Övrigt

Vänsterns hat kontra högerns hat

2015-11-03 15:29 #0 av: kamera0710

Med anledning av sanna70:s inlägg (se länken) om att vänsterns hat tar första priset har jag en enkel fråga: Har vi några vänsterns motsvarigheter till Breivik, lasermannen John Ausonius, Peter Mangs och nu senast Anton Lundin Pettersson i Trollhättan? 

Sedan betonar jag gärna att jag tar avstånd från våld, oavsett var våldsverkarna står politiskt.

http://politik.ifokus.se/discussions/56388b22ce12c40d9d001764-jag-hatar-ert-ackliga-ullaredssverige?discussions-1

Anmäl
2015-11-03 15:41 #1 av: Jimmy.L

Nej det finns det inte jag skrev detta i en annan tråd.

"Finns ingen motsvarighet i Sverige bland vänstern. Ska man komma nära så är det väl Joel Bjurströmer Almgren som är välkänd bland extremvänstern som fick 6,5 år efter knivhugget i Kärrtorp. "

Anmäl
2015-11-03 15:52 #2 av: kamera0710

#1 SD-vännerna kanske har annat att säga om detta, jag väntar med spänning.

Anmäl
2015-11-03 16:28 #3 av: [Carpinus]

#1 Eftersom jag inte gjort någon hemlighet av att jag röstat på SD och därmed väl kan påklistras  epitetet "SD-vän" (vilka röstar du själv på, Kameramannen?) så skall jag för en gångs skull debattera med dig. Så vitt jag vet finns det inga som helst kopplingar mellan de uppräknade personerna och  SD, så den insinuationen faller platt. 

Att de här personerna gjort sig skyldiga till oförlåtliga dåd är de flesta normalt tänkande människor helt på det klara med. Det de har gemensamt är väl att de stått utanför samhället, och allt tyder på att samtliga har agerat på egen hand.

Om vi skall titta på de namngivna personerna så är Vänsterpartiet det enda politiska parti Peter Mangs vid polisförhör säger sig ha varit medlem i.

John Ausonius säger sig själv "nu stå i mitten från att ha varit både moderat och nydemokrat" (googlat.)

Breivik har ju inte gjort något dåd i Sverige, men han var enligt Wikipedia medlem i Fremskrittspartiet och dess ungdomsförbund FPU från 1997 till 2007 (utesluten p.g.a. förfallen medlemsavgift). Fremskrittspartiet sitter i regeringsställning i Norge och betecknar sig som "klassiskt liberalt" och "konservativt liberalt". Kritiker jämför dem med svenska Ny Demokrati.

Lundin Pettersson är väl inte helt kartlagd ännu, men inget har framkommit om någon partipolitisk anknytning.


Anmäl
2015-11-03 16:38 #4 av: kamera0710

#3 Brukar rösta på V eller MP. I riksdagsvalet har det blivit V de senaste två valen.

Poängen är främst att de uppräknade personerna knappast kan sägas ha stått till vänster politiskt, apropå vänsterns hat. För att citera din länkade artikel om Mangs:

"Mangs återkommer flera gånger till åsikten att hans skattepengar finansierar kriminella. Och här växer en möjlig motivbild fram.

– Jag vill inte betala de här pengarna till att det ska springas och daltas med brottslingar om jag säger så.

Men något invandrarhat bär han inte på, anser han.

– Jag tycker inte att jag är en rasist. Invandrare är en bred term ... den termen jag använder är människor som inte kan bygga och upprätthålla ett fungerande samhälle.

Mangs vill inte lägga skattepengar på att ta in "de sämsta samhällsbyggarna"."

Anmäl
2015-11-03 16:57 #5 av: [Carpinus]

M. liksom A.  verkar ha något slags övermänniskoideal a la Nietzsche. Jag vet inte mer om dem än vad som stått i tidningarna, men det är ju rätt ironiskt att de båda hade vad som brukar benämnas "invandrarbakgrund". I vilken mån detta spelat in i deras agerande, t.ex. i form av "berättigande" handlande, får man nog vara rättspsykolog för att kunna bedöma. Anmäl
2015-11-03 17:02 #6 av: kamera0710

#5 Ausonius blev även misstänkt vid Palmemordet, men han satt inlåst och hade alibi. I militärlivet var det tydligen väldigt mycket snack om hur sossarna förstört Sverige och liknande. 

