #2 av: LBB

På regional nivå, görs det ju, man enkelriktar forum och accepterar bara dem som följer med strömmen, skapar ett fora med ja-sägare så att säga. Lugnast så för många, man blundar för verkligheten och sover gott om nätterna. Men problemet kvarstår och verkar, kanske beroende på visst agerande så växer de.

Anmäl
2018-12-12 10:30 #3 av: Fritid

Dom som ropar på censur är historielösa.
Ärligt talat skrämmer dom mig mer än något annat eftersom de är förtruppen till verklig fascism och diktatur.

Naturligtvis ser dom sig som fanbärare för det sanna och rätta. Men det gör väl alla som tror på censur? Självrättfärdighet har väl alltid varit diktaturens attityd?
Det finns två sorters människor - dom som kan tolerera allas ståndpunkter (även om de motsätter sig dessa åsikter med näbbar och klor) och dom som inte kan tolerera åsiktsfrihet utan vill förbjuda och strypa öppen diskussion.

Anmäl
2018-12-12 15:16 #4 av: LBB

#3  Hear, hear!!

Anmäl
2018-12-13 12:31 #5 av: sponny

Ett problemen: Vi i Sverige haft genomgående "snälla" ledare. Och nu vill dessa censurera och styra nätet för att få bort de otäcka åsikterna. Men vad händer om de otäcka tar makten?

Alla de ändringar av våra lagar som görs idag kommer alla framtida ledare att kunna använda sig av. Säg att man beskär yttrandefriheten för att hindra döds-knarkar-nazisternas åsikter. Om de tar makten då? Då kan de använda samma lagar för att hindra liberala och frihetliga åsikter.

Anmäl
2018-12-13 12:44 #6 av: Cragan

#5 så långt tänker tyvärr inte de flesta Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.