Källa: Lasermannen av Gellert Tamas, den kan varmt rekommenderas.

Anmäl
2015-11-03 17:07 #7 av: [Carpinus]

#6 Ja visst, det rör sig om uppenbart störda personligheter, även om snack om att ett parti "förstört Sverige" knappast är så uppseendeväckande. Det hör man väl (med vissa omskrivningar) från partiledarna om det andra blocket i varje debatt... 


Anmäl
2015-11-03 17:11 #8 av: kamera0710

#7 Med Ausonius var det lite mer än så, han var tydligen självutnämnt befäl emellanåt och skällde ut sina lumparkompisar med mera. Till slut tröttnade de och han åkte på stryk. Tack och lov är ingen partiledare i närheten av honom.

Anmäl
2015-11-03 17:23 #9 av: sanna70

Några ex på Vänsters kärleksfulla och fridfulla attityd. .  Illamående

"I ett filmklipp som sprids på Facebook syns några av demonstranterna ropa slagord på arabiska. En talare blir avbruten av en slagordskör som bland annat ropar: Skjuter, skjuter dom, kastar, kastar vi sten. Det förekommer även hyllningar till den senaste tidens knivattacker i Israel."

http://www.sydsvenskan.se/malmo/israelisk-ilska-efter-demonstration/

"Tre distriktsordförande har hittills uteslutits ur Ung Vänster efter att de visat stöd för den militanta vänstergruppen Revolutionära Fronten (RF), som ligger bakom flera våldsdåd mot bland annat meningsmotståndare. Och de våldsamma metoderna har skapat en diskussion inom Vänsterpartiets ungdomsförbund."

http://www.svt.se/ug/militanta-rf-orsakar-slitningar-och-uteslutningar-i-ung-vanster

"När polisen då skulle flytta på Sestrajcic ska han ha gjort våldsamt motstånd och även försökt sparka en polis mot huvudet, enligt polisen."

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6277007

"hans främsta politiska mål är att avskaffa kapitalismen och att hänga upp Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i en flaggstång. "

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbotten/v-kan-vridas-at-vanster

"Problem är inga stoppskyltar,det är vägvisare" 

Anmäl
2015-11-03 17:27 #10 av: [Carpinus]

#8 Samtidigt så är det ju med dessa typer att saker som bara är "lite skruvade" med tiden upplevs som anmärkningsvärda när man vet att personen senare i livet gjort något hemskt (eller i andra fall blivit känd av andra orsaker). Lumparkompisarna kanske inte alls hade dragit sig till minnes hans uppträdande om de inte fått veta om att han senare blev en mördare? Tror ingen av lumparkompisarna hade varit beredd att gå till SÄPO med anledning av hans oborstade uppträdande - alla som har gjort lumpen har nog råkat ut för någon "stridis" som gapat och gormat...

Hur A. var i lumpen borde bäst framgå av hans vitsord, och Tamas har väl förhoppningsvis även sett dessa.  Men detta är en bara parentes - vi vet ju nu vad han senare gjorde sig skyldig till.  


Anmäl
2015-11-03 17:34 #11 av: Hayabusa

Vad sägs om Josef Stalin? Baader-Meinhof?

Anmäl
2015-11-03 17:41 #12 av: [helga21]

Då jag tidigare varit aktiv inom S fram till 1986 så tycker jag att S har gjort väldigt mycket bra för detta landet. Sträng och Erlander rotera väl i sina gravar av hur det har utvecklats sig. Den där gamla gråsossen som var så hatad av många är för mig ett ideal. Det är vad vår partisekreterare Richard Jomshof också säger.

För mig handlar det inte om att hata utan att inte slänga ut barnet med badvattnet. Om någon begår dåd av det slaget som T.S beskriver så är denna människan sjuk i huvudet vilket tyvärr har missats med hjälp av  psykiatrireformen.

AFA drar sig inte för våld men jag som SD eller som Sosse skulle aldrig ta till våld mot en meningsmotståndare. Jag kan tänka mig våld för att freda mig själv eller hjälpa någon som blir överfallen i den mån jag kan.

De SDare som jag känner är inga våldsamma människor. De är förtroendevalda personer som drar ett tungt lass. Vår ordföranden här i kommunen är också vakt på två ställen som extraknäck.  En är militär, en kommer från Finland, en är gift med en kvinna från Indonesien. 

Dessa ordnar möten 1 gång i månaden med folk från Riksdagen och ja de är välbesökta. Dessa möten är öppna för allmänheten man måst bara anmäla att man ska komma då vi serverat  mat.

Kan inte ni förstå att vi arbetar parlamentariskt precis som övriga partier. Inte 17 orkar vi att gå omkring och hata när vi har kommunens eller landstingets ekonom att tänka på. Eller vad vi ska säga vid nästa fullmäktigemöte för att inte tala om alla möten däremellan.

Hur många av er som sitter här och skriver gör något inom något parti?

Anmäl
2015-11-04 06:12 #13 av: kamera0710

#11 Tänkte närmast på Norden. Baader-meinhoff har jag inte hört någon som hyllar här hemma och knappast heller den tyska arbetarklass de, naivt nog, trodde skulle sluta upp på deras sida.

Anmäl
2015-11-04 06:16 #14 av: kamera0710

#9 Har aldrig förnekat att den finns personer som politiskt står till vänster och som har en motbjudande våldsromantik. Ingen av dessa (om vi håller oss inom Norden) är väl dock i närheten av Breivik eller lasermannen.

Anmäl
2015-11-04 07:13 #15 av: Cragan

finns idioter inom alla inriktningar i livet är inget som är exlusivt för vare sig vänster eller höger, bara det att det inte trillat fram någon från ena sidan än som är lika illa som någon från andra sidan är inte någon som helst garanti för att den nöten inte kommer trilla fram förr eller senare.
när människan är som ondast är när den i sin förvrängda variant av verklighet tror att den gör något gott

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2015-11-04 12:23 #16 av: kamera0710

Åsa Linderborg har också haft tankar i ämnet:

"Ett par dar efter terrordådet i Trollhättan skriver Sakine Madon på Expressens ledarsida (24 okt) att vi inte ska politisera det som hänt. Uppmaningen lät som ett eko från sommaren 2011, när Breivik försökte avrätta ett helt ungdomsförbund: Vänstern får inte göra politik av detta!

 

(…)

 

När Charlie Hebdo utsattes för en terrormassaker uppmanades alla svenska muslimer att ta avstånd från jihadismen. Om en antifascist kastar sten, uppmanas hela vänstern rensa upp i sina led. Samma krav dunkar nu, när Afa – vansinnigt och pinsamt nog – smetat in en SD-topps dörr med blod. ”Upprensning” kanske man kan kalla det våld Afa använder mot vänsterdemonstranter som de anser agerar som renegater.

 

När en terrorist hugger ner folk med kniv och därmed sätter skräck i landets alla ungar och lärare med mörk hårfärg, uppmanas vi att besinna oss."


http://www.aftonbladet.se/kultur/article21669524.ab

Anmäl
2015-11-04 12:30 #17 av: Hayabusa

Ungefär som Magnus Betnérs uttalande efter morden på IKEA - fast tvärtom.

Anmäl
2015-11-04 12:36 #18 av: kamera0710

#17 Länka gärna. 

Anmäl
2015-11-04 12:40 #19 av: Hayabusa

#18 Googla Betnér IKEA.

Anmäl
2015-11-04 12:42 #20 av: Bermudas

#19 ähhh jobbigt...


Anmäl
2015-11-06 06:13 #21 av: kamera0710

#20 Inte jobbigt alls, men ibland kan man få upp väldigt märkliga länkar när man googlar. Har någon en direktlänk är det smidigare.

Anmäl
2017-01-08 08:37 #22 av: [Nomen Nescio]

#15 En bekräftelse på riktigheten i det du skriver:

"Ett stort slagsmål bröt under natten ut mellan extremistgrupperna AFA och Soldiers of Odin i Jönköping. Ett 15-tal personer drabbade samman – och nu sitter tolv av dem anhållna.

– Det förekom en del tillhyggen och är därför grov misshandel, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen i region öst."---

http://www.expressen.se/gt/stort-slagsmal-i-jonkoping/


Anmäl
2017-01-08 11:07 #23 av: Bermudas

#22 Det verkar som om Soldiers of Odin åkt på stryk igen.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1665757427057099&id=1582557738710402&ref=m_notif¬if_t=feed_comment_reply


Anmäl
2017-01-08 15:24 #24 av: mangemani4

ptja, ni på vänstern har ju nu alla islamister och terrorister i landet som ni så ivrigt och gärna ville ha hit, som ni skyddar. för att inte tala om era AFA medlemmar som på mycket lösa anklagelser terroriserar och misshandlar oskyldigt folk. så nog finns det en hel del skit att hitta på vänsterkanten. 

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-01-09 06:31 #25 av: kamera0710

#24 Själv har jag åtskilliga gånger upprepat att jag tar avstånd från ALLT våld. Läs gärna den här tråden, där en SD-medlem betonar att SD absolut INTE ska ta avstånd från våld, i bland annat inlägg #53.

http://politik.ifokus.se/discussions/57ab2ad7ce12c47a09004ee0-sd-hot-mot-black-ingvars

Anmäl
2017-01-09 07:24 #26 av: Bermudas

 #22 I rättvisans namn...

SoO nattvandrade AFA anföll, (slog bl a ner en kvinna med järnrör)

"Tolv personer som tros tillhöra AFA sitter anhållna misstänkta för grov misshandel."

"Enligt Marcus Anefur, gruppchef på polisen i Jönköping, var det medlemmarna i AFA som gick till attack när Soldiers of Odin nattvandrade i området."

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article24217136.ab


Kvinnan som patrullerade med SoO, som slogs med järnrör...de fortsatte även när hon låg ner!


Anmäl
2017-01-09 08:23 #27 av: Hayabusa

Nio kvinnor från Ung Vänster: "RF och AFA är våra kamrater".

Anmäl
2017-01-09 08:36 #28 av: [Nomen Nescio]

Det kan vara så att det var vänstern som var mest brutala den här gången, det är mycket möjligt.

Själv har jag på sistone läst en del analytiker som ser en aktör som möjligen har ett fot i vardera läger och som tjänar på våldet mellan vänster- och högerextrema, oavsett vilka som avgår med segern för stunden. Social oro och spänningar i samhället kan vara värda en liten investering på båda kanter...

Ett citat som påminner om ryssarnas intressegemensamhet med autonoma grupperingar i vårt land:

"Och som redan nämnts infiltrerades t.ex. miljö- och fredsrörelserna i väst. Detta finner man också idag när man tittar närmare på extremhöger, extremvänster och islamister runt om i USA och västvärlden. Vi kan bara titta på vår egen bakgård. Nordfront, AFA, Ofog och Radio Islam för att ta några exempel har förvånansvärt mycket gemensamt med Kreml. Samtliga har t.ex. stora problem med USA, EU eller NATO och de har stora problem med det de kallar etablissemanget som de anser bör störtas och/eller försvinna. Putin gnuggar händerna. Och skickar möjligen en slant som tack."--- 


Anmäl
2017-01-09 14:42 #29 av: Hayabusa

#28 Finns nog en del poänger i det. 

Anmäl
2017-01-09 16:06 #30 av: Bermudas

#28 Jag är inne på liknande tankegångar. Dvs att det finns bakomliggande intressen som finansierar startar och/eller infiltrerar sk gräsrotsrörelser för att skapa split och kaos.

här har vi ett sånt exempel

http://www.breitbart.com/big-government/2016/08/16/hacked-soros-memo-baltimore-riots-provide-unique-opportunity-reform-police/


Anmäl
2017-01-09 16:55 #31 av: [Nomen Nescio]

#30 Vad är det för paralleller du finner mellan det som står i #28 och artikeln du länkar till?

Soros är ett intressant namn här på Politik iFokus. Sök gärna på namnet och notera i vilka sammanhang namnet dyker upp, och vem som främst ägnar honom sitt intresse.  Här kan finnas en förklaring:
http://politik.ifokus.se/discussions/584693938e0e7415d6001b84-konspirationstroende-tog-till-vapen#45

Vad gäller källan Breitbart har bland annat DN uppmärksammat dem på sistone:
http://www.dn.se/nyheter/varlden/hogerpopulistiska-sajten-breitbart-spred-falsk-nyhet/
http://www.dn.se/nyheter/varlden/hatsajten-breitbarts-vag-till-vita-huset/


Anmäl
2017-01-09 19:04 #32 av: Bermudas

#31 hoppar över den diskussionen idag.
--
En tanke bara.
AFA får tydligen hänga på Kulturhuset i Jönköping....det verkar var ett tillhåll för dem.
Undrar om Kulturhuset skulle tillåta att SoO samlades där regelbundet?


Anmäl
2017-01-09 19:12 #33 av: mangemani4

#32 högst troligt inte. AFA anses vara en del utav "godheten" när de ger sig på andra människor som inte delar samma åsikt som den "goda" sidan och är därför välkomna. SOO har för länge sedan blivit stämplade utav PK idioterna som rasister, vilket de inte är, och anses då som de "onda" och är då inte välkomna. det är vad jag tippar på iaf då detta är något som sker överallt i sverige.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-01-19 10:13 #34 av: [Nomen Nescio]

#26 Förundersökning nedlagd i brist på bevis.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/utredning-om-extremistbrak-laggs-ner


Anmäl
2017-01-19 12:07 #35 av: rara

#0

" Har vi några vänsterns motsvarigheter till Breivik, lasermannen John Ausonius, Peter Mangs och nu senast Anton Lundin Pettersson i Trollhättan? "

I alla fall försöker högern inte att tona ner eller mörka vad dessa gärningsmän har gjort.

Men här är ett exempel på hur vänstern reagerar bara för att högern demonsterar mot ett Islamcentrum och tar fram ett exempel som hände i USA, där en radikal muslim dödade 50 människor i Orlando, bara för att de var homosexuella. Vänsterkillen flippar totalt ut och bland hans "argument"  som han uttalar befinner sig ord som "rövhål", "håll käft" för det är ju saker som ska tonas ner och helst ska ingen få reda på sånt här.

Anmäl
2017-01-19 12:26 #36 av: kamera0710

#35 "I alla fall försöker högern inte att tona ner eller mörka vad dessa gärningsmän har gjort."

Citerar dig, se länken:

"Fakta och bevis bemöter man med enstaka exempel av enstaka högerextrema galningar, som t.ex. Breivik,"

Man kan naturligtvis välja att se en person som dödar 77 personer som "enstaka exempel av enstaka högerextrema galningar". För mig är det lite mer än så.

http://politik.ifokus.se/discussions/583300688e0e742a90003413-kannetecken-for-vansterextremister

Läs också gärna den här tråden, där SD:s Helga21 betonar att SD absolut INTE ska ta avstånd från dödshot.

http://politik.ifokus.se/discussions/57ab2ad7ce12c47a09004ee0-sd-hot-mot-black-ingvars

Anmäl
2017-01-19 12:51 #37 av: rara

#36

Saken är den, att du tar enstaka människor som representativ för "högerns hat". men ingen bemöter dig på samma sätt och med samma hat som vänstern, när högern tar en massmördare som representativ för Islam. Ingen tonar ner vad Breivik gjorde, men vänstern tonar ner alla problem som radikala islamister orsakar.

Det som Helga21 skrev, har du missförstått. Hon menar att SD inte behöver att ta avstånd från bandet som dödshotade, eftersom SD inte har med bandet att göra.  Du försöker att få det som att se ut som om SD vore ansvarig för det och därför skulle ha behov av att ta avstånd.

Anmäl
2017-01-19 14:02 #38 av: Hayabusa

#18 Sent om sider...

Anmäl
2017-01-19 14:05 #39 av: Hayabusa

Saxat från SvD 16.05.2014:

"Tre kvinnor ur Ung Vänsters distriktsstyrelse i Uppsala har tidigare gett sitt stöd till de vänsterextrema grupperna RF och AFA i en debattartikel på sajten Nyheter24. Nu står alla fem medlemmarna I Uppsalas styrelse enade i sitt stöd för de vänsterextrema rörelserna.

– För att kunna fortsätta vår politiska verksamhet behöver vi RF och AFA. Vi kan inte vara beroende av dessa grupper och samtidigt ta avstånd ifrån dem, säger Agnes Öberg, styrelseledamot i Ung Vänster i Uppsala, till UNT."

Anmäl
2017-01-19 14:09 #40 av: Hayabusa

"-För att kunna fortsätta vår politiska verksamhet behöver vi RF och AFA. Vi kan inte vara beroende av dessa grupper och samtidigt ta avstånd från dem, säger Agnes Öberg, styrelseledamot i Ung Vänster i Uppsala, till UNT"

Anmäl
2017-01-19 14:18 #41 av: mangemani4

huga, skrämmande. och hitler behövde gestapo med för att kunna tysta ned motståndarna och kunna fortsätta sin politiska verksamhet. vänstern ÄR beroende utav deras våldsgrupper, speciellt nu när allt fler börjar att vakna och inse vilka problem socialism har ställt till med och nu när SD har vuxit sig stora. politikerna på vänsterkanten kan ju inte själva gå runt och misshandla och skrämma folk till tystnad, de behöver psykopatiska extrem grupper som AFA som kan göra smuts jobbet åt dem.

To be a good soldier you must love the army. To be a good commander you must be able to order the death of the thing you love.

http://nostalgiminnen.fria.ifokus.se/discussions/57f19cd5ce12c43ad8000dd6-valkomna-till-nostalgiminnen?readstate=false

Anmäl
2017-01-19 15:06 #42 av: kamera0710

#37 "Det som Helga21 skrev, har du missförstått. Hon menar att SD inte behöver att ta avstånd från bandet som dödshotade, eftersom SD inte har med bandet att göra."

Du har uppenbarligen inte satt dig in i vad det handlar om. Det är BANDET som BLIVIT hotat.

Men en följdfråga: Tycker du det är onödigt av mig att betona att jag tar avstånd från alla hot mot SD, eftersom JAG inte hotat dem? 

Anmäl
2017-01-19 15:19 #43 av: kamera0710

#39 Ser att de därför riskerar att uteslutas ur Ung Vänster.

http://www.unt.se/nyheter/uppsala/ung-vanster-i-uppsala-stodjer-rf-och-afa-3155353.aspx

Anmäl
2017-01-19 15:40 #44 av: Hayabusa

#43 Men vad hände? AFA & RF har stöd från V, det råder knappast något tvivel om.

Anmäl
2017-01-19 15:49 #45 av: kamera0710

#44 Vet inte vad som hänt sedan detta skrevs. Några månader tidigare uppger Ung Vänster i Stockholm att de hotats av AFA.

"Igår vid 18-tiden kom tre män i 25 års-åldern som utgav sig vara från Afa in till Ung Vänster Storstockholms distriktscentral och agerade hotfullt gentemot distriktets två ombudsmän. De krävde att få talartid på lördagens manifestation mot nazism där Ung Vänster Storstockholm är en av arrangörerna. Man hotade med att sabotera manifestationen och se till att den inte skulle kunna genomföras"

http://storstockholm.ungvanster.se/2014/03/14/ung-vanster-storstockholm-hotade-av-afa/

Anmäl
2017-01-19 16:00 #46 av: Hayabusa

#45 Det hände nog inte så mycket med Agnes Öberg...

"Vänsterextrema grupper som Revolutionära fronten och Antifascistisk aktion drar sig inte för att bruka våld mot polisen, och de finner stöd inom Vänsterpartiet. Agnes Öberg, styrelseledamot för Ung Vänster i Uppsala, deklarerade förra året att just dessa våldsbejakande organisationer är nödvändiga för Ung Vänsters politiska verksamhet.

Så varma känslor hyser långt ifrån alla vänsterpartister för våldsamma vänsterextremister. Däremot finns en tendens att oskyldigt titta åt motsatt håll när meningsfränder agerar våldsamt. Inom få andra partier skulle en lokalavdelning gå ut och stödja en partikamrat misstänkt för försök till våld mot tjänsteman. Ej heller skulle gruppledaren avfärda frågan med att den anklagade har en annan bild av det inträffade.

I övrigt är Vänsterpartiet tyst, och det är en talande tystnad"

http://www.smp.se/ledare/talande-tystnad-fran-vansterpartiet/

Anmäl
2017-01-19 16:11 #47 av: kamera0710

#46 Föredrar en nyhetsartikel framför en ledare. Men visst verkar det som det kan behöva rensas i Ung vänsters led utifrån vad jag kan läsa mig till, som den länkade artikeln.

Bra i alla fall att partiledaren är tydlig: "Vänsterpartister sysslar inte med politiskt våld. Då hör man inte hemma i Vänsterpartiet."

Jag betonar gärna än en gång att jag tar avstånd från våld, oavsett vem som står för det. (Erfaren från andra trådar inser jag att det är bäst att vara övertydlig om detta.)

http://nyheter24.se/nyheter/politik/768217-ungdomspolitiker-hyllar-vansterextrema-men-partiet-vagrar-svara

Anmäl
2017-01-19 17:35 #48 av: rara

#42

Ok, jag läste inte huvudinlägget, utan scrollade direkt ner till Helgas inlägg. Därför missuppfattade jag händelsen.

Men om det inte var SD som hotade, utan någon SD symatisant, varför anser du att SD skulle ha behov av att distansera sig? Dom har ju ingenting med saken att göra. Inget parti är ansvarig för det som deras sympatisanter gör. 

Anmäl
2017-01-20 06:21 #49 av: kamera0710

#48 Bör jag utifrån ditt resonemang avstå från att säga att jag tar avstånd från våld, om jag inte har med detta våld att göra?

Anmäl
2017-01-20 07:06 #50 av: rara

#49

Hur tror du en statistik skulle se ut om man skulle sammanfatta alla brott som händer i Sverige under ett år och sen fråga gärningsmännen vilket parti de har röstat på eller vilket parti som de sympatiserar med (om de inte röstade)? Skulle i så fall alla dessa partier ha behov av att ta avstånd från gärningsmännens brott eller anser du att de inte behöver att ta avstånd, eftersom de inte har med saken att göra? Om du anser att partierna inte behöver att ta avstånd varje gång en av dera sympatisant begår brott, varför anser du i så fall att SD skulle ha behov av det?

Jag har heller aldrig läst att Merkel och andra "Wir schaffen das - politiker" tar avstånd från brotten som deras skyddslingar begår. I Österrike var det 22.000 brott under 2016.

I Österrike läste jag heller inte att miljöpartiet tog avstånd från brott som deras sympatisanter begick,  t.ex. när de störde en fredlig FPÖ-demonstration, så att en av de fredliga demonstranterna hamnade på akuten pga att han träffades på huvudet av en stor sten. Miljöpartiet finanserade mot-demonstrationen, men det var ingen som krävde att de skulle ta avstånd.

Sen läser man "väldigt sällan" att muslimer (Imamer t.ex.) och muslimska organisationer tar avstånd från islamsk terror och muslimers brott, som händer varje dag i hela världen. Det skulle nog vara väldigt jobbigt att hålla på med att kommentera varje brott och säga "vi tar avstånd".

Ingen kräver att alla dessa tar avstånd, men om SD sympatisanter begår brott kräver somliga att SD tar avstånd för att de annar ses som ansvariga. Varför?

Anmäl
2017-01-20 07:09 #51 av: kamera0710

#50 Tolkar ditt svar som att jag, enligt dig, bör avstå från att ta avstånd från brott om jag inte har med dem att göra. 

Anmäl
2017-01-20 07:40 #52 av: rara

#51

Du kan tolka som du vill/tror, men du svarade inte på min fråga.  Varför skulle just ett enda parti behöva att ta avstånd från sympatisanters brott, men inte alla andra?

Anmäl
2017-01-20 08:48 #53 av: Hayabusa

#47 Vi är många som tar avstånd från våld, där är du inte ensam. Å andra sidan:

Om jag skulle rösta på V och råkar bli inblandad i något olämpligt. Tycker du då att Jonas Sjöstedt bör & ska gå ut med ett officiellt ställningstagande?

Anmäl
2017-01-20 11:41 #54 av: kamera0710

#52/#53 Det räcker för min del att betona att man tar avstånd från våld.

Anmäl
2017-01-20 11:47 #55 av: Hayabusa

#54 Finns det något av de etablerade partierna i Sverige som inte gör det?

Anmäl
2017-01-20 12:07 #56 av: kamera0710

#55 Det verkar i alla fall inte helt konsekvent när man hör yttranden som detta:

”Svenska folket har en lång stubin. Men när den stubinen brunnit klart, då smäller det. Vi ska visa dem att nu är det dags. Nu smäller det.”

http://www.sydsvenskan.se/2016-11-01/det-otamjbara-hatet

Anmäl
2017-01-20 12:16 #57 av: Hayabusa

#56 Det är en artikel, inget annat. Det/de parti som jag röstat på genom åren (nej, jag har aldrig röstat på SD) har inget officiellt avståndstagande mot våld som jag ser. Ändå är jag helt övertygad om vad svaret skulle bli på en direkt fråga. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.